1、课时作业(五)Unit 2Section Grammar虚拟语气(二).阅读理解AAn Arizona mom says none of her sons kindergarten friends showed up for his birthday party after she sent 32 invitations to his classmates.The boy, Teddy, held a birthday party on Sunday at Peter Piper Pizza in Tucson, where he and his mother, Sil Mazzini, ha
2、d been expecting dozens of little girls and boysas well as the childrens parentsto join them at the restaurant. Mazzini said a few people told her in advance that they couldnt make it, but she wasnt prepared for everyone to be noshows.Mazzini shared a photo of her son sitting alone in front of sever
3、al pizzas on her social media page. That brought dozens and dozens of birthday wishes from around the country, as well as other gifts and offers.“I live near Tampa, Florida, and heard about you via my local news,” one woman wrote on social media. “I hope you have a wonderful year and Im sending you
4、a big hug.” The biggest unexpected birthday present for Teddy came from the Phoenix Suns, who invited him to watch Wednesday nights game at the Talking Stick Resort Arena against the Los Angeles Lakers and LeBron James. The citys professional soccer club, the Phoenix Rising FC, also invited Teddy to
5、 join 7,000 of his closest friends at a playoff game on Friday.But some on social media questioned Mazzinis decision to broadcast her sons humiliating day. “Dont embarrass this kid even more than he already is,” one woman wrote on the social networking website. “This is so wrong.”1How may Teddy feel
6、 about his birthday party?ARelaxed. BDisturbed.CDisappointed. DBored.2What did the Phoenix Suns invite Teddy to do?APlay a playoff game on Friday.BWatch Wednesday nights game.CJoin the professional soccer club.DSpend a weekend with them.3What can we infer about Sil Mazzini from the last paragraph?AS
7、he is not supported by all the people.BShe cares little about her sons feelings.CShe regrets having posted her sons image.DShe has removed the comments on social media.BChildren in rural areas of Cambodia often suffer from or even die of preventable illnesses because there is not any soap available.
8、In 2014, Samir Lakhani, an American college student, saw the issue while volunteering in a Cambodian village. “I remember quite vividly a mother bathing her newborn baby with laundry powder, which is so harmful to the skin,” said Lakhani. “Its difficult for rural Cambodians to access soap. First is
9、affordability. If you earn only $1.50 every day, you wont spend $1 on a bar of soap. Then comes access. The demand is so low that local shops dont stock soap. The last reason, because many Cambodians dont really understand where diseases come from, they dont know how to prevent them, including using
10、 soap.”After figuring out a solution to the problem: the barely used soap in hotels, Lakhani started asking hotels to donate leftover soap. “They were all eager to help,” he explained.Lakhani registered EcoSoap Bank shortly afterwards. Soon, he received enough funds to hire disadvantaged Cambodian w
11、omen to collect and reproduce the used soap.Today, the organization has four recycling centers across the country, providing jobs to 35 local women. And so far, some 174,000 bars of soap have been donated, about 24,000 pounds of soap has been recycled, and hygiene (卫生) has been improved for about 66
12、1,000 people. “We are killing_three_birds with one stone,” Lakhani said.When it comes to the future of EcoSoap Bank, Lakhani said, “Weve just scratched the surface. Lack of hygiene is not something unique to Cambodia. The demand for improved hygiene in the developing world is huge, and much remains
13、to be done. Were looking at seven countries to expand to in the near future.”4Which of the following is not mentioned as the reason why rural Cambodians dont use soap?APoverty. BInaccessibility.CUnawareness. DTradition.5What does the underlined part “killing three birds” in Paragraph 5 refer to?ASav
14、ing soap, curing diseases and providing education.BStopping pollution, providing jobs and inspiring donation.CReducing waste,providing employment and improving health.DRecycling waste, helping charity and improving community hygiene.6What can we infer about EcoSoap Bank?AIt wont be long before it ex
15、pands to the whole world.BTheres little it can do without other countries assistance.CIt will make greater contributions to the developing world.DIt will soon settle the problem of poor hygiene in Cambodia.7What do we know about the text?AEcoSoap Bank helps improve hygiene.BCambodian women have a br
16、ight future.CA US young man calls for helping poor countries.DLack of hygiene remains a serious problem in the world.完形填空I was born in Schuyler County, Illinois. I _1_ the first twelve years there. My parents _2_ on a farm about three miles southwest of the county. Living in the county, it was quite
17、 a _3_ to go to the town. _4_ a circus would come to Rushville, and my father and mother would take my sister, Edith, and me to _5_ the sights.But the one situation that still remains so _6_ in my mind was being given the chance to see the play, Uncle Toms Cabin. I was about five years old at that t
18、ime, and I had not _7_ school yet. The play was given in a tent on a vacant lot.My father and mother, with my sister and me, _8_ to the town in a carriage, drawn by a team of spirited driving _9_. My father was late because of getting his evening work _10_, and when we arrived at the show, there was
19、 standing _11_ only. Of course, I was too small to see it well, as we were in the back of the tent, so my father _12_ me up on his shoulders.In the time between then and the _13_, I have sat in a large Hollywood Bowl in Los Angeles and marveled (惊叹) at the vast crowd of _14_ there. However, of all t
20、he _15_ I have witnessed, the little play, Uncle Toms Cabin, still remains most _16_ in my mind. I did not understand _17_ the moral of the play at that time _18_ in later years, when studying history, I knew it _19_ freeing the slaves and also the cause of the great _20_ between the North and the S
21、outh. But the golden memories will be in my mind forever to remind me of the hard pleasure from the hard times.1A.delayed BformedCexperienced Dspent2A.fed BdecidedClived Drelied3A.dinner BtreatCchance Dchallenge4A.On occasion BIn publicCIn advance DOn time5A.meet BenjoyCmiss Dtouch6A.vague BquickCvi
22、vid Dsimple7A.refused BplannedCreported Dstarted8A.drove BrodeCstarted Dsent9A.cows BhorsesCtrains Dbikes10A.continued BcarriedCfinished Dmanaged11A.door BareaCdirection Droom12A.held BcalledCtook Dshut13A.former BpresentClatter Dabsent14A.teachers BchildrenCpeople Dactresses15A.exams Bentertainment
23、sCinspections Denvironments16A.divided BloadedCshared Dfixed17A.completely BfreelyCimmediately Dwidely18A.so BandCfor Dbut19A.contained BinvolvedCinstructed Ddisclosed20A.union BtroubleCconflict Dfriendship课时作业(五).阅读理解A【语篇解读】Teddy生日时,他的母亲邀请他的同学及其家长参加生日聚会,结果没有一个人来参加;于是他的母亲将他独自坐在比萨饼前的照片传到社交媒体上,人们对此反应不
24、一。1答案与解析:C考查推理判断。根据第二段的内容可知,Teddy和他的母亲希望很多孩子和他们的家长来参加生日聚会;再根据第三段第一句“Mazzini shared a photo of her son sitting alone in front of several pizzas on her social media page”可推知,没有人来参加Teddy的生日聚会,他应是感到非常失望的。故选C。2答案与解析:B考查细节理解。根据第四段第三句中的“The biggest unexpected birthday present for Teddy came from the Phoeni
25、x Suns, who invited him to watch Wednesday nights game”可知,Teddy被Phoenix Suns 邀请去观看周三晚上的比赛。故选B。3答案与解析:A考查推理判断。根据第五段第一句“But some on social media questioned Mazzinis decision to broadcast her sons humiliating day”可知,有人在社交媒体上质疑Mazzini的做法。由此可推知,并不是所有人都支持她的做法。故选A。B【语篇解读】柬埔寨农村地区的孩子经常遭受甚至死于可预防的疾病,因为没有任何可用的肥
26、皂;美国人Samil Lakhani注意到了这个问题,于是他开始请求旅馆捐赠肥皂并成立了EcoSoap Bank来解决该地区的肥皂问题。4答案与解析:D考查细节理解。根据第二段中的“affordability”、“access”以及“many Cambodians dont really understand where diseases come from, they dont know how to prevent them”可知,贫困、缺少接触途径以及缺乏意识是柬埔寨人很少用肥皂的原因。故选D。5答案与解析:C考查推理判断。根据第五段中的“four recycling centers”
27、“providing jobs”以及“hygiene (卫生) has been improved”可知. “killing three birds”在文章中指的是减少废物、提供就业机会以及改进健康状况。故选C。6答案与解析:C考查推理判断。根据第六段的内容尤其是最后一句“were looking at seven countries to expand to in the near future”可知。EcoSoap Bank将会把自己的服务扩展到其他七个发展中国家。由此可推知,EcoSoap Bank将对发展中国家作出更大贡献。故选C。7答案与解析:A考查细节理解。通读全文可知,文章讲述了
28、EcoSoap Bank能为柬埔寨乡村地区的人提供肥皂,从而改善那里的卫生状况,故A项正确。.完形填空【语篇解读】作者回忆起童年时在乡下和父母一起去看舞台剧汤姆叔叔的小屋的一些情景。1答案与解析:D这里指作者在Schuyler county度过了12年时光。spend花(时间),度过。2答案与解析:C由文中的“about three miles southwest of the county”可知,这里指的是当时作者全家居住的地方。3答案与解析:B由文中的“Living in the county”可知,能进一次城可真是一大乐事。treat在这里是名词,意为“款待,乐事,乐趣”。4答案与解析:
29、A由上一句中的“Living in the county”可知,看马戏团的演出只是偶尔才会发生的,频率并不是很高,on occasion意为“偶尔”,符合语境。5答案与解析:B因为能看到这样的演出的机会并不多,所以作者的全家应该是很享受这样的情景,所以用enjoy表示“享受的乐趣,欣赏”。6答案与解析:C下文描述的是作者至今难忘的一次经历。这次经历在他的记忆中很清晰,所以用vivid。vivid意为“清晰的,鲜明的,生动的”,说明这次经历的印象之深刻。7答案与解析:D由文中的“about five years old at that time”可知,当时作者还没有开始上学。8答案与解析:A由文
30、中的“carriage”可知,作者全家是驾驶着一辆马车去的。9答案与解析:B由文中的“in a carriage”和“drawn by a team of spirited driving”可知,此处表示一些精神抖擞的马儿拉着马车前往目的地。10答案与解析:C爸爸迟到的原因是他要将他晚上的工作完成,所以用finished。11答案与解析:D既然去晚了,就没有座位,只有可容站立的地方,这里的room是一个不可数名词,standing room意为“站立的空间”。12答案与解析:A由文中的“too small to see it well”可知,作者无法看清,所以爸爸将其举起,放在自己的双肩上让作
31、者欣赏。13答案与解析:B由“I have sat in a large Hollywood Bowl in Los Angeles”可知,此处说的是作者现在的经历,then和present形成鲜明的对比。14答案与解析:C由文中的“vast crowd of”可知,这里指的是人之多,故选C项。15答案与解析:B作者为我们介绍的是带给他娱乐和享受的东西,上文提到的看马戏团的演出,看戏剧等等都属于生活中的娱乐活动。16答案与解析:D本空和第二段中的“remains so 6(vivid) in my mind”相照应,说明这次记忆让作者印象深刻,故选D项。17答案与解析:A作者当时年幼,对这部戏剧的寓意还不能完全理解,completely是相对于其当时的年龄而言的。18答案与解析:D多年之后,作者在学习了历史之后才理解了这部戏剧的寓意,文中的前后时间形成对比,“理解”和“不理解”也形成对比,故此处填表示转折关系的but。19答案与解析:B作者后来了解到这部戏剧和解放奴隶有关,所以用involve表示“牵涉”。20答案与解析:C由“the North and the South”可知,此处指的是美国北部和南部之间的矛盾,所以选择conflict。