收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 单元素能自测4 Unit 4 Meeting the muse(含解析)外研版选择性必修第一册.doc

上传人:a**** 文档编号:445716 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:6 大小:39.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 单元素能自测4 Unit 4 Meeting the muse(含解析)外研版选择性必修第一册.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 单元素能自测4 Unit 4 Meeting the muse(含解析)外研版选择性必修第一册.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 单元素能自测4 Unit 4 Meeting the muse(含解析)外研版选择性必修第一册.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 单元素能自测4 Unit 4 Meeting the muse(含解析)外研版选择性必修第一册.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 单元素能自测4 Unit 4 Meeting the muse(含解析)外研版选择性必修第一册.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 单元素能自测4 Unit 4 Meeting the muse(含解析)外研版选择性必修第一册.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元素能自测.完形填空In the summer of 2016, I worked as an assistant teacher at a childrens day camp. Under examinations of 23 pairs of eyes, I began stuttering (结巴) and gave wrong answers to some questions. Lacking in experience,I_1_to create weekly lesson plans. Kids shouted at each other in class. Sometime

2、s, I had to pull apart kids who were_2_each other. The rare moments of _3_came only after my booming calls for attention. Every day was a_4_between me and these wild little creatures.One day I suddenly_5_that I was supposed to teach them instead of being led by the nose. It was time to do something

3、to change the_6_. I was older, more knowledgeable, and most_7_, I had more authority. The next day,I firmly_8_into the classroom and stood in the front_9_. The students studied me curiously. But I did not stutter this time. It _10_ me that the class went smoothly_11_being disturbed for the first tim

4、e. From that day on,they gradually started to pay attention. Some_12_started calling me “Ms Amy”. Seeing a sign of respect in their wild eyes was like getting_13_for my achievements. I was finally acting as an authority figure. The_14_I received also increased my selfconfidence. It made me believe t

5、hat I had the_15_to overcome difficulties.本文是一篇记叙文,主要讲的是作者在儿童节夏令营担任助教时,一开始因为没有经验缺乏自信,管理不好学生们,后来作者意识到应该改变这种情况,开始变得自信和坚定,学生们也变得更尊重作者,认真听课。作者由此意识到了自信的重要性。1A.refusedBfailedCstruggledDhesitated答案:C解析:考查动词词义辨析。句意:由于缺乏经验,我很艰难地制订每周的课程计划。A.refused拒绝;B.failed失败;C.struggled艰难地做;D.hesitated犹豫。struggle to do sth

6、.很难做某事。由于缺乏经验,“我”做起来很吃力很困难,故选C。2A.calling on Bfighting with Cstaring at Dlearning from答案:B解析:考查短语动词辨析。句意:有时,我不得不把打架的孩子拉开。A.calling on访问;B.fighting with和打架;C.staring at凝视;D.learning from向学习。根据上文Kids shouted at each other in class. 孩子们在课堂上大喊大叫,可推测也会有学生打架,所以 “我”才会把他们拉开。故选B。3A.patience Bpromise Cthought

7、 Dsilence答案:D解析:考查名词词义辨析。句意:只有在我大声呼吁大家注意之后,才会出现难得的安静时刻。A.patience耐心;B.promise承诺;C.thought思想;D.silence寂静。根据上下文可知,学生们总是大闹,只有“我”大声让他们集中注意力,才有片刻难得的安静时刻。故选D。4A.battle Bdifference Clink Djoke答案:A解析:考查名词词义辨析。句意:我和这些“野生的小动物”每天都在战斗。A.battle战斗;B.difference差异;C.link联系;D.joke玩笑。作者把调皮的学生比喻成野外的小动物,应该是每天都和他们作斗争,故选

8、A。5A.hoped Brealized Cregretted Dremembered答案:B解析:考查动词词义辨析。句意:有一天,我突然意识到我应该教他们,而不是被牵着鼻子走。A.hoped希望;B.realized意识到;C.regretted遗憾;D.remembered记得。上文中可知作者在管理学生方面很吃力,作者“意识到”应该是教他们知识,而不是被牵着鼻子走。故选B。6A.suggestion Boccasion Csituation Ddecision答案:C解析:考查名词词义辨析。句意:是时候采取措施来改变这种情况了。A.suggestion建议;B.occasion时机;C.s

9、ituation情况;D.decision决定。作者打算采取措施改变那种情况,符合语境。故选C。7A.importantly Binterestingly Cnaturally Dhopefully答案:A解析:考查副词词义辨析。句意:我更年长,更有见识,最重要的是,我有更多的权威。A.importantly重要地;B.interestingly有趣地;C.naturally自然地;D.hopefully有希望地。根据句意可知,此处应该是“更重要的是”,符合语境。故选A。8A.burst Bslipped Crushed Dstepped答案:D解析:考查动词短语辨析。句意:第二天,我坚定地走

10、进教室。A.burst into闯入;B.slipped into溜进;C.rushed into匆忙冲进;D.stepped into走进。结合选项及语境可知,此处应该是“走进”教室。故选D。9A.anxiously Bcautiously Ceagerly Dcalmly答案:D解析:考查副词词义辨析。句意:第二天,我坚定地走进教室,平静地站在前面。A.anxiously不安地;B.cautiously谨慎地;C.eagerly急切地;D.calmly平静地。“我”坚定地进来,应该是平静地站在前面。“平静地”符合语境,故选D。10A.surprised Bembarrassed Cdisa

11、ppointed Damused答案:A解析:考查动词词义辨析。句意:令我惊讶的是,这门课进行得很顺利,第一次没有被打扰。A.surprised使()惊讶;B.embarrassed使尴尬;C.disappointed使失望;D.amused逗乐。因为这次课进行得很顺利,“我”应该是感到惊讶。故选A。11A.for Bbefore Cwithout Dwith答案:C解析:考查介词词义辨析。句意:令我惊讶的是,这门课进行得很顺利,第一次没有被打扰。A.for为了;B.before在之前;C.without没有;D.with带有。这堂课进行得很顺利,没有学生捣乱,没有被打扰。根据语境,故选C。1

12、2A.just Beven Cever Dstill答案:B解析:考查副词词义辨析。句意:有些人甚至开始叫我“艾米老师”。A.just只是;B.even甚至;C.ever曾经;D.still仍然。根据上下文可知,他们开始注意“我”,有些人甚至都开始称呼“我”为艾米老师,更说明他们变得尊重“我”,而“我”也很惊讶。根据语境,故选B。13A.recognition Binformation Cevaluation Ddiscussion答案:A解析:考查名词词义辨析。句意:在他们狂野的眼中看到了尊重,就好像我的成就得到了认可。A.recognition认可;B.information信息;C.ev

13、aluation评价;D.discussion讨论。根据语境可知,他们对作者的尊重,让作者感觉就好像自己的成就获得了认可一样心情愉悦。根据句意,故选A。14A.trust Bsympathy Cpride Drespect答案:D解析:考查名词词义辨析。句意:我得到的尊重也增加了自己的信心。A.trust信任;B.sympathy同情;C.pride骄傲;D.respect尊重。根据上文Seeing a sign of respect in their wild eyes.作者从孩子们的眼里看到了尊重,故此处说的是从学生那里得到的尊重,故选D。15A.chance Bright Cabilit

14、y Dintention答案:C解析:考查名词词义辨析。句意:它使我相信我有能力克服困难。A.chance机会;B.right权利;C.ability能力;D.intention目的。have the ability to do sth. 有能力做某事。学生对作者的那份尊重让作者相信,自己有能力克服那些困难。故选C。.阅读理解The movie theater is a fantasy land that takes the dreams of anyone. It attracts groups of different tastes. There are certain character

15、istics that distinguish these people from one another. And the characteristics also help guide directors towards what is going to be the next big cinematic presentation.The RegularsThey are basically amateur movie critics themselves due to the amount of movies they watch. They do not decide more bet

16、ween movies and can generally see two or even three in one sitting. So older people are the regulars due to their plenty of free time they have.The Young ParentsChildrens movies are their entertainment of choice, and they tend to choose lighthearted humor over everything. Usually friendly, this grou

17、p are great at socializing. As for the movie category for children, directors trust this group as they know what is wanted and expected in the types of movies.The CoupleThey are quick to get into the cinema and usually buy what is required by the female partner. What is usually a similar theme in th

18、eir movies is at least a hinting at a love story of some sort. These groups are excellent test subjects for the production of Nicholas Sparks type movies as they feel like their love story is the next big production and thus directors are drawn towards them.The Noisy TeensThese types can interrupt a

19、 movie countless times. Though they may buy tons of food, they seem somehow not to send the food into their mouths and employees find much food is left on the floor as if a food fight went on during the film. Action and adventure movies come out usually for this crowd because the plot and fastpaced

20、nature of the film usually keep the teens at bay for that time period.这是一篇应用文。文章主要分析了四类电影观众的特征。1The text would most benefit _.Afilm lovers Bmovie directors Ctheater visitors Dcinema bosses答案:B解析:细节理解题。根据第一段中And the characteristics also help guide directors towards what is going to be the next big ci

21、nematic presentation.(这些特点也有助于指导导演走向下一个大型的电影展示)可知这篇文章对电影导演最有利。故选B。2What do we learn about the Couple?AThey are required to get into the cinema soon.BBoth of them enjoy movies of different themes.CThe female partner often decides what they see.DThey like to judge the quality of the lovestory films.答案

22、:C解析:细节理解题。根据第四段第一句They are quick to get into the cinema and usually buy what is required by the female partner.(他们很快就能进入电影院,通常会买女性伴侣要看的电影)可知一对夫妇中,通常是女性伴侣决定他们看什么。故选C。3What kind of movies most likely attracts the teens?ALighthearted humor movies. BNicholas Sparks type movies.CExciting movies about th

23、e war. DRomantic lovestory movies.答案:C解析:推理判断题。根据最后一段中Action and adventure movies come out usually for this crowd.(动作片和冒险片通常都是为这一人群准备的)可知关于战争的激动人心的电影最有可能吸引青少年。故选C。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。David is a 22yearold man. Not having received a college education, he found it dif

24、ficult to find a job. He worked at a small company and wasnt paid well. He thought life was unfair and often complained.One day, his boss asked him to go to his office. To his sadness, he was told he didnt need to come to work again.That day, David didnt go straight back to the small apartment he sh

25、ared with another man. He wanted to find a quiet place and sit there quietly for some time. Having lost his job, he had no idea what to do.He walked and walked. Finally he stopped in front of a beautiful house. The house had a very big garden behind it. He saw an old man sitting in the garden.“The o

26、ld man must be a millionaire” thought David, “How I wish I were him! If I were him, I wouldnt have to work and Id have a large amount of money. I would be the happiest man in the whole world.”Thinking how poor he was, David was even sadder. He hurriedly walked forward and found a place and sat there

27、 quietly.Finally, he became hungry and decided to go back home. On his way back home, he passed the old mans house again. This time the man was sitting in his front yard. When David passed by him, he noticed that the old man was looking at him. The old man looked as if he admired him very much. Davi

28、d was confused. Why would such a rich man admire him? He was so poor while he was so rich.Finally, David decided to have a talk with the old man. So he stopped and walked to the old man.“Hello,” he said.“Hello,” said the old man.Then they started talking. David told the old man he really admired him

29、.“You have such a beautiful house. Youre so rich! How I wish I were you!” said David.Hearing that, the old man smiled and said, “And I admire you, too! I wish I were you! If I were you, Id still enjoy my youth. Now Im so old. Wealth doesnt mean much to me!”答案Paragraph 1:What the old man said struck

30、David. He suddenly realized that wealth wouldnt really mean much if one was already so old. What the old man really wanted was what he still enjoyedhis youth. It was the most valuable thing he had. He realized that he was still young and everything was possible for him. David looked at the old man a

31、gain and this time he no longer admired him. He knew he still had chance to become rich. But the old man could never become young again.Paragraph 2:David stopped complaining about his life. Instead, he decided to make a change. Later he found work again. This time he worked hard and tried his best t

32、o learn new things in his free time. He even went to attend a course at a night school. Two years later,he found better work. And some years later, he started his own business. Finally, he became rich. But he knew that wealth wasnt the most important in his life. He wanted to live life to its fullest.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1