收藏 分享(赏)

培根筑基35--课堂全面练选择性必修四Unit 4(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版新教材).doc

上传人:a**** 文档编号:452000 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:8 大小:306.50KB
下载 相关 举报
培根筑基35--课堂全面练选择性必修四Unit 4(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版新教材).doc_第1页
第1页 / 共8页
培根筑基35--课堂全面练选择性必修四Unit 4(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版新教材).doc_第2页
第2页 / 共8页
培根筑基35--课堂全面练选择性必修四Unit 4(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版新教材).doc_第3页
第3页 / 共8页
培根筑基35--课堂全面练选择性必修四Unit 4(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版新教材).doc_第4页
第4页 / 共8页
培根筑基35--课堂全面练选择性必修四Unit 4(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版新教材).doc_第5页
第5页 / 共8页
培根筑基35--课堂全面练选择性必修四Unit 4(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版新教材).doc_第6页
第6页 / 共8页
培根筑基35--课堂全面练选择性必修四Unit 4(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版新教材).doc_第7页
第7页 / 共8页
培根筑基35--课堂全面练选择性必修四Unit 4(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版新教材).doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选择性必修第四册Unit 4Sharing.阅读理解A2021广西钦州一中高三月考Do you want to get home from work knowing you have made a real difference in someones life? If yes, dont care about sex or age! Come and join us, then youll make it!Position:Volunteer Social Care Assistant (No Pay with Free Meals) Place:Manchester Hours:Part

2、TimeWe are now looking for volunteers to support people with learning disabilities to live active lives! Only 4 days left. Dont miss the chance of lending your warm hands to help others!Role:You will provide people with learning disabilities with all aspects of their daily lives. You will help them

3、to develop new skills. You will help them to protect their rights and their safety. But your primary concern is to let them know they are valued.Skills and Experience Required:You will have the right values and great listening skills. You will be honest and patient. You will have the ability to driv

4、e a car and to communicate in fluent written and spoken English since youll have to help those people with different learning disabilities. Previous carerelated experience will be a great advantage for you.1The text is meant to _.Aleave a noteBsend an invitationCpresent a document Dcarry an advertis

5、ement2The volunteers primary responsibility is to help people with learning disabilities _.Ato get some financial supportBto properly protect themselvesCto learn some new living skillsDto realize their own importance3Which of the following can first be chosen as a volunteer?AThe one who can drive a

6、car.BThe one who has done similar work before.CThe one who has patience to listen to others.DThe one who can use English to communicate.B2021江西省六校联考Like most people,I was brought up to look upon life as a process of getting. It was not until in my late thirties that I made this important discovery:

7、giving away makes life so much more exciting. You need not worry if you lack money. This is how I experimented with giving away. If an idea for improving the window display of a neighbourhood store flashes to me, I step in and make the suggestion to the storekeeper. One discovery I made about giving

8、 away is that it is almost impossible to give away anything in this world without getting something back, though the return often comes in all unexpected form. One Sunday morning, the local post office delivered an important special delivery letter to my home, though it was addressed to me at my off

9、ice. I wrote the postmaster a note of appreciation. More than a year later I needed a post office box for a new business I was starting. I was told at the window that there were no boxes left, and that my name would have to go on a long waiting list. As I was about to leave, the postmaster appeared

10、in the doorway. He had overheard (无意中听到) our conversation. “Wasnt it you that wrote us that letter a year ago about delivering a special delivery to your home?” I said yes. “Well, you certainly are going to have a box in this post office if we have to make one for you. You dont know what a letter li

11、ke that means to us. We usually get nothing but complaints.”4From the passage, we understand that the author _.Adid not understand the importance of giving until he was in his late thirtiesBwas like most people who were mostly receivers rather than giversCreceived the same education as most people d

12、uring his childhoodDliked most people as they looked upon life as a process of getting5According to the author, _.Agiving means you will lack moneyBthe excitement of giving can bring you moneyCyou dont have to be rich in order to giveDwhen you give away money, you will be rich6The author would make

13、the suggestion to the storekeeper _.Ain writingBin personCin the window displayDabout the neighbourhood7When the author needed a post office box, _.Ahe had put his name on a waiting listBhe wrote the postmaster a note of appreciationCmany people had applied for post office boxes before himDhe asked

14、the postmaster to make one for him.完形填空2021山东省泰安市高三第五次模拟Most people get rid of their leftover foods, but in Nigerianborn visual artist Haneefah Adams kitchen, theyre put to good use.Adam, 28, is famous for _1_ food in creative ways, using it to make portraits and other works of art.She has _2_ been

15、artistic.Her mother said she had a _3_ for art.Now, shes building a career out of changing food into art.“I do _4_ portraits and also often sew and paint, but what _5_ me the most is food art,” she says.Adam is inspired by _6_ things, including life experiences and culture.She _7_ everything around

16、her as something that can be made into art.In 2016, she _8_ the TechMeetsArtNG exhibition, which was _9_ and funded by Samsung Nigeria and Rele Gallery. “_10_ the competition, my art was mostly random, and I was just recording food art on social media.But after winning, I started to think about _11_

17、 making a living from food art,” she says.Winning the competition kickstarted Adams _12_ and her fulltime job is now _13_ art for food brands such as Maggi and Dangote Salt.“I want to _14_ in more exhibitions.I currently live in Kwara, northern Nigeria;it is difficult to _15_ in the countrys art sce

18、ne from here,” she says.1A.distributing BmixingCpresenting Dselling2A.always BhardlyCnever Dusually3A.dilemma BreputationCstandard Dtalent4A.alternative BregularCcompulsory Dspecific5A.excites BpuzzlesCrejects Dpresses6A.artificial BmodestCrandom Dvisual7A.collects BdevotesCinspects Dsees8A.competed

19、 BheldCwon Dperformed9A.sponsored BdonatedCexpanded Dpossessed10A.After BSinceCWhile DBefore11A.actively BfrequentlyCmildly Droughly12A.view BspaceCreward Dcareer13A.learning BcreatingCadvertising Ddeveloping14A.give BbringCresult Dparticipate15A.set an example Bhave a tryCmake a difference Dbreak a

20、 record.语法填空2021山东省齐鲁名校高三检测Any bird that crossed his path would be eaten by Rex, a German shepherd. Rex 1._ (rescue) from his previous shelter, where he was going to be put down after a biting incident. Last year, he 2._ (eventual) arrived at Puriton Horse and Animal Rescue. Geraldine was a goose ab

21、andoned by owners who could no longer put up 3._ her. She wasnt exactly the picture of 4._ (warm), either, when she arrived at the same shelter three months ago. The dog and the goose were individually given labels like cruel and dangerous. Neither seemed particularly harmonious with humans or even

22、members of their own species. But when the two 5._ (annoy) creatures were offered a chance to hang out together, something magical happened. They chased each other when first 6._ (introduce), but Geraldine stood up for herself and that was that. They just fell in love with each other. “Ive been doin

23、g rescue work since 1997 and seen all 7._ (kind) of strange animal behavior, but Ive never seen anything like this,” said Sheila Brislin, 8._ is the founder of the shelter. “Its so amusing to see them because they love each other to bits. They are very affectionate. She just 9._ (run) around alongsi

24、de him all day long and whenever we take him for 10._ walk in the woods she has to come too.”详解答案选择性必修第四册 Unit 4Sharing.阅读理解A【语篇解读】本文是一篇应用文。文章是一则广告,其内容是招募志愿者来照顾有学习障碍的人。1答案与解析:D推理判断题。通读全文可知,本文是一则招募志愿者的广告。2答案与解析:D细节理解题。根据倒数第二段末句“But your primary concern is to let them know they are valued.”可知答案为D。3答案与

25、解析:B细节理解题。根据文章末句“Previous carerelated experience will be a great advantage for you.”可知答案为B。B【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。讲述的是直到三十多岁作者才明白给予对生活的重大意义,活着并不是一味地索取,而给予也并不取决于是否有钱。作者通过事例向我们阐述了这个道理。4答案与解析:A细节理解题。从第一段中的第二句“It was not until in my late thirties that I made this important discovery: giving away makes life s

26、o much more exciting.”可知,作者直到自己30多岁才开始懂得给予使生活更加有意义。故选A。5答案与解析:C细节理解题。从文章第一段的最后一句“You need not worry if you lack money.”可知作者认为给予与金钱无关。A、B、D三项均不符合题意,故选C。6答案与解析:B推理判断题。由第二段第二句“If an idea for improving the window display of a neighbourhood store flashes to me,I step in and make the suggestion to the sto

27、rekeeper.”可知,这是作者假设的一种情况,如果“我”突然发现邻居的橱窗摆设需要改善,“我”会走进去然后跟老板提出建议,即亲自去,故选 B。7答案与解析:C细节理解题。由第三段第四句“I was told at the window that there were no boxes left,and that my name would have to go on a long waiting list.”可知,当作者需要一个邮箱的时候,他发现已经没有了,而且我前面早就有很多人登记着名字等待,故选C。.完形填空【语篇解读】本文是记叙文。来自尼日利亚的年轻女艺术家把日常的食物变成艺术品。从

28、开始自己的随意设计到后来的获奖,从而把这门艺术变成自己的职业。1答案与解析:C根据上下文可知,Adam善于用创造性的方式呈现(presenting)食物的样子,也就是把食物设计成各种样式。2答案与解析:A根据下文可知,她妈妈说Adam从小就对艺术有天赋,因此她一直(always)以来都具有艺术细胞。3答案与解析:DAdam的妈妈说她从小以来就有艺术天赋(talent)。4答案与解析:B根据后面的also often sew and paint可知,她经常(regular)画一些素描肖像画。形容词regular表示“经常的;定期的”之意。5答案与解析:A虽然她经常做缝纫活儿和画画,但是最让她兴奋

29、(excites)开心的还是进行食物艺术。6答案与解析:CAdam的艺术灵感来自日常随意的(random)事情,包括生活经历、文化等。根据后文my art was mostly random也可知,她开始的艺术基本都是随性的。7答案与解析:D她的灵感来自生活中随意的事情,因而她把自己周边的一切事物都看成(sees)可以被创作成艺术的灵感素材。8答案与解析:C根据下文可知,她赢得(won)了这场展览比赛。9答案与解析:A根据后面并列的funded可知,Samsung Nigeria and Rele Gallery赞助(sponsored)了这次展览比赛。10答案与解析:D比赛前(Before)

30、她的食物艺术都是很随意的。她只在社交媒体上记录她的食物艺术品。后文的after也提示了答案。11答案与解析:A但是,比赛之后,她开始积极(actively)思考通过食物艺术来谋生了。12答案与解析:D上文提到她开始以食物艺术来谋生了。赢得这次比赛促使了她职业(career)的开始,后面也提到食物艺术设计成为了她的全职工作。13答案与解析:B她现在的工作就是为那些品牌食物创造(creating)各种艺术形式。14答案与解析:D她想参加(participate)更多的展览比赛,这样就有更多的空间和机会。15答案与解析:C她想参加更多的展览比赛,是因为目前她生活的地方无法给她更多的机会在食物设计艺术

31、方面取得更多的成功,有更大的影响(make a difference)。.语法填空【语篇解读】一只德国牧羊犬在一次咬人事件后被放到了普瑞顿马和动物救助中心以后,和一只被主人遗弃的鹅相爱了,他们整天在一起。1答案与解析:was rescued考查谓语动词。根据上下文可知本句用一般过去时态,和主语Rex构成被动关系,谓语动词用was rescued。2答案与解析:eventually考查副词。修饰动词 arrived at Puriton Horse and Animal Rescue,用副词eventually。3答案与解析:with考查固定短语。表示“忍受”,用固定短语put up with,

32、所以答案是with。4答案与解析:warmth考查派生词。作介词of的宾语,用名词warmth。5答案与解析:annoying考查派生词。作定语,修饰名词 creatures ,表示“令人恼火的”,用annoying。6答案与解析:introduced考查省略。表示“被介绍”,when后省略了主语they和be 动词were,所以用过去分词introduced。7答案与解析:kinds考查名词。和all 一致,用可数名词复数kinds。8答案与解析:who考查定语从句。代指先行词Sheila Brislin,作非限制性定语从句 is the founder of the shelter的主语,用关系词who。9答案与解析:runs考查谓语动词。这是直接引语,根据上句可知用一般现在时态,和主语She一致,谓语动词用第三人称单数runs。10答案与解析:a考查冠词。修饰名词walk ,泛指“散步”,用不定冠词a。8原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1