1、Unit 3 A healthy life.阅读理解Humans and many other mammals have unusually efficient internal temperature regulating systems that automatically maintain stable core body temperatures(核心体温) in cold winters and warm summers.In addition,people have developed cultural patterns and technologies that help the
2、m adjust to extremes of temperature and humidity(湿度)In very cold climates,there is a constant danger of developing hypothermia(低体温),which is a life threatening drop in core body temperature to below normal levels.The normal temperature for humans is about 37.0.However,differences in persons and even
3、 the time of day can cause it to be as much as 6 higher or lower in healthy individuals.It is also normal for core body temperature to be lower in elderly people.Hypothermia begins to occur when the core body temperature drops to 34.4.Below 29.4,the body cools more rapidly because its natural temper
4、ature regulating system usually fails.The rapid decline in core body temperature is likely to result in death.However,there have been rare cases in which people have been saved after their temperatures had dropped to 13.915.6.This happened in 1999 to a Swedish woman who was trapped under an ice shee
5、t in freezing water for 80 minutes.She was found unconscious,not breathing,and her heart had stopped beating,yet she was eventually saved despite the fact that her temperature had dropped to 13.7.In extremely hot climates or as a result of uncontrollable infections,core body temperatures can rise to
6、 equally dangerous levels.This is hyperthermia.Life threatening hyperthermia typically starts in humans when their temperatures rise to 40.641.7.Only a few days at this extraordinarily high temperature level is likely to result in the worsening of internal organs and death.本文主要讲述的是人体内有调节体温的系统,能让人适应不
7、同的外部气温。1Why can humans keep stable body temperatures in different seasons?ABecause their bodies are unusually efficient.BBecause they experience different climates.CBecause they can adjust to cultural patterns and technologies.DBecause they have internal temperature regulating systems.答案:D解析:细节理解题。根
8、据文章第一句“Humans and many other mammals have unusually efficient internal temperature regulating systems that automatically maintain stable core body temperatures(核心体温) in cold winters and warm summers.”可知人类能保持稳定的核心体温是因为人体内有调节体温的系统。故D正确。2What does Paragraph 2 mainly discuss?AThe dangerous effects of hy
9、pothermia.BThe change of body temperature.CThe survival of the Swedish woman.DThe regulating systems of natural temperature.答案:A解析:段落大意题。第二段第一句“In very cold climates,there is a constant danger of developing hypothermia(低体温),which is a life threatening drop in core body temperature to below normal le
10、vels.”中提出低体温对人来说是一大威胁。接下来对这一情况展开说明。可知本段主要讲述的是低体温对人体健康的影响。故A正确。3People are unlikely to survive under the body temperature _.Ahigher than 34.4 Blower than 29.4Cbetween 40.641.7 Dbetween 34.437答案:B解析:细节理解题。根据第二段第六句“Below 29.4,the body cools more rapidly because its natural temperature regulating system
11、 usually fails.”可知在29.4度以下,人体的温度会迅速下降,因为调节体温的系统已经失灵了,人就很难存活下来。故B正确。4What is the best title for the passage?ASurviving in an Ice TrapBGetting to Know HypothermiaCAdapting to Climate ExtremesDChanging Core Body Temperature答案:C解析:标题归纳题。本文主要讲述的是人体内有调节体温的系统,能让人适应不同的外部气温。A、B项只涉及低温,D项只提到改变核心体温。C项较为全面地介绍了全文
12、内容。.七选五An old song says that “Love makes the world go around”_1_ The whole country breaks out with little red hearts.Lovestruck people give cards,flowers and candy to their sweethearts.The American concept of love and romance begins with dating.Young people date in several ways.At first they might h
13、ave group dates with several boys and girls together._2_When two couples go out together,its called double dating.A friend might even arrange a blind date for you with someone you dont know. _3_ You just dont know who your partner will be until the time of the date.American young people see a date a
14、s a time just to have fun.They dont always have a romantic interest in mind.Someone may go out with one person this week,and another the next.After a while,a boy and a girl may decide they want to go steady._4_ It also means they dont want to date anyone else.Romance is beginning to bloom._5_ Movies
15、,TV shows and books in America all picture people falling in love.Actually,people all over the world search for happiness in a loving relationship.Maybe love does make the world go around.AIf you watch Americans on Valentines Day,you can believe it.BLater,they start going on single datesjust one boy
16、 and one girl.CThis means they think of each other as a boyfriend and girlfriend.DThat doesnt mean you keep your eyes closed the whole evening.ERomantic love is a part of American culture.FBut in America,many people dislike it very much.GThey will have their relation known by their parents.文章主要介绍了美国
17、人的爱情观念、特点等,以及爱情是美国文化的一个重要部分。1A解析:由下句“The whole country breaks out with little red hearts.”可知,情人节当天,美国全国范围内会出现许多小红心。A选项是说如果你在情人节看到美国人的时候,你就会相信了,所以A项符合语境。故选A。2B解析:由上句“At first they might have group dates with several boys and girls together.”可知,起初是一群男女集体约会,B选项中Later,single dates就是指随后一男一女约会,是对上句的进一步发展。
18、 故选B。3D解析:上句“A friend might even arrange a blind date for you with someone you dont know.”是说有时朋友也会安排你与不认识的人相亲,下句“You just dont know who your partner will be until the time of the date.”是说直到约会那天你才知道对方是谁。D选项含义是所谓的blind date(相亲)并不是指让你整晚都把眼睛闭起来,而是要等到约会那天才知道对象是谁。故选D。4C解析:下文“Romance is beginning to bloom.”说明爱情开始绽放了。之前需要完成C选项中说的确认为男女朋友,也就意味着要发展稳定的男女朋友关系了。故选C。5E解析:由下句“Movies,TV shows and books in America all picture people falling in love.”美国的电影、电视和书籍都刻画着人们坠入情网的事,可以推知爱情是美国文化的一部分, 这与E选项的内容相符。故选E。