1、Unit 5 Meeting your ancestors课时分层作业(十五)Section 、语言知识练习固基础.语境填词A)根据汉语或首字母提示,写出所缺单词1Our country should accelerate(加速) the economic growth.2There was a systematic(有系统的) approach to solving the problem.3The meeting is of such great significance that I have to attend it.4It is reported that the police ha
2、ve arrested the suspect of the accident.5When she finished her speech,the audience applaudedB)在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式6I am fed up with the same old sandwiches.7If only I had(have) more money,I could buy a car.8The stone steps,dating(date) back to 1855,are beginning to wear.9I have been learning(lea
3、rn) English since three years ago.10He hurried to the stadium without supper,only to be told(tell) the football match he had been looking forward to watching was cancelled.完成句子1The repairman has been repairing the car all the afternoon.一整个下午,这位修理工一直在修车。2Only if a teacher has given permission is a st
4、udent allowed to enter the room.只有得到老师的允许,学生才可以进入这个房间。3If only I had remembered to lock the door.要是我没有忘记锁门就好了。4I hurried to the post office,only to find it closed我匆匆地赶去邮局,却发现它已经关门了。5He has got married and settled in Australia,thus leaving his family in Hong Kong.他结婚定居在澳洲,因此把他的家人留在了香港。高考题型练习提能力阅读理解AI
5、m a student in my third year at Robert Gordon University,but I also work 35 hours a week at Sainsburys to make ends meet.I constantly have to force myself to stay awake,and to be alert,whatever it takes.The work I do at Sainsburys is very physical like stacking (码放整齐) shelves.I am lucky because the
6、amount I lift at work is nothing compared with the weight I lift in the gym.I know I have the strength to bear it.I am originally from Nigeria.I came here when I was seven.Money was always tight.My parents gave me everything I needed,but there was no money for luxuries.I worked hard at school though
7、 and,with the help of professors,I got the best Alevel grades in my class.Unfortunately,though I had applied for “settled” British residential status when very young,the Home Office (内政部) waited until I was in sixth form to approve my application.That meant I was not eligible for a student loan (贷款)
8、The only way I could afford to go to university was that I got a job that would pay for all my living costs and my parents paid for my tuition fees. I dont have much time to socialize because of my job.Ideally,Id like to have more time to study so I can excel at my course.Yes,I have a lot on my plat
9、e,but working hard isnt new for me.Growing up,my parents cultivated in me the importance of working hard for what I want in life.My dream is to get a job in the NHS.But now,Im just focusing on trying to get the best grades I can.Whenever I find life hard,I tell myself this is about my future.【语篇解读】作
10、为一名大学三年级的学生,作者介绍了其当前的生活及学习状况每周要打工35个小时以勉强维持生计,可是尽管如此,作者还是不忘初心,坚持自己的人生梦想。1Why does the author work long hours and sometimes overtime every week?ATo pay for his own living expenses.BTo pay for his tuition fees.CTo prove his ability to earn money.DTo help his parents pay off the debts.A细节理解题。根据第四段最后一句“
11、The only way I could afford to go to university was that I got a job that would pay for all my living costs and my parents paid for my tuition fees.”可知,作者只能通过打工来满足自己的日常生活花销。A项的living expenses与该句中的living costs为同义词组。故选A。2What does the underlined word “eligible” in Paragraph 4 refer to?AResponsible.BAn
12、xious.CQualified. DAccessible.C词义猜测题。根据画线处上句“Unfortunately,though I had applied for settled British residential status when very young,the Home Office(内政部)waited until I was in sixth form to approve my application.”可知,不幸的是,尽管作者已经申请了在英国的“定居”权,但英国内政部一直等到他上六年级(注:这里指英国的大学预科)时才批准申请。故可推测作者不符合学生贷款的“资格”,故画线
13、部分单词意思为“合格的;有资格的”。故选C。3Which proverb can best summarize the passage?AActions speak louder than words.BGod help those who help themselves.CA penny saved is a penny earned.DWhere there is life,there is hope.B主旨大意题。通读文章可知,作者出生于一个经济拮据的家庭,为了能修完大学学业,实现人生梦想,作者每周坚持工作35个小时,且成绩在班内名列前茅。故作者这种面对困境,不忘初心,坚持梦想的精神诠释了“自助者,天助之。”这一谚语。故选B。