收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 4 Pygmalion Section 2作业(含解析)新人教版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:453018 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:8 大小:54KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Pygmalion Section 2作业(含解析)新人教版选修8.doc_第1页
第1页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Pygmalion Section 2作业(含解析)新人教版选修8.doc_第2页
第2页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Pygmalion Section 2作业(含解析)新人教版选修8.doc_第3页
第3页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Pygmalion Section 2作业(含解析)新人教版选修8.doc_第4页
第4页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Pygmalion Section 2作业(含解析)新人教版选修8.doc_第5页
第5页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Pygmalion Section 2作业(含解析)新人教版选修8.doc_第6页
第6页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Pygmalion Section 2作业(含解析)新人教版选修8.doc_第7页
第7页 / 共8页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Pygmalion Section 2作业(含解析)新人教版选修8.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4Section 请同学们认真完成练案11 .单词拼写1Believers of Buddhism (佛教) still come here for their religious (宗教的) services.2The palace is full of priceless antiques (古玩)3Those boys intended to rob (抢劫) the main post office.4She likes to wear silk stockings (长袜)5His musical (音乐的) skill was so brilliant that he w

2、on scholarships.单句语法填空1Peter was robbed of his car and mobile phone.2I see the vase in the window of an antique shop.3. Absorbed (absorb)in painting, John didnt notice evening approaching.4 Seen (see)from the top of the hill,the city was extremely beautiful.5. Clearly and thoughtfully written (write

3、), the book inspires confidence in students who wish to seek their own answers.6 Founded (found)in the early 20th century, the school keeps on inspiring childrens love of art.7Although left (leave)alone at home,the little boy didnt feel afraid at all.8 Puzzled (puzzle)by too many of their problems,

4、I didnt know how to deal with those children.9The moon rose slowly in the sky and the tide(潮汐)went out, leaving (leave) behind a lot of seashells on the beach.10 Compared (compare)with the size of the whole earth, the biggest ocean does not seem big at all.补全句子1 When seen in the evening (在夜晚看时), lig

5、hts on top of tall buildings look like stars in the sky.2 Satisfied with what he did (对他所做的事情很满意), the teacher praised him in class.3 Even if trained (即使训练) for 10 hours every day, he will still be a fool.4 Once published (一旦出版), this book will be popular with the students.5 Robbed of (被抢了) all his

6、money, he had to telephone his parents for help.阅读理解AWhat are dreams for? A handful of theories have the most influence.Sigmund Freud famously claimed that they reveal hidden truths and wishes.Despite being largely unsupported by evidence,researchers found that students in the US.,South Korea,and In

7、dia were much more likely to accept the view.In the same study,respondents said that dreaming about a plane crash would cause them more anxiety than an official warning about a terrorist attack.More recent research suggests that they may help us process intense emotions,or perhaps sort through and s

8、trengthen memories,or rehearse responses to threatening situations.Even if dreams cant foretell the future,they seem to expose our shared fascinations.The majority of dreams occur during REM sleep cycles,of which the average person has four or five a night.A study of Canadian university students fou

9、nd the most common dream topics to be school,falling,being chased,and arriving too late for something.For all the commonalities dreams exhibit,they vary across time people who grew up watching blackandwhite TV are more likely to dream in black and whiteand culture.A 1958 study determined that compar

10、ed with Japanese people,Americans dreamed more about being locked up,losing a loved one,finding money.Japanese people were more likely to dream about school,trying repeatedly to do something,being paralyzed with fear,or “wild,violent beasts.”If human dreams sound boring,bear in mind that even negati

11、ve ones can have positive effects.In a study of students taking a French medicalschool entrance exam,60 percent of the dreams they had beforehand involved a problem with the exam,such as being late or leaving an answer blank.But those who reported dreams about the exam,even bad ones,did better on it

12、 than those who didnt.文章大意:这是一篇说明文。本文介绍了关于梦的一些研究发现。研究发现,梦可能帮我们揭示一些隐藏的信息和愿望。此外,即使梦想无法预测未来,但似乎展现了一些共性。并且即使是负面的梦也可以产生积极的影响。1What do you know about Freuds view on dreaming? C AIt will cause people more anxiety.BIt is already been proved by evidence.CIt is popular with some American and Asian students.DI

13、t can reveal the hidden truth and predict the future.解析:推理判断题。根据“Despite being largely unsupported by evidence,researchers found that students in the US.,South Korea,and India were much more likely to accept the view.”可知研究人员发现虽然弗洛伊德的这个观点缺少证据,美国、韩国、和印度的学生更有可能接受这个观点。这说明弗洛伊德的这个观点在一些美国和亚洲学生(韩国印度的学生)中受到欢

14、迎,故选C项。2According to recent research,dreams may B .Amake emotions intenseBhelp prepare for special situationsCreduce our memoriesDhelp us take notes解析:细节理解题。根据“More recent research suggests that they may help us process intense emotions,or perhaps sort through and strengthen memories,or rehearse res

15、ponses to threatening situations.”可知在最近的研究表明梦可能帮助我们处理强烈的感情,或者整理,加强记忆,或演练如何应对危险。这说明梦可能帮助我们为特殊的情况(比如危险的情况)做准备,故选B项。梦是可能帮助我们处理而不是产生强烈的情感,排除A项,梦可能会帮助我们加强记忆而不是降低,故排除C项。文章中没有提到梦可能会帮我们做笔记,故排除D项。3According to paragraphs 2 and 3,which of the following is true? A AThe average person has four or five sleep cyc

16、les a night.BCanadian students arent worried about being late for school.CAmericans usually share the same dream topics with Japanese.DFilms about wild beasts may be widely shown in America in 1958.解析:细节理解题。根据“The majority of dreams occur during REM sleep cycles,of which the average person has four

17、or five a night.”大多数的梦发生在REM睡眠周期期间,一般人一晚上有四个或五个这样的睡眠周期。故选A项。4If you dream that you failed the exam, D .Ayour dream will come trueByou will be depressed with fearCyou are supposed to take it seriouslyDit shows that you care a lot about the exam解析:推理判断题。根据“In a study of students taking a French medica

18、lschool entrance exam,60 percent of the dreams they had beforehand involved a problem with the exam,such as being late or leaving an answer blank.”可知在一项研究中,参加法国医学院入学考试的学生在考试之前做的梦60%与考试有关,比如梦到迟到或有一道题是空白的。这说明关心考试的人会梦到考试,如果你梦到考试失败了,说明你很关心考试。故选D项。B(2020新高考浙江卷)The traffic signals along Factoria Boulevard

19、 in Bellevue, Washington, generally dont flash the same length of green twice in a row, especially at rush hour. At 9:30am, the full red/yellow/green signal cycle might be 140 seconds. By 9:33am, a burst of additional traffic might push it to 145 seconds. Less traffic at 9:37am could push it down to

20、 135. Just like the traffic itself, the timing of the signals changes. That is by design. Bellevue, a fastgrowing city just east of Seattle, uses a system that is gaining popularity around the US: intersection(十字路口) signals that can adjust in real time to traffic conditions. These lights, known as a

21、daptive signals, have led to significant declines in both the trouble and cost of travels between work and home.“Adaptive signals can make sure that the traffic demand that is there is being addressed, ” says Alex Stevanovic, a researcher at Florida Atlantic University.For all of Bellevues success,

22、adaptive signals are not a cureall for jammed roadways. Kevin Balke, a research engineer at the Texas A&M University Transportation Institute, says that while smart lights can be particularly beneficial for some cities, others are so jammed that only a sharp reduction in the number of cars on the ro

23、ad will make a meaningful difference. “Its not going to fix everything, but adaptive signals have some benefits for smaller cities,” he says.In Bellevue, the switch to adaptive signals has been a lesson in the value of welcoming new approaches. In the past, there was often an automatic reaction to i

24、ncreased traffic: just widen the roads, says Mark Poch, the Bellevue Transportation Departments traffic engineering manager. Now he hopes that other cities will consider making their streets run smarter instead of just making them bigger.文章大意:这是一篇说明文。美国华盛顿州的Bellevue采用了能随交通状况而调节交通灯时间的适应性信号灯,大大缓解了交通压力

25、,也表明人们对于交通阻塞问题不再只是拓宽道路,而是能够采用新方法。5What does the underlined word “that” in paragraph 2 refer to? C AIncreased length of green lights.BShortened traffic signal cycle.CFlexible timing of traffic signals.DSmooth traffic flow on the road.解析:指代猜测题。That位于第二段句首,应是指代第一段的内容。根据第一段内容尤其是第一段最后一句“Just like the tra

26、ffic itself, the timing of the signals changes.(就像交通本身一样,信号灯的时间也会变化)”可知,第一段主要讲述的是信号灯的时间会灵活变化;“That is by design.”意为“那是有意为之”,由此可推知,That指代第一段中“信号灯的灵活时间”。故选C项。6What does Kevin Balke say about adaptive signals? D AThey work better on broad roads.BThey should be used in other cities.CThey have greatly re

27、duced traffic on the road.DThey are less helpful in cities seriously jammed.解析:推理判断题。根据第四段第一句中“adaptive signals are not a cureall for jammed roadways(但自适应信号并不是解决拥堵道路的万能药)”及第二句中“others are so jammed that only a sharp reduction in the number of cars on the road will make a meaningful difference(其他城市交通

28、堵塞如此严重,只有减少道路上的车辆才能起有意义的作用) ”可推知,Kevin Balke认为适应性信号灯对于交通堵塞很严重的城市没有太大帮助。故选D项。7What can we learn from Bellevues success? A AIt is rewarding to try new things.BThe old methods still work today.CIt pays to put theory into practice.DThe simplest way is the best way.解析:推理判断题。根据第二段最后一句“These lights, known

29、as adaptive signals, have led to significant declines in both the trouble and cost of travels between work and home.(这些灯,被称为适应性信号灯,已经大大减少了通勤的麻烦和花费)”最后一段第一句“In Bellevue, the switch to adaptive signals has been a lesson in the value of welcoming new approaches.(在Bellevue,对适应性信号灯的转变是一个在欢迎新方法的价值方面的榜样)”可

30、推知,从Bellevue的成功中可以得出,尝试新事物是值得的。故选A项。.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Some of my most precious memories 1.were spent (spend) with my grandmother.We had a language barrier 2.because/as/for she was French from Canada and a hearing barrier, for she went completely deaf at age 3. 3.But our hearts spo

31、ke to each other loud and clear!I spent a lot of my free time with her in gardening, sewing, and having tea and cookies 4.sitting (sit) by the fireplace.I would never forget the time 5.when she was teaching me how to make my first quilt.She had me pull the string to 6.lower (low) the ladder going up

32、 into her attic(阁楼)I was so excited.I had never been into an attic in my life.She gestured I would find some 7.boxes (box) of clothes and pick out some.I can still smell 8.the attic and see all the old hats, clothes,and winter coats.My first quilt was a simple one made of 5inch squares of a vast var

33、iety of colorful cloth.My grandmother lived to be 97 years old. 9.She taught me so much about life,love, patience, and understanding 10.without almost a word spoken!文章大意:本文是一篇记叙文。作者回忆了和奶奶一起度过的美好时光。解析:1考查动词的时态和语态。此处陈述的是过去的一般事实,且主语“Some of my most precious memories”与动词spend之间为动宾关系,故应用一般过去时的被动语态,所以填wer

34、e spent。2考查连词。空后的“she was French from Canada”是“We had a language barrier”的原因,故可填because/as/for。3考查连词。所填词表示转折关系,位于句首,且空后无逗号,故用表示转折意义的并列连词But。4考查非谓语动词。分析句子结构可知,主语I与sit之间为逻辑上的主谓关系,故用现在分词sitting在句中作状语表示主动关系和动作同时发生。5考查定语从句。空处所填词引导定语从句,且在从句中作时间状语,先行词是the time,故用when。6考查词性转换之形容词变动词。她让我拉绳子来“放低”梯子上她的阁楼。lower

35、意为“把放低”。7考查名词的数。some后接可数名词的复数,故填boxes。8考查冠词。此处特指上文提到的“her attic(阁楼)”,应填定冠词the。9考查代词。所填词指代“My grandmother”,且在句中作主语,故用She。10考查介词。从第一段中的“a languagebarrier”,“a hearing barrier”可知,此处表示“几乎没有说一个字”,故应填without。.应用文写作假定你是李华,校学生会主席,加拿大某高中部分学生将于下周来你校交流学习,请你代表学校给他们的领队Alan发邮件明确接机事宜。内容包括: 1.核实到达时间; 2.明确接机位置; 3.告知辨

36、认方式。 注意:1词数80左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。 参考范文:Dear Alan, Im Li Hua, president of the Students Union. On behalf of our school, Im honored to meet your team at the airport. Are you arriving at 5:15 pm next Monday? If so, Ill be waiting for you at the exit of the International Arrival Hall. To make myself easily picked out, Im going to hold a signboard with your name on it. And Im sure you wont miss it. Wish you a pleasant journey!Yours, Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1