1、课时分层作业(五).单句语法填空1My chief purpose is to point(point) out the difficulties of the matter.2It is not always easy to refuse(refuse) invitations.3His ambition is to meet(meet) his favourite pop star face to face.4The concert was a great success than expected(expect)5It should be kept in mind that each d
2、ay is a step,a new step that leads up to the fixed goal.6Although he failed in this entrance examination(examine),he didnt lose heart.7Ive been teaching Koreans and Taiwanese students and I find this kind of job truly rewarding(reward)8To read (read) French is easier than to speak it.9The most impor
3、tant thing is to negotiate(negotiate) with them about the future of the plant.10It took years of work to reduce(reduce) the industrial pollution and clean the water.完形填空From the time I lined up my dolls on the sofa in playschool,I wanted to be a teacher. “Open your books,” I would 1 my teddy bear an
4、d dolls. Then I would delightedly teach them whatever new things I had just 2 at school. For me,dream was one thing,and 3 was quite another. My family was too poor to cover my tuition. Finally,with others help,I attended a state university. However,I 4 needed more money to pay for my other expenses,
5、so I found a parttime job, 5 test tubes in the science department. By then I believed that every dirty test tube I washed meant I was one step closer to my 6 When working as a substitute (代替) teacher in the local area,I learned they were planning to 7 the biology teacher I had substituted for. I was
6、 sure the position was meant for me. However,the principal (校长) said,“Youre too 8 . This last teacher had a lot of discipline problems because of his age. We want someone olderwith more 9 ”I cried all the way to work,disappointed and 10 .Suddenly,a stranger who I met by chance asked me what had happ
7、ened. I told him how much I wanted to teach and how upset I was to be 11 because of my age. Then I also shared some of my thoughts with him. He 12 me,“Never lose heart. I believe you can make it.” The next morning my phone rang. It was the principal calling to offer me the 13 position. I was totally
8、 confused and asked him why. He explained,“You made quite an impression on the chairman of our Board of Directors. He 14 that you should have this position.” A few weeks later,I stood by the door of my classroom,welcoming my 15 on their first day of school. When they were settled,I said with a smile
9、,“Open your books.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者从小就想要当老师,但是家庭条件有限,作者只好半工半读,经过一番周折后,终于成为一名生物老师。1A.persuadeBcalmCinstructDcongratulateCpersuade说服;calm使镇定;instruct指导;congratulate祝贺。我想要成为一名老师,所以我是以老师的口气来指导泰迪熊和布娃娃。2A.foundBchangedCundertakenDlearnedD根据句意“我非常高兴地把我在学校刚学到的所有新东西都教给它们”可知,选D。3A.adviceBinterestCschoolingDt
10、imeCadvice建议;interest兴趣;schooling学校教育,学费;time时间。根据下文可知,我家非常穷交不起学费,所以对我来说,梦想是一回事,上学又是另外一回事了。故选C。4A.almost BsuddenlyChardly DstillD根据句意“最后,在别人的帮助下,我上了一所州立大学。但是,我仍然需要更多的钱来支付其他的费用”,故选D。5A.decoratingBcleaningCcollecting DproducingB根据下文“By then I believed that every dirty test tube I washed.”可知,我的兼职工作是清洗试
11、管,故选B。6A.houseBjobCdream DschoolC根据句意“那时我相信我每洗一个试管,就离我的梦想又近了一步。”可知,答案为C。7A.punishBreplaceCpraise DacceptB根据下文我想要申请这个职位可知,他们想要换掉生物老师。故选B。8A.young Bimpatient Cbusy DstrangeA根据下文的“We want someone older”可知,校长嫌我太年轻。9A.adventureBconfidenceCexperienceDindependenceC根据句意“我们想要年龄大些的,经验丰富的”可知,选C。10A.tiredBcomfo
12、rtableCnervousDsorrowfulD因为我被拒绝,所以我感到非常失望和难过。11A.called on Blooked afterCturned down Dbrought upCcall on拜访,号召;look after照顾;turn down拒绝;bring up抚养,呕吐。根据句意“因为年龄而被拒绝,我是多么的沮丧啊。”可知,选C。12A.comforted BorderedCthanked DpromisedA根据下文的“不要灰心,我相信你会成功的。”可知,他在安慰我。13A.biology BmathCEnglish DChineseA根据上文提到的生物老师可知,选
13、A。14A.suggested BinformedCcomplained DregrettedAsuggest建议;inform通知;complain抱怨;regret遗憾。根据句意“他推荐你担任这个职位”可知,选A。15A.parents BstudentsCteachers DfriendsB我站在教室门口,迎接第一天上学的学生们。.语法填空During most of the Stone Age,people lived by hunting and gathering their food in Egypt. They traveled 1. place to place in the
14、 Nile Valley,harvesting wild grasses,digging up roots,and finding bird eggs. They fished in the Nile River and gathered reeds (芦苇杆) from its shores 2. (make) baskets.By around 10,000 BC,Egypt had gotten so 3. (crowd) that people were forced to begin growing their own food. People also began to keep
15、cows,sheep and pigs that they 4. (possible) bought from their West Asian neighbors. This is 5. we call the Agricultural Revolution today.But farming brought many other 6. (change) too. Once people started planting crops,they had to defend the land 7. their crops were. There was more fighting. Soon p
16、eople began to band together into larger communities that could fight better. They chose leaders. 8. (see) the advantages that farming brought them,those leaders forced more and more people to start farming and settle down under their leadership.Around 3,500 BC,donkeys 9. (use) to carry ivory and go
17、ld north into Egypt,and to carry Egyptian things south to Sudan and Kenya. That made both places 10. (rich) than they were before. Together,the trade and the farming helped to start the Old Kingdom.【语篇解读】文章介绍了埃及人生活方式的发展变化过程。1from考查介词。from.to.意为“从到”,是固定搭配。2to make考查非谓语动词。句意:他们在尼罗河里钓鱼,收割岸边的芦苇杆来制造篮子。to
18、 make baskets是目的状语。3crowded考查词性转换。crowded是形容词,作get的表语。4possibly考查词性转换。possibly是副词,修饰动词buy。5what考查名词性从句。“ we call the Agricultural Revolution today”是表语从句,在该从句中,call缺少宾语,故该从句应用what引导。6changes考查名词。many修饰可数名词复数,故该空填changes。7where考查定语从句。“ their crops were”是定语从句,修饰the land,the land在从句中作表语,表地点,故该从句应用关系副词where引导。8Seeing“ (see) the advantages that farming brought them”在句中作状语,主语those leaders和see之间是主动关系,故该空应填现在分词。9were used考查时态和语态。该句时间状语为“Around 3,500 BC”,故该句应用一般过去时态。且主语donkeys和use之间是被动关系,根据主谓一致原则,该空填were used。10richer考查比较级。该空作make的宾语补足语,故应填形容词,且根据后面的than可知,该空应填rich的比较级。