1、高考资源网() 您身边的高考专家北京市西城区2015高考英语单项选择及阅读理解学生自练(3)及答案【2014高考英语河南省内黄一中一模】 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)21. -I have to get to the post office by six oclock, but look, its almost six.-_. This clock is twenty minutes fast. A. Thats too bad B. No problem C. Sure, you can D. Take it easy 22. Charley Oakley, _ NBA A
2、ll-star, hasnt missed _ game in the past three years.A. the; aB. an; aC. a; the D. an; the23. The Smiths bought a brand-new Rolls-Royce, which became the _ of all their neighbors.A. admire B. envyC. proudD. respect24. A special microphone makes her_ like that of a little girl. A. voice sound B. soun
3、d voice C. voice to sound D. sound to voice 25. The big earthquake is still on. _ clothing is_ needed in the mountain village. A. Many; much B. Much; badly C. A good many of; rather D. A great deal; very 26. It is so hard for people to understand his action. You can never _ his thoughts. A. learn B.
4、 study C. master D. Read27. Tom hopes to be a friend of_ shares his interests. A. whomever B. whoever C. anyone D. no matter who 28. We still need one hundred dollars to_ the sum we ask for. A. do with B. make up C. add up to D. save for 29. -Would you like to go to the cinema by car? -No. I_ walk,
5、for it is not far from here. A. am able to B. had better C. would rather D. try to 30. Whenever I met her,_ was fairly frequent, _I liked her sweet and hopeful smile. A. what; / B. which; / C. it; that D. who; whom 31.Work means much to me.It is_of my life_air,water and sunlight.A.a part as much, as
6、 B.as much a part, as C.as a part much,as D.so much a part, as32.She is feeling slighting_she was yesterday.A.rather than B.other than C. more than D. better than33._ from Adelaide to Darwin and youll observe some of Australias most wonderful landscapes. A. TravelingB. To travelC. Traveled D. Travel
7、34. He suggests the number of cars should be limited to stop air pollution. _, the idea is not very practical. A. Sounds good as it B. As it sounds good C. As good it sounds D. Good as it sounds.35. - With so much work _ my mind, Ill almost _. A. filling; break up B. filled; break out C. filled; bre
8、ak off D. filling; break down 【参考答案】2135、DBBAB DBBCB BBDDD第二组 10分钟1. Below the topsoil of the earth is the subsoil, _ layer that contains stones mixed with a small amount of _ organic matter.A. a; theB. the; theC. 不填; 不填D. a; 不填2. Mike, have you ever heard of the latest water heater using solar ener
9、gy? Yes, of course, but I havent decided whether to buy _. A. itB. oneC. thisD. that3. I counted sheep, I drank milk and I tried everything, but nothing helped.It seems you _ too much recently. Try some sleeping pills.A. workedB. workC. had workedD. have been working 4. L is a free site _ visitors c
10、an not just learn languages but also chat online.A. thatB. whichC. whereD. what5. John is really expert at fighting cybercrime!Yes, but he _ his potential if it had not been for his desire to meet the new challenge.A. never realizedB. would never realize C. would never have realizedD. had never real
11、ized6. Jimmy had a lot of parties recently. Yes, that might _ why he didnt do well in the test.A. account for B. push forC. make for D. compensate for7. How long will it be _ the professor makes another visit to China? It all depends.A. untilB. beforeC. sinceD. when8. Generally, _ to a university in
12、 the USA, foreign students need to prove their strong ability in using English.A. admittingB. admittedC. to be admittedD. being admitted9. Are you going to find a job back in your hometown?Well, I havent decided yet. I _ find some other choices.A. wouldB. mustC. shouldD. might 10. When electric cars
13、 become _, well need to build more charging stations.A. availableB. accessibleC. attractiveD. alternative11. As he was getting onto the stage, Dan closed his eyes and took a deep breath to rid himself _ his fears.A. byB. ofC. fromD. to12. Peters injuries were severe and he bled too much. Yes. Ten mi
14、nutes late _ he would have died.A. butB. orC. soD. and13. When will the expert come and give the lecture on intellectual property?Not until our program _ by the authorities.A. approves B. has been approvedC. is to approveD. will be approved14. _ Chinese culture with overseas cultures is a challengin
15、g job, but you will learn a lot from it.A. ComparingB. ComparedC. Having comparedD. Compare15. Furniture and flooring usually come to mind when we think of ways to use bamboo. Not many of us, _, think of bamboo clothing.A. therefore B. thusC. thoughD. meanwhile 【参考答案】DBDCC ABCDA BDBAC阅读下列四篇短文,从每小题后所
16、给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Cassandra Feeley finds it hard to manage on her husbands income. So this year she did something more than a hobby: She planted vegetables in her yard. For her first garden, Ms. Feeley has put in 15 tomato plants, and five rows of a variety of vegetables. The familys old farm ho
17、use has become a chicken house, its residents arriving next month. Last year, Ms.Rita Gartin kept a small garden. This year she has made it much larger because, she said, “The cost of everything is going up and I was looking to lose a few pounds too; so its a winwin situation all around.”They are am
18、ong the growing number of Americans who, driven by higher living costs and a falling economy(经济), have taken up vegetable gardening for the first time. Others have increased the size of their existing gardens. Seed companies and garden shops say that not since the 1970s has there been such an increa
19、se in interest in growing food at home. Now many gardens across the country have been sold out for several months. In Austin, Tex., some of the gardens have a threeyear waiting list.George CBall Jr, owner of a company, said sales of vegetable seeds and plants are up by 40% over last year, double the
20、 average growth of the last five years. Mr.Ball argues that some of the reasons have been building for the last few years. The big one is the striking rise in the cost of food like bread and milk, together with the increases in the price of fruits and vegetables. Food prices have increased because o
21、f higher oil prices. People are now driving less, taking fewer vacations, so there is more time to garden.本文讲述了由于生活费用增高,加上经济下降,越来越多的人开始自己种菜,并且现在人们开车少了,旅游少了,有更多的时间来种菜,减少生活费用。1. What does the underlined word “residents” in Paragraph 1 probably refer to?Achickens BtomatoesCgardens Dpeople答案:A。词义猜测题。由上文
22、的a chicken house(鸡舍)可知,它的居民应该是小鸡,故A项正确。2Why is vegetable gardening becoming increasingly popular?AMore Americans are doing it for fun.BThe price of oil is lower than before.CTheres a growing need for fruits.DThe cost of living is on the rise.答案:D。细节理解题。由短文第二段第一句话可知,由于生活费增高,经济下降,越来越多的人们开始自己种菜。故D项正确。3
23、Which of the following might be the best title for the text?AFamily Food Planning BBanking on GardeningCA Belttightening MoveDGardening as a Hobby答案:B。主旨大意题。本文主要讲述了由于生活费用增高,经济下降,迫使人们自己种菜来减少开支。A项意为:家庭食物计划;B项:依靠种菜;C项:紧缩腰带运动;D项:把种菜当做爱好。阅读理解。Ever since they were first put on the market in the early 1990
24、s, genetically modified (GM, 转基因) foods have been increasingly developed and marketed in many countries in the world,mainly on the basis of their promise to end the worldwide food crisis. But can GM technology solve world hunger problems? Even if it would,is it the best solution?Despite what it prom
25、ises,GM technology actually has not increased the production potential(潜力)of any crop. In fact studies show that the most widely grown GM crop, GM soybeans, has suffered reduced productivity. For instance, a report that analysed nearly two decades of research on major GM food crops shows that GM eng
26、ineering has failed to significantly increase US crop production.Something else, however, has been on the rise. While GM seeds are expensive, GM companies tell farmers that they will make good profits by saving money on pesticides(杀虫剂). On the contrary, US government data show that GM crops in the U
27、S have produced an overall increase in pesticide use compared to traditional crops. “The promise was that you could use less chemicals and boost production. But neither is true,” said Bill Christison, President of the US National Family Farm Coalition.At the same time, the authors of the book World
28、Hunger: Twelve Myths argue that there actually is more than enough food in the world and that the hunger crisis is not caused by production, but by problems in food distribution and politics. These indeed deserve our efforts and money. Meanwhile, the rise in food prices results from the increased us
29、e of crops for fuel rather than food, according to a 2008 World Bank report.As a matter of fact,scientists see better ways to feed the world. Another World Bank report concluded that GM crops have little to offer to the challenges of worldwide poverty and hunger, because better ways out are availabl
30、e, among which “green” farming is supposed to be the first choice.主要讲转基因技术并不是解决世界饥饿问题最好的方式。13The author develops the second paragraph mainly_.A. by classification B. by comparison C. by example D. by process答案:C。写作手法题中的段落行文题。根据第二段第三行的for instance(例如)可知,C项(by example通过举例)正确,排除by classification“通过分类”/
31、by comparison“通过类比”/by process“根据事物发展流程”。14What does the underlined word “boost” in the third paragraph probably mean?A. Control. B. Evaluate. C. Obtain. D. Increase.答案:D。词义猜测题。 control控制;evaluate评估,评价;obtain获得;increase增加,提高,根据前后文可知,boost在此相当于increase(增加生产量)。15GM companies promise farmers that they
32、will benefit from_.A. practising “green” farming B. use of less chemicalsC. fair distribution of their cropsD. using more crops for fuel答案:B。事实细节题。通过题干中promise和benefit from分别定位到文章第三段第二行和第四行引号部分就可选出答案。16Which of the following best describes the attitude of the author towards GM technology?A. Optimist
33、ic. B. Defensive. C. Disapproving. D. Casual.答案:C。态度观点题。通读全文可知,本文主要讲转基因技术并不是解决世界饥饿问题最好的方式。A乐观的;B保护的;C不赞成的;D随便的,漫不经心的。显然C项是作者对于转基因技术的态度。 阅读理解。George Prochnik would like the world to_put_a_sock_in_it. He makes his case in a new book, listening for Meaning in a World of Noise. Here he explains himself
34、(using his indoor voice):“Weve become so accustomed to noise, theres almost a deep prejudice against the idea that silence might be beneficial. If you tell someone to be quiet, you sound like an old man. But its never been more important to find continuing quiet. Silence focuses us, improves our hea
35、lth, and is a key to lasting peace and satisfaction.”“We need to excite people about the sounds you start to hear if you merely quiet things down a little. During a Japanese tea ceremony, the smallest sounds becomes a kind of artthe spoons making a light ringing sound on a bowl, the edges of a kimon
36、o (和服)brushing against the floor.”“Deaf people are very attentive(专注的)in almost every aspect of life. If two deaf people are walking together, using sign language,they constantly watch out for each other and protect each other by paying steady attention to the other. They are connected yet also full
37、y aware of their surroundings. Even deaf teenagers! We in the hearing world can learn from them. If we remove the powerful blasts(一阵阵)of noise, we become aware of an extraordinarily rich world around usof little soft and the sound of footsteps, of bird songs and ice cracking(开裂声). Its astonishing ho
38、w beautiful things sound when you can really listen. ”我们生活在一个充满噪音的世界里,并且习以为常。但让我们安静下来倾听吧,我们会发现世界是更加美好的,这对我们是有益的。17. What does the phrase “to put a sock in it” in Paragraph 1 probably mean?A. To be quiet.B. To be colorful.C. To be full of love.D. To be attentive to someone.答案:A。词义猜测题。由下文内容可知,George P
39、rochnik认为人们习惯了周围噪音的存在,但却没有意识到安静的环境对人们是有益的,故画线部分点出了他的观点,即希望世界是安静的。18. What does Prochnik say about us?A. We are used to quietnesss.B. We have to put up with noise.C. We do not think silence to be beneficial.D. We do not believe lasting peace to be available.答案:C。细节理解题。由第二段第一句话可知,我们习惯了噪音的存在,因而对安静对人们有益
40、这一说法有很深的偏见,故C项正确。19. Which of the following is TRUE according to Prochnik?A. We need more sounds in our lives.B. There is nothing to be learned from the deaf.C. We are not aware how rich the world around us is.D. There is too much noise at a Japanese tea ceremony.答案:C。细节理解题。根据最后一段内容可知,聋哑人能专注于周围的环境,这
41、一点是我们有听力的人应该向他们学习的,因此,如果我们能摆脱周围的噪音的话,我们就会意识到周围的世界是多么的丰富多彩。20. It can be inferred from the text that _.A. we can benefit a lot from old peopleB. it is a good idea to use sign languageC. there is no escape from the world of sound D. it is possible to find how beautiful things sound答案:D。推理判断题。根据文章最后一句Its astonishing how beautiful things sound when you can really listen.可知,当我们能真正聆听大自然的各种声音的时候,我们就会发现周围的世界是美好的。- 9 - 版权所有高考资源网