收藏 分享(赏)

2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Success Section Ⅳ Grammar巩固练习(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:442236 上传时间:2025-12-02 格式:DOCX 页数:5 大小:20.31KB
下载 相关 举报
2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Success Section Ⅳ Grammar巩固练习(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共5页
2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Success Section Ⅳ Grammar巩固练习(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共5页
2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Success Section Ⅳ Grammar巩固练习(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共5页
2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Success Section Ⅳ Grammar巩固练习(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共5页
2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Success Section Ⅳ Grammar巩固练习(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2 SuccessSectionGrammar一、用所给词的适当形式填空1.I felt excited just (think) about it.2.Just imagine never (have) to pack a suitcase.3.We wrote a letter to Father Christmas,(tell) him what we wanted for Christmas.4.Across the painting named RacingHorse,we can see a horse (run) at high speed like a missile

2、 across the sky.5.He came into the classroom,(sing) and (dance).6.He came out of the spaceship,(smile) and (wave) to the crowds (wait) for him.7.The sisters father was strict with them,(train) them hard (compete) against each other.8.The mail service may disappear with the (increase) use of email.二、

3、句型转换:将画线部分改为非谓语形式1.You can enjoy an amazing view from the Sky Tower,which stands in the centre of the city.2.You will find it not surprising if you take the budget into consideration.3.The thief grabbed the girls bag and ran away.He saw the whole process.三、阅读理解AMakeUpYourMindtoSucceedKind-hearted pa

4、rents have unknowingly left their children defenseless against failure.The generation born between 1980 and 2001 grew up playing sports where scores and performance were played down because “everyones a winner”.And their report cards sounded more positive than ever before.As a result,Stanford Univer

5、sity professor Carol Dweck,PhD,calls them “the overpraised generation”. Dweck has been studying how people deal with failure for 40 years.Her research has led her to find out two clearly different mindsets that have a great effect on how we react to it.Heres how they work:A fixed mindset is grounded

6、 in the belief that talent is geneticyoure a born artist,point guard,or numbers person.The fixed mindset believes its sure to succeed without much effort and regards failure as personal shame.When things get difficult,its quick to blame,lie,and even stay away from future difficulties.On the other ha

7、nd,a growth mindset believes that no talent is entirely heaven-sent and that effort and learning make everything possible.Because the ego(自尊)isnt on the line as much,the growth mindset sees failure as a chance rather than shame.When faced with a difficulty,its quick to rethink,change and try again.I

8、n fact,it enjoys this experience.We are all born with growth mindsets.(Otherwise,we wouldnt be able to live in the world.) But parents,teachers,and instructors often push us into fixed mindsets by encouraging certain actions and misdirecting praise.Dwecks book,Mindset:TheNewPsychologyofSuccess,and o

9、nline instructional programme explain this in depth.But she says there are many little things you can start doing today to make sure that your children,grandchildren and even you are never defeated by failure.1.What does the author think about the present generation?A.They dont do well at school.B.T

10、hey are often misunderstood.C.They are eager to win in sports.D.They are given too much praise.2.A fixed mindset person is probably one who.A.doesnt want to work hardB.cares a lot about personal safetyC.cannot share his ideas with othersD.can succeed with the help of teachers3.What does the growth m

11、indset believe?A.Admitting failure is shameful.B.Talent comes with ones birth.C.Scores should be highly valued.D.Getting over difficulties is enjoyable.4.What should parents do for their children based on Dwecks study?A.Encourage them to learn from failures.B.Prevent them from making mistakes.C.Guid

12、e them in doing little things.D.Help them grow with praise.BMiles was born in Alton,a city on the Mississippi River in Illinois on May 26,1926.Miless father was a dentist,while his mother was a music teacher.Miles had a good childhood,catching fish and riding horses with his older sister and younger

13、 brother.He was known as a naughty boy in school.He recalls his story,“By the age of 12,music had become the most important thing in my life.” His mother,a violinist herself,dearly wanted her son to play the violin.But brass(铜管乐器) was Miless calling,and he remembers arguments between their parents a

14、s his dad overruled his mom to fight his sons corner.He received his first trumpet(喇叭) in 1935 and began weekly music lessons with his fathers friend Mr Elwood,his lifelong teacher.Talking about his schooldays,Miles said that Mr Buchanan was the biggest influence on his life.He was the person who to

15、ok Miles all the way into music at that time.He wanted to be a musician that he had dreamed.When he was 16,Miles met his girlfriend,Irene Birth.Although she was a beautiful young woman in many ways,it was her easy-going character that attracted Miles.At the weekends,Miles and Irene would take the bu

16、s over the Mississippi River to St Louis to watch movies and go dancing.Although Miles was too shy to really enjoy dancing,he always felt confident when he danced with Irene.When he turned 17,she persuaded him to ask for a job in his band.It worked.Joining the band was a breakthrough for Miles,and m

17、arked the time when he first began to write and arrange music.5.What can we learn from Paragraph 1?A.Miles had no schooling in his childhood.B.Miles had a comfortable family.C.Miless parents were strict with him.D.Miles caught fish for meals.6.What does the underlined phrase “fight his sons corner”

18、in Paragraph 2 mean?A.Help Mother to beat Miles.B.Hit Miles in the corner.C.Defend Miless choice.D.Prevent Miles from choosing music.7.Who influenced Miles most in music according to the text?A.His father.B.His mother.C.Mr Elwood.D.Mr Buchanan.四、七选五阅读理解HowtoCalmYourTeensA major source of teen stress

19、 is school exams,and test anxiety is not uncommon.When you recognise your teen is under stress,how can parents help your teen stay calm before an exam?Be involved.Parents need to be involved in their teens work.1 What they look for is your presenceto talk,to cry,or simply to sit with them quietly.Co

20、mmunicate openly with your teen.Encourage your teen to express his worries and fears,but dont let them focus on those fears.Help them get organised.2 Together,you and your teen can work out a timetable in which he can study for what he knows will be on the test.Provide a calm setting.Help your teen

21、set up a quiet place to study and protect his privacy.Give them a nutritious diet.Its important for your teen to eat a healthy,balanced diet during exam times to focus and do his best.3 If this happens,encourage your teen to eat light meals or sandwiches.A healthy diet,rather than junk food,is best

22、for reducing stress.4 Persuade your teenager to get some sleep and/or do something active when he needs a real break from studying.Making time for relaxation,fun,and exercise are all important in reducing stress.Help your teen balance his time so that he will feel comfortable taking time out from st

23、udying to spend time with friends or rest.Show a positive attitude.5 Your panic,anxiety and blame contribute to your teens pressure.Make your teen feel accepted and valued for his efforts.Most importantly,reassure your teen that things will be all right,no matter what the results are.A.Encourage you

24、r teen to relax.B.The best thing is simply to listen.C.They will only make the situation worse.D.A parents attitude will influence their teens emotions.E.Exam stress can make some teens lose their appetite.F.Your teen may also make negative comments about themselves.G.Help your teen think about what

25、 he has to study and plan accordingly.五、语篇填空Marie Curie is probably the most famous woman scientist who has ever 1.(live).Born in Poland in 1867,she is famous for her work on radioactivity,and was twice a 2.(win) of the Nobel Prize.With her husband,Pierre Curie,and Henri Becquerel,she was 3.(award)

26、the 1903 Nobel Prize for Physics,and was then sole winner of 4. 1911 Nobel Prize for Chemistry.From childhood,Marie was praised for her great memory,and at the age of 16 won a gold medal on completion of her secondary education.5. her father lost his savings through bad investment,she had to take wo

27、rk as a teacher.From her earnings she was able to help her sister Bronia study 6. Paris,on the 7.(understand)that Bronia would,in turn,later help her to get an education.In 1891,this promise 8.(accomplish) and Marie went to Paris and began to study at the University of Paris.She often 9.(work) far i

28、nto the night and lived on little more than bread and tea.Due to her hard work,she always came 10.(one) in the examination.答案:一、1.thinking2.having3.telling4.running5.singing;dancing6.smiling;waving;waiting7.training;to compete8.increasing二、1.You can enjoy an amazing view from the Sky Tower,standing

29、in the centre of the city.2.You will find it not surprising taking the budget into consideration.3.He saw the thief grab the girls bag and run away.三、1.D推理判断题。由第一段可知,作者认为人们不知道他们对孩子的过分赞扬使得孩子们不敢面对失败。2.A细节理解题。由第三段第一、二句可知,在持消极心态(fixedmindset)的人看来,才能是与生俱来的,不用付出太多努力就能成功。3.D细节理解题。由第四段最后一句可知,对于那些持积极态度的人来说,克

30、服困难是一件快乐的事情。4.A推理判断题。按照Dweck的研究,孩子们生来都是持积极态度的人,是父母、老师和其他人把孩子培养成了持消极态度的人。因此,为了孩子的健康成长,家长应该鼓励孩子勇于面对失败,从失败中吸取经验教训。5.B推理判断题。根据第一段中的“Milessfatherwasadentist,whilehismotherwasamusicteacher.Mileshadagoodchildhood,catchingfishandridinghorseswithhisoldersisterandyoungerbrother.”可知,Miles有一个舒适的家庭。故选B项。6.C词义猜测题

31、。根据第二段中的“Hismother,aviolinistherself,dearlywantedhersontoplaytheviolin.Butbrass(铜管乐器)wasMilesscalling,andheremembersargumentsbetweentheirparents.”可知,母亲想让Miles学小提琴,而他喜欢铜管乐器。他还记得他父母之间的争论。(他们的争论应该是因为父亲支持儿子的选择)。所以画线部分的意思应是C项。7.D细节理解题。根据第三段中的“Talkingabouthisschooldays,MilessaidthatMrBuchananwasthebiggestinfluenceonhislife.”可知,在音乐方面,MrBuchanan对Miles的影响最大。故选D项。四、15 BGEAD五、1.lived2.winner3.awarded4.the5.Because6.in7.understanding8.was accomplished9.worked10.first

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1