收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc

上传人:a**** 文档编号:453309 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:18 大小:206.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第1页
第1页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第2页
第2页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第3页
第3页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第4页
第4页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第5页
第5页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第6页
第6页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第7页
第7页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第8页
第8页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第9页
第9页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第10页
第10页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第11页
第11页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第12页
第12页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第13页
第13页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第14页
第14页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第15页
第15页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第16页
第16页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第17页
第17页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 单元素养评价(三)Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版必修3.doc_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元素养评价(三)Unit 3(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Oh, Mom. Why did you wake up so early? You cant be taking us to school already. School doesnt start until a quarter to seven. W: Im

2、not taking you to school. Actually, youre skipping school today. 1. When does school start? A. At 6: 35. B. At 6: 45. C. At 7: 15. 答案: BText 2M: Hello, Jess. W: Hi, Max. Welcome. Would you like some coffee and cake? M: Did you make it? W: Yes, I did. Claire made these cookies. See, the sugar cookies

3、 are all in the shape of an Easter egg. 2. Who made the cake? A. Jess. B. Max. C. Claire. 答案: AText 3M: Mum, have you seen my schoolbag? W: Its hanging up here, with the coats. I moved it because it was on the kitchen table. Tom, remember to leave it in the living room when you come home from school

4、. Then it wont be in my way. 3. What does the woman ask the boy to do after school? A. Put away his schoolbag. B. Move the kitchen table. C. Hang up his coat. 答案: AText 4M: I havent seen Linda Rivera for a long time. Has she been away on a holiday? W: Oh, you havent heard. She set up her own travel

5、agency. 4. What do we know about Linda Rivera? A. She went travelling. B. She started a company. C. She was fired. 答案: BText 5M: Thats quite a lot of books youre carrying. Let me help you with those. W: Im just going to put them on the desk just around the corner. I shall be able to manage without h

6、elp. Thanks anyway. 5. What does the woman mean? A. She doesnt need the mans help. B. She expects the man to move the desk. C. She wants to remove the book from the desk. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒

7、钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hey, where is everybody? M: They took Ben to the park. Where have you been? W: Sorry, Im late. I picked up the cake and it took me longer than I expected. When will the party start? M: Ben invited eight children from school. And theyll arrive at about 2 in

8、the afternoon. W: OK. Then Ill put the candles on the cake and leave it in the kitchen and then Ill come and help set the table. 6. Where is Ben? A. In the kitchen. B. At school. C. In the park. 答案: C7. What will the children do in the afternoon? A. Help set the table. B. Have a party. C. Do their h

9、omework. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Tracey, I want some new shoes for the party tonight. Shall we go and buy some later? W: OK, but I promised to help my granddad wash his car today. M: Why dont you do that immediately? Well go as soon as youre finished. W: OK. And I suppose I can do my homework

10、when we get back. Im surely doing that before we go to the partyI dont want to do it tomorrow! M: Yeah, I dont like doing it till the last day of the weekend, either. So I finished all my homework after school yesterday. 8. What will the woman do first? A. Wash a car. B. Go shopping. C. Do her homew

11、ork. 答案: A9. When does the conversation take place? A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Julia and I are driving downtown this afternoon. Want to come, Tom? M: Thanks, Cathy. But Ive got to study. Im way behind in maths. W: Well, in that case, is there anything

12、we can get for you? M: Gee, I left my watch at Gilsons the other day. It should be ready by now. W: Id be glad to pick it up. M: Well, Cathy, now that I think about it, Ive got something else to do downtown. I have to buy something at the supermarket. Maybe Id better go with you. W: Well be leaving

13、from the parking lot. Im behind with my work so well only be there a couple of hours. M: Oh. If its only a couple of hours, I can certainly go. W: Great! See you in a few minutes. 10. Why doesnt the man want to go downtown at first? A. He has nothing to do downtown. B. He has a maths class to take.

14、C. He plans to study. 答案: C11. Whats Gilsons? A. A supermarket. B. A watch repair shop. C. A parking lot. 答案: B12. What do we know about the woman? A. She will be busy with her work. B. She is leaving in several hours. C. She will pick up the mans watch. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Oh, I dont fee

15、l so good. Maybe I should lie down. M: Let me feel your head. . . Oh, youre burning up. Im going to take your temperature. And Im going to email your boss and tell him youre not going to work tomorrow. W: No, dont bother. Ill just text him right now. M: Fine. When did you start feeling bad? W: I fel

16、t a little headache this morning, but I thought it was just because I hadnt slept well with the new pillow last night. It just got worse and worse throughout the afternoon. M: Do you want me to call the doctor? Or your sister? W: No, thats OK. But you could help turn the air conditioner on. M: OK. I

17、f youre sleepy, then go to bed. 13. Why does the man think the woman has a fever? A. Her head feels hot. B. He took her temperature. C. She told him she was feeling cold. 答案: A14. Who will the woman send a text message to? A. Her doctor. B. Her boss. C. Her sister. 答案: B15. When did she start feelin

18、g bad? A. Last night. B. This morning. C. This afternoon. 答案: B16. What will the man do next? A. Turn off the light. B. Find a new pillow. C. Turn on the air conditioner. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Good afternoon, everybody. Thank you for listening. Im Doctor Reid. Today I will discuss the effect

19、 of sleep on school students with you. The first thing is whether a lack of sleep affects teenagers. The answer is “Yes”. Many teenagers are getting little sleep and there are concerns that this could have a serious long-term effect on their health but we dont know for sure yet. Researchers are also

20、 looking into how far a lack of sleep affects young people with low spirits. But one study has clearly shown that high school students getting low grades also get on average one hour less sleep than students getting As. Then why arent teenagers getting enough sleep? Its a problem that seems to affec

21、t all teenagers, not just the ones who eat the wrong things or who dont take any exercise. I think too many teenagers watch TV in their rooms or play computer games until very late. Some students say they stay up late because they cant get to sleep if they go to bed earlier. Well, dont have any soft

22、 drinks or any drink that include hot chocolate before sleeping. Reading a book you know well or listening to a story, rather than music, should help your brain to relax. So you shouldnt do your homework just before going to sleep. It would be better for schools to stay open for longer so that pupil

23、s can do their homework before they get home. Another thing that some schools have tried successfully is to begin the school day half an hour later and end the school day half an hour later, which seems like a good idea to me, and I really recommend that. 17. What can be clearly affected if teenager

24、s lack sleep? A. Their spirits. B. Their long-term health. C. Their grades. 答案: C18. What is to blame for teenagers not getting enough sleep according to the speaker? A. Poor diet. B. Lack of exercise. C. Too much entertainment. 答案: C19. What advice does the speaker give to teenagers who have troubl

25、e getting to sleep? A. Listen to music. B. Read a book. C. Drink hot chocolate. 答案: B20. What does the speaker suggest schools should do? A. Start lessons later. B. Shorten the school day. C. Offer classes in the evenings. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出

26、最佳选项。ASan Francisco Fire Engine Tours San Francisco Winery Tour Running: February 1st through April 30th This delicious tour goes through the city on its way to Treasure Island where we will stop at the famous Winery SF. Here you can enjoy 4 pours of some of the best wine San Francisco has to offer.

27、 (Included in ticket price) Departing from the Cannery: Tell time upon request. Duration(时长): 2 hours Price: $90 Back to the Fifties Tour Running: August 16th through August 31st This tour transports you back in time to one of San Franciscos most fantastic periods, the 1950s! Enjoy fun history as we

28、 take you through San Francisco for a free taste of ice cream. Departing from the Cannery 5: 00 pm and 7: 00 pm Duration: 2 hours Price: $90 Spooky Halloween Tour Running: October 10th through October 31st Join us for a ride through the historical Presidio district. Authentic fire gear(服装) is provid

29、ed for your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San Francisco. Departing from the Cannery: 6: 30 pm and 8: 30 pm Duration: 1 hour and 30 minutes Price: Available upon request Holiday Lights Tour Running: December 6th through December 23rd This attractive tour t

30、akes you to some of San Franciscos most cheerful holiday scenes. Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit. Departing from the Cannery 7: 00 pm and 9: 00 pm Duration: 1 hour and 30 minutes Advance reservations required. 【文章大意】本文是一篇广告类文章。主要介绍了旧金山热门的几个旅游景点的开放时间

31、、票价、游玩时长等。分别有旧金山酒庄之旅, 回到五十年代之旅, 令人毛骨悚然的万圣节之旅, 灯光度假之旅。21. What can tourists do on San Francisco Winery Tour? A. Enjoy some ice cream for free. B. Enjoy the holiday scenes. C. Enjoy some wine for free. D. Visit the Presidio district. 【解析】选C。细节理解题。从第一个标题下Here you can enjoy 4 pours of some of the best w

32、ine San Francisco has to offer. (Included in ticket price)可知, 这儿可以提供几杯免费的好酒供游客品尝。故选C。22. Which of the tours will be more attractive to you if you are interested in the history of San Francisco? A. San Francisco Winery Tour. B. Back to the Fifties Tour. C. Spooky Halloween Tour. D. Holiday Lights Tou

33、r. 【解析】选B。细节理解题。从第二个标题下This tour transports you back in time to one of San Franciscos most fantastic periods, the 1950s! 可知, 这段旅行可以让你回到旧金山非常令人惊奇的历史时期。故选B。23. Where can you keep warm when you feel a little cold? A. Spooky Halloween Tour. B. Holiday Lights Tour. C. Back to the Fifties Tour. D. Both Sp

34、ooky Halloween Tour and Holiday Lights Tour. 【解析】选D。细节理解题。从第三个标题下Authentic fire gear is provided for your warmth和第四个标题下Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit. 可知, 这两个景点都能让你保暖。故选D。B(2020佛山高一检测)When most Chinese people were happily filling their shopping bas

35、kets on the annual shopping festival on Nov. 11, 2018, a group of musicians from the China Philharmonic Orchestra (CPO) did something different. They gave a performance at the Forbidden City Concert Hall on the pleasant evening. The concert, a part of the CPOs 18th season, brought as much joy to cla

36、ssic music lovers as shopping brings to others. Tony Siqi Yun, a 17-year-old pianist, who was named the 2018 champion at the “Thomas and Evon Cooper International Competition” in Cleveland, played the well-known note from Chopin (肖邦). The piano concerto (协奏曲) was written by young Chopin when he was

37、only 20 years old. Yun, also with young peoples energy yet sensitive mind, beautifully showed the romantic beauty and peace in the note. His elegant style and perfect skill soon won the hearts of listeners as the sound of piano began. When he finished the last note, all the listeners applauded, just

38、 like the audience did at the concertos debut (首演) on Oct. 11 in 1830. In fact, that concerto, the Piano Concerto No. 1, was first played during one of Chopins “farewell” concerts before leaving Poland. Coincidentally, after the performance, Yun will soon leave for New York to go on his piano study

39、at the Juilliard Schools Pre-College Division. The young pianist developed excellent skills at the Middle School Affiliated to the Central Conservatory of Music in Beijing. Though taking part in the CPOs music festival for the first time, Yun has worked with the Orchestra twice. One was in 2014, at

40、the “Silk Road” New Years Concert co-hosted by the CPO and China Central Television, and the other was a tour in Shanghai in 2016. “China Philharmonic Orchestra is one of the most brilliant orchestras, and its my honor to work with them, ” the young artist said, “The members are very strict in music

41、 and the sound it gives is always extravagant (夸张的) yet elegant. I really enjoy the experience to perform with them. ”【文章大意】本文主要向我们介绍了参加2018年11月11日中国爱乐乐团在紫禁城音乐厅演出的17岁钢琴家Tony Siqi Yun。24. This passage is probably taken from a _. A. novelB. textbookC. guidebookD. newspaper【解析】选D。推理判断题。本文主要向我们介绍了参加2018

42、年11月11日中国爱乐乐团在紫禁城音乐厅演出的17岁钢琴家Tony Siqi Yun。这是有关艺术新星的新闻报道。25. The first paragraph tells readers that the CPO_. A. will celebrate its 18th birthday this yearB. doesnt like the annual shopping festivalC. gave joy to music lovers in different seasonsD. held a pleasant concert on November 11【解析】选D。 细节理解题

43、。根据第一段句子When most Chinese people were happily filling their shopping baskets on the annual shopping festival on Nov. 11, 2018, a group of musicians from the China Philharmonic Orchestra (CPO) did something different. They gave a performance at the Forbidden City Concert Hall on the pleasant evening.

44、 可知, 2018年11月11日, 当大多数中国人在一年一度的购物节上开心地装满购物篮时, 中国爱乐乐团(CPO)的一批音乐家做了一些不同的事情。在这个愉快的夜晚, 他们在紫禁城音乐厅演出。26. What can we learn about the Piano Concerto No. 1s debut? A. It was a great success. B. It won a special award. C. It was played by Yun in Poland. D. It won peoples heart in New York. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段

45、中随着钢琴声的响起, 他优雅的风格和完美的技巧很快赢得了听众的心。当他完成最后一个音符时, 所有的听众都鼓掌, 可推知, 这是一个巨大的成功。27. From Yuns words in the last paragraph we can know that _. A. Yun thinks highly of the CPOB. The CPO brought Yun great honorsC. Yun was greatly influenced by the CPOD. The CPO is the best orchestra in the world【解析】选A。推理判断题。根据第

46、三段可知, “中国爱乐乐团是最杰出的乐团之一, 我很荣幸能与他们合作, ”这位年轻的艺术家说, “乐团成员对音乐要求非常严格, 声音总是奢侈而优雅。我真的很享受和他们一起表演的经历。”可推知, Yun对CPO评价很高。C(2020合肥高一检测)Located a few blocks away from the White House, Sakina Halal Grill in Washington DC is a restaurant with a difference. Enter during the busy lunch time and you will find business

47、men and women eating side by side with the homeless. The owner Kazi Mannan, who is from Pakistan, would not run it in any other way. Growing up in a village with no electricity, running water or even a building for a school, Kazi is familiar with poverty (贫穷) and hunger. Even in those hard days, whe

48、never his mother Sakina cooked for her own children, she would provide some for her neighbours as well. When Kazi reached America, he only had three dollars in his hand. With the help of a Pakistani bus driver, he finally earned a down payment (首付款) on a restaurant. The first thing he did was to cha

49、nge the name of the restaurant. He named it after his mother Sakina Halal Grill, whom he lost 26 years ago. But he did not stop there. Keeping his mothers teachings in mind, he not only used her old recipes (菜谱) but also decided to let the homeless eat at his restaurant for free. On the opening day

50、of the restaurant, Kazi personally walked to the nearby park and invited the homeless there to have food at his restaurant. Many friends said, “Dont let homeless people come inside your restaurant. They will ruin your business. ” “But I dont care. If I fail, I fail! ” said Kazi Mannan. In less than

51、5 years, Sakina Halal Grill has risen to such popularity that Kazi is able to feed over 16, 000 people for free every year. He also prepares extra food on Sundays for nearly 50 homeless people at the Georgetown Ministry Center. His deeds (事迹) encourage locals to volunteer there as well. 【文章大意】本文讲述的是

52、Kazi和他的餐厅的故事。28. Whats special about Sakina Halal Grill? A. Its owners special way of decoration. B. Allowing the homeless to eat in it for free. C. Being located next to the White House. D. Its recipes learned from a famous cook. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段的he not only used her old recipes but also decided

53、to let the homeless eat at his restaurant for free. 他不仅用她的旧菜谱, 还决定让无家可归的人免费在他的餐厅用餐。可知Sakina Halal Grill的特别之处在于允许无家可归的人免费在里面吃饭。29. Why did Kazi change the name of the restaurant? A. To complete his mothers wishes. B. To attract more customers. C. To thank the Pakistani bus driver. D. To memorize his

54、mother. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段The first thing he did was to change the name of the restaurant. He named it after his mother Sakina Halal Grill, whom he lost 26 years ago. 他做的第一件事就是把餐馆的名字改了。他以他26年前失去的母亲Sakina Halal Grill的名字来命名它。可知Kazi把餐馆的名字改了是为了纪念他的母亲。30. Which of the following can best describe Kazi? A.

55、 Brave and calm. B. Kind and encouraging. C. Selfish and mean. D. Honest and skillful. 【解析】选B。推理判断题。根据第四段的He. . . decided to let the homeless eat at his restaurant for free. 他决定让无家可归的人在他的餐厅免费用餐。可知, Kazi是善良的; 再根据文章最后一句His deeds encourage locals to volunteer there as well. 他的事迹也鼓励当地人去那里做志愿者。可知, Kazi给人

56、以激励。31. What does the story want to tell us? A. Money talks. B. Technology is power. C. Kindness brings good business. D. A good friend is good for business. 【解析】选C。推理判断题。 根据最后一段, 在不到5年的时间里, Sakina Halal Grill已经发展到如此受欢迎的程度, 以至于Kazi每年可以免费为16 000多人提供食物。周末他还在乔治城的牧师中心为近50名无家可归的人准备额外的食物。可知Kazi的善良让自己的事业腾飞

57、。可见这个故事想告诉我们善有善报。D(2020湖州高一检测)A severe drought(干旱)has caused water levels in Southeast Asias Mekong River to drop to their lowest in more than 100 years. It may have harmful effects on fish, as well as the tens of millions of people living and working along the river, experts warn. This year, the dr

58、y conditions in the Mekong region happened due to warm Pacific Ocean currents (洋流)known as the El Nino effect. But climate change is also a driving factor, experts say, causing the monsoon (季风)season to shorten sharply. The situation was made worse by water dam operators upstream, withholding water

59、for their own purposes. Many rice farmers in the area have been unable to plant their main crop, raising fears of a heavily decreased harvest this fall. Less water flow could also have a bad influence on fish reproduction in the Mekong River basin. This is normally the time when fish use rising wate

60、r levels to reproduce their young, but there is little sign of this happening so far this year. Perhaps even more alarming, experts expect that droughts and damage to the water of the Mekong will become more common, and they warn that it could eventually destroy the entire ecosystem. Starting from t

61、he Tibetan highlands, the Mekong River flows through six Asian countries, including China, Myanmar, Thailand, Laos, Cambodia and Vietnam, before emptying into the South China Sea. The river basin is home to the largest inland fishery in the world and more than 60 million people depend on it to make

62、a living. Few rivers in the world rise and fall with the seasons as much as the Mekong, which can drop up to 40 feet in some places at the end of the dry season. When the monsoon rains arrive, they normally produce a flood that brings with it sediments(沉积物) as well as enormous amounts of larvae(幼虫)a

63、nd tiny fish, including many endangered species, such as the Mekong giant catfish, that are swept into the Tonle Sap Lake where they can grow. 【文章大意】本文属于说明文, 作者通过这篇文章主要向我们描述了一场严重的干旱导致东南亚湄公河水位降至100多年来的最低点, 干旱会对环境有很大影响。32. How many reasons are there for the drought of Mekong River this year? A. One. B

64、. Two. C. Three. D. Four. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段“今年, 湄公河地区的干旱情况是由于被称为厄尔尼诺效应的温暖太平洋洋流造成的。但是专家说, 气候变化也是一个驱动因素, 导致季风季节急剧缩短。上游的水坝运营商阻止了湄公河地区的水资源供应他们自己的目的, 这让情况更加糟糕。”可知今年湄公河干旱有三个原因。33. What can we know from the passage? A. Droughts are likely to happen more frequently in the future. B. The water levels of t

65、he Mekong River are becoming lower and lower. C. The Mekong River starts from the Tibetan highlands and ends in the Tonle Sap Lake. D. The harvest of fish in the River hasnt been greatly affected because of the droughts. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第四段Perhaps even more alarming, experts expect that droughts an

66、d damage to the water of the Mekong will become more common, and they warn that it could eventually destroy the entire ecosystem. 可知未来干旱可能会更频繁地发生。34. Whats the attitude of experts to water flow of Mekong River in future? A. Positive. B. Unconcerned. C. Worried. D. Negative. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第四段Perha

67、ps even more alarming, experts expect that droughts and damage to the water of the Mekong will become more common, and they warn that it could eventually destroy the entire ecosystem. 也许更令人担忧的是, 专家们预计干旱和湄公河水资源的破坏将变得更加普遍, 他们警告说, 干旱最终可能会破坏整个生态系统。可知专家们对湄公河未来的水流是担心的。 35. In which magazine can we most pr

68、obably find this passage? A. National Geography. B. Scientific American. C. Overseas English. D. Tourism. 【解析】选A。推理判断题。作者通过这篇文章主要向我们描述了一场严重的干旱导致东南亚湄公河水位降至100多年来的最低点, 干旱会对环境有很大影响。可知我们最有可能在国家地理杂志上找到这篇文章。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Are you familiar with making doug

69、h figurines (面人)? 36 But it was popular many years ago. 37 Now it is listed as a provincial intangible cultural heritage (省级非物质文化遗产). People seldom see the dough figurines now. But folk artists make the art pass down from generation to generation (代代相传). Gao Shan is 43 this year. 38 Gao learned the

70、traditional skill from his grandfather in his childhood. He said, “It is magical. 39 I am excited to see the beautiful and colorful figures are created in minutes. ”Before making the figurines, Gao would spend time researching the characteristics of the figures. “The traditional art shows Chinese pe

71、oples wisdom. Every figurine has its own story. 40 And I hope my work will encourage more people to take part in. ” he said with a smile. A. He is a rich young man. B. It is our great traditional culture. C. These small figures dance among fingers. D. Making dough figurines is part of my life. E. No

72、w many young people dont know the folk art. F. The traditional art dates back to the late Yuan Dynasty. G. He has been making dough figurines for over 10 years. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了中国的传统手艺捏面人。36. 【解析】选E。根据下句But it was popular many years ago. (但它在很多年前就流行了)可知, Now many young people dont know the folk

73、art. (现在很多年轻人都不懂这种民间艺术)符合题意。故选E。37. 【解析】选F。根据下文Now it is listed as a provincial intangible cultural heritage. People seldom see the dough figurines now. 可知, 现在它被列为省级非物质文化遗产。现在很少有人看到面塑了。可推断出上文说的是这种手艺的历史, 结合选项只有The traditional art dates back to the late Yuan Dynasty. (这种传统艺术可以追溯到元朝后期)符合题意。故选F。38. 【解析】

74、选G。根据上文Gao Shan is 43 this year. (高山今年43岁了。)以及下文Gao learned the traditional skill from his grandfather in his childhood. (高老师小时候跟爷爷学的传统技艺。)可推断出空处只有He has been making dough figurines for over 10 years. (他做面塑已经十多年了)与之衔接。故选G。39. 【解析】选C。根据上文Gao learned the traditional skill from his grandfather in his c

75、hildhood. He said, “It is magical. (高老师小时候跟爷爷学的传统技艺。他说: “这是神奇的。”)以及下文I am excited to see the beautiful and colorful figures are created in minutes. ”(我很高兴看到美丽多彩的人物在几分钟内被创造出来)可知, These small figures dance among fingers. (这些小人儿在手指间跳舞)与之衔接。故选C。40. 【解析】选D。根据上文在制作这些小雕像之前, 高老师会花时间研究雕像的特点。“传统艺术展现了中国人民的智慧。每

76、个小雕像都有自己的故事。”可推断出 D选项Making dough figurines is part of my life. (做面塑是我生活的一部分)符合题意。故选D。第三部分英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节完形填空(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。(2020兰州高一检测) A minister(牧师) was on a long flight. The first 41 of approaching problem came when the sign on the air

77、plane 42 on: Fasten Your Seat Belts. As the minister looked 43 the aircraft, it became obvious that many of the passengers became 44. Later, a voice over the intercom(内部通话系统) said, “We are so sorry that we are unable to 45 the meal at this time. The currents are ahead of us. ” And then the storm bro

78、ke. Lightning lit up the darkened sky, and 46 moments the great plane was tossed(摇荡) around. The minister recalled, “As I looked around the plane, I could see nearly all the 47 were scared. Then I suddenly saw a little girl. Obviously, the storm 48 nothing to her. She was reading a book on her seat

79、and everything within her small world was 49. Sometimes she closed her eyes, then she would read again. Sometimes she straightened her legs, but worry and 50 were not in her world. ” The minister could 51 believe his eyes. It was surprising, 52, when the plane finally reached its destination and all

80、 the passengers were hurrying to 53 the plane, the minister came up to the girl whom he had 54 for such a long time. Having talked about the storm, he asked why she had not been afraid. The child replied, “That was because my 55 was the pilot, and he would take me home. ” There are many kinds of 56

81、that will frighten us. Physical, mental, financial, domestic, and many other storms can easily and quickly 57 our sky and throw our plane into apparently uncontrollable movement. We have all known such times, and let us be honest and accept, it is much 58 to be at rest when our feet are on the groun

82、d than 59 we are being tossed about a darkened sky. Let us remember: Our father is the 60. He is in control and taking us home. Dont worry. 【文章大意】本文为故事类文章。文章记述了在一次经历空中风暴的飞行中, 当大家都极其不安和恐惧的时候, 有一名小女孩却展现出了非同寻常的镇静。当有人问及原因时, 她说那是因为飞行员是她父亲, 她父亲正在带她回家。41. A. suffering B. effortC. warning D. chance【解析】选C。考查

83、名词。suffering苦难; effort努力; warning 警告; chance 机会。根据空格后of approaching problem came when the sign on the airplane _on: Fasten Your Seat Belts. 可知, 牧师在长途飞行途中听到了一个警告。42. A. flashedB. triedC. tookD. put【解析】选A。考查动词。flashed 闪过; tried 尝试; took 带走; put 放置。根据语境和句意可知, 当时飞机上的警报灯正在闪烁。43. A. overB. aroundC. intoD.

84、 at【解析】选B。考查介词。over在之上; around在周围; into到里面; at在。根据As I looked around the plane, I could see nearly all the _were scared. 可知, 牧师是四下看时发现大家听到警报都很担心。44. A. worriedB. relaxedC. annoyedD. inspired【解析】选A。考查形容词。worried 担心的; relaxed放松的; annoyed烦恼的; inspired激动人心的。根据后文As I looked around the plane, I could see

85、nearly all the _were scared. 可知, 听到警报后, 大家都很担心。45. A. buyB. cookC. completeD. serve【解析】选D。考查动词。buy 购买; cook煮饭; complete完成; serve 服务。根据We are so sorry that we are unable to _the meal at this time可知, 空姐在广播现在不能给乘客提供饮食, 不再提供饮食是因为飞机也许会失控。46. A. ofB. withinC. withD. after【解析】选B。考查介词。of的; within在之内; with 和

86、; after之后。句意: 很快飞机就开始颠簸摇摆。within moments片刻, 很快。47. A. passengersB. pilotsC. officialsD. crew【解析】选A。考查名词。passengers乘客; pilots 飞行员; officials 官方人员; crew 机组人员。句意: 牧师看了看四周发现大多数乘客都很惊恐。48. A. presentedB. broughtC. meantD. created【解析】选C。考查动词。presented 给予; brought 带来; meant意味着; created 创造。根据She was reading

87、a book on her seat and everything within her small world was_可知, 牧师发现有一个小女孩在很镇定地看书, 暴风雨对于小女孩来说没有什么, 那名小女孩很镇静。49. A. likelyB. friendlyC. deadlyD. orderly【解析】选D。考查形容词。likely可能的; friendly 友好的; deadly 致死的; orderly 有秩序的。暴风雨没有影响小女孩, 她的世界一切秩序井然。50. A. fearB. knowledgeC. stressD. expectation【解析】选A。考查名词。fear

88、 害怕; knowledge知识; stress强调; expectation 期待。根据Sometimes she closed her eyes, then she would read again. Sometimes she straightened her legs可知, 她的世界没有担忧和恐惧。51. A. suddenlyB. graduallyC. hardlyD. willingly【解析】选C。考查副词。suddenly 突然; gradually 逐渐; hardly 几乎不; willingly 乐意。牧师对小女孩的行为感到吃惊, 才出现下文他走到小女孩身边询问。他几乎

89、不相信自己的眼睛。52. A. howeverB. thereforeC. otherwiseD. instead【解析】选B。考查连词。however 然而; therefore 因此; otherwise 否则; instead 相反。根据when the plane finally reached its destination and all the passengers were hurrying. . . 可知, 飞机着陆时, 吓坏的乘客赶紧下飞机。此处用therefore表示结果。53. A. drive offB. pull overC. land onD. get off【解

90、析】选D。考查动词短语。drive off开车走; pull over 靠边停车; land on 着陆; get off下车, 下飞机。根据when the plane finally reached its destination and all the passengers were hurrying可知, 飞机着陆时, 吓坏的乘客赶紧下飞机。54. A. watchedB. attendedC. remarkedD. complained【解析】选A。考查动词。watched 观看; attended 参加; remarked 评论; complained 抱怨。根据句意可知, 牧师走

91、向那个他观察了很久的女孩。55. A. uncleB. dadC. brotherD. cousin【解析】选B。考查名词。uncle 叔叔; dad 父亲; brother 兄弟; cousin 堂兄(妹)。根据后文的Our father is the _. He is in control and taking us home. 可知, 小女孩说飞行员是她爸爸。56. A. accidentB. quarrelC. stormD. anger【解析】选C。考查名词。accident事故; quarrel 争吵; storm 暴风雨; anger愤怒。根据many other storms

92、can easily and quickly _our sky可知, 作者感悟人生有很多暴风雨会吓到我们。57. A. destroyB. coverC. darkenD. break【解析】选C。考查动词。destroy破坏; cover覆盖; darken 使黑暗; break打破。根据上文对暴风雨来临时的描述可知, 暴风雨会让我们的天空变黑。58. A. easierB. softerC. ruderD. tougher【解析】选A。考查形容词。easier 更容易; softer 更软; ruder 更粗鲁; tougher 更艰难。我们都知道生活不是一帆风顺的, 当我们的脚在地上时,

93、 比当我们被抛掷在黑暗的天空时, 保持平静要容易得多。59. A. untilB. whenC. unlessD. if【解析】选B。考查连词。until直到; when 当时; unless 除非; if 如果。根据when our feet are on the ground可知, 这是在对比两个时候。当我们的脚在地上时, 比当我们被抛掷在黑暗的天空时, 保持平静要容易得多。60. A. studentB. driverC. ministerD. engineer【解析】选B。考查名词。student 学生; driver 司机; minister 牧师; engineer 工程师。根据L

94、et us remember: Our father is the _. He is in control and taking us home. 可知, 我们的父亲是会带我们安全回家的司机。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Oprah Winfrey is not just an 61. _ (extreme) successful TV personality in the US, but she is also a woman who 62. _ (inspire) millions so far. I

95、n her television shows she makes 63. _ possible to talk about great moments and difficulties in peoples lives. She has helped thousands of men and women come to terms with things which bother them and that they could not talk about with others. Oprahs programme about literature, 64. _ which she revi

96、ews books, is very popular. When she praises a book, it 65. _ (become) a best-seller. Her life and her success are 66. _ good example for many women. Oprah Winfreys 67. _(wonder) career inspires many people 68. _ (believe) that success and 69. _ (happy) in life are within reach for everyone. Her lif

97、e shows 70. _ (we) that hard work and discipline are the road to self-improvement, and success lies somewhere along that road. 【文章大意】本文是一篇记叙文。本文主要讲述的是一个美国的名人通过自己的个人努力, 克服了很多的困难, 实现了人生理想的故事。61. 【解析】extremely。考查副词。successful为形容词, 需要副词修饰, 故填extremely。62. 【解析】has inspired。考查动词时态。根据时间状语so far“到目前为止”, 可知本

98、句用现在完成时has inspired。63. 【解析】it。考查代词。make后跟形式宾语it指代后文的真正宾语, 故填it。64. 【解析】in。考查介词。本句是“介词+关系代词”引导的定语从句, 先行词在从句中充当状语, in the programme“在节目中”用介词in, 故填in。65. 【解析】will become。考查时态。句意: 当她称赞一本书时, 它就会成为畅销书。此处表将来, 故用一般将来时will become。66. 【解析】a。考查冠词。此处表达“对于很多妇女来说是一个好的榜样”, 表泛指, 后面是good, 故用不定冠词a。67. 【解析】wonderful。

99、修饰名词, 应当用形容词形式。68. 【解析】to believe。考查非谓语动词。固定短语inspire sb. to do sth. “激励某人做某事”, 后跟不定式to。69. 【解析】happiness。考查名词。根据上文的success可知此处应用名词形式。happy是形容词, 其名词形式为happiness。70. 【解析】us。考查人称代词。此处作谓语动词show的宾语, 应用宾格us。第四部分写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错(共10小题; 每小题1分, 满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中

100、最多有两处, 每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。This morning was very unusual for me. My car was run into by the womans car. As a result, neither my car or hers was drivable. Lucky, no one was i

101、njured. Remembering all the stories of kindness and love I have been reading, I didnt get angry with this poor woman whom was crying. Instead, I invited her into my car to warming up since it was frozen outside. We chatted while waiting the police. She soon stopped to crying and we ended up saying g

102、oodbye with smiles. Im glad to have kept kindness in my heart. Without them, this morning could have gone very differently. 答案: 【文章大意】在早上作者和一位女士撞车, 在等待警察来处理的期间, 两人聊天, 最后他们微笑着说再见。作者很高兴一直保持一颗善良的心, 没有它, 情况可能会大不相同。1. 【解析】第二句中的the改成a。考查冠词。我的车被一位女士的车撞了。结合句意可知把the改成a。2. 【解析】第三句中的or改成nor。考查固定搭配。结果我的车和她的车都不能

103、开了。neither. . . nor. . . 既不也不, 故把or改成nor。3. 【解析】第四句中的Lucky改成Luckily。考查副词。很幸运, 没有人受伤。此处是副词修饰整个句子, 故把Lucky改成Luckily。4. 【解析】第五句中的have改成had。考查时态。想起我读过的所有关于善良和爱的故事, 我并没有对这个哭泣的可怜的女人生气。根据didnt get可知此处叙述的是“过去的过去”, 所以用过去完成时态, 故把have改成had。5. 【解析】第五句中的whom改成who/that。考查定语从句。此处woman作先行词, 其后的定语从句缺少主语和引导词, 故把whom改

104、成who/that。【方法技巧】分析定语从句关键抓住两点: 第一、找准先行词; 第二、看先行词在定语从句中所作的成分。先行词往往为名词或代词, 如本题中先行词为名词woman, 再分析先行词woman在定语从句中所作的成分, 将先行词woman带到从句中可知, 只能作主语, 故确定关系词who/that。6. 【解析】第六句中的warming改成warm。考查动词不定式。我邀请她到我的车里去暖和一下, 因为外面很冷。此处warm(使温暖)是动词, to warm up作目的状语, 故把warming改成warm。7. 【解析】第六句中的frozen改成freezing。考查形容词。freezi

105、ng极冷的, 故把frozen改成freezing。8. 【解析】第七句中的waiting后面加for。考查固定搭配。我们等警察的时候聊天。wait for sb. 等待某人, 故在waiting后面加for。9. 【解析】第八句中的crying前面的to去掉。考查动名词。不久她停止了哭泣。stop doing sth. 停止做某事。10. 【解析】最后一句中的them改为it。考查it用法。我很高兴我一直保持着善良的心。没有它, 今天早上的情况可能会大不相同。此处用it指代kindness。第二节书面表达(满分25分)假定你是李华, 你校将组织在校师生本周六去游乐场 (amusement p

106、ark) 游玩。请写一封邮件邀请外教Bryan同去, 内容包括: 1. 出发时间、地点; 2. 游玩的项目(划船、骑车、喂鱼等); 3. 表达期待。注意: 1. 词数100个左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯; 3. 开头和结尾已为你写好, 不计入总词数。Dear Bryan, _Yours, Li Hua【参考范文】Dear Bryan, I have good news for you. Our school is going to organize a trip to an amusement park this Saturday. Its my great pleasure

107、 to invite you to come along. We will set off at the school gate at eight oclock this Saturday morning. We are requested to wait there in advance. There are many interesting events in this trip. We can try some sporting events, such as rowing, cycling and riding roller coasters. Appreciating some ra

108、re flowers in the winter and feeding the fish in the pond are best for us, which can make us get closer to nature. Im looking forward to your arrival. Yours, Li Hua【备选训练】短语回顾1. bring up 抚养; 培养; 教育; 提出2. make a bet 打赌3. go ahead 前进, (用于祈使句)可以; 往下说4. by accident偶然; 无意中; 不小心5. stare at 盯着看; 凝视6. account for是的原因; 解释7. on the contrary 与此相反; 正相反8. take a chance 冒险9. in rags 衣衫褴褛10. as for 关于; 至于

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1