收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时作业(一)Module 1 Basketball Section Ⅰ Introduction Reading and Vocabulary Comprehending(含解析)外研版选修7.doc

上传人:a**** 文档编号:453948 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:4 大小:243.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时作业(一)Module 1 Basketball Section Ⅰ Introduction Reading and Vocabulary Comprehending(含解析)外研版选修7.doc_第1页
第1页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 课时作业(一)Module 1 Basketball Section Ⅰ Introduction Reading and Vocabulary Comprehending(含解析)外研版选修7.doc_第2页
第2页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 课时作业(一)Module 1 Basketball Section Ⅰ Introduction Reading and Vocabulary Comprehending(含解析)外研版选修7.doc_第3页
第3页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 课时作业(一)Module 1 Basketball Section Ⅰ Introduction Reading and Vocabulary Comprehending(含解析)外研版选修7.doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(一)Module 1Section Introduction & Reading and VocabularyComprehending.阅读理解AI was recently asked what inspires me most. That was easy to answer: I_live_and_breathe_track_and_field. It is the only sport that has allowed me to spread my wings and truly fly.I have struggled a lot in my life after be

2、ing diagnosed (诊断) with a learning disability at the age of three.I was also born four months too early, weighing less than four pounds.Even at 17, Im still working to catch up.Mentally Im on the level of a 12yearold.I had to repeat the third and fifth grade, which caused me a lot of stress and emba

3、rrassment.I was joked so much that I would often hide in the bathroom instead of going to class.My parents always gave me lots of love and support, but I still felt worthless most of the time. Im also quite shy, so making and keeping friends has always been a challenge.Then one day when I was 12, my

4、 life changed forever. My parents decided my younger brother and I should try track. From that moment on my life was different. I was a natural middistance runner.When I was on the track, the other kids just saw me and my speed. No one saw my learning disability.For the first time in my life I felt

5、normal.When I entered high school, I joined the track team and the coach quickly saw my talent. I was selected to run on the A team for crosscounty and the A team for indoor and outdoor track. Im on the school team for the 4400meter and 4800meter relays, and colleges are even interested in me!My cro

6、sscounty team won the 2011 County and Regional Championship. When I accepted my award, my mom cried because she was so proud of me, and for once, I was proud of myself.Even though Im a specialeducation student, I now know that my learning disability does not define (限定) me. I can hold my head up hig

7、h because track has allowed me to spread my wings and truly fly!1The underlined sentence in Para.1 may mean “_”AI can easily breathe on the trackBtrack and field is where I liveCtrack and field is my lifeDI take track and field as a sport2What is the problem with the writer?AHe didnt want to make fr

8、iends.BHe didnt get more love from his parents.CHe weighed a little less than others.DHe had a poor learning ability.3The first time the writer was on the track, he _.Afelt as normal as othersBwas proud of himselfCwas still a little shyDtreated himself as a hero4The best title for the passage may be

9、 “_”AA Learning Disability BSpread My WingsCTry Track Bravely DBe an Honor StudentBVideos and video calls are becoming increasingly popular on social media in China, particularly on WeChat, the countrys mostused messaging app. WeChats 1.08 billion monthly active users last year made 410 million dail

10、y video and audio calls. That was 5.7 times more than in 2015, when WeChat first disclosed its operational data.Uploading videos on WeChat Moments, a function that allows users to share their latest whereabouts, has become more widely used, with the number of videos posted multiplying 4.8 times in t

11、he past 4 years.As a onestop solution for Chinese peoples daily lives, WeChat has been able to produce a breakdown (明细) of its users preferences by age group. Those born in the 1980s for example are followers of news related to state and public affairs, whereas those younger than 20 spend the most o

12、n sweet treats.In line with previous findings, Chinas elderly population are becoming adept at using WeChat as a means of communication and conducting errands (办差事). As of September 2018, over 63 million users were registered as 55 years old or above. This group recorded an average length of 11 minu

13、tes for video calls, topping all age groups. WeChat Wallet has also registered exponential (指数式的) growth, with payments in public transportation and highspeed traffic rising 4.7 times and 6.3 times, separately. Spending in retail stores and dining via WeChat rose by 1.5 times and 1.7 times.The numbe

14、r of users who use the app for making medical appointments and paying bills almost tripled.5Which of the following is closer to the truth according to the passage?AThe number of videos posted has declined in the past 4 years.BThe users preferences for WeChat can be various by age group.CDownloading

15、videos on WeChat Moments is widely banned officially.DThe number of WeChat users will be doubled.6From what column on a certain website is the above passage most probably taken?AVIDEOS.BADVERTISING.CBUSINESS.DCAREER DEVELOPMENT.7What does the underlined word “adept”in the last paragraph probably mea

16、n?ADisappointed. BInexperienced.CSurprised. DSkilled.8What is the passage mainly concerned about accordingly?AVideo use continues to rise sharply on WeChat.BWeChat video calls are more frequently used by those younger than 20.CThe post80s are more likely fond of public affairs as well as sweet treat

17、s.DMaking medical appointments and payments on WeChat will be more convenient.七选五Its difficult to find true friends these days. _1_ How? Here are some tips on how to make your friendship last forever:Call for no reason. Call just to say “Hi” or just to ask “Whats up?”. If you cant call, just send an

18、 email. _2_Know when to say “Im sorry.” and “Thank you”. _3_ Show appreciation for the things, big or little that your friend does for you. Say thank you. Its that easy._4_. If you have nothing good to say, dont talk at all. Dont risk hurting your friends feelings by saying hurtful words that, most

19、of the time, you dont really mean.Be honest. Dont lie to friends. Trust is the foundation of true friendship. Write them a note from time to time. Also, try to be thoughtful. Give simple gifts that will make their day.Never be mean with your time. Spare some time to see your friends however busy you

20、 are. You can always spare an hour or two after school or work to visit them. _5_If you are the type of person who knows how to take care of friendship, you definitely are a keeper!AAvoid hurtful words.BAction speaks louder than words.CSome are never there when you need them most.DDont let pride get

21、 in the way, especially when youre at fault.EWeekends are a great time, too, to bond and hang out with your friends.FThis would send a message that you remember your friends at a random (任意的) time of the day.GOnce you find a friend who is worth keeping, make sure to take care of what you have with t

22、hat person.课时作业(一).阅读理解A【语篇解读】作者是一个在学习上有障碍的学生,但是却在田径运动中找到了自己的价值。1答案与解析:C句意理解题。根据第一段划线句子后面的“It is the only sport.wings and truly fly.”可知,作者认为田径运动让他展翅翱翔,所以他视田径为生命,因此选C。2答案与解析:D细节理解题。根据第一段中的“diagnosed (诊断) with a learning disability at the age of three”可知,作者学习能力有问题,因此选D。3答案与解析:A细节理解题。根据第三段的最后一句“For the

23、 first time in my life I felt normal.”可知选A。4答案与解析:B标题归纳题。作者在学习上有障碍,但是从事田径运动却如鱼得水,是一个天生的田径运动员。田径让作者找到了自己的价值,有了展翅飞翔的机会。故B符合主题。B【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了微信与微信视频通话越来越广泛地被使用。5答案与解析:B细节理解题。根据文章第三段中的“As a onestop solution for Chinese peoples daily lives, WeChat has been able to produce a breakdown (明细) of its u

24、sers preferences by age group.”可知,作为中国人日常生活的一站式解决方案,微信已经能够根据用户的年龄划分出他们的喜好。由此可知,用户对微信的偏好可能因年龄而异。故选B项。6答案与解析:C推理判断题。文章介绍了微信和微信视频通话越来越广泛地使用,人们通过微信上传视频、发帖,不同年龄群在日常生活中都使用微信,微信钱包的功能也在广泛地使用。因此可以推断,文章应该可能是摘自于网站上的经济栏目。故选C项。7答案与解析:D词义猜测题。根据划线词所在句的下文“As of September 2018, over 63 million users were registered

25、as 55 years old or above. This group recorded an average length of 11 minutes for video calls, topping all age groups.”可知,截至2018年9月,55岁以上的注册用户超过6 300万。这一组的视频通话平均时长为11分钟,超过了所有年龄组。由此可知,划线词所在句意为“与之前的研究结果一致,中国的老年人越来越善于使用微信作为交流和办事的工具”,从而推测adept意思为“熟练的”。故选D项。8答案与解析:A主旨大意题。根据第一段中的“Videos and video calls ar

26、e becoming increasingly popular on social media in China, particularly on WeChat, the countrys mostused messaging app.”(视频和视频通话在中国社交媒体上越来越受欢迎,尤其是在中国最常用的即时通讯应用微信上)及全文内容可知,文章主要说明视频和视频通话在微信上越来越受欢迎。故选A项。.七选五【语篇解读】这是一篇议论文。文章主要讲了现在,很难找到真正的朋友,一旦你找到了一个值得拥有的朋友,一定要好好珍惜和他在一起的时光。作者对于如何让你的友谊天长地久这个问题,给出了一些建议。1答案与

27、解析:G上文“Its difficult to find true friends these days.”句意:现在很难找到真正的朋友。下文How?句意:怎样做?该空承上启下,G选项“一旦你找到了一个值得拥有的朋友,一定要好好珍惜和他在一起的时光。”切题,故选G。2答案与解析:F上文“If you cant call, just send an email.”句意:如果你不能打电话,就发一封电子邮件。该空承接上文,F选项“这将发送一个信息,你在一天中的任意时间都记得你的朋友。”切题,故选F。3答案与解析:D上文“Know when to say Im sorry. and Thank you

28、”. 句意:知道什么时候说“对不起”和“谢谢”。下文“Show appreciation for the things, big or little that your friend does for you.”句意:对朋友为你所做的或大或小的事情表示感谢。该空承上启下,D选项“不要让骄傲成为障碍,尤其是当你犯错的时候。”切题,故选D。4答案与解析:A下文“If you have nothing good to say, dont talk at all. Dont risk hurting your friends feelings by saying hurtful words that,

29、 most of the time, you dont really mean.”句意:如果你没什么好说的,就别说了。不要冒着伤害你朋友感情的风险说那些在大多数情况下你并不是真心的伤人的话。该空引出下文,A选项“避免伤害的话。”切题,故选A。5答案与解析:E上文“Spare some time to see your friends however busy you are. You can always spare an hour or two after school or work to visit them.”句意:不管你有多忙,都要抽出时间去看看你的朋友。放学或下班后,你总可以抽出一两个小时去看望他们。该空承接上文,E选项“周末也是和朋友聚在一起的好时光。”切题,故选E。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1