1、2020-2021学年高一英语人教版必修第二册同步课时作业(26)Unit 3 Discovering Useful Structures & Listening and Talking一词汇1.再次2.首先3.发出;分发4.取笑;戏弄5.了解的动态;掌握的最新消息6.状况良好7.保持安全8.变得健康9.对熟悉10.牢记二 填空1.A tear _ two ran down her face, making her look pitiful.2.Its said that the bridge _(close) for repairs for months.3.Therefore, we ca
2、nnot _(确定) that food from cloned animals is really safe for humans to eat.4.In your new job you will perform a variety of _(功能;职能).5.Im still waiting for _(confirm) of the test results.6.Supper _(prepare) when my daughter rushed in, saying that her bedroom was on fire.7.I dont think that the name is
3、 familiar _ you.8.It is not easy for me to get _ shape even if I go on diets.三.完形填空When your child is supposed to be doing homework, are they chatting with their friends on Facebook or playing games?Many studies have shown that multitasking doesnt 1 , 2 your child is probably proudly claiming they c
4、an do ten things 3 ! Many people believe that they can 5 two or more tasks at the same time, but Dr. Edward Hallowell says this is 5 . The reality is that multitasking 6 poor job performance.New handheld 7 such as smartphones, iPads, games and social networking sites make it very easy to multitask a
5、ndattention 8 leading to difficulty focusing on the task 9 ,such as listening in the classroom or doing homework. 10 , the brain actually 11 kids for multitasking even though your childs performance on every task gets worse and worse. Kids dont know that they are doing 12 because they feel better wh
6、en they multitask, says Dr. Edward Hallowell. 13 the appearance of handheld devices and social networking sites, teachers have noticed a difference in 14 performance, critical thinking skills and how information is 15 . Multitasking prevents people from gaining a deep understanding of the informatio
7、n they are trying to learn, says Dr. Edward Hallowell. Kids have a difficult time sticking with a difficult to understand topic and 16 to allow themselves to be distracted (注意力分散的), to tune out and switch 17 to Facebook or using their cell phones 18 working harder at understanding a difficult subjec
8、t or problem. In the long 19 multitasking affects grades. One study shows that kids that use the Internet while in class do 20 on tests, resulting in lower grades.1.A.playB.understandC.useD.work2.A.only if B.even thoughC.so thatD.no wonder3.A.at the same timeB.right awayC.in no timeD.at random4.A.ad
9、vocateB.dealC.performD.prefer5.A.impossibleB.importantC.impatientD.impolite6.A.results inB.results fromC.exists inD.exists from7.A.designsB.discoveriesC.equipmentD.evidence8.A.attractB.drawC.payD.share9.A.at handB.on timeC.on scheduleD.at times10.A.UncertainlyB.UnfortunatelyC.UniversallyD.Undoubtedl
10、y11.A.remainsB.rewardsC.regardsD.reflects12.A.betterB.wellC.badD.worse13.A.SinceB.BeforeC.WhenD.While14.A.accidentalB.AccurateC.accessibleD.academic15.A.producedB.ProcessedC.possessedD.promoted16.A.tendB.attendC.intendD.pretend17.A.outB.onC.offD.over18.A.except forB.rather thanC.more thanD.apart fro
11、m19.A.runB.walkC.journeyD.distance20.A.hardlyB.successfullyC.poorlyD.mildly四. In the near future, daily newspapers and monthly magazines will probably disappear. Electronic media(媒体) can provide the same information faster and cheaper. The Internet, together with laptops and mobile phones, makes it
12、possible that almost everyone can at any time and in almost any place get some news for free or for few fees. Youll browse the computer newspapers or magazines just like turning on TV. An electronic voice will tell you stories about the latest events. Youll even get to choose the kind of voice you w
13、ant to hear. Want more information on the brief story? A simple touch makes the whole text appear. There are the predictions from the experts working on the newspapers of the future. Imagined as part of home media and entertainment systems, computer newspapers and magazines would unite printed and b
14、roadcast news, offering information and analyzing video images of news events. The continuing loss of readers will lead to a small number of advertisements in newspapers. It makes no sense to spend millions of dollars to print ads. With the development of technology, more and more electronic media h
15、ave been created until now, but replacing the traditional newspapers and magazines has a long way to go, because the resistance to computer newspapers and magazines from journalism(新闻业) may be much stronger. Since it is such a cultural change, it may be not until the present journalists(新闻工作者), who
16、arent used to it, die off that the newspaper industry is not considered as an industry any longer. Anyway, technology is making the traditional newspapers and magazines disappear gradually.(1)Computer newspapers and magazines have all the advantages EXCEPT that _.A.you can choose the kind of voice y
17、ou like to hearB.they are more expensive than traditional newspapersC.you can get more information from them easilyD.you can easily store information for the future use(2)The underlined word resistance in the fifth paragraph probably means _.A.a thought which directs your actionB.an idea which is di
18、fferent from othersC.a force that helps you do somethingD.a force that acts to stop something happening(3)We can infer from the passage that _.A.new things will replace the old ones in the futureB.traditional newspapers and magazines will disappear soonC.all technological developments are very impor
19、tantD.traditional newspapers and magazines will be more popular(4)The author writes the article to _.A.tell readers what newspapers and magazines are like in the futureB.let people know the great development of the journalismC.prove newspapers and magazines are not welcomed any moreD.say traditional
20、 newspapers and magazines are better than before答案以及解析一答案:1. once more 2. first of all 3. give out 4. make fun of 5. keep track of 6. in shape 7. stay safe 8. get fit 9. be familiar with 10. keep.in mind解析:二 1.答案:or解析:2.答案:has been closed解析:3.答案:confirm解析:动词confirm:确认,分析句子可知,情态动词can后面接动词原形,结合句意,答案为c
21、onfirm。4.答案:functions解析:5.答案:confirmation解析:考查名词。句意:我仍在等待考试结果的通知书。根据介词for可知此处用名词,故填confirmation。6.答案:was being prepared解析:7.答案:to解析:8.答案:in解析:三.答案:1.D; 2.B; 3.A; 4.C; 5.A; 6.A; 7.C; 8.D; 9.A; 10.B; 11.B; 12.D; 13.A; 14.D; 15.B; 16.A; 17.D; 18.B; 19.A; 20.C解析:1.选D根据下文中的The reality is that multitaskin
22、g _6_ poor job performance.可推知,同时做很多事情并没有什么效果。work有效,起作用。2.选B 根据语境可知,空处上下句之间存在逻辑上的让步关系,even though虽然,尽管,符合语境。3.选A根据下文中的Many people believe that they can _4_ two or more tasks at the same time可知,孩子们会声称能同时做十件事情。at once同时。4.解析:选C 根据语境可知,许多人相信他们可以同时做两件或是更多事情。perform做,执行,履行。5.解析:选A 根据下文中的poor job perform
23、ance可知,Dr. Edward Hallowell认为同时做多项任务是不可能的。故A项正确。6.解析:选A根据语境尤其是poor job performance可推知,同时做多项任务的结果很不好。result in导致,造成。7.选C根据空后的smartphones, iPads可知,此处表示新的便携式装备,故C项正确。下文第13空后的handheld devices也是信息提示。8.选D根据下文中的leading to difficulty focusing on the task可推知,多任务容易分散注意力。share共享,共用。9.选A 根据空后的such as listening
24、in the classroom or doing homework可知,这些都是手头要做的事。at hand在手边。10.选B 根据第一段最后两句可知,Dr. Edward Hallowell并不赞成多任务行为,因此当大脑给这种行为以肯定或鼓励时,他认为是不幸的。11.选B 根据空后的even though可知,空处与worse形成对比,由此可推知大脑反而鼓励这种多任务行为。reward奖赏,报答。12.选D根据上文中的gets worse and worse和空后的because they feel better when they multitask可知,孩子们并不知道自己变得更糟糕。1
25、3.选A 结合空后现在完成时的运用可知,此处应用连词since自从之后引导时间状语从句。14.选D根据上文的teachers可推知,老师们注意到学生们在学业上的差异。academic学术的,学业的。15.选B根据下文中的Multitasking prevents people from gaining a deep understanding of the information they are trying to learn可知,这些便携式工具的出现改变了学生处理信息的方式。process处理。16.选A 根据空前的Kids have a difficult time sticking w
26、ith a difficult to understand topic可知,孩子们很难坚持一个理解起来有困难的话题,他们的注意力往往会分散。tend to do sth.往往会发生某事。17.选D根据语境可知,既然注意力分散了,孩子们就有可能转而关注学习之外的东西。switch over to转向。18.选B根据语境可知,孩子们去玩手机或Facebook,而不是更努力地学习。rather than而不是。19.选A in the long run为固定短语,意为从长远来看,符合语境。20.选C根据空后的resulting in lower grades可知,在课堂上上网的孩子考试成绩差。四.答
27、案:(1)-(4) BDAB解析:(1)细节理解题。根据第一段中The Internet, together with laptops and mobile phones, makes it possible that almost everyone can at any time and in almost any place get some news for free or for few fees.可知they are more expensive than traditional newspapers是错误的,故选B项。(2)同义猜测题。根据最后一段中With the develop
28、ment of technology, more and more electronic media have been created until now, but replacing the traditional newspapers and magazines has a long way to go, because the resistance to computer newspapers and magazines from journalism(新闻业) may be much stronger.可知,resistance 意为抵制,故选D项。(3)推理判断题。根据最后一段中Anyway, technology is making the traditional newspapers and magazines disappear gradually.可知新的事物将会取代旧的,故选A项。(4)主旨大意题。本文阐述了随着科技的发展,传统的报刊和杂志在逐渐地退出历史舞台,电子报刊媒体正在迅速发展,但是要取代传统报刊杂志还有很长的路要走,B项let people know the great development of the journalism(让人们知道新闻业的巨大发展)符合题意,故选B项。