1、Unit 2 Bridging Cultures课时素养达标The British are known for their sense of humour. However, it is often difficult for foreigners to understand their jokes. The main point to remember is that the British often use understatement. Understatement means saying less than you think or feel. For example, if so
2、meone gets very wet in a shower of rain, he might say, “Its a little damp(潮湿的) outside. ” Or, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, “She isnt exactly friendly. ” Understatement is often used in an unpleasant situation or to make another person look silly.
3、Understatement plays an important part in British humour. Another key to understanding British humour is that the British like to make fun of themselves as well as others. They often laugh about the silly and unpleasant things that happen in our everyday life when someone accidentally falls over in
4、the street. They also like to make jokes on people from different classes of society. They like to make jokes about their accents, the way they dress and the way they behave. Whats more, the British love to watch comedies about people who do not know how to behave in society. The comedy series Mr Be
5、an is a good example of this kind of humour. Mr Bean is the character created by British actor Rowan Atkinson in 1990. Mr Bean doesnt talk often, and instead he uses his body movements and facial expressions to make people laugh. Perhaps what makes Mr Bean so funny is that he does things that adults
6、 in the real world cannot do. Mr Bean is popular in many countries around the world because you do not have to speak English to understand the humour. Because of this, many people have become familiar with the British sense of humour. 【语篇概述】本文为说明文, 主要介绍了英国人幽默的主要特点是轻描淡写和喜欢开自己和他人的玩笑。. Read the passage
7、 and get the main idea of the text. How to understand British humour. . Choose the best answer. 1. Why is it difficult for foreigners to understand British jokes? A. The British often stick to the facts. B. British jokes are involved with many different cultures. C. British jokes are not as funny as
8、 jokes in other countries. D. The British try to make out that something is less important than it is. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段以及第二段可知, 英国幽默的主要特点就是对叙述的事情轻描淡写。2. The author explains understatement by_. A. describing a processB. making comparisonsC. following time orderD. using examples【解析】选D。推理判断题。第二段所举的两个
9、例子旨在说明英国人喜欢轻描淡写。3. How does Mr Bean make people laugh? A. By using his body movements and facial expressions. B. By making jokes about others accents. C. By copying others behaviour. D. By telling funny stories. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段“. . . he uses his body movements and facial expressions to make people laugh”可知选A项。