1、Unit 2Reading for Writing 1.受欢迎 _2.节省时间 _3.保暖 _4.与.不同 _5.迄今为止 _6.feel like _7.right away _8.arrive at _9.in modem times _10.be known as _11.我听说它是中国最著名的山脉之一。_ _ _ it is one of the most famous mountains in China.12.我迫不及待地要欣赏那儿令人惊奇的日出。I _ _ _ enjoy the amazing sunrise there.13.I cant wait _(get) out of
2、 these wet clothes.14.只有当他考试不及格时,他才后悔没有努力学习.Only when he failed the exam not working hard.15.听到这个好消息,他高兴地跳了起来。 , he jumped with joy.16.地球表面约有71%被水覆盖。这就是为什么地球从外 太空看是蓝色的。About seventy-one percent of the earths surface is covered by water. the earth looks blue from outer space.17.我们学校正在举行运动会。The sports
3、 meeting in our school.18.对他来说三天内看完这么厚的一本书是很难的。 such a thick book within three clays.19.When it comes to wildlife 1 (protect ) , all speciesthe good, the bad, and the uglyshould be treated 2 (equal). Pandas, dolphins, and other cute wildlife 3 (be) important, but we must pay attention 4 less cute an
4、imals, too. The world needs all 5 (kind)without variety, our planet cannot survive. So if you want the future to be beautiful, you have to give ugly a chance. Billions of trees 6 (cut) down every year 7 (make) paper for humans. Every tree 8 is cut down is a part of the habitat of animals such as 9 (
5、this) koalas. In this way a lot of animal homes are being destroyed! Is 10 right to make animals homeless so that humans can have more paper?20.Lemurs are cute animals that live on the island of Madagascar, the fourth-largest island in the world. Lemurs have big eyes, long noses, and long tails(exce
6、pt for the Indri) and live high in the trees of Madagascan forests. Lemurs are quite intelligent. They are the cousins of monkeys and look quite similar. They also swing through the trees and live in family groups.There are different species of lemurs. Some lemurs (the Indri) sing like a whale, and
7、some (the Sifaka) walk like a ballet dancer. Some lemurs are very small, like the Pygmy Mouse Lemur which weighs only 25-30 grams. Others, like the Indri, can weigh up to ten kilograms. Some lemurs are nocturnal, being awake at night and sleeping during the day, and some are not nocturnal but diurna
8、l. Generally, the smaller lemurs are nocturnal, while the bigger ones are diurnal. All the species are unique to Madagascar.However, all of the lemurs are endangered species. Many species have already disappeared in the last few centuries. There are not many of lemurs left. People in Madagascar have
9、 been destroying the forests where lemurs live. Local people also hunt lemurs for food. Some of the local people see lemurs as bringers of bad luck, so they kill lemurs.At the moment, there are about 85 lemur species left. But many people fear that the number of species will fall quickly. Soon there
10、 may be no lemurs left if we do not make serious efforts to protect them.1.What are Lemurs a lot like?A.They are like human beings because they can dance ballet.B.They are like whales because they sing loudly in a similar wayC.They are like mice because they are very small weighing only 25-30 grams.
11、D.They are like monkeys because they swing through the trees and live in family groups.2.What does the underlined word “nocturnal” mean?A.Sleeping at night and being awake during the day .B.Being awake at night and sleeping during the day.C.Being awake day and night.D.Sleeping day and night.3.What c
12、an we infer from this text?A.Lemurs can be killed because they may bring bad luck to people in Madagascar.B.People in Madagascar have realized they shouldnt destroy the forest where lemurs live.C.There is a good chance that lemurs will soon be extinct if people do nothing to help them.D.We should ra
13、ise lemurs somewhere else besides Madagascar to keep them from dying out.4.Whats the best title of the text?A.Save Madagascars forestB.A Good Pet LemursC.Peoples FriendsD.Lemurs of Madagascar答案以及解析1.答案:be popular with解析:2.答案:save time解析:3.答案:keep warm解析:4.答案:be different from解析:5.答案:so far解析:6.答案:想要
14、解析:7.答案:立刻解析:8.答案:到达解析:9.答案:在现代解析:10.答案:作为而著名解析:11.答案:1.客观填空 Ive 2.客观填空 heard 3.客观填空 that 解析: 12.答案:1.客观填空 cant 2.客观填空 wait 3.客观填空 to解析: 13.答案:1.客观填空 to get解析:考查非谓语动词句意:我迫不及待地要脱下这些湿衣服了 cant、wait to do sth.迫不及待地做某事. 14.答案:did he regret解析: 15.答案:Hearing the good news解析: 16.答案:This is why解析: 17.答案:is b
15、eing held解析: 18.答案:Its difficult for him to finish reading解析: 19.答案:l. protection2.equally3.are4.to5.kinds6.are being cut7.to make8.that9.these10.it解析:l. protection考查名词。句意:当说到野生动物保护时,所 有物种好的、坏的和丑的都应该得到平等的对 待。When it comes to中的to为介词,故设空处应用名词形 式wildlife protection意为“野生动物保护”。2.equally 考査副词。本空修饰动词treate
16、d,故应用副词 equally “平等地”。3.are考査时态及主谓一致。句意:熊猫、海豚和其他的可爱 的野生动物是重要的,但我们也必须注意不太可爱的动物。 本句表述的是客观事实,故应用一般现在时,且句子主语为复 数,故本空应用are。4.to考查固定短语。pay attention to意为“注意”,故本空应填 介词to。5.kinds考查名词复数。句意:世界需要所有的种类3根据空 前all可知,本空应填kinds。6.are being cut考查动词的时态及语态。句意:每年数十亿的 树木正在被砍伐来为人类造纸3根据句意及every year可知, 本空应用现在进行时,且句子主语trees
17、和动词cut之间为被 动关系,故本空应用现在进行时的被动语态。7.to make考查非谓语动词。本空在句中作目的状语,故本空 应用不定式。8.that考查定语从句。句意:每一棵被砍伐的树都是像这些 树袋熊这样的动物的栖息地的一部分。本空引导定语从句, 修饰名词tree,本空在从句中作主语,指物,且先行词被Every 修饰,故本空应用关系代词that。9.these考查代词。根据空后名词koalas可知,本空应用 these .10.it考査it作形式主语。句意:为了人类能有更多的纸而让 动物无家可归是对的吗?本句中不定式短语为真正的主语, 故本空应用it作形式主语。20.答案:1.D; 2.B
18、; 3.C; 4.D解析:1.细节理解题。根据第一段最后两句They are the cousins of monkeys and look quite similar. They also swing through the trees and live in family groups.可知,Lemurs就像猴子,因为它们在树间荡来荡去,成群结队地生活。故选D。2.同义猜测题。根据第二段中being awake at night and sleeping during the day, and some are not nocturnal but diurnal. 晚上醒着,白天睡觉,有些不是夜行性的,而是昼行性的。可知,画线词意思是夜间的。故选B。3.推理判断题。根据最后一段最后一句Soon there may be no lemurs left if we do not make serious efforts to protect them. 可知,如果人们不采取任何措施帮助狐猴,狐猴很有可能很快灭绝。故选C。4.主旨大意题。根据文章可知,本文讲述的是马达加斯加岛上的狐猴。故选D。