1、课时素养评价五Unit 2Learning about Language. 用所给词的适当形式填空1. He almost had to shout to make himself heard(hear) above the music. 2. He wants to have his eyes examined(examine) tomorrow. 3. She wants her paintings displayed(display) in the gallery, but we dont think they would be very popular. 4. To get himse
2、lf understood(understand), the teacher explained the problem again and again. 5. Tom often makes a schedule to get him reminded(remind) of what he is to do each day. 6. With a lot of work to do(do), she isnt allowed to leave her office. 7. Copernicus didnt want to get his theory published (publish)
3、to avoid being attacked. 8. She kept her eyes shut(shut) and stayed where she was. 9. Law that punished parents for their little childrens actions against the laws got parents worried(worry). 10. The manager ordered the work finished(finish) at the end of this week. . 单句改错1. I heard her to sing an E
4、nglish song just now. (去掉sing前的to)2. People in the south have their houses make of bamboo. (makemade)3. When we saw the road be blocked with snow, we decided to spend the holiday at home. (去掉blocked前的be)4. My father had had the house painting before we moved in. (paintingpainted)5. They managed to m
5、ake themselves understand by using very simple English. (understand understood)6. Before driving into the city, you are required to get your car washing. (washingwashed)7. With the work finishing, they went to the seaside for a holiday. (finishingfinished)8. He had his legs breaking when he was play
6、ing football last Friday. (breakingbroken)9. When he woke up, he found himself surround by a group of children. (surroundsurrounded)10. With the whole city building around water, Guilin is one of the most popular tourist destinations in China. (buildingbuilt). 阅读理解(2020南昌高二检测)BRITAIN is a popular to
7、urist place. But tours of the country have advantages and disadvantages. ADVANTAGES: Free museums: No charge for outstanding collections of art and antiquities(文物). Pop music: Britain is the only country to compare with the US on this score. Black cabs: London taxi drivers know where they are going
8、even if there are never enough of them at weekends or night. Choice of food: Visitors can find everything from Ethiopian to Swedish restaurants. Fashion: Not only do fashion junkies love deeply and respect highly brand names such as Vivienne Westwood, Alexander McQueen; street styles are justly love
9、d too. DISADVANTAGES: Poor service: “Its part of the image of the place. People can dine out on the rudeness they have experienced, ” says Professor Tony Seaton, of Luton Universitys International Tourism Research Center. Poor public transport: Trains and buses are promised to defeat the keenest tou
10、rists, although the overcrowded London tube is inexplicably(令人难以理解地) popular. Rain: Still in the number one complaint. No air-conditioning: So that even splendidly hot summers become as unbearable as the downpours Overpriced hotels: The only European country with a higher rate of tax on hotel rooms
11、is Denmark. Licensing hours: Alcohol is in short supply after 11 p. m. even in “24-hour cities”. 【文章大意】本文是一篇说明文, 详细介绍了英国旅行的各种优势和劣势。1. What do tourists complain most? A. Poor service. B. Poor public transport. C. Rain. D. Overpriced hotels. 【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段标题“Rain: Still in the number one complai
12、nt. ”可知, 游客抱怨最多的是下雨。故选C。2. What do we learn about pop music in Britain and the US through this passage? A. Pop music in Britain is better than that in the US. B. Pop music in Britain is as good as that in the US. C. Pop music in Britain is worse than that in the US. D. Pop music in Britain is quite
13、different from that in the US. 【解析】选B。细节理解题。根据ADVANTAGES部分中“Pop music: Britain is the only country to compare with the US on this score. ”可知, 英国的流行音乐和美国的一样好。故选B。3. When are people not able to get alcohol? A. At 12: 00 p. m. B. At 10: 00 p. m. C. At 11: 00 p. m. D. At 9: 00 p. m. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段L
14、icensing hours: Alcohol is in short supply after 11 p. m. even in “24-hour cities”. 可知, 晚上11点以后很少能够买到酒。故选A。4. Where do we probably read the passage? A. In a science book. B. In a story book. C. In a travel book. D. In a text book. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段“BRITAIN is a popular tourist place. But tours of t
15、he country have advantages and disadvantages. ”可知, 文章详细讲述了英国旅行的各种优势和劣势。由此可推知, 文章最有可能在一本旅游书中看到。故选C。. 完形填空I left early to avoid the traffic, driving north from London. The motorway was nearly1. The sun was coming up when I saw 2 up ahead. My first thought was that it was something3burning straws, perh
16、aps. As I got nearer, I saw that it was a car that had 4 a tree and was on fire; the driver was still at the wheel. Flames were 5 the broken front of the car. The inside was so full of smoke that it was almost impossible to see 6. But I could make out the driver. I stopped as quickly as I could and
17、tried to open the door but 7. I took out the extinguisher on my car and 8 to open it, but its parts came away (脱落), and it was 9. By now, another driver had also stopped. We knocked at the door 10, but couldnt open it. Then, from a tiny 11 in the window, some fingers 12 towards us. The other driver
18、used the extinguisher to 13 the glass around the “gap”. We ran into the smoke, pulled the driver out through the window and led him to 14. His clothes were on fire and smoking, but he was 15 . A police officer on his way to work stopped a few minutes after us and16 the emergency services by phone. I
19、 felt reassured that the situation was under 17. After it seemed there was 18 more I could do, I went back to my car and drove to the next service. Though I felt 19 that the driver was rescued finally, I was still shaking, so I needed a cup of tea to help make myself 20. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者与他人一
20、起救助车祸中受伤司机的故事。1. A. convenient B. crowded C. empty D. smooth【解析】选C。根据上文的“I left early to avoid the traffic”可知, 作者为了避免交通拥堵很早就出门了, 所以高速公路上几乎是空荡荡的。convenient方便的; crowded拥挤的; empty空荡荡的; smooth光滑的。2. A. smokeB. mist C. steamD. light【解析】选A。根据下文的“My first thought was that it was something_burning straws, p
21、erhaps”可知, 作者看到了前方的烟。3. A. roast B. deadlyC. agricultural D. accessible【解析】选C。根据下文的“burning straws, perhaps”可知, 作者一开始以为自己看到的烟是农事活动(或许是烧麦秆)引起的。roast烧烤的; deadly致命的; agricultural农业的; accessible可进入的。4. A. cut offB. turned upC. left behindD. run into【解析】选D。当作者到近处的时候, 他看到一辆车撞到了树上, 且车身着火了。 cut off切断; turn
22、up出现; leave behind遗留; run into与相撞。5. A. making sense ofB. taking advantage ofC. making the most ofD. bursting out of【解析】选D。火势非常凶猛, 因此此处指火焰从破裂的车身前方冒出来。make sense of理解; take advantage of利用; make the most of充分利用; burst out of冒出, 闯出。6. A. secretlyB. clearlyC. graduallyD. evidently【解析】选B。根据上文的“The inside
23、 was so full of smoke that it was almost impossible to see”和下文的“But I could make out the driver”可知, 车内浓烟弥漫以至于作者几乎不可能看清任何东西。secretly秘密地; clearly清晰地; gradually逐渐地; evidently明显地。7. A. in vain B. in chargeC. in controlD. in force【解析】选A。根据下文的“We knocked at the door”可知, 作者并没有成功打开车门, 故此处表示作者试着打开车门, 但是徒劳无功。
24、 in vain徒劳; in charge负责; in control控制; in force有效。8. A. managedB. promisedC. hesitatedD. attempted【解析】选D。根据下文的“but its parts came away”可知, 作者拿出车里的灭火器并试着打开它。manage管理; promise答应; hesitate犹豫; attempt尝试, 试图。9. A. lifelessB. uselessC. aimlessD. faultless【解析】选B。根据上文的“but its parts came away”可知, 灭火器的部件脱落了,
25、 因此灭火器没有用了。 lifeless无生命的; useless无用的; aimless无目的的; faultless完美的。10. A. cautiously B. patientlyC. fiercely D. curiously【解析】选C。根据上下文可知, 此处发生了车祸且车内浓烟弥漫, 情况紧急, 而他们没能打开车门, 故作者他们应是猛烈地敲打车门。 cautiously小心地; patiently耐心地; fiercely猛烈地; curiously好奇地。11. A. blankB. shadowC. vacancy D. crack【解析】选D。几根手指通过窗户上细小的缝隙颤
26、抖着朝作者他们伸来。 blank空白; shadow影子; vacancy空缺; crack缝隙。故选D。12. A. shookB. fastened C. bent D. pulled【解析】选A。车祸中受伤司机很虚弱, 故手在颤抖。 shake摇晃, 颤抖; fasten抓紧; bend弯曲; pull拉。13. A. touch B. crash C. mend D. hold【解析】选B。另一位司机用灭火器打碎了窗户上那条缝隙周围的玻璃。 touch接触; crash打碎, 砸碎; mend修补; hold抓住。14. A. healthB. freedom C. victoryD.
27、 safety【解析】选D。作者他们把那位受伤的司机带到了安全的地方。 health健康; freedom自由; victory胜利; safety安全场所, 安全的地方。15. A. aloneB. awakeC. aliveD. asleep【解析】选C。虽然那位司机的衣服着火了, 冒着烟, 但是他还活着。 alone独自的; awake醒着的; alive活着的; asleep睡着的。16. A. contactedB. advocatedC. attracted D. improved【解析】选A。根据下文的“emergency services by phone”可知, 这位警察用手
28、机联系了应急服务机构。 contact联系; advocate主张; attract吸引; improve改善。17. A. investigationB. controlC. repair D. protection【解析】选B。作者看到情况得以控制后便放心了。investigation调查; control 控制; repair修理; protection保护。18. A. somethingB. everythingC. anything D. nothing【解析】选D。作者知道没有什么需要自己帮忙的后就驾车离开了。19. A. relieved B. concerned C. ast
29、onished D. thrilled【解析】选A。尽管看到受伤的司机得救了, 作者感到些许的安慰, 但他仍在颤抖。20. A. take off B. work outC. calm down D. hold on【解析】选C。但他仍需要喝一杯茶来让自己平静下来。 take off脱掉; work out解决; calm down镇静; hold on抓住。. 语法填空阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(2020宁波高二检测)Few words 1. _(speak) more often every day on the streets of Bri
30、tain than “Im sorry”. This phrase has become such a common 2. _(respond) that it has taken on a lot of meanings. Sorry means to apologize. This is simple and easy to understand. But in Britain, it takes on another meaning. It is a 3. _(culture) expression. Imagine this: a man walks down the street,
31、4. _(look) down at his phone. A woman is walking in the opposite direction, toward the man. She sees him, but she cant get out of the way in time. The man 5. _(knock) into the woman. Naturally, the man should say sorry, because it was he who wasnt looking 6. _he was going. Yet in Britain, it is comm
32、on 7. _both to apologize. Other times 8. may sound funny to hear “sorry”. Some of my friends say it at restaurants, as they ask the waiter: “sorry, but can I order another drink? ” It is not to apologize, 9. _just to express that we need the waiter. In Britain, sorry doesnt always mean 10. (exact) w
33、hat you think. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了“Im sorry”在英国的使用以及其所代表的意义。1. 【解析】are spoken。考查一般现在时的被动语态。句意: 在英国街头, 每天说得最多的一句话是“Im sorry”。该句主语words是复数形式, 和speak之间是一种被动关系, 且句子在陈述一个客观事实, 所以句子用一般现在时的被动语态。2. 【解析】response。考查名词。句意: 这个短语已经成为一种常见的回应, 它已经有了很多含义。句中common是形容词, 修饰名词, 再根据前面的a, 故填response。3. 【解析】cultural。考查形容词
34、。句意: 这是一种文化表达。句中expression是名词, 由形容词修饰, 所给词culture是名词, 其形容词是cultural“文化的”。4. 【解析】looking。考查现在分词作伴随状语。句意: 想象一下: 一个男人走在街上, 低头看手机。此处句子主语man和look之间是一种主动关系, 是现在分词作伴随状语。5. 【解析】knocks。考查一般现在时和主谓一致。句意: 男人撞到了女人。这里说的是一个客观事实, 根据上下文可知句子用一般现在时, 且句子主语是The man, 谓语动词用第三人称单数。6. 【解析】where。考查宾语从句。句意: 当然, 这个男人应该道歉, 因为是他
35、没有看到他要去哪里。结合句意可知此处是where引导的地点状语从句作looking的宾语。7. 【解析】for。考查介词。句意: 然而在英国, 双方道歉是很常见的。此处it是形式主语, 动词不定式的复合结构作真正的主语, 即it is +形容词+for sb. to do sth. 结构。8. 【解析】it。考查it用法。句意: 其他时候, 听到“对不起”可能听起来很有趣。此处it是形式主语, 动词不定式是真正的主语。9. 【解析】but。考查固定搭配。句意: 这不是道歉, 只是表示我们需要服务员。固定搭配: not. . . but. . . “不是而是”。10. 【解析】exactly。考查副词。句意: 在英国, “对不起”并不总是你所想的那样。此处是副词修饰动词。