1、课时作业9Developing ideas & Presenting ideasI had an opportunity to see something special when I was visiting a friend. Now, my friend _1_ on a small farm. It is far from the street lights and business lights of the _2_. When darkness fell he _3_ me to his backyard where we _4_ and stared at the stars.
2、The street lamps where I live block out all but a few _5_ ones, but here it was like the whole _6_ was alive with light.It was so wonderful to _7_. I had forgotten how beautiful the night sky could be. Instead of being _8_, it was blue and millions of stars seemed to twinkle (闪烁) with happiness. I c
3、ould see why our ancient ancestors spent lifetimes _9_ them, recording them and cherishing (珍爱) them. _10_ it was still the middle of winter, I felt the _11_ around me. Seeing this great creation of the universe was like being _12_ in a blanket of love. It was so perfectly peaceful. Having all the l
4、ights of the night sky shining above me, I could see my own _13_ light shining bright as well. I wanted to live _14_, love well, and shine bright. I wanted to fill my life with love and then _15_ it with the world. I wanted to spend all of my days and nights _16_ the hearts and souls of others.I wis
5、h everyone could live off the beaten path so that each night they could _17_ and watch the stars. Too _18_ we let the artificial lights in this world distract (使分心) us from the light of the stars, the light of our _19_, and the love in our hearts.May you always keep your _20_ towards the sky.本文是一篇记叙
6、文。讲生活在城市的作者有一次去了住在农场的朋友家。晚上他们看到了星星,由此想到了一些人生哲理。1A.rests BstudiesCcalls Dlives答案:D解析:考查动词词义辨析。A.rests休息;B.studies学习;C.calls 打电话;D.lives居住。根据上文中的“visiting”可知,“我”去拜访一位朋友,他现在住在一个小农场里,故选D。2A.cameras BcampsCcities Dforests答案:C解析:考查名词词义辨析。A.cameras相机;B.camps露营;C.cities 城市;D.forests森林。从本空前的“far from the str
7、eet lights and business lights”推断,这个小农场远离了城市的霓虹灯,故选C。3A.led BexpectedCdrove Dforced答案:A解析:考查动词词义辨析。A.led带领;B.expected期望;C.drove 驾驶;D.forced强迫。在晚上,朋友领着“我”去了他的后院,故选A。4A.ate BsatCread Dargued答案:B解析:考查动词词义辨析。A.ate吃;B.sat坐;C.read阅读;D.argued 争论。与本空后的“stared at”构成并列。“我”们坐在后院,抬头看天上的繁星,故选B。5A.brightest Bnear
8、estCbiggest Dhighest答案:A解析:考查形容词词义辨析。A.brightest最明亮的;B.nearest最近的;C.biggest最大的;D.highest最高的。根据本空前的“street lamps”判断,在“我”居住的地方,路灯遮住了星光,所以除了几颗最明亮的星星之外,什么也看不到,故选A。6A.backyard BskyCground Dearth答案:B解析:考查名词词义辨析。A.backyard后院;B.sky天空;C.ground地面;D.earth地球。在这里,星星却使整个夜空充满活力。下文中的“the night sky”有提示,故选B。7A.learn
9、BworkCsee Dthink答案:C解析:考查动词词义辨析。A.learn学习;B.work工作;C.see看见;D.think思考。此处是指上文“我”在这里看到的夜空。故选C。8A.black BemptyCclear Dcloudy答案:A解析:考查形容词词义辨析。A.black黑色的;B.empty空的;C.clear干净的;D.cloudy多云的。根据上句中“night sky”可知,尽管是夜空,但是天空并不是漆黑一片,而是呈现出蓝色,群星闪烁,故选A。9A.following BcatchingCshowing Dwatching答案:D解析:考查动词词义辨析。A.followi
10、ng跟随;B.catching抓住;C.showing展示;D.watching观察。与本空后的“recording”和“cherishing”构成并列。此时,“我”可以想象我们的祖先穷尽一生去观察星星,并记录它们,故选D。10A.Unless BBecauseCThough DSince答案:C解析:考查连词词义辨析。A.Unless除非;B.Because因为;C.Though尽管;D.Since自从。根据下文“a blanket of love”判断,尽管现在是寒冬,但是“我”感到了周围的温暖,故选C。11A.peace BchallengeCsound Dwarmth答案:D解析:考查
11、名词词义辨析。A.peace和平;B.challenge挑战;C.sound声音;D.warmth温暖。根据下文“a blanket of love”判断,尽管现在是寒冬,但是“我”感到了周围的温暖,故选D。12A.wrapped BstuckCcontrolled Dtrapped答案:A解析:考查动词词义辨析。A.wrapped包裹;B.stuck困,卡;C.controlled控制;D.trapped困住。根据本空后的“blanket”可知,看着这浩瀚宇宙的杰作,“我”觉得自己被一床爱的毯子包裹,故选A。13A.colored BinnerCcold Dearly答案:B解析:考查形容词
12、词义辨析。A.colored彩色的;B.inner内部的;C.cold寒冷的;D.early早期的。根据本空前“night sky”及下文“hearts”可知,头顶上有这么多的星星在闪烁,“我”觉得自己内心的光也在闪烁,故选B。14A.long BfastCsoon Dclose答案:A解析:考查形容词词义辨析。A.long长的;B.fast快的;C.soon 很快;D.close接近的。与本空后的“well”和“bright”呼应。“我”想活得长久一些,过好每一天,用自己的光去照亮别人,故选A。15A.divide BmixCshare Ddiscuss答案:C解析:考查动词词义辨析。A.d
13、ivide分开;B.mix混合;C.share 分享;D.discuss谈论。根据本空前的“love”可知,“我”想让自己的生活充满爱,并与别人分享,故选C。16A.filling BbreakingCadmiring Dbrightening答案:D解析:考查动词词义辨析。A.filling填充;B.breaking打破;C.admiring崇拜;D.brightening照亮。“我”想日日夜夜用自己的光芒去照亮别人的心灵和灵魂,故选D。17A.speed up Bget offCgo out Dpass by答案:C解析:考查动词短语辨析。A.speed up加速;B.get off下车;
14、C.go out出去;D.pass by路过。根据本空前后的“each night”和“watch”得出,“我”希望每个人晚上都能走出家门去看繁星,故选C。18A.eagerly BcarefullyCfar Doften答案:D解析:考查副词词义辨析。A.eagerly渴望地;B.carefully仔细地;C.far远地;D.often经常。从上句“我”的愿望可知,人工的灯光常常遮盖了天上的星光,故选D。19A.friends BsoulsCrooms Dcandles答案:B解析:考查名词词义辨析。A.friends朋友;B.souls灵魂;C.rooms 房间;D.candles蜡烛。从
15、本空后的“hearts”可知,物欲横流的世界让我们忽略了夜空的星星,失去了灵魂的光芒和心中的爱,故选B。20A.nose BeyesCmouth Dfeet答案:B解析:考查名词词义辨析。A.nose鼻子;B.eyes眼睛;C.mouth 嘴巴;D.feet脚。根据本空后的“sky”可知,愿你能永远保持双眼仰望天空,故选B。AThey train four hours a day, often waking up at 4:30 or 5:00 for beforeschool practices. Their evenings and weekends are eaten up by twi
16、ceweekly travel games. Every day is the same; theres no break. No, these arent Olympic athletes; theyre kids.The benefits of sports are obvious. So, its not surprising that, according to CNN, 41 million American children play competitive sports. But when does this become too much of a good thing?Sev
17、en years ago, a survey in Sporting Kids magazine found 84 percent of athletes parents had observed belligerent behavior in other parents at games and that 80 percent had been targets of this behavior. What does this say about sports culture, and our culture as a whole? Some parents have become so cr
18、azy about their childrens winning that they dont stop to think about what example they are setting.If athletes are constantly surrounded by adults who scream at coaches and attack sports officials, they may think that this is acceptable behavior. Theyll try to win at all costs. In other words, they
19、wont know how to accept defeat, and learn from it.The amount of time some athletes spend practicing can be dangerous. According to Sports Illustrated, over 3.5 million athletes younger that 15 suffered from a sportsrelated injurythats nearly one in ten! Many injuries cause permanent (永久的) damage if
20、not treated.So what can we do about this situation? Some argue that there is no problem, because sports has always been and will always be competitive. But did your grandparents spend hours each day practicing tennis or volleyball? No, they probably played with the neighborhood kids after school, no
21、t worrying about winning. All they wanted was to have fun. And thats what we need to change in youth sportsfocus on enjoyment.本文介绍了虽然体育运动有好处,但让孩子过分训练可能让他们的身体受到永久性的损害。父母对孩子成功的狂热让他们不惜一切代价争取胜利,同时却不能正确对待失败。因此作者提出这需要改变,要让青少年在体育中享受快乐。1What does the underlined word “belligerent” refer to?AMild. BAggressive
22、.CElegant. DReasonable.答案:B解析:词义猜测题。根据第三段内容可知,成年人希望自己的子女取得成功,所以自己就在比赛中采用belligerent behavior给他们树立榜样,由此可推测画线词为“争强好胜的”。2Whats the consequence (结果) of adults bad examples?AYoung athletes scores will be affected.BYoung athletes performance will suffer.CYoung athletes wont deal with failure properly.DYou
23、ng athletes wont know how to succeed.答案:C解析:细节理解题。根据第四段中In other words, they wont know how to accept defeat, and learn from it.可知,成年人的坏行为会让年轻运动员不知道如何接受失败并从中吸取教训。3What is the tone of the text?ACritical. BRelaxed.CObjective. DHumorous.答案:A解析:推理判断题。根据第二段中But when does this become too much of a good thi
24、ng?(但什么时候这会变成好事呢?),第三段中Some parents have become so crazy about their childrens winning that they dont stop to think about what example they are setting.(有些父母为孩子的成功而疯狂,以至于他们都没有停下来想一想自己为孩子树立了什么样的榜样。),第四段中Theyll try to win at all costs. In other words, they wont know how to accept defeat, and learn fro
25、m it.(他们将不惜一切代价争取胜利。换句话说,他们不知道如何接受失败,并从中吸取教训。)及最后一段中And thats what we need to change in youth sportsfocus on enjoyment.(这就是我们需要改变的在青少年体育中注重享受。)可知,作者对此持批评的态度。4Which is the best title for the text?AMore practice, less failureBFight for victory to the last secondCProhibit kids from competitive sportsDE
26、njoyment first, competition second答案:D解析:标题判断题。通读全文并根据文章最后一句And thats what we need to change in youth sportsfocus on enjoyment.可知,作者提出要让青少年注重享受体育,而不是单纯的竞争。BRoger Federer, who recently became the oldest man to hold the No.1 ranking in mens tennis at the age 36, will bring a 12match winning streak (连胜
27、) to the BNP Paribas Open, which starts this week at the Indian Wells Tennis Garden.Federer, a fivetime winner of the hardcourt event and a 20time Grand Slam singles champion, on Tuesday was seeded No. 1 in a field that has been given up by injuries to several excellent players. Among those missing
28、are world No. 2 Rafael Nadal (hip injury), Stan Wawrinka (knee), who lost to Federer in the 2017 final, David Goffin (eye) and Andy Murray (hip surgery)Federer, who has spent 305 weeks of his career at the top the Assn of Tennis Professional world rankings, must reach the semifinals (半决赛) at Indian
29、Wells to keep his No. 1 status. If he exits sooner than that, Nadal would regain the top spot. Federer has a firstround bye (轮空) and a seemingly easy projected route to the quarterfinals, where he likely would face No. 5 seed Dominic Thiem of Austria.Fivetime Indian Wells champion Novak Djokovic, wh
30、o had a small medical intervention (干预) on his troublesome right elbow earlier this year, was seeded 10th in the tournament. Djokovic has played only four matches this year because of his elbow problems and hasnt played a tournament since he lost to Hyeon Chung of South Korea in the round of 16 at t
31、he Australian Open in January.Maria Sharapova of Russia will face Naomi Osaka of Japan on Wednesday with their match scheduled for not before 5:00 pm.On Thursday, Serena Williams will play Zarina Diyas of Kazakhstan and Victoria Azarenka of Belarus will play Heather Watson of the United Kingdom duri
32、ng the evening session (7 pm start)这是一篇说明文。年龄最大的网球选手Roger Federer以36岁的年龄重返男子网球世界第一,这将为本周在Indian Wells Tennis Garden开幕的法国巴黎银行网球公开赛带来12连胜的纪录。并介绍了Roger Federer在这次比赛中的情况。5What can we infer from Paragraph 2?AFederer gave up the match on Tuesday due to the injury.BMany excellent players took part in the m
33、atch including Rafael Nadal.CFederer was lucky enough seeded No. 1 on Tuesday.DStan Wawrinka beat Federer in the 2017 final.答案:C解析:细节理解题。根据第二段中Among those missing are world No.2 Rafael Nadal (hip injury), Stan Wawrinka (knee), who lost to Federer in the 2017 final, David Goffin (eye) and Andy Murray
34、 (hip surgery)可知因为世界排名第二的Rafael Nadal(臀部受伤)、2017年决赛输给费德勒的Stan Wawrinka(膝盖受伤)、David Goffin(眼睛受伤)和Andy Murray(臀部手术)都没有入选,所以费德勒周二在因几名优秀球员受伤而放弃的赛场上,成为头号种子。即费德勒在周二的比赛中幸运地成为一号种子选手。故选C。6Why does Federer have a seemingly easy projected route to the quarterfinals?ABecause he is seeded No.1.BBecause he has a
35、firstround bye.CBecause many excellent players are missing.DBecause he is well enough to beat any player.答案:B解析:细节理解题。根据文章第三段最后一句 Federer has a firstround bye (轮空) and a seemingly easy projected route to the quarterfinals, where he likely would face No. 5 seed Dominic Thiem of Austria. 可知,因为费德勒第一轮轮空
36、,直到四分之一决赛才遇见来自奥地利的5号种子选手 Dominic Thiem,所以他本次比赛的决赛之路看似简单。故选B。7Who is most likely to be the seed next to Federer among the players who can play in the BNP Paribas Open?ARafael Nadal. BMaria Sharapova.CNovak Djokovic. DDominic Thiem.答案:D解析:推理判断题。根据文章第二段最后一句中 Among those missing are world No. 2 Rafael N
37、adal (hip injury) 可知 Rafael Nadal 因伤退赛。根据文章倒数第三段第一句 Fivetime Indian Wells champion Novak Djokovic, who had a small medical intervention (干预) on his troublesome right elbow earlier this year, was seeded 10th in the tournament. 可知 Novak Djokovic 是10号种子选手,排名靠后。又因为 Maria Sharapova 是女子选手,费德勒是男子选手,两人不会在一起
38、排名。故A、B、C项均错误。根据文章第三段最后一句中 where he likely would face No. 5 seed Dominic Thiem of Austria 可知 Dominic Thiem 排名第五,故他最有可能成为仅次于 Federer 的种子选手。故选D。8What is the best tittle of the text?ARoger Federer, seeded No.1BRoger Federer, to bring a 12match winning streakCRoger Federer, beat everyone in the tourname
39、ntDRoger Federer, the oldest No.1答案:D解析:推理判断题。根据文章第一段Roger Federer, who recently became the oldest man to hold the No. 1 ranking in mens tennis at the age 36, will bring a 12match winning streak (连胜) to the BNP Paribas Open(年龄最大的网球选手Roger Federer以36岁的年龄重返男子网球世界第一,这将为本周在Indian Wells tennis Garden开幕的B
40、NP Paribas Open带来12连胜的纪录。)以及文章主要内容为介绍Roger Federer在周二比赛中的情况可知选D。在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。A few years ago, after a long morning of sightseeing in New York, my children and I took a rest on one of the park _1_ (bench) in Central Park.“Look!” my son said, _2_ (point) to a nearby rubbish bin. Thats
41、when we saw our first raccoon (浣熊). Quite at home in the big city, he paid us no attention, concentrating only on finding a _3_ (taste) lunch. He sorted through a few options before coming out with a wrapped sandwich _4_ (hold) between his paws._5_ (surprise), rather than run away, he jumped down an
42、d walked casually to a spot on the path, not a metre from where we sat. The children were spellbound, the raccoon providing better _6_ (entertain) than any museum. He glanced at us, perhaps checking to see _7_ we were about to steal his lunch._8_ delicate fingers, he peeled back the layers of plasti
43、c wrap until the halfeaten sandwich _9_ (uncover)Then he surprised us all. Instead of starting his food, he turned to a nearby pool of water and _10_ (dip) his paws in. With a casual air, he rubbed his paws together underwater for a moment, brushed his fur, then started gracefully picking at his mea
44、l.这是一篇记叙文。文章简述了作者和孩子们在纽约观光了一个漫长的上午后,和孩子们在中央公园的长椅上休息时,看到浣熊吃东西的令人惊奇的一幕。1benches解析:考查名词。one of修饰名词,后用名词的复数形式,表示“之一”,故填benches。2pointing解析:考查非谓语动词。句意:“看!”我儿子指着附近的一个垃圾桶说。分析句式可知,此处所给提示词要作伴随状语,表同时进行(说话和指向垃圾桶同时进行)需用现在分词,故填pointing。3tasty_(tasteful)解析:考查形容词。句意:它在大城市里很自在,没有注意我们,一心只想找到一顿美味的午餐。设空处所给词要修饰名词lunch,
45、形容词用来修饰名词,故填tasty (tasteful)。4held解析:考查非谓语动词。此处考查的是with的复合宾语结构,即with宾语宾补,设空处为宾补,宾语sandwich与宾补之间是被动关系,需用过去分词作宾补,故填held。5Surprisingly解析:考查副词。分析句式可知,设空处是作状语,修饰整个句子,副词可以单独使用作状语,此处是指令人吃惊的事,因此用surprising的副词,故填Surprisingly。6entertainment解析:考查名词。句意:孩子们被迷住了,浣熊比任何博物馆都能提供更好的娱乐。better是形容词,形容词常常修饰名词,放在名词前,因此,设空处
46、应用其名词形式,故填entertainment。7if/whether解析:考查名词性从句。句意:它瞥了我们一眼,也许是想看看我们是不是正要偷它的午饭。这是个宾语从句,从句作动词see的宾语,从句中不缺任何成分,根据句意可知,需用if/whether引导,故填if/whether。8With解析:考查介词。句意:它用灵巧的手指剥开层层保鲜膜,直到吃了一半的三明治露出来。分析句式可知,设空处所在位置为状语,设空后是名词,结合句意可知,此处需用介词短语作状语,with表示“用”,故填With。9was_uncovered解析:考查时态和语态。此句是until引导的时间状语从句,设空处为从句的谓语部分,主语是the halfeaten sandwich,与谓语uncover之间是被动关系,用be done,根据语境可知,此处讲述的是过去的事情,用一般过去式的被动语态,故填was uncovered。10dipped解析:考查时态。句意:然后他让我们都大吃一惊。它没有开始吃东西,而是转向附近的一个水池,用爪子蘸了蘸。本文叙述的是发生在过去的事情,且and连接两个并列结构,前后时态保持一致,因此,此处要用一般过去式,故填dipped。