1、Module 3期中综合复习检测题第一卷I. 单项选择 (15分)1. Theres no need to _ - come as you are.A. get up B. dress up C. put up D. take up2. Great changes _ in the rural areas in the last twenty years.A. have taken place B. took place C. have been taken place D. are happening3. He was _while trying to save the _girl in t
2、he river. A. drowned; drowning B. drowned; drowned C. drowning; drowning D. drowning; drowned4. Shell never forget the years _ she lived in the country with the farmers, _ has a great effect on her life. A. that; which B. when; which C. which; that D. when; who5. Oh, Im not feeling well in the stoma
3、chI _so much fried chicken just now A. shouldnt eat B. mustnt have eaten C. shouldnt have eaten D. mustnt eat6. -Im _ too much weight, doctor.-I think you ought to go on a diet.A. putting on B. getting on C. carrying on D. living on7. Bill was doing a lot of physical exercise to build up his _.A. ab
4、ility B. force C. strength D. mind8. As the old saying goes, a wise man knows his own_.A. limitation B. limits C. limitations D. limit9. He was in hospital for 6 months. He felt as if he were _from the outside world.A. cut out B. cut off C. cut down D. cut up10. The boy _breaking the glass yesterday
5、.A. got away withB. put up with C. get along withD. get in11. -Would you permit me _here?- Sorry. We dont permit _in the lab.A. smoking; smoking B. to smoke; to smokeC. smoking; to smoke D. to smoke; smoking12. -Have you nearly finished your work? - _, we have just begun.A. In all B. After all C. On
6、 the contrary D. On the other hand13. To the farmers delight, the good harvest _ a great increase in their earnings. A. brought down B. brought up C. brought about D. brought forward 14. -Do you know why the teacher asks for me? - He wants you to _ your absence last night.A. account for B. call forC
7、. ask forD. care for15. I couldnt understand _ with me. A. the matter was whatB. what was the matter C. what the matter wasD. that was the matterII 完形填空(30分)“Its no use, Mum,” said Johnny. “Im just no good at dancing.”“Youve got to keep trying. Tonight will be 16, dear. Try a turn with that pretty L
8、isette.”Johnny 17. Every Saturday night used to be the best of the week. He and his parents went to the 18 at the Club, where his hero, Alcide, played the accordion (手风琴) with the band. But lately everything had changed. Now that Johnny was older, he was 19 to dance with a girl!_20 Johnny and his pa
9、rents arrived at the Club, music had already started. Johnny got up his 21 to approach Lisette. “May I have this dance?” Johnny asked. “Thats all right,” said Lisette. Johnny struggled to keep up with Lisettes 22 steps, but he was always one beat behind her. Then Johnny heard his friend Pierre say,
10、“Look! Johnny has two left feet!” 23_ burst from the crowd. Johnny 24 and ran outside, determined never to go to another dance.The next Saturday, Alcide 25 to Johnnys house for some potatoes. He happened to hear Johnny playing the accordion. Alcides eyes 26. “Bring that accordion and play some songs
11、 tonight,” Alcide said. Then he drove off, leaving Johnny staring open- mouthed 27 him.At the Club, Johnny scanned the crowd for Lisette and 28 her. The band played for a long time before Alcide said, “Dear friends, I got a 29 for you tonight. Young Johnny is going to join us!” 30, Johnny stepped up
12、 on the platform, his eyes on the floor. He began to play, and the band 31 behind him. When the song ended, he heard cheers. Johnny kept playing until the dance was 32. “You did a fine job tonight. Play with us again next Saturday night,” Alcide said. “Yes, sir!” said Johnny. 33 he went outside, Joh
13、nny saw Lisette and her friends near the door. Lisette stepped 34, smiling. “You played really good tonight!” she said.“Thank you,” Johnny blushed (脸红). As he walked on, Pierre 35 moved out of the way for him to pass.Johnny patted his accordion. Come to think of it, in his whole life, he had never o
14、nce seen Alcide out on the dance floor.16. A. difficult B. troublesomeC. different D. terrible17. A. answered B. sighed C. smiled D. laughed18. A. platform B. appointment C. meeting D. dance19. A. expected B. invitedC. allowedD. chosen20. A. If B. Since C. Though D. When21. A. spirits B. feelings C.
15、 courage D. strength22. A. smooth B. clumsy C. slowD. small23. A. Shouts B. Laughter C. Applause D. Cheers24. A. broke away B. went out C. broke up D. turned out25. A. ran B. walked C. droveD. cycled26. A. opened B. rolled C. sharpened D. widened27. A. off B. with C. after D. for28. A. caught B. sea
16、rched C. sought D. spotted29. A. surpriseB. puzzle C. storyD. joke30. A. Struggling B. Trembling C. Wandering D. Whispering31. A. got round B. joined in C. turned aroundD. showed off32. A. in B. outC. over D. on33. A. AsB. BecauseC. UntilD. So34. A. backward B. forward C. onward D. downward35. A. st
17、ill B. even C. ever D. almostIII阅读理解(40分)第一节:从四个选项中选出正确答案。APeople diet to look more attractive. Fish diet to avoid being beaten up, thrown out of their social group, and getting eaten as a result. That is the fascinating conclusion of the latest research into fish behavior by a team of Australian sc
18、ientists.The research team have discovered that subordinate fish voluntarily diet to avoid challenging their larger competitors. “In studying gobies we noticed that only the largest two individuals, a male and female, had breeding (繁殖) rights within the group,” explains Marian Wong. “All other group
19、 members are nonbreeding females, each being 5-10% smaller than its next largest competitor. We wanted to find out how they maintain this precise size separation.”The reason for the size difference was easy to see. Once a subordinate fish grows to within 5-10% of the size of its larger competitor, i
20、t causes a fight which usually ends in the smaller goby being driven away from the group. More often than not, the evicted fish is then eaten up.It appeared that the smaller fish were keeping themselves small in order to avoid challenging the boss fish. Whether they did so voluntarily, by restrainin
21、g how much they ate, was not clear. The research team decided to do an experiment. They tried to fatten up some of the subordinate gobies to see what happened. To their surprise, the gobies simply refused the extra food they were offered, clearly preferring to remain small and avoid fights, over hav
22、ing a feast.The discovery challenges the traditional scientific view of how boss individuals keep their position in a group. Previously it was thought that large individuals simply used their weight and size to threaten their subordinates and take more of the food for themselves, so keeping their co
23、mpetitors small.While the habits of gobies may seem a little mysterious, Dr. Wong explains that understanding the relationships between boss and subordinate animals is important to understanding how hierarchical (等级的) societies remain stable.The research has proved the fact that voluntary dieting is
24、 a habit far from exclusive to humans. “As yet, we lack a complete understanding of how widespread the voluntary reduction of food intake is in nature,” the researchers comment. “Data on human dieting suggests that, while humans generally diet to improve health or increase attractiveness, rarely doe
25、s it improve long-term health and males regularly prefer females that are fatter than the females own ideal.”36. When a goby grows to within 5-10% of the size of its larger competitor, it .A. faces dangerB. has breeding rightsC. eats its competitorD. leaves the group itself37. The underlined words “
26、the evicted fish” in Paragraph 3 refer to .A. the fish beaten up B. the fish found outC. the fish fattened up D. the fish driven away38. The experiment showed that the smaller fish .A. fought over a feast B. went on diet willinglyC. preferred some extra foodD. challenged the boss fish39. What is the
27、 text mainly about?A. Fish dieting and human dieting.B. Dieting and health.C. Human dieting.D. Fish dieting.BAndrew Ritchie, inventor of the Brompton folding bicycle, once said that the perfect portable bike would be “like a magic carpetYou could fold it up and put it into your pocket or handbag”. T
28、hen he paused: “But youll always be limited by the size of the wheels. And so far no one has invented a folding wheel.”It was a rare indeed unique occasion when I was able to put Ritchie right. A 19th-century inventor, William Henry James Grout, did in fact design a folding wheel. His bike, predicta
29、bly named the Grout Portable, had a frame that split into two and a larger wheel that could be separated into four pieces. All the bits fitted into Grouts Wonderful Bag, a leather case.Grouts aim: to solve the problems of carrying a bike on a train. Now doesnt that sound familiar? Grout intended to
30、find a way of making a bike small enough for train travel: his bike was a huge beast. And importantly, the design of early bicycles gave him an advantage: in Grouts day, tyres were solid, which made the business of splitting a wheel into four separate parts relatively simple. You couldnt do the same
31、 with a wheel fitted with a one-piece inflated (充气的) tyre.So, in a 21st-century context, is the idea of the folding wheel dead? It is not. A British design engineer, Duncan Fitzsimons, has developed a wheel that can be squashed into something like a slender ellipse (椭圆). Throughout, the tyre remains
32、 inflated.Will the young Fitzsimonss folding wheel make it into production? I havent the foggiest idea. But his inventiveness shows two things. First, people have been saying for more than a century that bike design has reached its limit, except for gradual advances. Its as silly a concept now as it
33、 was 100 years ago: theres plenty still to go for. Second, it is in the field of folding bikes that we are seeing the most interesting inventions. You can buy a folding bike for less than 1,000 that can be knocked down so small that it can be carried on a plane minus wheels, of course as hand baggag
34、e.Folding wheels would make all manner of things possible. Have we yet got the magic carpet of Andrew Ritchies imagination? No. But its progress.40. We can infer from Paragraph 1 that the Brompton folding bike .A. was portableB. had a folding wheelC. could be put in a pocketD. looked like a magic ca
35、rpet41. We can learn from the text that the wheels of the Grout Portable .A. were difficult to separateB. could be split into 6 piecesC. were fitted with solid tyresD. were hard to carry on a train42. We can learn from the text that Fitzsimonss invention .A. kept the tyre as a whole pieceB. was made
36、 into production soonC. left little room for improvementD. changed our views on bag design43. Which of the following would be the best title for the text?A. Three folding bike inventorsB. The making of a folding bikeC. Progress in folding bike designD. Ways of separating a bike wheelC5uA few years a
37、go, Paul Gerner began to gather a group of architects in Las Vegas to ask them what it would take to design a public school that used 50 percent less energy, cost much less to build and obviously improved student learning. “I think half of them fell off their chairs,” Gerner says. zxxkGerner manages
38、 school facilities (设施) for Clark County, Nevada, a district roughly the size of Massachusetts. By 2018, 143,000 additional students will enter the already crowded public-education system. Gerner needs 73 new schools to house them. Four architecture teams have nearly finished designing primary schoo
39、l prototypes (样品); they plan to construct their schools starting in 2009. The district will then assess how well the schools perform, and three winners will copy those designs in 50 to 70 new buildings. zxxkGreen schools are appearing all over, but in Clark County, which stands out for its vastness,
40、 such aggressive targets are difficult because design requirements like more natural light for students go against the realities of a desert climate. “One of the biggest challenges is getting the right site orientation (朝向),” Mark McGinty, a director at SH Architecture, says. His firm recently compl
41、eted a high school in Las Vegas. “You have the same building, same set of windows, but if its orientation is incorrect and it faces the sun, it will be really expensive to cool.”Surprisingly, the man responsible for one of the most progressive green-design competitions has doubts about ideas of eco-
42、friendly buildings. “I dont believe in the new green religion,” Gerner says. “Some of the building technologies that you get are impractical. Im interested in those that work.” But he wouldnt mind if some green features inspire students. He says he hopes to set up green energy systems that allow the
43、m to learn about the process of harvesting wind and solar power. “You never know whats going to start the interest of a child to study math and science,” he says. zxxk44. How did the architects react to Gerners design requirements? zxxkA. They lost balance in excitement. B. They showed strong disbel
44、ief. zxxkC. They expressed little interest. D. They burst into cheers. zxxk45. Which order of steps is followed in carrying out the project? zxxkA. Assessment Prototype Design Construction. zxxkB. Assessment Design Prototype Construction. zxxkC. Design Assessment Prototype Construction. zxxkD. Desig
45、n Prototype Assessment Construction. zxxk46. What makes it difficult to build green schools in Clark County? zxxkA. The large size. B. Limited facilities. zxxkC. The desert climate. D. Poor natural resources. zxxk47. What does Gerner think of the ideas of green schools? zxxkA. They are questionable.
46、 B. They are out of date. zxxkC. They are advanced. D. They are practical. zxxks5uDSunday is more like Monday than it used to be. Places of business that used to keep daytime “business hours” are now open late into the night. And on the Internet, the hour of the day and the day of the week have beco
47、me irrelevant (不相关的). A half century ago in the United States, most people experienced strong and precise dividing lines between days of rest and days of work, school time and summer time. Today the boundaries still exist, but they seem not clear. zxxkThe law in almost all states used to require sto
48、res to close on Sunday; in most, it no longer does. It used to keep the schools open in all seasons except summer; in most, it still does. And whether the work week should strengthen its legal limits, or whether it should become more “flexible,” is often debated. How should we, as a society, organiz
49、e our time? Should we go even further in relaxing the boundaries of time until we live in a world in which every minute is much like every other? zxxkThese are not easy questions even to ask. Part of the difficulty is that we rarely recognize the “law of time” even when we meet it face to face. We k
50、now as children that we have to attend school a certain number of hours, a certain number of days, a certain number of years but unless we meet the truant officer (学监), we may well think that we should go to school due to social custom and parents demand rather than to the law. As adults we are fami
51、liar with “extra pay for overtime working,” but less familiar with the fact that what constitutes (构成) “overtime” is a matter of legal definition. When we turn the clock forward to start daylight-saving time, have we ever thought to ourselves: “Here is the law in action”? As we shall see, there is a
52、 lot of law that has great influence on how we organize and use time: compulsory education law, overtime law, and daylight-saving law as well as law about Sunday closing, holidays, being late to work, time zones, and so on. Once we begin to look for it, we will have no trouble finding a law of time
53、to examine and assess. zxxk48. By saying “Sunday is more like Monday than it used to be”, the writer means that . zxxk A. work time is equal to rest time zxxkB. many people have a day off on Monday zxxkC. it is hard for people to decide when to rest zxxkD. the line between work time and rest time is
54、 unclear zxxk49. The author raises the questions in Paragraph 2 to introduce the fact that people zxxkA. fail to make full use of their time B. enjoy working overtime for extra pay zxxkC. are unaware of the law of time D. welcome flexible working hours zxxk50. According to the passage, most children
55、 tend to believe that they go to school because they _. zxxkA. need to acquire knowledge B. have to obey their parents zxxkC. need to find companions D. have to observe .the law zxxk第二节:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Taking good notes is a time-saving skill that will help you to become a b
56、etter student in several ways. 51 Second, your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test. Third, note-taking offers variety to your study time and helps you to hold your interest.You will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or
57、 doing research for a report. 52 whenever or however you take notes, keep in mind that note-taking is a selective process. 53 The following methods may work best for you. Read the text quickly to find the main facts and ideas in it. Carefully read the text and watch for words that can show main poin
58、ts and supporting facts. Write your notes in your own words. 54 Note any questions or ideas you may have about what was said or written.As you take notes, you may want to use your own shorthand(速记). When you do, be sure that you understand your symbols and that you use them all the time. 55 A. Use w
59、ords, not complete sentences.B. There are three practical note-taking methods.C. You must write your notes on separate paper.D. Otherwise, you may not be able to read your notes later.E. You will also want to develop your own method for taking notes.F. That means you must first decide what is import
60、ant enough to include in your notes.G. First, the simple act of writing something down makes it easier for you to understand and remember it.第二卷第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(10分)下面短文中共有10处错误,每句中最多两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修
61、改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分I am secretary of the City Student Union (CSU). We were organizing an art exhibition for high school students in city. This will be held on the 9th of July in the Exhibition Hall of Beihai. More than 1000 painting will be on show, but high school students and teachers f
62、rom all the eight districts will come to the event. As you are very popularly with us Chinese high school students, wed like to invite for you to the exhibition. We would be grateful when you could join them that day. Looking forward to hear from you soon.第二节 书面表达(25分)假设你是某中学新老师李红,请给你的朋友张华写一封信,告诉他你第
63、一天上课的情况,主要内容如下:1. 描述一件课堂上令你印象深刻的事情;2. 介绍你处理该事的方式;3. 谈谈你的感想。注意:1. 词数不少于120个;2. 可适当发挥想象,增加细节,以使行文连贯;3. 文中不得出现与本人及学校相关的任何真实信息。Dear Sir / Madam:_Yours faithfully,Li HongModule 3 Unit 3 The Million Pound Bank NoteSection I Warming up and Reading一、课前预习 I. 词义配对1.B2. F3. I4. E5. D6. G7.J8. C 9.H 10. AII重点短语
64、1. 打赌make a bet 2. 走进里面step inside3. 带路lead the way4. 说下去go right ahead5. 事实上as a matter of fact 6. 偶然by accident7. 驶出海湾sail out of the bay 8. 盯着stare at9. 把带到了大海carry out to sea10. 因为迷路而绝望give oneself up for lost11. 导致account for12.上路be on my way13. 把某人带出去be on my way 14. 挣船费earn ones passage15. 正相
65、反on the contraryIII重点句型1. went on with2.stare at3. found myself in a village4. walking5. accounted for二、重难点剖析1. 即境活用:(1).Dr Wangs doing this experiment (2).His refusing my advice(3). Her sons getting that job(4).my/me turning up the radio2. 即境活用:(1) .surrounded by many people(2).worried about someth
66、ing(3). in the hotel3. 即境活用:1. A 2.D 3. D 4. D三、易错易混知识点 1. 即境活用:(1) grow up (2) grew up (3) brought up (4). brought up2.即境活用:(1)permitted (2)allowed (3)promised3.即境活用: (1) mistakes (2) fault (3) fault (4) shortcomings即境活用: (1) Glance .at (2) stared at (3) Look at (4) see四、课后自测(一)基础知识自测 I. 单词拼写1. per
67、mits2. patience3. screamed4. spot5. account6. passage6. scene 7. fault9. appearance10. pavementII. 根据句意, 用所给的词或词组的最恰当形式填空(注意有多余选项)1. account for 2. make a bet on 3. leading the way4. stared at5. given up for lost6. On the contrary7. To be honest8. brought up9. by accident10. went on with(二)能力提升自测15
68、AACBC 6-10 ACADB 11-15 BCACD1. A. 本题考查条件句的省略。so 可以指代上文提到的句子。即: If Jack fell off her bike and had his arm hurt, why not go to see him?2. A. stare at 指的是“盯着看; 目不转睛地看;凝视”;glance at 指的是“粗略地看一下;扫视”;watch指的是 “观看”, 不和into组成搭配;notice 指的是“注意到某事或某人”,是及物动词。3. C. 根据句意:走进音乐厅后,小姑娘看到了一个朋友就过去打招呼。search sb 指的是“搜某人的身
69、”;know sb 是“认识某人”;spot sb 是偶然看到某人; realize是“意识到”. 4. B. Go ahead 表示“开始做, 着手, 干吧”,本题中应答者表示许可。对Do you mind?句式的回答应按照英语的思维进行。A选项若为:Certainly not 就可以了。5. C. 本题考查表语从句的关联词。由上文的原因:His grandmother was ill and he had to look after her in hospital.推断出他为什么没开会的原因。同时注意句式:Thats why.的使用。6. A. 本题考查介词后的宾语从句。由_was lef
70、t of their houses确定此句缺少主语的同时还充当了介词at的宾语。7. C. 本题考查的是强调句式结构。原句应为It was through a friend of his helped her that shemanaged to get the information.之后我们对through a friend of his helped her提问构成了题中的结构。8. A. account for指的是说明的理由;call for指的是需要;去接某人; reach for值得是伸手去; send for指的是派人去取;派人去叫。9. D. 根据答语中的 No.确定是、被问
71、话的人不想去参加John的生日聚会,而且他进一步说即使被邀请也不去。本句是I wont even if I am invited.的省略。10. B. by mistake 指的是“误做了某事”; by accident 指的是“偶然,意外地”; by the way指的是“顺便说”。11.B. 根据上下文的语境Tom在告诉对方“耐心点;马上就好”。12. C. 本题考查的是非谓语动词作原因或时间状语的结构,Having shown 的动作发生在谓语动词took之前。 13. C. be about to do 结构常与when组成搭配。表示“正要做时就”。14. C. 本题考查permit结
72、构的用法。permit doing 或permit sb to do sth结构。15. D. 本题考查交际用语。根据句意“我明天要去考驾照。”“祝你好运!”II. 完成句子1. brought up to respect 2. ahead of time 3. On the contrary4. earn my passage 5. working there(三)智能拓展训练1.suchthat在此引导的是结果状语从句,意思为:你必须学会用这种方式指导你自己的行为以便能赢得他人的尊重。如用suchas就是定语从句,as作关系代词在从句中做主语或宾语。而此句不缺此成分。答案为D。2.As w
73、e have already pointed out表示:正如我们所指出的那样。as引导非限制性定语从句答案为C。3.mix business and pleasure意思是:把工作和娱乐混在一起。答案为A。4.learn how to chat informally是动名词短语作主语,表示“学会如何进行非正式交谈”。答案为D。5.business contacts生意接触/交往。答案为C。6.talk about a number of different topics谈论有关许多不同的话题。答案为D。7.work with sb.与某人一起工作。答案为B。8.find out查明,弄清。答
74、案为A。9.participate表示“参与(谈话之中)”。答案为B。10.第二段第一句有Many large American cities have sports teams.答案为D。11.sensitive topic表示“敏感的话题”。答案为B。12.politically从“政治方面”(除非大家观点或意见相同)。答案为A。13.car owners指“拥有汽车的人”。从下一句中可得知。答案为B。14.“by+动名词”表示以某种方式做某事。答案为C。15.share information you have read表示:把你所读到的内容或信息与他人分享。答案为B。16.so nat
75、urally表示“更不用说”。答案为A。17.latest movies最新上映的电影。答案为D。18.watch television看电视。答案为C。19.entertainment section表示“娱乐版”。答案为A。20.on what is popular in America考查介宾从句,what在从句中充当主语,表示“有关于在美国很流行的东西”。答案为C。II单句改错1. This unit is a play based on a short story.2. He is best known for his novels set in his childhood worl
76、d on the river.3. My uncle was brought up in the countryside near Beijing.4. Olive believes that with a million pound bank note a man could survive in a month in London.(删掉in)5. Would you please to come in?(删掉to)6. Would you mind if I asked you a few questions?7. As a matter of a fact, I landed in B
77、ritain by an accident.(删掉an)8. I went to the American embassy to seek a help, but they refused me. (删掉a)9. Thats because why weve given you the letter.(删掉because)10. His attitude explained for his failure.(accounted for) Section II Learning about the language一、课前预习I. 重点短语1. 培养; 教育 bring up2. 继续;提前 g
78、o head3. 说明理由 account for4. 碰巧 by accident5. 正相反 on the contraryII. 完成句子:用上面的短语完成下列句子。1. account for2. Go right ahead3. by accident4. brought up 5. on the contrary 二、语法突破三正误辨析1. 错误:We wonder how we shall do next.正确:We wonder what we shall do next.2.错误:Could you tell me where are they having a picnic
79、?正确:Could you tell me where they are having a picnic?3.错误:We believe that they have finished their task ahead of time, dont we? 正确:We believe that they have finished their task ahead of time, havent they? 4.错误:The problem we are facing is that the waste in our city should be dealt with.正确:The proble
80、m we are facing is how the waste in our city should be dealt with. 辨析:表语5. 错误:Mr Li seems that he is very expert at repairing computers.正确:Mr Li seems as if he is very expert at repairing computers.6.错误:Im sorry that I dont know you want to take part in that competition. 正确:Im sorry that I didnt kno
81、w you wanted to take part in that competition. 7.错误:The question which the man raised was if the project could be completed on time.正确:The question which the man raised was whether the project could be completed on time.8.错误:That was because those passengers couldnt go to the top of the mountain to
82、see the sunrise.正确:That was why those passengers couldnt go to the top of the mountain to see the sunrise.9.错误:The old man finally found out when or where he had lost his umbrella. 正确:The old man finally found out when and where he had lost his umbrella.10.错误:My suggestion is the government should c
83、ut off the production of cigarettes. 正确:My suggestion is that the government should cut off the production of cigarettes.三、课后自测(一)基础知识自测 I. 单词拼写1. scene 2. permitted 3. screaming 4. spotted 5. patienceII单项选择1.B. 本题考查由特殊疑问句构成的宾语从句要采用陈述句的语序的结构。2.A. 本题考查what引导表语从句并在从句中充当主语。3.C. 本题考查where引导的表语从句并在从句中充当状
84、语。B选项不能引导表语从句但可以引导定语从句。4.D. 本题考查由特殊疑问句构成的宾语从句要采用陈述句的语序的结构。How soon 表示多久,常用于将来时; how long 常用于完成时。5. B. 本题考查what引导主语从句并在从句中充当宾语。6. A. 本题考查what引导主语从句和宾语从句以及that引导表语从句的用法。What在引导从句的同时作主语或宾语,that只引导从句。7. B. 本题考查that引导表语从句构成The reason (why)is that 结构。8. B. 本题考查带有插入语的宾语从句结构。解题时要注意使用陈述句的形式。9. D. 本题考查的是宾语从句中
85、所使用的时态的形式。当从句中所说的是客观事实或真理时要采用一般现在时。10. C. 本题考查强调句式用于宾语从句中的形式。解题时要考虑到强调句式对原句的哪一部分进行了强调的同时还要考虑宾语从句的语序。11. D. 本句考查it作形式宾语的结构。要注意真正的宾语是that you are too busy to do it.12.C. 本题考查where引导表语从句并在从句中充当状语。B选项不能引导表语从句但可以引导定语从句。13. B.本题考查宾语从句的连接词。根据上下文“我不确定我把书落在哪里了。”14. C.本题考查在believe后的宾语从句中含有what引导的主语从句结构。15. C.
86、 本题考查在介词after后出现的由what引导的宾语从句结构。干扰选项为B. 若选B项,其句式应为: It seemed like hours before he came out with a bitter smile.(三)智能拓展训练I. 阅读理解 本文讲述了一个人明明遵守了交通规则,但由于警察自己站错了街道位置而产生了误会的故事。 1. C. 文中第二段提到“.was driving home from work.”。 2. B. 第二段中提到“He slowed down when he came to the main road.”。 3. C. 根据文章意思,Mr Willia
87、ms 只需要慢行,不必停下来。 4. B. 根据文中“Im in the wrong street!”可知警察最后知道是他自己弄错了。II 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。71-75 BDCGF Section III Using language一、课前预习(一)重点短语1.被预定了be reserved 2. 让那位绅士点菜take the gentlemans order 3. 碰碰运气take a chance 4. 一大笔钱a large amount of money5. 看账单read the bill6. 负责; 照看 take
88、 care of7. 一会儿 for a while8. 衣衫褴褛 in rags9. 至于;关于 as for10. 以 的方式 in a manner (二) 重点句型1. As for 2. take a chance 3. take your order 4. in a friendly manner 5. in rags 6. waiting for a while 7.so that 8. whenever you want ; whatever you like 9. take care of 10. for a while 二、易混易错知识点即境活用:(1) scream (2
89、) shouting (3) shout (4) screamed三、课后自测(一) 基础知识自测I. 单词拼写1.manners 2.stake 3. rude 4. amount 5. ragsII. 完成句子1. by accident 2. take a chance 3. large amount of time and money4. a man in rags 5. whatever you have said(二)能力提升自测I. 单项填空1. C. 本题考查让步no matter what引导的让步状语从句。其它的选项均不与no matter 组成搭配。2. D. 本题考查w
90、hat引导的宾语从句并且在从句中作got的宾语。3. D. 本题考查which引导的表语从句。由上下文的语境可知是在某一本书或别的书上,但不记得是哪一本了。4. A. 本题考查了两个知识点;一是be different in ;其二是介词in 后的宾语从句。5. B. 本题考查了 feel like doing sth 和would like to do sth结构。6. B. 本题考查了由where 引导的表语从句。根据句意:你说人人应该平等,那正是我不同意你所说的地方。解题时需要注意disagree 是不及物动词。7. B. 本题考查的是do、does、did用于表示强调的结构。解题时由t
91、he other day判断即可8. A. 本题考查的是词义辨析, 由下文的He must be a bagger可知. in rags “衣衫褴褛”; in good condition “状况良好”; on a diet “在节食”;in order “按顺序地”。9. C. 本题考查固定搭配。 take a chance “碰运气”; 介词of后应接doing结构。10. A. 本题考查词义。manners表示“礼貌”; 不定式表示具体的事。11. B. by accident指的是“碰巧;偶然。”12.D. 本句考查The reason.is that结构。13. A. 本题考查冠词的
92、用法。good manners 看成复数名词,不需要使用冠词,a way of culture understanding and good taste “一种文化沟通和良好品味的方式”。14. D. money为不可数名词。plenty of可以修饰可数或不可数名词; a number of和a good many 用来修饰可数名词;a large amount of用来修饰不可数名词。15. D. 本题考查词义辨析。根据句意:他在找工作,但运气不佳。 (三) 智能拓展训练I. 阅读理解 A 【答案与解析】这是一篇关于一对夫妇如何遇到海难,然后在海上的救生艇上生活了66天后获救的小故事。1.
93、 C。在第二自然段的第1句就告诉我们they left Panama, Simony, they met some whales 说他们是在Simony 旅游时遇见Whales.2. B。我们从第二自然段得知They started to hit the side of the boat,也就是说是the whales broke the side of the boat。3. D。在他们的船沉没之后,the couple是一直待在船上直至获救的,而不是一直都在jumped into the life-raft。4. B。根据第3段的第2句They also had a fishing-lin
94、e and a machine to make salt water into drinking water-two things which saved their lives可知:a fishing-line 和 a machine救了他们的命。5. D。由最后一段After fifty days at sea.我们知道:the couple是太虚弱所以不能站起来,是由船长carried them onto his boat, 而救生艇早在出事后的50天就坏掉了,而不是获救当天坏的,所以A、B、C都可以排除,D项为正确选项。B【答案与解析】本文讲述了法国人与意大利人语言不通发生误解的一个有
95、趣的故事。法国人在散步时以为自己的手表被经过的意大利人偷了,于是他向意大利人举起了他的拳头将手表拿了回来。而他回到旅店发现他的手表安然无恙地躺在桌上。1. B。文章的第1句说TheFrenchman是staying with his wife at the best hotel,由此句可推知答案。2. B。文章第1段的第2句说Hewentoutforawalkalone由此句可推知答案。3. A。根据第1段的第4行当Italianwasnearlyoutofsight的时候这个法国人就发现他的手表不见了。据此可知答案为A。4. D。根据第2段中说TheFrenchmanfrightened.我
96、们可以推知这个意大利人是害怕这个法国人的拳头才把手表给他。5. B。谁被抢走了手表?读完全文我们可知TheItalian正是被人抢走手表的无辜受害者。Section IV单元知识小结一、 单元知识总结:(一) 重点短语1. 培养;教育bring up2. 打赌make a bet3. 走进里面step inside4. 带路lead the way5. 我想知道是否I wonder if6. 说下去go ahead7. 事实上as a matter of fact8偶然by accident 9. 驶出海湾sail out of the bay10. 盯着stare at11. 因为迷路而绝望
97、give oneself up for lost12. 免费劳动work as an unpaid hand13. 因为的原因account for14. 坦白地说to be honest15. 把某人带出去show sb. out16. 寻求帮助seek help17. 正相反on the contrary18. 我没明白你的话。I didnt quite follow you.19. 预定了be reserved20. 一大笔钱a large amount of money21. 碰运气take a chance22. 用粗鲁的方式in a rude manner23. 让那位绅士点菜ta
98、ke the gentlemans order24. 衣衫褴褛in rags25. 至于;关于as for (二) 重点句型 1. Would you please do me a favour to open the door?2. I wonder if I can ask you a few questions.3. I bet that he went swimming- he is fond of it.4. would you mind my turn up the TV?5. I did see him in school yesterday.一、 高考链接1. 答案:B. 考点
99、:本题考查强调句型。解析:迷惑点在于强调部分中含有一个定语从句that she had bought in the village。2.答案:D考点:考查强调句型。解析:题干为强调句型,被强调部分为years of hard work,故选D项。3.答案C. 解析考查固定句型。It occurs/occurred to sb that .是固定句型,意思是:突然想起.,其中that引导主语从句,选C。4. 答案:A。解析:考查固定句型。Be about to do.when表示就要做某事时,突然5.答案:C 考点:本题考查动词短语意义辨析。解析:句意应为“山姆只是凭借看别人操作电脑就学到了一些
100、电脑知识。”表示“学会”用pick up; pick up另外还有“捡起; 顺车接送,搭载;收拾,整理;重新开始;获得”等义;bring up 表示“抚养,教育;提出;呕吐”;look up 表示“向上看;(形势)好转,改善;查阅”;set up表示“建立,设置;造成,产生”。 单元测试Unit 3 The Million Pound Bank NoteI. 单项选择 (15分)1. 答案:C。本题考查交际用语。对方问可否打开窗户透透气,应答者表示许可或鼓励他做。Go ahead 表示“开始做, 着手, 干吧”,故选C。2. 答案: A。 本句考查词义辨析。本句的意思是:这套系统设计的目的是为
101、了让学生快捷方便地享用图书馆的资源。have access to 是有机会接触; passage 是通道; 道路; way是方式;方法;approach是方法。3. 答案: C。 本题考查动词短语辨析。本句的意思是练中国功夫不仅能强身健体,而且还能培养人的性格。build up 是增长;增强;bring up是养育;培养;呕吐;提出;take up 是占据时间、空间等;从事;开始感兴趣等。pull up (车辆或司机)停车。4. 答案: D。本题考查固定搭配的辨析。本句的意思是:说实话, 尽管这工作本身很有趣,但工资并不足够吸引人。Generally speaking 是总的来说; 大体上说;
102、 On the contrary 正相反; 恰恰相反; In particular特别地;尤其是; To be honest说实在地;说实话。5.答案:C。本题考查宾语从句。what在句中充当have的宾语.6.答案:D。句意:我们还没有讨论把我们的新家具放在哪里。解答:根据选项此题考察从句。题干中空格划在动词discuss的后面,因此考查宾语从句,根据句意在宾语从句中缺少地点状语,因此选择D。7. 答案:B.考点:本题考查表语从句。解析:从句不缺成分,因此用that来引导。句意:狄更斯喜欢他自己的小说大卫科波菲尔的部分原因是小说创作非常贴近他本人的真实生活。8.答案:C.考点:本题考查动词短
103、语意义辨析。句意应为“山姆只是凭借看别人操作电脑就学到了一些电脑知识。”表示“学会”用pick up; pick up另外还有“捡起; 顺车接送,搭载;收拾,整理;重新开始;获得”等义;bring up 表示“抚养,教育;提出;呕吐”;look up 表示“向上看;(形势)好转,改善;查阅”;set up表示“建立,设置;造成,产生”。9.答案:D. 考点:考查动词意义。根据句意:他打电话给旅行社预定三张去伦敦的机票。解析:book和tickets搭配,是“订票”的意思。干扰选项order主要指定饭菜等。10. 答案: A. stared at “凝视;盯着看”; glared at “瞪着”
104、; looked into “往里看;调查” watched over “观察”。11. 答案:C. lie in “存在; 位于”; result from “因为的原因”; account for “用来说明的理由”。12. 答案: B. spot “(意外或偶然)发现”;seek “寻求”; remove “去除”;gather“集合;靠拢”。13.答案:C. 根据句意;我对那些总是抱怨命运不佳的人没有耐心。故选C。14. 答案: D. fault常用来指“个人的过错或责任”。15. 答案:A. 根据句意:她知道他的堂兄要走,所以她是特意来的。II. 完形填空(30分)16. hardl
105、y=almost not,这里指作者情难自抑,要告诉人们一个白色的谎言。答案为C。17.scene指情景、场面。答案为A。18.显然,这是指六年前她刚刚到来。答案为B。19.根据语意:指她一来就向我们许诺,要和我们一起居住在这个村庄。答案为A。20.此为固定结构。答案为B。21.根据句意:村民的孩子们甚至做完了家庭作业和家务活以后,还要花更多的时间读书。这里从侧面反映了她是个好老师。答案为A。22.这里指担心、害怕老师有一天会走。此题应与第9题语义一致。答案为B。23.面带微笑要用wear。wear还可用于表示戴首饰,穿鞋、袜等。答案为A。24.根据上文,应指“担心她离开”。答案为D。25.g
106、o all out in sth.指在某一个方面全力以赴。显然这里指在教育孩子们方面。答案为A。26.value of ones life意思为“人生的价值”。答案为C。27.be after意思为“追求”。这句话的意思是:因此那(人生的价值)一定就是你在那五年中所追求的东西。答案为A。28.根据上下文,这里暗指她的病情开始恶化。答案为A。29.这里指疾病和情感折磨着她,使她很痛苦。答案为B。30.在课堂上,我们听她讲课。答案为A。31.根据下文她要离开,但又有点犹豫。答案为B。32.这里指或许她在设法寻求合适的理由。答案为D。33.习惯用语wish sb. the very best意思为“
107、祝愿某人万事如意”。答案为C。34.指村民们表达了对她的感谢之情。答案为A。35.这里指火车带走了她和她那颗悲伤的心。答案为C。III. 阅读理解 (40分)36. D 细节理解题。从第一段最后一句可知,人的指纹是独一无二的。37. C 推理判断题。从第二段第二句Burns, cuts and other damage to the outer part of the skin will be replaced in time by new one, which bears a reproduction of the original pattern.可以推断正确答案为C。38. B 推理判断
108、题。从第二段最后两句可知,罪犯要想改变以前的指纹,必须把内部的皮肤损害掉。39. B 细节理解题。从第三段第四句Because of the simplicity and economy of this system可知。指纹鉴别的方法简单而且经济。40. B 细节理解题。从第二段第三句Improving the health of the populations可知正确答案。41. A 推理判断题。从第二段后两句可以推断,盖茨认为美国人应该关心其他国家的人们。42. D 推理判断题。从最后一段可以推测,他之所以提前捐献出他的财产是因为他很关心广大的受苦受难的人们。43. B 推理判断题。从文
109、章描述的内容我们知道,比尔盖茨把巨大的财富捐献出来,用于帮助世界各地需要帮助的人们,充分说明他极富有爱心,非常善良。44. D 细节理解题。从第二、三段可知,动物能提前感知到危险临近,逃到安全地方去。45. C 细节理解题。从第三、四段可知,人和动物都能感觉到Rayleigh waves。46. D 细节理解题。从最后一段第四句可知。47. A 词义猜测题。该词指代的意思从前一句Maybe we screen it out because 可以确定。48. D 细节理解题。由文章的第一段的第一句可知。49. C 细节理解题。由文章的第四段的第三句可知。50. B 细节理解题。由文章的第四段可知
110、,24岁以下上网的人最多,因此22岁最高。第二节: 51-55 CGDEBIV. 短文改错(满分10分)I will share with you a true story happened a couple of days agoOne of my classmate that/which或将happened改为happeningclassmatesbought a bag of snacks from a food storeA few roommates were then invited to enjoy snackstheUnluckily, all of them got pois
111、oned and had stomachaches with our faces paleThey are theirwerequickly sent to a nearby hospitalDoctors examined them but gave them some medicineThey andwere out of danger soon before taking the medicineThis accident should make us to realize the afterseriousness of the food safety problemI strong s
112、uggest that the whole society pays more stronglypayattention to food safetyV.书面表达(25分)One possible versionMy English Teacher My English teacher is Zhang Jincai. He is 42 years old. He has been a teacher since he was 22. Mr. Zhang is strict, but also kind to us. He always answers our questions patien
113、tly. Though he is usually serious, and a man of few words, he is humorous in class and has a rich knowledge. All of this makes his classes lively, interesting and attractive. Now there are thousands of his former students all over the world. For his teaching achievements he has been recognized at th
114、e national level. Furthermore, in his spare time, Mr. Zhang has many hobbies, like reading, body-building and traveling. Mr. Zhang is my favourite teacher as well as my best friend.附加题:I. 单词拼写 56. bowing 57. appearance 58. patience 59. manners 60. starving61. passage 62. surrounded63. faults 64. env
115、elops65. accountII阅读理解【答案与解析】一位医生救活了一位女士的儿子,女士为了表示感激,亲手缝制了一个钱包,医生却嫌礼轻而拒绝了,殊不知里面装的是4张面值为五十英镑的钞票。66. B。细节题。根据第1段 his young patient got well and was soon able to get up and run about again 可知答案为 B。67. D。细节 题。根据a little present like that is very nice between friends, but a doctor needs to be paid proper
116、ly for what he has done 可知答案为 D。68. D。细节题。根据 The lady was so surprised and hurt so much that she could not reply for a moment 可知此题答案为 D。69. C。细节题。根据原文可知医生要的医疗费是50英镑,而女士送的钱包里装的却是4张面值为五十英镑的钞票,由此可判断出此题答案为 C。70. D。推断题。医生会因为误会了这位女士而感到 sorry(抱歉)也会因为没有得到其他3张钞票感到 regret(遗憾),所以此题答案为 D。Module 3期中综合复习检测题I. 单项选
117、择1. B. 考查动词短语。句意:没必要打扮,你怎么穿都行。get up意为起床;dress up意为打扮;put up意为搭建,张贴;take up意为占用,占据。2. A. 考查时态和语态。take place为不及物动词短语,无被动,时态为完成时。3. A. 考查分词。drowned意为溺死,drowning意为正在溺水中.句意为他在救溺水小女孩的时候溺水而死。4. B. 考查定语从句。第一个空缺一个时间状语,第二个空从句缺主语。5. C. 考查情态动词。句意为我本不应该吃那么多,所以用shouldnt+ have done。6. A. 考查短语用法。put on weight为增肥固定
118、用法,其它选项没有此用法。7. C. 考查词义辨析。句意:比尔锻炼身体为了加强他的力量,故用strength。8.D. 考查limit的用法。句意为:聪明的人知道自己的缺陷,limit既有动词也有名词词性,表局限性。10. A. 考查动词短语辨析。句意:那个男孩逃脱了打碎玻璃的惩罚,get away with表示逃脱惩罚;put up with意为忍受;get along with意为和相处;get in意为进来 。11. D. 考查permit的用法。permit doing或permit sb to do sth。12. C. 考查介词词组。in all为总共,总计;after all为毕
119、竟,终究; on the contrary为相反的;On the other hand为另一方面。13. C. 考查动词意义。bring about意为引起,带来;bring down意为减少,降低;bring up意为教育,抚养,提出.14. A. 考查短语辨析.account for意为为做出解释;call for意为需要; ask for意为要求;care for意为喜欢15. B. 考查宾语从句。宾语从句语序为陈述句语序,what为主语,the matter为表语。II. 完形填空16. C. 上句谈到不擅长舞蹈,下句妈妈鼓励他继续尝试,并鼓励他说今晚会不同的,故选C。17. B. 有
120、下文每个星期六晚上是一周最好的。可与父母一起去到俱乐部可知今晚要做的事情而感到叹息。故选B。18. D. 由下句约翰尼现在长大了想和女孩跳舞。故应选D。19. A. 小时候和父母一起跳舞,而现在长大了。所以希望能和女孩一起跳舞。表示一种愿望。故选A。20. D. 句意为:约翰尼和他的父母来到俱乐部、音乐已经开始了。应用when引导时间状语从句。21. C. 句意为:约翰尼鼓足勇气朝Lisette走去。Spirits表示“精神”;feelings表示“感情”;courage表示“勇气”;strength表示“力量”。C选项符合句意。22. A. 约翰尼努力跟上Lisette飘逸的舞步。Smoot
121、h表示“平滑”;clumsy表示“笨拙的”;slow表示“缓慢”;small表示“小”。根据句意,应选A。23. B. 因为他的朋友皮埃尔说了约翰尼跳舞的蹩脚的舞姿,而引发人群发出的大笑。laughter burst爆发出笑声。24. A. 由于受到了讥讽,约翰尼跑出去。break away逸出(消散,拆毁,脱开,离开,逃脱);go out 熄灭break up开垦(破碎,破坏,解散,结束,衰弱);turn out翻转(生产,关闭,出动,证明是)根据句意,应选A。25. C. 第二个星期六,Alcide开车给约翰尼家送土豆。驾驶汽车应该用drive。26. D. 碰巧听到约翰尼拉手风琴,感到吃
122、惊,于是眼睛睁得很大。Open表示“睁开”;roll表示“滚动”sharpen表示“ 削”;widen表示“扩大,变大”根据句意应选D。27. C. 然后他就开走了,留下约翰尼张着凝视嘴巴凝视他他。28. D. 从句意:在俱乐部,约翰尼扫描人群寻找Lisette并认出了她。我们可以判断出应用spot表示“认出”29. A. Alcide突然宣布约翰尼将加入队伍,这一举止,出乎意料。故选A。30. B. 从上句可知约翰尼颤抖走上讲台,他的眼睛盯着地板。故选B。31. B. 句意为:他开始演奏,而且乐队随后加入。get round 表示“(消息)传开,走动,旅行”;join in表示“参加,加入”
123、;turn around 表示“转身(转变,逆转,卸完货离去)”;show off表示“炫耀,卖弄”。根据句意应选B。32. C. 句意为:约翰尼一直玩到舞会结束。Over表示“结束,完结”33. A. 句意为:正当约翰尼向外走时, 看见Lisette和她的朋友靠近门。引导时间状语从句应用As。34. B. Lisette走上前,笑着说。“你今晚演的真好!”backward表示“向后”;forward表示“向前地”;onward表示“前进,在先”;downward 表示“向下”。根据句意应选B。35. B. 句意为:他继续往前走,甚至连皮埃尔绕道过去。加强语气。III. 阅读理解阅读A篇36.
124、 A. 细节推断题。从第三段第二句中的subordinate fish grows to within 5-10% of the size of its larger competitors, it causes a fight得出答案。37. D. 词义判断题。由上句it causes a fight which usually ends in the smaller goby being driven away from the group.可以推断出D的答案。38. B. 细节判断题。从第四段最后一句话中可知道,拒绝供给他们额外的食物,而保持小,避免战斗。故选B。39. D. 主题大意题
125、。从文章中的第一段第二句Fish diet to avoid being得出本篇文章主要是关于Fish dieting的。阅读B篇40. A. 推理判断题。从文章第一段Andrew Ritchie, inventor of the Brompton folding bicycle, once said that the perfect portable bike would be “like a magic carpetou could fold it up and put it into your pocket or handbag”.41. C. 细节判断题。从文in Grouts day
126、, tyres were solid, 可知。42. A. 细节判断题。从第四段最后一句话Duncan Fitzsimons, has developed a wheel that can be squashed into something like a slender ellipse (椭圆). Throughout, the tyre remains inflated.可知。43. C. 逻辑判断题。从整篇文章中可以看出是对便携式是自行车的设计的改进。阅读C篇44. B. 细节理解题。推理判断题。根据第1段I think half of them fell off their chair
127、s可知建筑师们对Gerner的要求感到不可思议,不可相信。应选择B。A“他们激动得失去了平衡”,C“他们几乎不感兴趣”,D“他们突然大哭”都不符合本意。 zxxk 45. D. 文章结构理解。根据第2段的描述,工程的实施应按照“设计提供样品评估建设”的程序。其它程序都不符合标准的建筑要求。46. C. 细节理解题。根据第3段such aggressive targets are difficult because design requirements like more natural light for students go against the realities of a dese
128、rt climate可知建筑绿色校园的难题是沙漠气候。而并非巨大的面积、有限的设施或贫瘠的自然资源。47. A. 细节推理题。根据最后1段“I dont believe in the new green religion,” “Some of the building technologies that you get are impractical”可知Gerner对上面提到的计划感到怀疑,应选择A。阅读D篇48. D. 细节理解题。根据第1段Today the boundaries still exist, but they seem not clear.说明工作和休息的分界线现在变得不明
129、显了,故选择D。A“工作时间与休息时间相等”,B“很多人在星期一休息”,C“人们很难判断在什么时候休息”都与真实含义不符。 zxxk49. C. 推理判断题。根据第2段描述,作者提出这样的问题是想说明人们不清楚时间规律,而并非“不能充分利用时间”、“喜欢工作以得到额外报酬”或“欢迎富有弹性的工作时间”。50. B. 推理判断题。根据第3段we should go to school due to social custom and parents demand rather than to the law可知学生们认为上学是迫于社会习惯或家长的要求而不是出于时间规律,应选择B。第二节:51-5
130、5 GEFADIV. 短文改错第二句:were are; in后面加上the第三句:This It第四句:painting paintings; but and 第五句:popularly popular; for去掉第六句:when if; them us第七句:hear hearingV. 书面表达Dear Zhang Hua,Its three months since I heard from you last time. Now I want to tell you an impressive story happened on my first lesson.On hearing
131、the bell, students ran into the classroom as quickly as they can. But a boy, Li Ming, whose father died a month ago, was late for the class. He stood outside the classroom, silently. I smiled to him and let him came in. After a while, he cried on his desk. Then I walked to him and asked what had hap
132、pened .He told me that his mother was ill and he had to take some medicine for her. At the same time, he apologized to me for his lateness. Moved by his words, I praised him for his deeds and decided to sing a song named “Mother” for the students. How time flies! Class was over before I realized it.From the story I felt we should respect our parents and do our best to help them. Do you think so? Im looking forward to your reply.Yours truly,Li Hong