收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Exploring literature教学 知识细解码课时分层作业(含解析)牛津译林版必修第二册.doc

上传人:a**** 文档编号:445081 上传时间:2025-12-05 格式:DOC 页数:5 大小:48.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Exploring literature教学 知识细解码课时分层作业(含解析)牛津译林版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Exploring literature教学 知识细解码课时分层作业(含解析)牛津译林版必修第二册.doc_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Exploring literature教学 知识细解码课时分层作业(含解析)牛津译林版必修第二册.doc_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Exploring literature教学 知识细解码课时分层作业(含解析)牛津译林版必修第二册.doc_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Exploring literature教学 知识细解码课时分层作业(含解析)牛津译林版必修第二册.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(十).单词拼写根据首字母提示或所给汉语意思写出所缺单词。1He was awakened(唤醒) at dawn by the sound of crying.2.I am sending you literature (文学作品)from two other companies that provide a similar service.3Im quite capable(能力强的)of taking care of myself.4The party was divided on this issue(问题)5Muscle cells need lots of fuel a

2、nd therefore(因此) burn lots of calories.6He then decided to devote himself to other research.7I appeal to you to think of our children.8Every time when I mention her, you become very sensitive9She was left to reflect on her decision on the way home.10As I grow older, I like to reread the classics reg

3、ularly.阅读理解ATang Dynasty poets had sung for three centuries in different tones.They included many wellknown poets living in the Tang period,such as Li Bai,Du Fu,Bai Juyi and Li Shangyin.Poems of the Tang Dynasty edited in the Qing Dynasty has collected more than 48,900 poems that were written by ove

4、r 2,200 poets.But it didnt cover all the poems of the Tang Dynasty.During the Tang Dynasty,poems were recited when lovers walked under the moonlight.Poems were also recited when soldiers fought on the battlefield.People recited them in the open air or at temple fairs.Tang Dynasty poets wrote poems t

5、o win their fame and also to mould their temperament.They poured out deep feelings for their friends and criticised injustice in the world through poems.In the Tang Dynasty scholars must be poets.The nobility and common people were their readers.Poets recited poems,songstresses sang poems and other

6、ranks of people,including old women and children,could also read some Tang poems.The atmosphere had affected those foreigners who visited the country at that time.As a result,Tang poetry was introduced to some adjacent countries.Sentimental people were overwhelmed with admiration for it.Tang poetry

7、serves as a most brilliant page in the history of ancient Chinese literature.Its a miracle in the history of culture of mankind.The Tang Dynasty was a powerful empire with a vast territory.It inherited Chinese civilization that went back to ancient times,blended with the cream of other ethnic people

8、s and adopted the benefits of other nations in the world.Tang poetry wasnt the only spiritual wealth created by the Tang Dynasty people.Philosophy and religion,building and sculpture,calligraphy and painting,and music and dance all gained their peaks in development.Tang poetry was a symbol of these

9、creations and a spiritual emblem of the time.It has become a way of life that has affected the Chinese people for generations.【语篇解读】本文介绍了唐诗在中国历史上的地位及其对人们的影响。1We can conclude from the passage that Aonly people in the Tang Dynasty created poemsBin total there were four famous poets in the Tang Dynasty

10、Cthe Tang Dynasty probably existed for about three centuriesDin the Tang Dynasty most common people were poetsC推理判断题。根据第一段第一句“Tang Dynasty poets had sung for three centuries in different tones.”可以推知,C项正确。2Which of the following is NOT mentioned in the passage?AWhy the poets created poems.BSome other

11、 kinds of spiritual wealth in the Tang Dynasty.CThe significance and influence of the Tang Dynasty.DThe editors of Poems of the Tang Dynasty.D细节理解题。第二段提到了Poems of the Tang Dynasty这本书,但没有提到编者。其他三项文中均有提及。3The underlined word “adjacent” in Paragraph 5 probably means “ ”AstrongBneighbouringCpoorDrichB词义

12、猜测题。根据前一句“The atmosphere had affected those foreigners who visited the country at that time.”可知,这种人人吟诗的氛围也影响了当时在唐朝的外国人,唐诗也因此被传至邻近国家。由此可猜测词义是“邻近的”。BIn the coming months,we are bringing together artists from all over the globe,to enjoy speaking Shakespeares plays in their own language,in our Globe,wit

13、hin the architecture Shakespeare wrote for.Please come and join us.National Theatre of ChinaBeijing|ChineseThis great occasion(盛会)will be the National Theatre of Chinas first visit to the UK.The companys productions show the new face of 21st century Chinese theatre.This production of Shakespeares Ri

14、chard III will be directed by the Nationals Associate Director,Wang Xiaoying.Date&Time:Saturday 28 April,2:30 pm.&Sunday 29 April,1:30 pm.&6:30 pm.Marjanishvili TheatreTbilisi|GeorgianOne of the most famous theatres in Georgia,the Marjanishvili,founded in 1928,appears regularly at theatre festivals

15、all over the world.This new production of As You Like It is helmed(指导)by the companys Artistic Director Levan Tsuladze.Date&Time:Friday 18 May,2:30 pm.&Saturday 19 May,7:30 pm.Deafinitely TheatreLondon|British Sign Language(BSL)By translating the rich and humorous text of Loves Labours Lost into the

16、 physical language of BSL,Deafinitely Theatre creates a new interpretation of Shakespeares comedy and aims to build a bridge between deaf and hearing worlds by performing to both groups as one audience.Date&Time:Tuesday 22 May,2:30 pm.&Wednesday 23 May,7:30 pm.Habima National TheatreTel Aviv|HebrewT

17、he Habima is the centre of Hebrewlanguage theatre worldwide.Founded in Moscow after the 1905 revolution,the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920s.Since 1958,they have been recognised as the national theatre of Israel.This production of Shakespeares The Merchant of Venice marks the

18、ir first visit to the UK.Date&Time:Monday 28 May,7:30 pm.&Tuesday 29 May,7:30 pm.【语篇解读】本文是四则广告,属于应用文。文章主要介绍了四家剧院有关莎士比亚戏剧的演出信息。4Which play will be performed by the National Theatre of China?ARichard III.BLoves Labours Lost.CAs You Like It.DThe Merchant of Venice.A细节理解题。根据National Theatre of China Bei

19、jing|Chinese下面的第三句“This production of Shakespeares Richard III will be directed by the Nationals Associate Director,Wang Xiaoying.”可知,将要在中国国家大剧院上演的是Richard III,故选A项。5What is special about Deafinitely Theatre?AIt has two groups of actors.BIt is the leading theatre in London.CIt performs plays in BSL.

20、DIt is good at producing comedies.C细节理解题。根据Deafinitely Theatre London|British Sign Language(BSL)下面的第一句“By translating the rich and humorous text of Loves Labours Lost into the physical language of BSL.”可知,在Deafinitely Theatre中,戏剧是用BSL(英国手语)来演出的。故选C项。6When can you see a play in Hebrew?AOn Saturday 28

21、 April.BOn Sunday 29 April.COn Tuesday 22 May.DOn Tuesday 29 May.D细节理解题。根据题干中的in Hebrew可以定位至Habima National Theatre处,根据最后一部分内容“Date&Time:Monday 28 May,7:30p.m.&Tuesday 29 May,7:30 pm.”可知,在5月29日是可以看戏剧的,故选D项。.阅读七选五The smell of campfires attracts many people into the woods and mountains for camping tri

22、ps.Especially,the start of summer or perhaps fall is the perfect time to take a camp.Here are several reasons you should consider packing up the sleeping bags and heading into the mountains.You get closer to nature 1 Campgrounds are about as close as you can get to some of the most beautiful places

23、on the earth.You get far away from technologyCommunicate with nature. 2 So you and your children can leave the cell phones at home.You may get close to wildflowers and the fresh air.Food tastes much better in the outdoorsCooking over an open fire gives meat a special taste which cant be done well on

24、 the stove at home. 3 Camping is affordableWhen short of cash for a vacation,many families can keep it cheap by heading into the woods for a camping trip.Camping equipment can be bought with very little money. 4 You can have good memories 5 Most of your friends will wish they had come along with you

25、.AGive your friends some advice about camp.BYou may want to enjoy yourself in your house.CMost campgrounds dont have WiFi or even a phone signal.DThe biggest cost is usually the gas to get to the campground.EPost a few photos of your camping trip to mountains when at home.FWhile camping,youre most l

26、ikely to be in a national park or national forest lands.GCamping food is some of the besttasting food and it tastes even better in the fresh air.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章给出了几个你应该去露营的原因。1F下文说露营地离你能到的地球上最美丽的地方最近。而F选项“露营时,你最有可能在国家公园或国家森林里”切题,故选F。2C上文说与大自然沟通,下文说所以你和你的孩子可以把手机留在家里。该空承上启下,C选项“大多数露营地没有WiFi,甚至没有电话信号”切题,故选C。3G这一段落标题意思是“在户外,食物吃起来味道更好”。上文说在明火上烹饪,肉有一种特殊的味道,这是在家里的炉子上做不到的。该空承接上文,且与标题相呼应,G选项“露营食物是最美味的食物之一,在新鲜的空气中吃起来更美味”切题,故选G。4D上文说用很少的钱就能买到露营设备。该空承接上文,D选项“最大的花费通常是到达营地的汽油”切题,故选D。5E下文说你的大多数朋友会希望他们和你一起去。该空引出下文,E选项“在家的时候,贴几张去山上露营的照片”切题,故选E。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1