收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 A life’s work Section Ⅰ Starting out .doc

上传人:a**** 文档编号:444441 上传时间:2025-12-05 格式:DOC 页数:5 大小:48.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 A life’s work Section Ⅰ Starting out .doc_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 A life’s work Section Ⅰ Starting out .doc_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 A life’s work Section Ⅰ Starting out .doc_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 A life’s work Section Ⅰ Starting out .doc_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 A life’s work Section Ⅰ Starting out .doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(四)Unit 2Section Starting out & Understanding ideas.阅读理解AFor a girl whos interested in fashion, what would be the dream job? Being a model? Probably nothats for a pencil thin who doesnt eat. One answer is, fashion stylist.Girls can find it hard to ignore this attractiveness and the field is open

2、ing up to normal girls, not only style or fashion design majors. “It looked too high before, but now I find it more approachable,” said Xue Rui, 22, a Fudan University Chinese literature graduate who works as an assistant stylist at Hermes in Shanghai. “There is no certain principle in dressing up m

3、odels, and you can try every way with your own distinct taste to make them pretty and attractive.” Some professionals said that Xues not mistaken.The attractiveness of this work is not only in the wonderful clothes. Now its a career with a bright future and pay_packet. The income can allow you to bu

4、y expensive clothes and, with your name and photo appearing on pages, readers will remember your fashion tips.A stylist at a fashion magazine can have some unique rights. You have a chance to contact famous persons and dress them up in a style you like. You need to cooperate with top photographers a

5、nd select places around the world to take photos in. You might also be invited to fashion shows of top brands and can select some of the favourite clothes.“You have to be allround, from hair and makeup to clothes, shoes, and accessories (配饰) to the event,” said He Qing, 21, a junior in fashion desig

6、n at the Beijing Institute of Fashion Technology. “You have to know everything, and handle several things at the same time. Its challenging. Thats why I love it.”So, remember, girls, youve been warned.1What can we learn from the text?AThere are certain principles in dressing up models.BThe only attr

7、activeness of a fashion stylist is in the wonderful clothes.COnly style or fashion design majors can work as a fashion stylist.DA stylist knows how to make a person beautiful, from head to toe.2The underlined phrase “pay packet” means _.Aa large bag Ba large amount of moneyCa great chance Da good ch

8、oice3Which of the following can be the best title of the passage?ATop Brands BFashion MajorsCFashion Stylists DPromising GirlsBA qualified doctor who rarely practised but instead devoted his life to writing. He once said, “Medicine is my lawful wife and literature is my lover.” Russian writer Anton

9、Pavlovich Chekhov was a great playwright (剧作家) and one of the masters of the modern short story.When Chekhov entered the Moscow University Medical School in 1879, he started to publish hundreds of comic short stories to support his family. After he graduated, he wrote regularly for a local daily new

10、spaper.As a writer he was extremely fast, often producing a short story in an hour or less. Chekhovs medical and science experience can be seen through the indifference many of his characters show to tragic events. In 1892, he became a fulltime writer and published some of his most memorable stories

11、.Chekhov often wrote about the sufferings of life in small towns of Russia. Tragic events control his characters who are filled with feelings of hopelessness and despair.It is often said that nothing happens in Chekhovs stories and plays. He made up for this with his exciting technique for developin

12、g drama within his characters. Chekhovs works combined the calm attitude of a scientist and doctor with the sensitivity of an artist.Some of Chekhovs works were translated into Chinese as early as the 1940s. One of his famous stories, The Man in a Shell, about a school teachers extraordinarily order

13、ly life was selected as a text for Chinese senior students.4Anton Pavlovich Chekhov _.Ahad a lawful lover Bwrote only short storiesCused to be a lawyer Dwas a capable doctor5In 1880, Chekhov _.Abecame a fulltime writerBstudied medicine in Moscow UniversityCpractised medicine in his hometownDpublishe

14、d his most memorable stories6Which of the following words cant be used to describe Chekhov?ASensitive. BCalm.CQuickminded. DWarmhearted.7Which of the following is the right order of the events?abecame a doctorbbecame a fulltime writercstarted to publish comic short storiesdwrote regularly for a loca

15、l daily newspapereentered the Moscow University Medical SchoolAe c a d b Bd a b c eCe c b a d Da e c b d.完形填空Five years ago, I left my job to work on a ship. After working as a junior doctor, I was willing to take the risk. _1_ for adventure, I boarded a ship in Singapore with 2,000 passengers and c

16、rew. To my _2_, the hospital was well equipped, with an Xray machine and a blood analyzer.As a doctor, I was _3_ for the 600 crew. Far from _4_ seasickness and sunburn, I had to deal with other diseases. The ships medical centre was _5_ a floating emergency room, and we didnt have a team of speciali

17、sts on hand for a second _6_. With long and unpredictable hours, it required mental _7_.Many of the passengers were elderly. Heart attacks dont _8_ geography and emergency evacuations (疏散) were difficult to arrange. I recall one such patient, who was taken off the ship halfway through the Panama Can

18、al. After a _9_ ride in an old ambulance, I was relieved that the patient _10_ long enough to arrive at the hospital in Panama City. _11_, there were several unexpected benefits to the job. I regularly _12_ the passenger facilities. On rare days off, I _13_ as a tour guide on trips ashore.Now, I und

19、erstand being a ship doctor is not a jobits a way of _14_. One year at sea became two. I lost my career ambitions, _15_ I redefined happiness in my life.,1A.Hungry BSkillful CSuitable DConcerned2A.shock Bdisappointment Cexcitement Drelief3A.powerful Bresponsible Chopeful Dhelpful4A.treating Bsufferi

20、ng Cescaping Dstopping5A.exactly Bparticularly Ccertainly Dactually6A.examination Bconsideration Copinion Ddiscussion7A.comfort Bcommunication Ctoughness Dpressure8A.care about Brefer to Ctrouble with Drely on9A.relaxing Bboring Cpromising Dterrifying10A.survived Bstruggled Cawoke Dstuck11A.Steadily

21、 BThankfully CImportantly DGenerally12A.cleaned Bfixed Cenjoyed Dprotected13A.returned Btravelled Cperformed Dvolunteered14A.confidence Blife Cexperience Dsuccess15A.though Bunless Cbut Dor课时作业(四).阅读理解A【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种时尚职业时尚造型设计师。1答案与解析:D细节理解题。根据文章倒数第二段内容“You have to be allround. Thats why I

22、 love it.”可知,作为一个时尚造型设计师,必须全面地从头到脚地知道如何设计搭配。故选D项。2答案与解析:B词义猜测题。根据后文“The income can allow you to. remember your fashion tips.”可知,这是一个高收入职业,之后句子对其进一步解释,可推知句中的pay packet可以理解为“high income”,B项“a large amount of money”为合理释义。故选B项。3答案与解析:C主旨大意题。文章结构为总分结构,第一段提出本文中心主题“One answer is, fashion stylist.”可知,本文主要对这

23、个职业进行了介绍。故选C项。B【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了优秀的作家Chekhov的写作之路,从最开始的医生兼职写作到后来成为一名全职作家,他给世人留下了许多优秀的作品。4答案与解析:D细节理解题。根据第一段第一句中“A qualified doctor who rarely practised”可知,契科夫是个合格的医生。故选D项。5答案与解析:B推理判断题。根据第二段第一句中“When Chekhov entered the Moscow University Medical School in 1879”可知,契科夫1879年进入莫斯科大学学医,可以推断契科夫1880年正

24、在大学学医。故选B项。6答案与解析:D推理判断题。根据第五段中“Chekhovs works combined the calm attitude of a scientist and doctor with the sensitivity of an artist.”及第三段中“As a writer he was extremely fast, often producing a short story in an hour or less.”可知,他是一个沉着冷静且思维敏捷的人,但是文中没有提到他的热心肠。故选D项。7答案与解析:A细节理解题。根据第二段“When Chekhov ent

25、ered the Moscow University Medical School in 1879, he started to publish hundreds of comic short stories to support his family. After he graduated, he wrote regularly for a local daily newspaper.”及第三段“In 1892, he became a fulltime writer and published some of his most memorable stories.”可知,正确顺序应该是:e

26、cadb。故选A项。.完形填空【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议的文章。文章讲述了自己离职到船上从事医生的职业给自己带来的改变,让我重新定义了生活中的幸福。1.答案与解析:A根据前一句可知我愿意冒这个险。故选A项。2.答案与解析:D由上文作者用risk描述海上的工作可知作者对海上的工作是有担忧的,而下文“the hospital was well equipped”可知医院设施很好,所以让作者松了一口气,如释重负。故选D项。3.答案与解析:B固定搭配。be responsible for“对负责任”,结合题意,故选B项。4.答案与解析:A作为医生,除了治疗晕船和晒伤,我不得不处理其他疾病,因为我的

27、病人得的病种类繁多。短语far from“远不止,远非”,结合句意,故选A项。5.答案与解析:D船上的医疗中心实际上是一个漂浮的急诊室,我们手头没有专家小组可以提供其他意见。根据语境事实上(actually),符合题意。故选D项。6.答案与解析:C根据语境,我们没有专家队伍再给我另外的建议(opinion)。故选C项。7.答案与解析:C本句前半句说在漫长的不可预测的时间里,所以是需要坚毅的精神。故选C项。8.答案与解析:A结合题意,心脏病的发生不在乎地理位置(即心脏病随时可能发生)。故选A项。9.答案与解析:D由上文说“I recall one such patient, who was ta

28、ken off the ship halfway through the Panama Canal.”可以看出旅途并不轻松,所以在一个老旧的救护车里,应该是一个令人有点害怕的旅途,也对应了后面我如释重负地知道他到达医院了。故选D项。10.答案与解析:A结合上文,在一个可怕的旅途中,这个病人能到达医院,应该是活下来了。故选A项。11.答案与解析:B结合句意,thankfully符合题意。故选B项。12.答案与解析:C根据上文知道,前面说的是在船上工作不好的方面,而这一段说的是幸亏还有好处,所以我应该是喜欢船上的设施的。故选C项。13.答案与解析:D结合前文,知道作者是名医生,所以根据句意,我应该是志愿当的导游。故选D项。14.答案与解析:B根据语境,结合下文“我重新定义了生活中的幸福”,可知此处说的是生活的方式。故选B项。15.答案与解析:C结合前面说我失去我事业上的抱负,所以到此处“我懂了生活中的幸福的含义”,表示转折。故选C项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1