1、课时分层作业(四)Section (建议用时:30分钟)高考题型练习提能力.阅读理解AThere are probably no people on Earth who like to gossip as much as the British.If prying into(打探)others lives were an Olympic sport,then Team GB would surely take the gold medal.And when the British cant watch the lives of real people,they have another sou
2、rce of entertainment to fall back onthe soap opera.British soap operas are very different to US TV dramas.For one,they are normally longer running.The two most popular,Coronation Street and Eastenders,have been running for 48 and 24 years respectively.Both are broadcast several times a week,so remar
3、kably there have been more than 7,000 episodes of Coronation Street.The most obvious difference is that,unlike US dramas,the British soap operas focus on the real world.There is little glamour(魅力),the stars are rarely rich,and they normally have boring jobs.Perhaps the appeal is that the lives of th
4、e characters often mirror the lives of the audiencebut with some drama added.This means the viewer can relate to the characters and feel the pain and happiness they go through on the show.Because these soap operas last for decades,the cast is ever changing.The shows rarely focus on one or two main c
5、haracters.Like the real world,people come and go all the time.However,there are exceptions.Coronation Streets William Roach,76,has played the role of Ken Barlow since the very first episode of the show in 1960,and he is still a regular.The choice of which soap opera you follow is often cultural:peop
6、le from the north of Britain tend to watch Coronation Street as it is set in Manchester.People from the south generally prefer Eastenders,which is set in the east of London.The show is generally considered grittier and is aimed at a younger audience.【语篇解读】本文主要讲述了英国人喜欢打探消息和闲聊的特点,从而阐发英剧的历史和特点,英国人对于英剧极
7、其钟爱,不同地区的英国人对英剧种类的喜爱也有所差异。1What is the main difference between American dramas and British soap operas?AAmerican dramas are longer.BBritish soap operas are longer.CAmerican dramas deal with dangerous things.DBritish soap operas deal with real world.D细节理解题。根据第三段第一句“The most obvious difference is that
8、,unlike US dramas,the British soap operas focus on the real world.”可知D项正确。2Why do British people like to watch such operas?AThey can find their own life from the operas.BThey can enjoy the operas in their free time.CThey can watch the operas for many years.DThey care about the fate of the characters
9、 in the operas.A细节理解题。根据第三段第三句中“Perhaps the appeal is that the lives of the characters often mirror the lives of the audience.”可知其反映现实生活。3The underlined word “episodes” in the second paragraph probably means “ ”AplaysBpagesCissuesDpartsD词义猜测题。第二段讲述的主要对象为电视剧,以部分和剧集分割,故D项正确。BIf you make a list of the
10、worlds top ten most challenging jobs,chances are that being a teacher will not make the cut.But think about the discouraging task millions of educators face each day as they try to shape a group of often badtempered,wild kids into intelligent,wellrounded individuals.That surely has to be the toughes
11、t job in the world,especially given that there is no promotion or bonus awaiting them even if they are wildly successful!What if these allimportant individuals that we often take for granted disappear from our lives?That was what Project Ed and Participant Medias Teach campaign asked filmmakers of a
12、ll ages to imagine in their recentlyheld competition.Entitled “A World Without Teachers”,its purpose was to inspire more young people to become teachers.However,the 62 amazing video submissions also serve as a reminder of how horrible things would be if we didnt have these selfless individuals guidi
13、ng us through life.What was interesting is that even the youngest participants did not appear to be happy at the idea of not having anybody telling them what to do.Highschool student Savannah Wakefield reflected if art as we know it today would have been different without teachers.Would Monet have d
14、iscovered his talent for impressionism?Los Angelesbased Miles Horst,who won the 1,000 USD prize for the best adult submission imagines a world where teachers are replaced by a “brain box” in his fun lively entry.Youth category winner Marina Barhams video represents a fact we all know but often forge
15、t.Teachers dont just teach,they inspire something that no electronic device,no matter how smart,can do! So the next time you think your teacher is being “mean” for trying to channel you in the right direction,imagine a life without him/her.We have a feeling it will not appear as rosy!【语篇解读】这是一篇议论文。作
16、者通过论证表明:世界上不能没有老师。文章强调了老师的重要性。4What is the text mainly about?AThe significance of teachers.BThe campaign to promote teachers status.CA survey of peoples views about teachers.DA competition to win the prize for the best teacher.A主旨大意题。文章分别以Project Ed and Participant Medias Teach campaign,Savannah Wak
17、efield,Monet,Miles Horst等为例,证明了世界上不能没有老师。故该文中心在于强调教师的重要性。5From the passage we can learn that Ateaching naughty kids is a very discouraging taskBbeing a teacher is one of the most challenging jobs in the worldCa successful teacher has the greatest chance to be promotedDteachers have little influence
18、on kids individual developmentB细节理解题。由第一段中的“But think about the discouraging task millions of educators face.That surely has to be the toughest job in the world,especially given that.”可知,当老师是最难的工作之一。6What is the purpose of the project “A World Without Teachers”?ATo attract kids to submit more videos
19、 of their teachers.BTo encourage more people to go into teaching career.CTo expect teachers to devote themselves to their jobs.DTo remind students to appreciate teachers hard work.B细节理解题。由第二段中的“its purpose was to inspire more young people to become teachers”可知,该项目的目的是鼓舞更多的年轻人做老师。7What does the under
20、lined sentence in Paragraph 4 suggest?ATeaching is quite different from other jobs.BThe future of teachers work appears inspiring.CA world without teachers will be unimaginable.DMany people attach more importance to teaching.C句意理解题。由最后一段中的“Teachers dont just teach,they inspire something that no elec
21、tronic device,no matter how smart,can do!So the next time you think your teacher is being mean for trying to channel you in the right direction,imagine a life without him/her.”老师们不仅仅是教学,他们还可以激发学生,而这种激励是任何电子设备都无法做到的。所以,当下一次你认为你的老师非常“苛刻”时,你可以想象一下如果没有老师会怎样。”由此可知,作者认为,这个世界上是不能没有老师的。即:没有老师的世界是无法想象的。.阅读七选
22、五EnglandEngland is the biggest of the four countries in the United Kingdom.Over 50 million people live in England,which is around 80% of the total UK population. 1 It is spoken today by billions of people all over the world.Many students go to England from other countries to study the language and l
23、earn about the culture.Although everyone speaks English,there are many different accents around the country.French was the official language in England between 1066 and 1362. 2 The English people love music. 3 Glastonbury is a fiveday festival of music,dance,comedy,and theatre and around 175,000 peo
24、ple go there.Many people stay at the festivals for a few days and they camp in tents.People listen to all types of music,especially pop and rock.England has produced many international groups and singers.The most popular sports in England are football,rugby and cricket.Most towns have a football,rug
25、by and cricket ground where teams can play. 4 Womens football is also popular.Cricket is a traditional sport played with a bat and a ball.People like to watch all these sports on TV.England is a multicultural country. 5 Indian,Chinese and Italian foods are popular.Traditional English food includes f
26、ish and chips,roast beef,sausages and mashed potatoes.Many English people drink several cups of tea every day,usually with milk.However,different types of coffee are also popular.AThe official language of England is English.BThis has a big influence on the food people eat.CThe lion is the symbol of
27、many English sports teams.DIt is a fact that English is accepted as an international language.EIn the summer you can go to music festivals all over the country.FThis is why there are many French words and expressions in English.GEnglish football teams like Manchester United,Chelsea and Liverpool are
28、 worldfamous.【语篇解读】本文主要介绍了英格兰的人口、语言、音乐、体育运动和饮食。1A根据后面的French was the official language可知,A项“英格兰的官方语言是英语”符合语境。易错分析:有些同学可能会误选D。D项“事实是英语被接受为一种国际语言”与本段的主旨并不相符。2F根据前面的French was the official language in England between 1066 and 1362.可知,F项“这就是英语中有很多法语词语的原因”符合语境。3E根据段落主题句The English people love music.可知,本段
29、主要谈论的是音乐。再结合后面的关键词festival可判断出,E项“在夏天你可以去参加全国的音乐节”符合语境。4G根据段落主题句The most popular sports in England are football,rugby and cricket.可知,本段主要谈论的是体育运动。再结合后面的Womens football is also popular.可判断出,G项“像曼联、切尔西和利物浦这样的英格兰足球队世界闻名”符合语境。5B根据前面的a multicultural country和后面的Indian,Chinese and Italian foods可知,英格兰是一个有多元
30、文化的国家,这对饮食有很大的影响。故正确答案为B。.语法填空A new study says that going to bed late may be harmful to our health.It may even make our life much shorter.The study 1. (carry) out in the United Kingdom.Its researchers spent six and a half years 2. (look) at the lifestyles of 430,000 adults between the ages of 38 and
31、 73.They made a 3. (compare) between people who went to bed early (early birds) and those who went to bed late(night owls)They found that night owls were 10 percent 4. (likely) to die during the period of the study.The researchers 5. (conclude) that night owls were at a greater risk of poor health t
32、han early birds.The researchers said society and working patterns should be changed 6. (reduce) the risks of poor health for night owls.Researcher Malcolm said,“This is a public health topic 7. can no longer be ignored.”He suggested that night owls should be allowed to start and finish work later in
33、 the day 8. they could sleep longer in the morning.He said night owls also got into bad habits 9. (easy)In addition,researchers said changing sleeping patterns during 10. week and at weekends could reduce the chances of having health problems for night owls.【语篇解读】本文是一篇说明文。研究表明,晚睡对人们的健康有害。因此,晚睡的人应该改变
34、工作模式,减少对健康的危害。1was carried考查动词的时态和语态。根据语境可知,研究是在英国被做的,陈述过去的事实,故用动词的一般过去时的被动形式。2looking考查非谓语动词。spend time doing sth.,表示“花费时间做某事”,故填looking。3comparison考查名词。所填词在句中作made的宾语,故用名词形式comparison。4more likely考查形容词的比较级。根据语境可知,晚睡的人更有可能寿命缩短,故用比较级形式more likely。5concluded考查动词的时态。根据语境可知,研究已经完成,陈述过去的一个事实,故用动词的过去式形式。6to reduce考查非谓语动词。动词不定式短语to reduce the risks of poor health for night owls在句中作目的状语。7that/which考查关系代词。关系代词that/which在句中引导限制性定语从句,作主语。8so考查连词。Malcolm建议晚睡的人应该被允许工作开始和结束晚一点,这样他们早上能够多睡一会儿。此处表结果,故用so。9easily考查副词。所填词修饰动词,故用副词形式easily。10the考查冠词。during the week表示“工作日”。