收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:447635 上传时间:2025-12-06 格式:DOCX 页数:16 大小:60.22KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第9页
第9页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第10页
第10页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第11页
第11页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第12页
第12页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第13页
第13页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第14页
第14页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第15页
第15页 / 共16页
2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第16页
第16页 / 共16页
亲,该文档总共16页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:You can change planes in either Chicago or Denver.M:You mean theres no direct flight from New York to Boston?1.Where does the man want to go?A.T

2、o New York.B.To Boston.C.To Chicago.答案BM:I dont have much cash on me.Do you take cheques?W:Sorrywe only accept credit cards or cash.Do you have a credit card?2.How will the man pay?A.By cheque.B.By credit card.C.In cash.答案BW:Lets go to the beach this afternoon,shall we?M:Id love to,but Ive promised

3、Jack Id take him to the zoo.He has a class project about animals.3.What does the man mean?A.He will do a class project.B.He wont go to the beach.C.He will go to the zoo next time.答案BM:Sorry,Im late.I caught the wrong bus and went in the wrong direction.W:Next time pay more attention to where the bus

4、 is heading.4.Why is the man late?A.The traffic was heavy.B.There was an accident.C.He took the wrong bus.答案CM:Susan,I would like to introduce you to my friend,Ellen.W:Glad to meet you,Ellen.Bob tells me that you are interested in African art,too.5.What is true about Ellen?A.She likes African art.B.

5、She knows Susan very well.C.She doesnt know Bob.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。 M:How many competitors are left after the second round?W:Let me see.Two boys and two girls.M:

6、Oh,what do you think of them?W:I cant believe the guy from Florida is still on the show.M:You mean Charlie?Hes wonderful.I voted for him.W:What?You voted for that guy?Hes not going to winhes not handsome at all.And his voice isnt great.Look at his hair.Hes very strange.M:He may not win,and he doesnt

7、 sing well enough and he isnt a typical pop star.But he is very humorous and thats why I like him.W:I think you must be crazy.I guess he wont even survive tonights show.6.What does the woman think of Charlie?A.Handsome.B.Strange.C.Humorous.答案B7.What are the speakers talking about?A.A singing competi

8、tion.B.A basketball match.C.A famous pop star.答案A听第7段材料,回答第8、9题。 M:Want to go with me to get some pizza,Sally?W:No,Brad.Im waiting for a package to be delivered.M:This is why I hate shopping online.It would be faster to just get what you want from the store.Now you have to sit here all day.Isnt Mom

9、home?W:No,Mom went to work.M:Just download an app to keep track of your package.You can just come back when you get a delivery notice.W:No,thanks,Mr Bossy.Even if they leave the package for a short time,someone could steal it.M:Goodness!You just dont want to be seen with your little brother?W:Its no

10、t that.I really did plan to stay home and wait for this package.Why dont we just have pizza delivered?M:Great.More waiting.8.What does the man dislike?A.Eating out.B.Shopping online.C.Going to the store.答案B9.Whats the girls plan?A.Waiting for her mother.B.Having some pizza.C.Staying at home.答案C听第8段材

11、料,回答第10至12题。 M:Your readers are interested in your childhood.What was it like?W:I grew up in a small town.We lived in a very poor housing but we always lived in very beautiful settings,so I had favourite trees and I had contact with birds.My parents were farm workers.Though we were poor for the most

12、 part,I think I was often happy.M:It would not have been expected that youll become a literary figure.Was your mother ambitious with you?W:Well,my mother wasnt especially ambitious with me in the sense of going to college when I grew up.I think her greatest contribution was simply that she loved me

13、very much.No matter what happened,I had my mother with me.M:She gave you confidence.W:Oh,she did.She earned very little money.And in spite of that,she managed to buy a typewriter for me.She just wanted me to be able to do things that she couldnt do even if she didnt know what they were.10.What does

14、the woman say about her family?A.They led a poor life.B.They kept a lot of birds.C.They owned a small farm.答案A11.What did the womans mother impress her with?A.Her love.B.Her success.C.Her ambition.答案A12.What did the womans mother wish her to do?A.Go to college.B.Become a writer.C.Have a better life.

15、答案C听第9段材料,回答第13至16题。 M:The weather forecast says tomorrow will still be smoggy.We havent seen the sun for nearly one week.W:Yes.The smog has been so heavy every day recently.M:Yesterdays weather forecast said the pollution in our city was very serious.W:Many people have to wear a mask every day now.

16、I plan to wear one tomorrow.M:Me too.Ive decided to take a bus to work instead of driving.I hope it will help.W:I think thats a good way to cut down on vehicle emissions.I can ride my bike to work since my office is not far from my home.M:Oh,thats good!I hope the government will do something to stop

17、 air pollution.W:Yes,though I think its not only the governments job.We citizens should also try to do what we can to protect our environment.M:Yes,youre right.Well,I hope we can have a few sunny days soon.W:I hope so,too.13.Why does the woman plan to wear a mask tomorrow?A.Because of the smog.B.Bec

18、ause of her illness.C.Because of the cold weather.答案A14.Whats a big problem in the city?A.The heavy traffic.B.The air pollution.C.The large population.答案B15.What do the speakers decide to do?A.Change their ways to go to work.B.Ask the government to do something.C.Call on people to protect the enviro

19、nment.答案A16.What can we know about the man?A.He always uses the public transport.B.He seldom listens to the weather report.C.He is waiting for the weather to improve soon.答案C听第10段材料,回答第17至20题。 Hello,everybody!This is the first day of class,so we are going to give some introductions.First of all,my n

20、ame is Colin Weaver.You can call me Professor Weaver.This is my helper Liz,who will grade your papers.Now,lets preview what this class is about.Its about science in ancient Greece and Rome.I know you think that science is something created in modern times,but people have been studying things like th

21、at for a very long time.Much of what we know now is based on what the ancient Greeks and Romans found out.This includes electricity and even some knowledge about stars.One ancient Greek calculated the size of the earth very correctly.And yes,many Greeks believed the earth was round.A huge amount of

22、the math we use today was worked out by people like Archimedesa smart man.You will learn more about ancient Greece and Rome in this class.All right.any questions,please?OK.That boy over there.17.Who is the speaker?A.A student.B.A professor.C.A teachers helper.答案B18.What is the class mainly about?A.E

23、lectricity.B.Modern science.C.Science in ancient Greece and Rome.答案C19.What was calculated correctly by an ancient Greek?A.The size of the earth.B.The size of the moon.C.The distance between the moon and the earth.答案A20.What will the speaker do next?A.Talk about Archimedes.B.Explain a math problem.C

24、.Answer some questions.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020北京)For the past five years,Paula Smith,a historian of science,has devoted herself to re-creating long-forgotten techniques.While doing research for her new book,she came across a 16th-century F

25、rench manuscript(手稿)consisting of nearly 1,000 sets of instructions,covering subjects from tool making to finding the best sand.The authors intention remains as mysterious(神秘)as his name;he may have been simply taking notes for his own records.But Smith was struck mainly by the fact that she didnt t

26、ruly grasp any of the skills the author described.“You simply cant get an understanding of that handwork by reading about it,”she says.Though Smith did get her hands on the best sand,doing things the old-fashioned way isnt just about playing around with French mud.Reconstructing the work of the craf

27、tsmen(工匠)who lived centuries ago can reveal how they viewed the world,what objects filled their homes,and what went on in the workshops that produced them.It can even help solve present-day problems: In 2015,scientists discovered that a 10th-century English medicine for eve problems could kill a dru

28、g-resistant virus.The work has also brought insights for museums,Smith says.One must know how on object was made in order to preserve it.Whats more,reconstructions might be the only way to know what treasures looked like before time wore them down.Scholars have seen this idea in practice with ancien

29、t Greek and Roman statues.These sculptures were painted a rainbow of striking colours.We cant appreciate these kinds of details without seeing works of art as they originally appeared-something Smith believes you can do only when you have a road map.Smith has put the manuscripts ideas into practice.

30、Her final goal is to link the worlds of art and science back together:She believes that bringing the old recipes to life can help develop a kind of learning that highlights experimentation,teamwork,and problem solving.Back when sciencethen called “the new philosophy”took shape,academics looked to cr

31、aftsmen for help in understanding the natural world.Microscopes and telescopes were invented by way of artistic tinkering(修补),as craftsmen experimented with glass to better bend light.If we can rediscover the values of hands-on experience and craftwork,Smith says,we can marry the best of our modern

32、insights with the handiness of our ancestors.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一位历史学家在为她的研究做准备时,发现了一本历史悠久的有关手工技艺的手稿。21.How did Smith,feel after reading the French manuscript?A.Confused about the technical terms.B.Impressed with its detailed instructions.C.Discouraged by its complex structure.D.Shocked for her own

33、 lack of hand skills.答案D解析细节理解题。文章第二段中“But Smith was struck mainly by the fact that she didnt truly grasp any of the skills the author described.”作者表明了Smith在看到手稿时的感受很震惊,震惊于Smith自己手工技艺的缺失。文中的was struck by和选项中shocked呼应,文中“she didnt truly grasp any of the skills”和选项中lack of hand skills呼应,故正确答案是D项。22.Ac

34、cording to Smith,the reconstruction work is done mainly to .A.restore old workshopsB.understand the craftsmenC.improve visual effectsD.inspire the philosophers答案B解析细节理解题。文章中第三段第二句“Reconstructing the work of the craftsmen who lived centuries ago can reveal how they viewed the world”意为“重建生活在几个世纪前的工匠们的

35、作品可以揭示他们是如何看待世界”,Smith重建工作的目的是理解当时的工匠们。故正确答案是B项。23.Why does the author mention museums?A.To reveal the beauty of ancient objects.B.To present the findings of old science.C.To highlight the importance of antiques.D.To emphasise the values of hand skills.答案D解析推理判断题。举例子是为了说明观点,举例支撑。根据第七段“If we can redi

36、scover the values of hands-on experience and craftwork,Smith says,we can marry the best of our modern insights with the handiness of our ancestors.”可知,文章的观点是强调手工技艺的价值。故正确答案是D项。BYou Mi,a lovely and confident 17-year-old student,is the first Chinese high school student to appear on the cover of the po

37、pular young adults fashion magazine Seventeen.“You is IN,” said Wang Lihua,Editor-in-Chief of Seventeen.“She is active and mature because of her knowledge on everything from academic studies,to books on art,to movies.We found shes the very style were looking for to represent young peoples attitudes.

38、”You also impressed Wang with her fluent English when they first met last year.As the hostess of an English broadcasting programme at the High School Affiliated to Renmin University,You is always praised for speaking English almost like a native speaker.“Ive built up my English by watching thousands

39、 of English DVDs since I was 10,” she explained.But for You,watching isnt enough.Last year,while in Senior 1,she met a talented boy who showed self-made DV movies at the English Corner in her school.“I thought it was so cool and I knew that I should start making my own films,” she said.So she wrote

40、a campus story,persuaded schoolmates to star in it and then began shooting a 30-minute DV movie,all in English.“I played one of the leading roles;actually I was everything in my film.I worked on it every single day during the holidays,” she recalled.The movie finally became a big hit on campus,earni

41、ng You a strong reputation as a DV movie director.But this is not the only field she wants to master.Despite being a science student,You likes art,literature and fashion design very much.“There are people who can be artists,there are people who edit books,and there are people who become film produce

42、rs.But I just hope to mix all the things up!” she said.“There is an old saying I believe:Chance favours only the prepared mind.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。介绍了第一个出现在受欢迎的年轻人时尚杂志十七岁封面上的中国高中生尤蜜。她告诉读者:机会只青睐有准备的人。24.You Mi was chosen to be on the cover of Seventeen,mainly because she .A.is beautifulB.is lovely and fu

43、ll of confidenceC.is active and matureD.has rich knowledge答案C解析细节理解题。根据第二段的“She is active and mature.young peoples attitudes.”可知,之所以被选作时尚杂志的封面人物,是因为她各方面的丰富知识体现出来的活跃而成熟的个性。故选C项。25.You Mis fluent English is based on .A.her chance to host an English broadcasting programmeB.the influence of her parentsC

44、.her deep interest in itD.her making DV movies答案C解析推理判断题。根据第三段的“As the hostess of an English broadcasting programme.since I was 10”可知,她流利的英语是建立在她对于英语的浓厚兴趣上的。故选C项。26.The author mentioned a talented boy to show .A.the great influence he had on You MiB.he was admired by his schoolmatesC.the young can d

45、o things as well as the adults doD.DV movies are popular at school答案A解析细节理解题。第五段中“I thought it was so cool and I knew that I should start making my own films”说明这个男孩对她的影响很大,故A项正确。27.We can learn from the passage that .A.You Mi hopes to be a mixed talentB.the success of a 30-minute DV movie shocked Yo

46、u MiC.You Mi dreams of becoming a scientistD.You Mi doesnt like to study during holidays答案A解析推理判断题。根据第二段的“She is active and mature.represent young peoples attitudes.”和最后一段中“But I just hope to mix all the things up!”以及全文内容可知,尤蜜的兴趣爱好广泛,有多方面的才能。故选A项。CThis summer,most Chinese citizens have been amazed b

47、y women wearing hanfu,or Han-style clothing,at subway stations,shopping malls,pedestrian streets or scenic areas.Hanfu has aroused public attention in recent years,especially among young people.In 2018,the Central Committee of the Communist Youth League of China (CCCYL) set the third day of the thir

48、d month of the Chinese lunar calendar,traditionally the birthday of the Chinese peoples mythological (神话的) ancestor the Yellow Emperor,as the annual Traditional Chinese Garment (服装) Day.It was aimed to promote classic Chinese culture,as well as “demonstrating cultural confidence”.Since then,the beau

49、ty of hanfu has gained more and more recognition and acceptance by common people.Generally,hanfu refers to traditional Chinese garments worn by the Han nationality before the Qing Dynasty.Historically,Han Chinese clothing has also influenced some of its neighbouring cultural costumes,including the J

50、apanese kimono,Korean hanbok,and clothing of Mongolia,Vietnam and Bhutan.Hanfu appears elegant and beautiful,not only due to the thousands of years of culture behind its design.This traditional dress also stands out because of its remarkable craftsmanship,from fabric to decoration.Hanfu adopts more

51、than 30 examples of Chinas invisible cultural heritage as well as Chinese arts and crafts under preservation.Hanfu represents not only appreciation of the beauty,but also a continuation of traditional Chinese culture.Nowadays,more and more fashion designers look to hanfu for inspiration,producing fa

52、shionable examples of hanfu for a new era.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要讲述了近年来,汉服的美越来越得到大家的认可和接受,汉服引起了公众特别是年轻人的关注。28.Why did CCCYL set the third day of the third month of the Chinese lunar calendar as the annual Traditional Chinese Garment Day?A.To help design hanfu.B.To promote Chinas economy.C.To remember the

53、 birth of the Yellow Emperor.D.To encourage more people to know about classic Chinese culture.答案D解析推理判断题。根据第二段中“It was aimed to promote classic Chinese culture,as well as demonstrating cultural confidence.”可知,共青团把农历三月三定为一年一度的中国传统服装日是为了鼓励更多的人了解中国古典文化。故选D项。29.Which countries cultural costumes have bee

54、n influenced by Han Chinese clothing?A.Japanese and Russian.B.Russian and British.C.Korean and Vietnamese.D.Mongolian and American.答案C解析细节理解题。根据第三段中“Historically.and Bhutan.”可知,汉族服饰也影响了日本、韩国、蒙古、越南和不丹的服饰。故选C项。30.What is Paragraph 4 mainly about?A.The rich culture of hanfu.B.The reasons for the beauty

55、 of hanfu.C.The worldwide influence of hanfu.D.The popularity of hanfu among young people.答案B解析段落大意题。根据第四段中“Hanfu appears elegant and beautiful,not only due to the thousands of years of culture behind its design.”可知,本段主要是讲汉服美的原因。故选B项。31.Where is this text most likely from?A.A diary.B.A newspaper.C.A

56、 novel.D.A guidebook.答案B解析推理判断题。根据第一段中“This summer.especially among young people.”可知本文主要讲述了近年来,汉服的美越来越得到大家的认可和接受。汉服引起了公众特别是年轻人的关注。这种报道一般是来自新闻报纸。故选B项。DIts been said that life turns on small things.Sometimes its hard to see how small choices can change your life.But when put together over time,the lit

57、tle things can make the biggest difference.The theme of Success for Teens is “Little Things Matter”.The book helps teens identify small,positive choices they can make in their lives to help them reach their goals.Lots of teens dont realise how the little choices in their lives can have lasting effec

58、ts.Often they focus on the bigger events,such as a major exam,a big game or competition,or choosing a college.The little things,however,can go unnoticed unless your teen understands how important they can be.The little things that lead to success are mostly easy to do.Help your teen identify a few a

59、reas in everyday life where he or she can make small,positive choices.It might be as simple as getting up on time,prioritizing(按重要性排列) their schoolwork,putting in an extra 10 minutes of practice or using some spare time to help someone else.Nineteen-year-old Kyle Freas used to be on his school baseb

60、all team and would play every day after school.When the season was over,he had an empty three hours a day,so he started spending one third of such extra time daily looking for ways to help other kids.Over the past few years,his project has raised thousands of dollars to help abused,homeless and sick

61、 children.Kyle spent just a little time each day doing something that ended up benefiting a lot of kids.The important thing to understand is that Kyle made the small and positive decisions necessary for success.Make sure your child understands that even though the results of the positive choices may

62、 not be seen right away,they are building on each other and taking him or her on a path that will lead to success.【语篇解读】这是一篇说明文。作者通过这篇文章向我们介绍了小的积极的选择与成功之间的关系。我们的生活中到处都有一些很小的选择,而这些选择会使我们的生活有很大的不同,并且会对我们产生持久的影响。32.What does the underlined part “turns on” in the first paragraph mean?A.Takes away.B.Depe

63、nds on.C.Sets aside.D.Puts out.答案B解析词义猜测题。根据后文“Sometimes its hard to see.the biggest difference.”可知有时候很难看出小小的选择能改变你的生活。但是,随着时间的推移,这些小事加在一起就会产生巨大的不同。由此可知,生活有时候取决于一些小的事情,故画线短语意思为“取决于”。故选B项。33.We can learn from Paragraph 2 that .A.dealing with big events is the most important in ones lifeB.little choic

64、es seldom have lasting effects on ones lifeC.teens should try to focus their attention on big choicesD.many teens fail to realise the importance of little choices答案D解析细节理解题。根据第二段中“Lots of teens dont realise how the little choices in their lives can have lasting effects.”可知许多青少年没有意识到他们生活中的小选择是如何产生持久影

65、响的。由此可知,许多青少年没有意识到小选择的重要性。故选D项。34.Which of the following words can be used to describe Kyle Freas?A.Kind-hearted.B.Creative.C.Naughty.D.Self-confident.答案A解析推理判断题。根据最后一段中“Over the past few years.benefiting a lot of kids.”可知在过去几年里,他的项目已经筹集了数千美元来帮助受虐待、无家可归和患病的儿童。Kyle每天只花很少的时间做一些事情,最后让很多孩子受益。由此可推知,Kyle

66、Freas是个好心的人。故选A项。35.The writer mainly discussed the relationship between.A.little choices and big choices B.teens goals and their actionsC.positive and negative decisionsD.small positive choices and success答案D解析推理判断题。根据最后一段中“The important thing.that will lead to success.”可知,作者主要讨论了小的积极的选择和成功之间的关系。故选

67、D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to cultivate your sense of happiness?Relieving stress and anxiety might help you feel betterfor a bit.Martin E.P.Seligman,a professor of psychology at the University of Pennsylvania and a pioneer in the field of positive psych

68、ology,does not see ridding negative emotions as a path to happiness.“What makes life worth living,” he said,“is much more than the absence of the negative.”36To cultivate the components of well-being,which include engagement,good relationships,accomplishment and purpose,Dr Seligman suggests the foll

69、owing four exercises based on research at the Penn Positive Psychology Centre,which he directs,and at other universities.Identify Signature Strengths.Write down a story about a time when you were at your best.37 Reread it every day for a week,and each time ask yourself:“What personal strengths did I

70、 display when I was at my best?” Writing down your answers “puts you in touch with what youre good at”,Dr Seligman explained.The next step is to consider how to use these strengths to your advantage,intentionally organising and structuring your life around them.38Set aside 10 minutes before you go t

71、o bed each night to write down three things that went really well that day.Next to each event answer the question,“Why did this good thing happen?” Instead of focusing on lifes lows,which can increase the likelihood of depression,the exercise “turns your attention to the good things in life,so it ch

72、anges what you attend to,” Dr Seligman said.Make a Gratitude Visit.Think of someone who has been especially kind to you but you have not properly thanked.39 Then arrange a meeting and read the letter aloud,in person.“Its common that when people do the gratitude visit both people weep out of joy,” Dr

73、 Seligman said.Why is the experience so powerful?“It puts you in better touch with other people,with your place in the world.”Respond Constructively.40That is,instead of saying something passive,express genuine excitement.Prolong the discussion by encouraging them to tell others or suggest a celebra

74、tory activity.A.The next time someone you care about shares good news,give an “active constructive response”.B.Write a letter describing what he or she did and how it affected your life,and how you often remember the effort.C.Find the Good.D.To Dr Seligman,the most effective long-term strategy for h

75、appiness is to actively cultivate well-being.E.People like you more,relationships go better,and life goes better.F.It doesnt need to be a life-changing event but should have a clear beginning,middle and end.G.Well-being consists not merely of feeling happy but of experiencing a sense of satisfaction

76、.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。心理学教授、积极心理学领域的先驱马丁塞利格曼(Martin E.P.Seligman)不认为消除负面情绪是一条通向幸福的道路。让生命变得有意义的远远不只是没有负面因素。在塞利格曼看来,要获得幸福,最有效的长远策略是积极培养幸福感。36.D根据前一句“What makes life worth living, he said,is much more than the absence of the negative.”可知,在塞利格曼看来,要获得幸福,最有效的长远策略是积极培养幸福感。故选D项。37.F根据前一句“Write down a story a

77、bout a time when you were at your best.”可知,就你状态最好的一段时间写一个故事。F项与上文紧密衔接,“It”指前面的“a story”,符合语境。故选F项。38.C空格处为段落标题。根据该段中的“Why did this good thing happen?”以及整段内容可知,本文主要讲睡觉前想想这一天内发生的好事。C项“发现美好事物”概括本段的主旨,适合做该段的小标题。故选C项。39.B根据上文“Think of someone who has been especially kind to you but you have not properly

78、thanked.”可知,回想一个对你特别好但你还没有恰当地表示过感谢的人,再根据下文“Then arrange a meeting and read the letter aloud,in person.”可知,然后安排和这个人见面,并当面大声念出这封信,B项与上下文紧密衔接。故选B项。40.A小标题Respond Constructively与A项中的“constructive response”呼应,下文的“passive” 与A项中的“active”呼应。由此可知,A项与后文紧密衔接,符合语境。 故选A项。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)

79、阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。To Huang Qin,a caregiver for the elderly,having a mastery of skills is not enough to become a good caregiverone also needs to have a passion for the job and the ability to41.Huang started her42 as a caregiver at the No.2 Shanghai Social Welfare House in 1992.S

80、he 43her second day at work:a resident 44 seizures (癫痫) and hit his head against the corner of a table.“I was so 45 that I just froze,” she says.“Our team leader later told me about some of the early warning 46 that led to the occurrence of the seizures.At that moment I understood being a caregiver

81、is also about having 47 skills.”Her48 soon led her to invent care-giving 49 that have made the lives of the elderly in her care better.One of the first people she 50 was an 89-year-old resident.Because of a stroke,she was never able to 51 her fingers by herself and therefore,was 52 getting skin infe

82、ctions on her hand whenever the weather was wet.Inspired by a claw-like weapon she53 while watching a film,Huang used elastic (有弹性的) cotton cloth to 54 a tool,allowing the patient to keep her hands unclenched (松开的).These innovations greatly improve the 55 of life for the seniors.【语篇解读】这是一篇记叙文。文章叙述的是

83、护理工黄琴的护理生涯。她对工作的热情和创新能力帮助她在过去的27年里坚持不懈,并让她赢得了2018年上海手工艺人的称号。41.A.changeB.innovateC.introduceD.influence答案B解析根据上文的“having a mastery of skills”可知,此处指“创新”(innovate)能力。故选B项。42.A.dreamB.careerC.volunteerD.study答案B解析根据空后的“as a caregiver at the No.2 Shanghai Social Welfare House in 1992”可知,此处指护理“生涯”(career

84、)。故选B项。43.A.reflectedB.recognisedC.recalledD.memorised答案C解析根据空后的“her second day at work”可知,此处指“回忆(recalled)起”往事。故选C项。44.A.suffered fromB.went throughC.died ofD.ran across答案A解析她回忆起上班的第二天,一位居民突发癫痫,头撞到了桌子的一角。此处指“遭受”(suffered from)癫痫。故选A项。45.A.worriedB.frightenedC.concernedD.depressed答案B解析根据空后的“I just f

85、roze”可知,此处指“感到害怕”(frightened)。故选B项。46.A.signalsB.gesturesC.signsD.evidence答案C解析根据空前的“the early warning”可知,此处指预警“迹象”。故选C项。47.A.managementB.socialC.professionalD.communication答案C解析根据空前的“being a caregiver”可知此处指“专业”(professional)技能。故选C项。48.A.personalityB.creativityC.professionD.attention答案B解析根据空后的“soon

86、led her to invent”可知,此处指“创造力”(creativity)。故选B项。49.A.treatmentB.medicineC.machinesD.tools答案D解析她的创造力很快使她发明了护理工具(tools),使老年人的生活在她的照顾下更好。 此处指发明了护理“工具”。故选D项。50.A.helpedB.savedC.curedD.rescued答案A解析根据空后的“an 89-year-old resident”可知,此处指“帮助”的(helped)人。故选A项。51.A.openB.expandC.extendD.fold答案A解析由于中风,她无法自己张开(open

87、)手指,因此,每当天气潮湿时,她手上的皮肤就会经常受到感染。根据空前的“Because of a stroke,she was never able”可知,此处指无法“张开”手指。故选A项。52.A.frequentlyB.suddenlyC.graduallyD.generally答案A解析由题意可知,每当天气潮湿的时候,她的手经常(frequently)会感染皮肤病。故选A项。53.A.searched forB.met withC.came acrossD.found out答案C解析在看电影时,她发现(came across)了一种类似爪子的武器,受此启发,黄用弹性棉布做了一个工具,让

88、病人的手放松下来。根据空前的“Inspired by a claw-like weapon”可知,此处指受到“启发”。故选C项。54.A.carryB.createC.controlD.work答案B解析根据空后的“a tool,allowing the patient to keep her hands unclenched”可知此处指“创造”(create)了一个工具。故选B项。55.A.meaningB.classC.valueD.quality答案D解析根据语境可知,此处指提高生活的“质量”(quality)。故选D项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空

89、白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Members of the post-1990 generation looking for work apply for multiple positions and hold high expectations of the jobs.They are particular about employment and it is common for them 56. (break) appointments for job interviews.The only child is characteristic of the most of t

90、he families since 1990.His or her living conditions 57. (improve) a lot from those of the post-1980 and post-1970 generations.They dont experience much pressure in life so they pay closer attention to 58. (person) preferences and interests when 59. (hunt) for a job.They also does not care about the

91、amount of money they make.Instead,the working environment,the happiness that 60. (get) from their work and respect from others are the things 61. matter most.As the saying goes,second 62. (think) are best.The post-1990 generation does not think twice about leaving in their first year of work.If they

92、 lose interest in a job or are not clear about their future career path,they 63. (quit) easily.Members of the generation are also more self-centered.They want more time for 64. (they) and are not willing to work overtime.Their attitude to life is more casual.This generation is very sensitive and has

93、 a lot of self-respect,65. the employers need to care about their temperaments(性情) and ways of communication.答案与解析【语篇解读】这是一篇说明文。文章讲述了90后找工作时所呈现的特点。56.to break考查不定式。该句使用句型“it is common for sb to do sth”,意为“是很常见的”,其中it作形式主语,真正的主语是不定式复合结构,故填to break。57.has improved考查时态。根据语境, “(生活条件)改善”是过去已经开始,持续到现在而且可能

94、继续下去的动作,所以应用现在完成时,故填has improved。58.personal考查形容词。分析句子成分可知,设空处作定语,所以应用形容词,故填personal。59.hunting考查现在分词。分析句子成分可知,“when (hunt) for a job”为时间状语,在引导时间状语从句的从属连词(when)之后,若主语与主句的主语(they)相同,而谓语动词为be时,从句的主语和动词 be 通常省略,即该句为“when (they are) hunting for a job”的省略形式,故填hunting。60.is got考查动词的时态和语态。分析句子成分可知,设空处作谓语,主

95、语为that,指代先行词“the happiness”,所给词“get”与主语“that”之间为被动关系,根据语境,应用一般现在时态,综上,故填is got。61.that/which考查定语从句。分析句子成分可知,“matter most”为定语从句,修饰先行词“the things”,且在定语从句中作主语,故填that/ which。62.thoughts考查名词。根据其后的are可知,该处应用名词复数形式,结合句意,故填thoughts。63.will quit考查时态。根据语境,“If they lose interest in a job or are not clear about

96、 their future career path”为假设的未曾发生的条件,条件状语从句用一般现在时态,主句通常用一般将来时,即本句遵循了if引导的条件状语从句“主将从现”的原则,故填will quit。64.themselves考查反身代词。反身代词通常作动词或介词的宾语,代指主语本身,表强调,故填themselves。65.so考查并列连词。根据句意逻辑,“This generation is very sensitive and has a lot of self-respect”与“the employers need to care about their temperaments

97、and ways of communication”为因果关系,故填so。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校将举办文学艺术节(Literature and Art Festival)。请给你学校外教Phil写邮件,邀请他做讲座。邮件内容包括:1.主题:美国文学;2.时间:12月28日,下午4点;3.地点:艺术馆大厅(Art Gallery Hall)。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节, 以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Phil,Looking forward to hearing from you soon.Your

98、s,Li Hua参考范文Dear Phil,Im glad to tell you that our school is to hold a Literature and Art Festival.We know that you have a background in American literature.Therefore,we look forward to your lecture on American literature.It is aimed to arouse students interest in American literature.This is a good

99、chance to make a culture exchange and also a good opportunity for Chinese students to learn more.As scheduled,the lecture will be held at the Art Gallery Hall,on December 28th,4 pm.Looking forward to hearing from you soon.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。How to keep healthy

100、Ten years ago I used to be very healthy.I went to work by bike and I got a lot of exercise at the weekend.I played tennis a lot and went for long walks.In those days,I didnt earn very much.I had a job in an office,which wasnt very good,but I had a lot of time to do the things I enjoyed.Then,about 8

101、years ago,I got a much better job.The pay was better.But the hours were a lot longer.I bought a car and drove to work every day,and began to take people out to lunch.And I began to be overweight,too.I stopped playing tennis and going for long walks at the weekend,because I just didnt have any time f

102、or things like that any more.There was a lot of stress in a job like mine;perhaps that was why I started drinking more than I used to.For example,I used to have only half a glass of whisky when I got home,and then I started filling the glass to the top.Then I had another glass,and then another.I sta

103、rted smoking a lot,too.I never used to smoke at all.Two months ago I had a heart attack.At first I just couldnt believe it.“Im too young and I want to keep healthier,”I said.Luckily it wasnt very serious.I was in hospital for a few days and they did a lot of tests.The doctor advised me to stop smoki

104、ng and to eat less.He told me to do a lot of other things.For example,he advised me to work less and get more exercise.But I just havent any time!My job takes everything out of me!Sometimes I wonder if I should get another job.Perhaps I could do something that I used to do.But if I do that,I wont ea

105、rn much.I have a family to support.I just dont know what I should do.注意:续写的词数应为150左右。Later,I knew one person who really believed in keeping fit.But now her story has completely changed the way I live.参考范文Later,I knew one person who really believed in keeping fit. She looked at least 10 years younger

106、.She told me her story.Two years ago,she was overweight because she used to smoke a lot,about 30 cigarettes a day;she never got any exercise and she often stayed at home all day.She never went out,except for shopping.If she had to go out,she only drove a car instead of walking.One day she looked at

107、herself in the mirror,thinking that she was too fat.But now her story has completely changed the way I live.Ive stopped eating meat and have started eating far more fresh vegetables.At first my husband and daughter didnt like the new food.I sold my car and bought a bike.Whats more,Ive started doing yoga exercise at the weekend.With my encouragement,my husband often goes cycling with me now and my daughter jogs with me in the evening.Weve lost weight and we are much healthier than we used to be.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1