1、Unit 3 Computers阅读理解AFor a year and a half, kids sent hurtful messages like “You are so ugly.” or “Why are you still alive?” to Rebecca Sedwick. In 2013, Rebecca, then 12, couldnt stand it anymore. She jumped to her death near her home in Florida. Soon afterward, Trisha Prabhu read about the story.
2、“I was surprised and heartbroken,” says Trisha, now 15, who is from Naperville, Illinois. “I knew that I had to do something to stop this from ever happening again.”Trisha did some research. Studies show that one fourth to half of all teens in the US have been cyberbullied (网络欺凌). Experts say that i
3、f you are ever bullied online, you should tell a trusted adult. Tell the cyberbully to stop, and prevent him or her from contacting (联系)you again. Print and save messages to share with the police. This is good advice, agrees Trisha. But these methods all take place after the bullying has already hap
4、pened. Trisha had a different idea. Why not teach cyberbullies to stop before they post these messages?Trishas research won awards, including a prize in the Google Science Fair. Then, Trisha built the ReThink app (应用软件). It is programmed to recognize words or phrases that could be hurtful. When that
5、 happens, different warning messages come out. “Dont say things that you may regret later!” says one message. Others ask, “Are you sure you want to say this?” and “Are these words really you?”Now Trisha is working on a version (版本) of ReThink for computers. “Im a big dreamer,” she says. “I want to s
6、top cyberbullying before the hurt is done.” 本文是一篇记叙文。为了防止同龄人受到网络暴力的威胁,一个美国女孩设计出了一款名为ReThink的应用软件。1What do we know about Rebecca Sedwick?AShe ended her life at the age of 12.BShe sent hurtful messages to others.CShe was one of Trishas best friends.DShe went to Florida to study further.答案:A解析:细节理解题。由第
7、一段中的In 2013, Rebecca, then 12.jumped to her death可知,Rebecca在十二岁的时候结束了自己年轻的生命,故选A项。2What is Trishas suggestion for stopping cyberbullying?AStop talking with the cyberbully.BStop the messages before they are sent.CTurn to your parents or close friends.DShow the messages to the police at once.答案:B解析:细节
8、理解题。由第二段中的Trisha had a different idea. Why not teach cyberbullies to stop before they post these messages?可知,Trisha认为阻止网络暴力的最好办法首先是阻止这些信息散发出去,故选B项。3What is the third paragraph mainly about?APeoples attitudes to the ReThink app.BTrishas research on cyberbullying.CHow the ReThink app works.DThe Google
9、 Science Fair.答案:C解析:段落大意题。本段主要介绍了ReThink这款应用软件的工作原理,故选C项。4Which of the following can best describe Trisha?AHelpful and clever.BHonest and careful.CProud and impolite. DStrange and impatient.答案:A解析:推理判断题。为了防止同龄人受到网络暴力的威胁,Trisha运用自己的聪明才智设计出了ReThink这款应用软件,所以她是一个乐于助人而且非常聪明的孩子,故选A项。BThe idea behind Face
10、book is to make us feel connected all the time. But in my research, Ive found that the truth is quite different.Technology, it turns out,has made being alone seem like a problem that needs solving. When young people are alone,even for a minute or two,they feel the need to connect, to get on Facebook
11、 or some other social networks and chat. But in connecting,they often end up feeling more isolated. Why? Because by being in constant (不断的) connection, they lose the ability to feel satisfied with their own company (独处)Facebook can help us keep in touch with our friends, but we too often use it inst
12、ead of spending facetoface time with them. And since we feel the need to keep up with them online, we dont have moments of loneliness where we can collect our thoughts and learn how to be comfortable being alone.Sherry Turkle, ProfessorFacebook connects more of us to more of our friends and family i
13、n more places than we have ever been connected before. Yes, Facebook is a huge time sinkmaybe the biggest ever. Many people post useless stuff. And seeing too much of your friends lives can make you jealous (嫉妒的), but it wont make you lonely.Jane, a former student of mine, who is back in New York af
14、ter living abroad for ten years, told me that Facebook helps her a lot. The first time she moved back to New York from abroad, she felt disconnected from her family and friends. Now, because of lots of photos and information updates (更新), she knows what is happening with her friends all the time.In
15、fact, if you are lonely in real life, you will be lonely online as well.Sree Sreenivasan, Chief Digital Officer本文是一篇议论文。文章探讨了社交网络是否使人们变得越来越孤独。5The underlined word “isolated” in Paragraph 2 means “_”Afree BselfishCcareless Dlonely答案:D解析:词义猜测题。根据画线词后面的“Why?Because.they lose the ability to feel satisfi
16、ed with their own company(独处)”可知,他们对失去独处更不满意了,即他们更孤独了,所以isolated此处指“孤独的”,故选D项。6According to Sherry Turkle, we should _.Afeel satisfied with our lifeBavoid using social networksCkeep in touch with our friendsDenjoy moments of loneliness答案:D解析:细节理解题。根据第三段的we dont have moments of loneliness where we ca
17、n collect our thoughts and learn how to be comfortable being alone可知,Sherry Turkle认为我们应该学会享受孤独。7Whats Janes attitude towards Facebook?AHopeful. BDoubtful.CThankful. DRegretful.答案:C解析:推理判断题。根据倒数第二段Jane描述她从Facebook里了解朋友们的生活以及Facebook helps her a lot可知,Jane对Facebook应该是充满感激之情。8The purpose of the text is to _.Aeducate BdiscussCpersuade Dintroduce答案:B解析:写作意图题。从本文贯穿始终的alone和lonely以及两位人士对社交网络Facebook的不同观点可知,本文对社交网络是否使人们变得越来越孤独进行了探讨。