收藏 分享(赏)

四川雅安市2015高考英语一轮练习(5)及答案(九月).doc

上传人:a**** 文档编号:450541 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:8 大小:206KB
下载 相关 举报
四川雅安市2015高考英语一轮练习(5)及答案(九月).doc_第1页
第1页 / 共8页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(5)及答案(九月).doc_第2页
第2页 / 共8页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(5)及答案(九月).doc_第3页
第3页 / 共8页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(5)及答案(九月).doc_第4页
第4页 / 共8页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(5)及答案(九月).doc_第5页
第5页 / 共8页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(5)及答案(九月).doc_第6页
第6页 / 共8页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(5)及答案(九月).doc_第7页
第7页 / 共8页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(5)及答案(九月).doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、四川雅安市2015高考英语一轮练习(5)及答案(九月)完形填空Here You Grow Again“Youre having problems? No problem. ”Thats what I try to tell myself when I begin to feel overwhelmed. And then I1myself that the only people I am aware of who dont have2are gathered in peaceful neighborhoods. There is never a3, never a moment of str

2、ess to ruin a day. All is calm. Most4have at least one such worry-free zone. We call them5. But if youre still6, you have difficulties. Its the way of life. And believe it or not, most of your problems may actually be7for you than you think. Let me explain. Maybe you have seen the Great Barrier Reef

3、, 8some 1, 800 miles from New Guinea to Australia. Tour guides regularly take visitors to9the reef. On one tour, the guide was asked a question. “I notice that the lagoon(浅水湖)side of the reef looks10and lifeless, while the ocean side is lively and colorful, ”a traveler observed. “11is this? ”The gui

4、de gave an interesting answer, “The coral(珊瑚)around the lagoon side is in12water, with no challenge for its survival. It13early. The coral on the ocean side is constantly being14by wind, waves, stormssurges of power. It has to fight for15every day of its life. As it is challenged and tested it chang

5、es and16. It grows healthy. It grows strong. And it reproduces. ”Then he added this telling note, “Thats the way it is17every living organism. ”Like coral18by the sea, we grow. 19demands can cause us to grow stronger. Mental and emotional stress can produce strength and determination. Spiritual test

6、ing can produce20of character and faithfulness. 【文章大意】大堡礁上经常受到海水冲击的珊瑚生命力更加旺盛, 但是那些没有受海水冲击的反而会死得更早。作者从而得出, 在我们的人生中, 经常遇到挫折, 会使我们更加具有能力。1. A. warnB. remindC. informD. persuade【解析】选B。从后面的myself that the only people I am aware of who dont haveare gathered in peaceful neighborhoods可知, 这是作者提醒自己的事情。2. A. p

7、urposesB. troublesC. plansD. opinions【解析】选B。与本文的第一句话Youre having problems? No problem中的problems呼应, 指那些没有麻烦的人们。3. A. wonderB. miracleC. careD. wish【解析】选C。与上文中的problems, troubles和后面的stress等呼应, 指没有任何关心的事情。4. A. suburbsB. hallsC. countriesD. towns【解析】选D。根据后面的We call them可知是公墓, 因此表明这里指每个城镇。5. A. cemeteri

8、esB. yardsC. squaresD. parks【解析】选A。与上文提到的Mosthave at least one such worry-free zone. 每个城镇都有一个人从来不会担忧的地区, 即公墓。6. A. worryingB. breathingC. thinkingD. working【解析】选B。根据后面的you have difficulties. Its the way of life可知, 只要你呼吸, 只要你活着, 你就有困难。7. A. biggerB. smallerC. betterD. heavier【解析】选C。根据空格前面的And believe

9、 it or not, most of your problems may actually be和后面的for you than you think. 可知, 你的问题要比你想象的要好。8. A. coveringB. runningC. reachingD. stretching【解析】选D。从后面的some 1, 800 miles from New Guinea to Australia可知这里指大堡礁绵延1 800英里。9. A. viewB. digC. protectD. find【解析】选A。根据前面的Tour guides regularly take visitors可知导

10、游带着游客们去欣赏这里的风景。10. A. healthyB. paleC. strongD. colorful【解析】选B。与后面的and lifeless呼应, 指这里的珊瑚是无生命的, 并且颜色是苍白的。11. A. howB. whenC. whyD. what【解析】选C。根据前面的“I notice that the lagoon side of the reef looksand lifeless, while the ocean side is lively and colorful, ”a traveler observed. 可知, 这个游客看见这种情景之后, 问为什么。1

11、2. A. dirtyB. coldC. deepD. still【解析】选D。根据前面的浅水背景和后面的with no challenge for its survival可知, 这些珊瑚生长在平静的水中。13. A. growsB. diesC. restsD. settles【解析】选B。从前面的with no challenge for its survival没有生存的挑战性, 可知它们死得早。14. A. testedB. washedC. cleanedD. killed【解析】选A。根据空格前面的The coral on the ocean side is constantly

12、 being和后面的by wind, waves, stormssurges of power可知这些珊瑚经常遭到风、海浪和暴风雨的考验。15. A. nutrimentB. developmentC. survivalD. energy【解析】选C。上文已经提到了The coral around the lagoon side is in_water, with no challenge for its survival其中有survival, 因此选C。16. A. enlargesB. breaksC. disappearsD. adapts【解析】选D。从后面的It grows hea

13、lthy. It grows strong. And it reproduces可知, 这些珊瑚已经适应了环境, 因此选D。17. A. forB. withC. onD. in【解析】选B。根据空格前面的Thats the way it is和后面的every living organism可知with指的是这些情况适用于每一个活着的生物。18. A. struckB. floodedC. swallowedD. supported【解析】选A。从后面的by the sea, we grow可知这里指我们像珊瑚一样, 经常接受海水的撞击, 从而我们能够成长。19. A. SocialB. E

14、motionalC. SpiritualD. Physical【解析】选D。与后面的Mental and emotional stress精神的和情感的对比, 指身体上的。20. A. featureB. resultC. strengthD. influence【解析】选C。上文已经提到了Mental and emotional stress can produce strength and determination因此选C。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Wilderness“In wilderness (荒野) is the preservat

15、ion of the world. ” This is a famous saying from a writer regarded as one of the fathers of environmentalism. The frequency with which it is borrowed mirrors a heated debate on environmental protection: whether to place wilderness at the heart of what is to be preserved.As John Sauven of Greenpeace

16、UK points out, there is a strong appeal in images of the wild, the untouched; more than anything else, they speak of the nature that many people value most dearly. The urge to leave the subject of such images untouched is strong, and the danger exploitation (开发) brings to such landscapes (景观) is rea

17、l. Some of these wildernesses also perform functions that humans needthe rainforests, for example, store carbon in vast quantities. To Mr. Sauven, these “ecosystem services”far outweigh the gains from exploitation.Lee Lane, a visiting fellow at the Hudson Institute, takes the opposing view. He ackno

18、wledges that wildernesses do provide useful services, such as water conservation. But that is not, he argues, a reason to avoid all human presence, or indeed commercial and industrial exploitation. There are ever more people on the Earth, and they reasonably and rightfully want to have better lives,

19、 rather than merely struggle for survival. While the ways of using resources have improved, there is still a growing need for raw materials, and some wildernesses contain them in abundance. If they can be tapped without reducing the services those wildernesses provide, the argument goes, there is no

20、 further reason not to do so. Being untouched is not, in itself, a characteristic worth valuing above all others.I look forward to seeing these views taken further, and to their being challenged by the other participants. One challenge that suggests itself to me is that both cases need to take on th

21、e question of spiritual value a little more directly. And there is a practical question as to whether wildernesses can be exploited without harm.This is a topic that calls for not only free expression of feelings, but also the guidance of reason. What position wilderness should enjoy in the preserva

22、tion of the world obviously deserves much more serious thinking.1. John Sauven holds that.A. many people value nature too muchB. exploitation of wildernesses is harmfulC. wildernesses provide humans with necessitiesD. the urge to develop the ecosystem services is strong2. What is the main idea of Pa

23、ra. 3?A. The exploitation is necessary for the poor people.B. Wildernesses cannot guarantee better use of raw materials.C. Useful services of wildernesses are not the reason for no exploitation.D. All the characteristics concerning the exploitation should be treated equally.3. What is the authors at

24、titude towards this debate?A. Objective.B. Disapproving.C. Sceptical.D. Optimistic.4. Which of the following shows the structure of the passage?CP: Central Point P: Point Sp: Sub- point(次要点)C: Conclusion【参考答案】14、BCAD 信息匹配。根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2014武威模拟)Wed better develop our int

25、erest in English at the beginning of our study. 1We may feel good when we can say something simple in English. 2So we must make some plans before study. And we should certainly carry out these plans in our study. 3Our notes are much thinner than the books so that we can learn them by heart easily an

26、d can often review and read them. We may also record our notes on tapes so as to listen to them easily. Reading a newspaper is the best thing to improve your English. 4It will help you keep in touch with a lot of subjects in English. 5Learn by heart the whole sentences and the phrases that contain t

27、he new words so that we may know how to use the words. If time permits, we may read a mini Chinese-English dictionary carefully from cover to cover, which may help us widen our sight and master knowledge in all ways. A. Read a little from a newspaper every day. B. Dont read books without making note

28、s. C. Carefully write an e-mail in English. D. Its easy to develop an interest in English study. E. The more, the better. F. Plans are always very necessary. G. Never just memorize single English words. 答案: 15. DFBAG。信息匹配。根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2014北京模拟)Urbanization(都市化)Until rel

29、atively recently, the vast majority of human beings lived and died without ever seeing a city. The first city was probably founded no more than 5, 500 years ago. 1. In fact, nearly everyone lived on farms or in tiny rural(乡村的)villages. It was not until the 20th century that Great Britain became the

30、first urban society in historya society in which the majority of people live in cities and do not farm for a living. Britain was only the beginning. 2. The process of urbanizationthe migration(迁移)of people from the countryside to the citywas the result of modernization, which has rapidly transformed

31、 how people live and where they live. In 1990, fewer than 40% of Americans lived in urban areas. Today, over 82% of Americans live in cities. Only about 2% live on farms. 3. Large cities were impossible until agriculture became industrialized. Even in advanced agricultural societies, it took about n

32、inety-five people on farms to feed five people in cities. 4. Until modern times, those living in cities were mainly the ruling elite(精英)and the servants, laborers and professionals who served them. Cities survived by taxing farmers and were limited in size by the amount of surplus food that the rura

33、l population produced and by the ability to move this surplus from farm to city. Over the past two centuries, the Industrial Revolution has broken this balance between the city and the country. 5. Today, instead of needing ninety-five farmers to feed five city people, one American farmer is able to

34、feed more than a hundred non-farmers. A. That kept cities very small. B. The rest live in small towns. C. The effects of urban living on people should be considered. D. Soon many other industrial nations became urban societies. E. But even 200 years ago, only a few people could live in cities. F. Modernization drew people to the cities and made farmers more productive. G. Modern cities have destroyed social relations and the health of human beings. 答案: 15. EDBAF。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1