收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 9 LEARNING Period 2同步作业(含解析)北师大版必修第三册.doc

上传人:a**** 文档编号:445569 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:7 大小:58KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 9 LEARNING Period 2同步作业(含解析)北师大版必修第三册.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 9 LEARNING Period 2同步作业(含解析)北师大版必修第三册.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 9 LEARNING Period 2同步作业(含解析)北师大版必修第三册.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 9 LEARNING Period 2同步作业(含解析)北师大版必修第三册.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 9 LEARNING Period 2同步作业(含解析)北师大版必修第三册.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 9 LEARNING Period 2同步作业(含解析)北师大版必修第三册.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 9 LEARNING Period 2同步作业(含解析)北师大版必修第三册.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 9 Period Two题组A基础练(建议用时:10分钟) 单词拼写1The project seemed _ (不可能的) to succeed.2They were very _(好奇的) about the people who lived upstairs.3The discussion will very soon turn into an _(争论) .4Good job candidates must show a _(灵活的) approach to problems.5The town is banning plastic bags in an _(尝试) to h

2、elp the environment.6Do you frequently _(忽视) work, study, and other activities to check your phone for message?7With our knowledge _(基于) on practice,we can make great contributions to our country.8My _(印象) of him was that he was a kind and thoughtful young man.9The world _(存在) , whether you like it

3、or not.10Good listening can show respect, _(提升) understanding, and improve international relationship.【答案】1unlikely2curious3argument4flexible5attempt6ignore7based8impression9exists10promote单句语法填空1While waiting for the opportunity to get _(promote) , Henry did his best to perform his duty.2No one kno

4、ws how the world came into _ (exist) .3Everything you do is based _ some type of communication.4Last week a tennis ball hit me on the head, but I tried _(ignore) the pain, believing that it would go away sooner or later.5What was so _ (impress) about Jasmine Westlands victory was that she came first

5、 in the marathon bare-footed.6With all his attention _(focus) on his experiment,he has no time to spend with his family.7On her birthday, she received a nice present from her parents to _ a note was attached, saying “We love you so much.”8I know its dangerous to go there without a map, but Ill take

6、_ chance.9It was difficult for helicopters _(get) close to the roof of the building because of the heavy smoke.10Its great for women _ (have) their children and jobs combined.【答案】1promoted2existence3on4to ignore5impressive6focused7which8a9to get10to have完成句子1It is good to _ _ _ the world around you

7、because I think _ _ _ _ _.对你周围的世界感到好奇是件好事,因为我认为好奇心是最好的老师。2No matter how hard he worked,he couldnt _ _ _ _ his studies.无论他怎么努力,他都无法把精力放在学习上。3Our government has _ _ _ _ _ and has taken a series of measures.政府已经关注这种情况,并采取了一系列措施。4_ _ _ _ _we shall have to leave tomorrow.真遗憾,我们明天不得不离开。5The teachers _ _ _

8、 _ your performance in the exam.你在这次考试中的表现给老师们留下了深刻的印象。【答案】1be curious about; curiosity is the best teacher2focus his mind on3paid attention to the situation4It is a pity that5were deeply impressed by题组B提升练(建议用时:30分钟) 阅读理解More and more English-educated Chinese Singaporean parents are realizing the i

9、mportance for their children to be not only good at the all-important English language, but also at Chinese. China has become a great political and economic superpower and they want their children to become bilingual.It is well known that, to master any language, especially ones mother tongue, one m

10、ust begin from childhood. But there are challenges and barriers for children of English-speaking homes to succeed in their journey towards bilingualism.Take my family as an example. While my wife and I are products of English education, we had some foundation in Chinese which we kept up in our worki

11、ng life. But the language of communication in our home is mainly English.We are glad that our three children had between 8 and 11 years Chinese schooling before switching over to English schools. Their foundation in Chinese has become an advantage in their adult life. They can hold their own in the

12、spoken language, but would find it hard to write a business letter in Chinese for lack of usage.We have a grandson who will be two years old shortly. His parents have given us the unenviable(艰难的) task of making him bilingual. It is a very tough assignment, as we are with him only a couple of hours o

13、n most days. For the rest of the time, he is being surrounded by English sounds by his busy parents.Fortunately, our perseverance is paying off. After eight months, he has been used to hearing Chinese sounds, and even he can now quite comfortably identify common everyday objects in Chinese.() 1Why i

14、s it becoming necessary for some Chinese Singaporean children to learn Chinese?ABecause most of the Singaporeans come from China.BBecause their parents are missing their motherland.CBecause China has become a great political and economic superpower.DBecause Chinese is the official language in the UN

15、.() 2The underlined word“bilingual”in Paragraph 1 probably means “ _”.Aa person who knows EnglishBa person who knows ChineseCa person who knows only one languageDa person who knows two languages() 3The author uses the example of teaching his grandson mainly to prove that _.Athere are challenges for

16、children of English-speaking homes to learn ChineseBhis foundation in Chinese is a big advantage in teaching his grandsonChe is quite good at teaching small children ChineseDlearning Chinese is very popular in Singapore() 4We learn from the passage that _.Aall the children in Singapore need to learn

17、 ChineseBunderstanding Chinese is becoming an advantage in SingaporeCthe authors children know nothing about ChineseDthe author feels it easy to teach others Chinese【语篇解读】本文是一篇议论文,介绍了很多新加坡的华人让孩子学习汉语的情况。1C细节理解题。由第一段第二句可知,中国的政治和经济地位的提高,使中国在世界上起着越来越重要的作用。这是促使新加坡的华人儿童学习汉语的主要原因。2D词义猜测题。第一段第一句提到,越来越多的接受英语

18、教育的新加坡籍华人父母意识到孩子要同时掌握英语和汉语的重要性,因此bilingual应指“会两种语言的人”。3A推理判断题。由第二段第二句可知,对于一个处于英语环境的儿童,要掌握汉语需要克服很多困难和挑战。再根据第五段第三、四句可知,作者认为这是一项艰巨的任务,因为他的孙子每天大多数时间都和讲英语的父母待在一起。由此可知作者举这个例子的主要目的是证明第二段最后一句提出的观点,即“对于一个在英语环境下的儿童,要掌握汉语需要克服很多困难和挑战”。4B推理判断题。由第四段第二句“Their foundation in Chinese has become an advantage in their

19、adult life.”可知,作者的孩子们有一些汉语基础,这成为他们在生活中的优势,由此推知,在新加坡懂汉语正在成为一种优势。七选五Kids With Special NeedsKids with special needs refer to any kid who might need extra help because of medical, emotional, or learning problems. For example, disabled kids need wheelchairs. They not only need the equipment that helps th

20、em get around, but they might need to have ramps(斜坡) or elevators available. _1_Kids with an illness would have special needs, too. _2_ Kids with sight problems might need Braille books to read. Kids with hearing problems might need hearing aids._3_ It might be harder to do normal things like learni

21、ng to read or just getting around school. The good news is that parents, doctors, nurses, teachers, and others can help. The goal is to help kids be as independent as possible.Other kids also can be a big help. How? By being a friend. Kids who use a wheelchair or have lots of health problems want fr

22、iends just as you do. But meeting people and making friends can be difficult. _4_ Be sure to tell a teacher if you see someone being bullied (欺侮) or teased._5_ You might carry the persons books or do something simple, such as asking him or her to join you and your friends at lunch. Its also importan

23、t not to be“overly helpful” when no help is needed. Why? Because just like you, kids with special needs like to be as independent as they can be.Being friendly to kids with special needs is one of the best ways to be helpful. As you get to know, they may help you understand what its like to be in th

24、eir shoes. And youll be helping fill a very special need, one that everybody has the need for good friends.ASome kids might laugh at or make fun of them.BThey also might need to get a special bus to school.CLife can be challenging for a kid with special needs.DIts good manners to try to offer help t

25、o kids with special needs.EAlso try to be helpful if you know someone with special needs.FKids with special needs usually live a harder life than normal kids.GThey might need medicine or other help as they go about their daily activities.【语篇解读】本文是说明文,对什么是有特殊需要的孩子做了介绍,以及如何帮助他们做了说明。1B本段为全文的首段,主要解释第一句中

26、的“kids with special needs”的含义。根据前一句的主语they, 我们会首先想到B项和G项,但是本处举例的是有残疾的孩子,所以G项的关联度不如B项, B承接上句,继续说明残疾孩子的特殊需要,also表示添加,与此处语境吻合。故选B项。2G根据首句可知,本段承接第一段继续说明“有特殊需要的孩子”的不同情况,B项和G项与此关联。但对于第一句中的“Kids with an illness”来说,G项中的medicine显然比“get a special bus to school”更为合理。故选G项。3C根据本段下文可知,本段的话题为“有特殊需要的孩子的生活相对艰难”,C项和

27、F项与此关联。 但 F的主语与下句不一致,让人感觉话题的中心变化太突然,而 C项中的 life显然与下句主语It一致,较好地保持话题一致,有利于突出“中心话题”。故选 C项。4A从本段开始,文章就如何帮助有特殊需要的孩子进行说明。上句说:和人见面和交友,对于这些孩子来说,可能会有难度。原因何在?显然 A项 是最好的解释或说明,且 A项中的“laugh at or make fun of”与下句的“bullied(欺侮) or teased”吻合。故选 A项。5E分析本文的语篇结构可知,本文第一段就“kids with special needs”的含义做出解释,第二段是就不同类型的情况做进一步

28、的说明,第三段呼吁人们对这些孩子给予关爱和帮助。第四、五段则就如何帮助提出建议。本段的中心话题是如何帮助,D项和 E项有关联,但 D项更像是评论,而不是指引,且 E项中的“to be helpful” 与下文一致。故选 E项。语法填空The British have many traditions but there is nothing more quint essential(典型的) than taking afternoon tea. We know the Brits have a love affair with drinking tea, 1_ more than 160 mil

29、lion cups drunk every day, but it was the invention of afternoon tea that turned tea-drink into 2_ popular pastime.This sociable feast involves drinking good quality tea 3_(comfortable) while nibbling(小口吃) on nice sandwiches, scones with jam and cream and a selection of small cakes. And, of course,

30、it can only happen in the afternoon!Afternoon tea, which 4_(design) as a light snack to bridge the gap between lunch and dinner, dates back to the 1840s. It went on to become a 5_(fashion) social occasion for the upper classes.Now there is a resurgence(复苏) in its 6_(popular) in the UK and it is avai

31、lable to anyone who can afford it. 7_ it can be enjoyed at home, the best way to experience it is at a smart hotel or caf. But if youre thinking of visiting such a place 8_(enjoy) a plate of sweet and savory treats with a steaming hot brew, remember the rules you must follow to avoid 9_(ask) to leav

32、e.Writer Henry James once noted that “there are few hours in life more agreeable than the hour dedicated to the ceremony known as afternoon tea”. Im sure once you 10_(try) it, you will agree.【语篇解读】本文讲述的是英国最经典的传统下午茶以及它在英国的发展和影响。1with考查介词。此处是“with宾语过去分词”的用法,作伴随状语。2a考查冠词。pastime “娱乐;消遣” 是可数名词,此处表示泛指,且p

33、opular以辅音音素开头,所以前面要用不定冠词a。3comfortably考查词性转化。drinking是动词,后面要用副词comfortably修饰。4was designed考查语态。 “afternoon tea”和design是被动关系,再结合后面的 “要追溯到19世纪40年代” 可知,此处要用一般过去时的被动语态was designed。5fashionable考查词性转化。occasion是名词,前面要用形容词修饰,所以此处填fashionable。6popularity考查词性转化。its是形容词性物主代词,后面要跟名词popularity。7Although/Though/W

34、hile考查连词。“it can be enjoyed at home” 和 “the best way to experience it is at a smart hotel or caf” 在意思上是转折关系, 所以此处要用表示让步的连词Although/Though/While。8to enjoy考查不定式。此处是动词不定式表目的。9being asked考查动名词。avoid后面跟doing, 此处应该是 “避开被要求”, 所以要用being asked。10have tried考查时态。句意:我相信一旦你(已经) 尝试了,你就会赞成的。根据句意可知,“尝试” 的动作会产生 “赞成” 的结果,所以这里用现在完成时。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1