收藏 分享(赏)

四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:441902 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:18 大小:182KB
下载 相关 举报
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共18页
四川省成都市六校协作体2014-2015学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、成都市六校协作体高2014级第二学期期中试题 英 语命题人 王梅林 审题人 蔡学甫 罗杰 李春林(全卷满分:150分 完成时间:120分钟)本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。考试结束后,将答案卡交回。注意事项: 1答第I卷前考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2选出每小题答案前,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号框,不能答在本试卷上,否则无效。第卷(选择题)第一部分 听力理解(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,共7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选

2、项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What did the man eat just now?A. An apple B. Some chicken. C. Some peaches.2.How is the new house different from the old one?A.It has more rooms . B. It has larger rooms . C. It has a small garden .3.Whats the relationship between the speakers ?A.

3、Classmates. B. Colleagues . C. Teacher and student.4.When does the conversation probably take place ?A. In the morning . B. At noon . C. In the evening.5.Why did the man call the woman ?A. To return her hat .B. To thank her for the great party .C. To ask her if he left something in her house .第二节 (共

4、15小题;每题1.5分,共22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6.What is the man going ?A. A hotel . B. A park . C. A museum.7.Why does the woman suggest Park Street?A. There is heavy traffic on Madison Street .B. It is the fa

5、stest way .C. She knows the route better.8.Which way do the speakers finally go?A. Madison Street .B. Park Street.C. 50th Street.听第7段材料,回答第9至11题。9.Where does the conversation take place ?A. In a waiting room .B. In the doctors office .C. Over the phone .10.Whats wrong with the man ?A.He has a stomac

6、hache .B. He has a toothache .C. He has a headache .11.When can the man see the doctor ?A. Right now . B. This afternoon. C. Tomorrow.听第8段材料,回答第12至14题。12.Whats the relationship between the speakers ?A. Co-workers . B. Friends . C. player and Coach13.Which sport does the woman do for exercise ?A. Run

7、ning . B. Basketball. C. Swimming.14.How often does the woman play volleyball ?A. Twice a week . B. Three times a week . C. Every day .听第9段材料,回答第15至17题。15.Who is Bobby ?A. A friend . B. A dogC.A neighbor.16.What happened to Bobby ?A. He went missing.B. He left with Jim .C. He lost his sight .17.How

8、does the woman feel?A. Angry.B. Worried . C. Regretful.听第10段材料,回答第17至20题。18.What do we know about the woman ?A. She is a nurse .B. Her husband is dead .C. She lives with her children now .19.When does the woman usually get up ?A. At 5:00. B. At 6:30. C. At 7:00.20.What does the woman like doing ?A.

9、Reading newspapers in the park.B. Doing something indoors .C. Looking in the shop windows.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ACheck out our tsunami(海啸)facts and learn some interesting information related to these great walls of water that can cause so much de

10、struction.Find out what causes tsunamis and read about some notable recent examples of tsunamis that have occurred around the globe.Tsunamis are huge waves of water that are usually caused by earthquakes or volcanic eruptions.As a tsunami approaches the shore,water may move back from the coast.If it

11、 is shallow enough,the water may be pulled back hundreds of metres.If you are in the area,observing this is a good indication that a tsunami is on the way.Regions in tsunami danger zones often have warning systems in place to give people as much time to evacuate(撤离)as possible.When tsunamis hit shal

12、low water(often near the coast),they slow down but increase in height.An earthquake in the Indian Ocean off Indonesia in December 2004 caused a tsunami that killed over 200,000 people in 14 countries.In March 2011,the Tohoku earthquake off the eastern coast of Japan caused a tsunami that was a major

13、 factor in the death of over 15,000 people.The tsunami waves created by the Tohoku earthquake reached heights of over 40 metres(131 feet)in mine areas,wiping out coastal towns and causing a number of nuclear accidents.The Japanese word“tsunami”literally means“harbour wave”Tsunamis are sometimes refe

14、rred to as tidal waves but this term has fallen out of favour because tsunamis are not related to tides.21Which of the following shows a tsunami is coming soon?AAn earthquake takes place.BThe water near the shore is pulled back.CThe water marches towards the coast.DThe water near the shore is very s

15、hallow.22In the Tohoku earthquake,over 15,000 people died mainly because of_.Athe tsunami caused by the earthquakeBthe lack of warning systemsCthe earthquake itselfDthe nuclear accidents caused by the tsunami23What can we learn from the passage?AThe word“tsunami”is from British English.BThe term“tid

16、al wave”is used more often than“tsunami”CMore people died in Indonesia tsunami than in Tohoku tsunami.DSome nuclear accidents happened after Indonesia tsunami.24The passage is developed mainly by_.Amaking some conclusions Bgiving some examplesCproviding some numbersDlisting some facts BWashington DC

17、.is the capital of the United States.Its the center of the national government.Its a busy,working city with a large population.But what is more,Washington is also a city of history and culture.Washington was created in 1790,when Congress(国会)decided to place the nations new capital in the east of the

18、 country.It was built halfway between the northern and the southern states of the America.And of course it was named after George Washington,the first President of the United States.There are many tourist sights in Washington.One of them is the White House.This is the home and office of the Presiden

19、t of the United States.Most visitors are,however,surprised by how small the White House actually is.Washington is also a great culture city.The Library of Congress contains(包括)one of the largest library collections in the world.The Smithsonian Museum holds the nations largest collection of cultural

20、materials.And John FKennedy Center is a famous center of art and culture.It has many great musical and theatre performances throughout the year.25From the passage we know that Washington is situated in_.Athe east of the USABthe center of the USACthe east and halfway away from the northDthe east,on t

21、he middle point from north to south,of the country26The writer introduces Washington in the order of _.Ageneral introduction,sights and historyBpopulation,history and cultureChistory and culture Dgeneral introduction,history,sights and culture27It can be learned from the passage that_.AWashington is

22、 the largest city in the USABWashington is a young cityCWashington is also the center of economic in the USADit is situated in the west of the USACWhen it comes to President Obama,most of his personal business is already known by the public.Personal information about his children, Malia and Sasha,ho

23、wever,has been kept a little more under wraps.The New York Times recently released a list of rules that Michelle Obama has mentioned over the years that Malia and Sasha must follow during their time in the White House,as well as in general.See how the first family educates their children:The girls m

24、ust write reports about what theyve seen on their trips,even if its not required by their school.Malia may use her cell phone only on the weekend,and she and her sister cannot watch television or use a computer for anything but homework during the week.Malia and Sasha have to play two sports:one the

25、y choose and one selected by their mother.Malia must learn to do laundry(洗衣服)before she leaves for college.The girls have to eat their vegetables,and if they say they are not hungry,they cannot ask for cookies or chips later.While these might be shocking to some,Michelle said,“Theyre not little prin

26、cesses.Its just basic rules,boundaries, and expectations that we would have normally.”Michelle also mentions another set of rules:The girls must do their chores(家务),though the White House has a large staff.Malia and Sasha have chores of their own.They must play a team sport, because its about learni

27、ng how to play on a team,how to lose and how to win gracefully.It sounds like Michelle and Barack want the best for their kids and to make them as well rounded as possible.What are your thoughts on the Obama family rules?28Whats the passage mainly about?AThe first family rules.BThe first family dail

28、y life.CHow to be good parents.DHow to be good children.29What do the underlined words“under wraps” in Para 1 probably mean?AAttractive.BSecret.CCalmDPublic.30What has to be followed after the girls every trip?AEmails.BReports.CHomework.DPhotos.31Which of the following is the exception for the girls

29、?ATo learn to do laundry.BTo play two sports. CTo use cell phone freely.DTo eat their vegetables.DIn 1901, H. G. Wells, an English writer, wrote a book describing a trip to the moon. When the explorers (探险者) landed on the moon, they discovered that the moon was full of underground cities. They expre

30、ssed their surprise to the “moon people” they met. In turn, the “moon people” expressed their surprise. “Why?” they asked, “are you traveling to outer space when you dont even use your inner space?”H. G. Wells could only imagine travel to the moon. In 1969, human beings really did land on the moon.

31、People today know that there are no underground cities on the moon. However, the question that the “moon people” asked is still an interesting one. A growing number of scientists are seriously thinking about it.Underground systems are already in place. Many cities have underground car parks. In some

32、 cities, such as Tokyo, Seoul and Montreal, there are large underground shopping areas. The “Chunnel”, a tunnel (隧道) connecting England and France, is now complete.But what about underground cities? Japans Taisei Corporation is designing a network of underground systems, called “Alice Cities.” The d

33、esigners imagine using surface space for public parks and using underground space for flats, offices, shopping, and so on. A solar dome (太阳能穹顶) would cover the whole city.Supporters of underground development say that building down rather than building up is a good way to use the earths space. The s

34、urface, they say, can be used for farms, parks, gardens, and wilderness. H. G. Wells “moon people” would agree. Would you?32. The explorers in H. G. Wells story were surprised to find that the “moon people” _ . . A. lived in so many underground cities B. understood their language C. knew so much abo

35、ut the earth D. were ahead of them in space technology33. What does the underlined word “it” (paragraph 2) refer to? A. Discovering the moons inner space. B. Traveling to outer space. C. Meeting the “moon people” again. D. Using the earths inner space.34. What sort of underground systems are already

36、 here with us? A. Offices, shopping areas, power stations. B. Gardens, car parks, power stations. C. Tunnels, car parks, shopping areas. D. Tunnels, gardens, offices.35. What would be the best title for the text? A. Alice Citiescities of the future B. Space travel with H. G. Wells C. Building down,

37、not up D. Enjoy living underground第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Eyesight plays a very important role in our daily life. Every waking moment, the eyes are working to see the world around us. Over forty percent of Americans worry about losing eyesight, but its easy to i

38、nclude steps into our daily life to ensure healthy eyes. Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight: Schedule yearly exams. 36 Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check. The good news is that millions of children now can have yea

39、rly eye exams and following treatment, including eyeglasses.Protect against UV rays(紫外线).Long-term stay in the sun creates risk to your eyes. No matter what the season is, its extremely important to wear sunglasses. 37 Give your eyes a break. Two-thirds of Americans spend up to seven hours a day usi

40、ng computers or other digital products. 38 Experts recommend that people practice the 20/20/20 rule: every 20 minutes, take a 20-second break and look at something 20 feet away. 39 As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day. Vitamins(维生素) C and E help protect eyesight and pro

41、mote eye health.Practice safe wear and care of contact lenses(隐形眼镜). Many Americans use contact lenses to improve their eyesight. While some follow the medical guidance for wearing contact lenses, many are breaking the rules and putting their eyesight at risk. 40 Otherwise, you may have problems suc

42、h as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition.A. Eat your greens.B. They can properly protect your eyes.C. Eye care should begin early in life.D. Stay in good shape by taking more vitamins.E. Always follow the doctors advice for appropriate wear.F. Parents usually dont care about thei

43、r own eyesight.G. This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。We were standing at the top of a church tower. My father 41 me to this spot in a small Italian town not far from our home

44、in Rome. I wondered 42 .“Look down , Elsa,” Father said. I gathered all my 43 and looked down. I saw the square in the center of the village, and I saw many turning streets leading to the 44 .“See, my dear,” Father said 45 . “There is more than one way to the square. 46 is like that. If you cant get

45、 to the place where you want to go by one road, try 47 .Now I understood why I was there. 48 that day I had begged my mother to do something about the terrible 49 that were served at school. But she 50 because she could not believe the lunches were as 51 as I said.When I asked my father for 52 , he

46、would not interfere(干涉). 53 , he brought me to this high tower to 54 me a lesson -the value of an open, searching mind. By the time we reached home, I had a 55 .At school the next day, I 56 poured my lunch soup into a bottle and brought it home. Then I asked the cook to 57 it to Mother at dinner. Th

47、e plan 58 perfectly. She swallowed one spoonful and said, “The cook 59 have gone mad!” Quickly I told what I had done, and Mother stated firmly that she would 60 the matter of lunches at school the next day.41. A. sent B. flew C. posted D. brought42. A. why B. where C. when D. what 43. A. strength B

48、. energy C. courage D. hope 44. A. tower B. school C. supermarket D. square45. A. gently B. angrily C. hard D. highly 46. A. School B. Mother C. Life D. Lunch47. A. one B. some C. other D. another 48. A. Later B. Earlier C. Sooner D. On49. A. marks B. deeds C. wrongs D. lunches 50. A. agreed B. refu

49、sed C. promised D. supported51. A. good B. much C. bad D. common52. A. help B. money C. answer D. advice53. A. Therefore B. Instead C. So D. But54. A. show B. teach C. prepare D. lend55. A. suggestion B. way C. problem D. plan 56. A. secretly B. clearly C. happily D. fortunately57. A. cook B. make C

50、. boil D. serve58. A. prepared B. worked C. made D. failed59. A. must B. should C. can D. need60. A. put up B. set up C. take up D. turn up第卷(非选择题)第二节(共10小题;每小题 1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。Many people keep small fish 61 pets. They keep them in a tank of water. The tank is 62 of

51、 glass. People can look through it. They can see inside the tank and watch the fish.The fish need room. They mustnt be 63 (crowd). They need oxygen to 64 (breath).There must be enough water for all fish. So the size of the tank is very important. In the tank people put small plants 65 are good for f

52、ish. They give oxygen to the water. Plants help in other ways, too. The fish can hide among the plants, sleep there and lay eggs there.The fish must be 66 (keep) in water all the time. Some can jump 67 (high). So the tank should be covered. This keeps the fish from 68 (jump) out. The fish need food

53、and should be fed every day. But 69 you give them too much food, it is very bad, for the extra food will fall to the bottom and make the water dirty. So the fish should get just enough food and finish eating 70 in ten minutes. Nothing should be left.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假如英语课上老

54、师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Rose,You asked in you last letter about my spare time activities. Well, I like more than one, such as painting and

55、model making, so my favorite is dancing. I start when I was eight years old, and its a great fun! Dancing are not difficult. If you want to do it good, you need to find a good dancing teacher and taking lessons regularly. Thats what I did and I also had to take exams every six month. Now, Ive stoppe

56、d going to lessons.I sometimes take part performances at our school, that I really enjoy very much. 第二节 书面表达(满分25分)假如你是李华,对今年一月出现的严重雾霾(heavy smog)记忆犹新,认为绿色生活方式对于改善空气质量十分有益。请根据下列要点写一篇短文,向校刊“英语角”栏目投稿。简述雾霾情况倡导绿色生活持续三周左右影响全国多地 给生活造成不便乘坐公交出行节约水电纸张注意 : 1.可以适当发挥,以使行文连贯。2标题已给出,不计入总词数。3词数:100120。Greener Life

57、,Cleaner Air 成都市“六校联考”高2014级第二学期期中英语参考答案第I卷(选择题 共100分)第一节 听力理解(1-20题,每小题1.5分,共30分)1-5 CBBAC 6-10 AACCA 11-15 BBCAB 16-20 ACBBC21B【解析】细节理解题。根据文章第三段“If it is shallow enough,the water may be pulled back hundreds of metres”可知“海岸附近的海水退去”这一现象是海啸即将到来的标志,故B项正确。22A【解析】细节理解题。根据文章倒数第三段可知,地震引起的海啸是人们死亡的主要原因,故A项符

58、合题意。23C【解析】细节理解题。根据文章倒数第三段和倒数第四段可知,在印度尼西亚海啸中死亡的人比在东日本大海啸中死亡的人多,故C项符合题意。24D【解析】推理判断题。根据文章的最后几段可知,作者主要是通过列举事实展开文章,故D项符合题意。【备注】本文介绍了海啸的相关情况,并列举了历史上的几次大海啸。25D【解析】细节理解题。根据文章第二段“It was built halfway between the northern and the southern states of the America.”可知华盛顿位于美国的东部,并且位于整个国家南北方向的中心点上,故D项符合题意。26D【解析】

59、推理判断题。通读全文可知第一段大体介绍了华盛顿,第二段介绍华盛顿的历史,第三段介绍华盛顿的旅游景点,第四段介绍华盛顿的文化,故D项符合题意。27B【解析】推理判断题。根据文章第二段可知,华盛顿是一个年轻的城市,故B项符合题意。【备注】本文介绍了简单介绍了华盛顿,以及华盛顿的历史、旅游景点和文化。28A【解析】主旨大意题。根据文章第二段“The New York Times recently released a list of rules that Michelle Obama has mentioned over the years that Malia and Sasha must fol

60、low during their time in the White House, as well as in general. See how the first family educates their children”说明本文是关于奥巴马教育孩子方面的规定,故A项符合题意。29B【解析】推理判断题。根据文章第一段“most of his personal business is already known by the public. Personal information about his children, Malia and Sasha, however, has been

61、 kept a little more under wraps.”可知虽然奥巴马的很多事情都已经为人所知,但是我们对他的孩子的信息知道的很少,都是处于一个保密的状态,故B项符合题意。30B【解析】细节理解题。根据文章第三段“The girls must write reports about what theyve seen on their trips, even if its not required by their school.”可知每次孩子们旅行以后都要写一个报告,这是奥巴马的要求,故B项符合题意。31C【解析】细节理解题。根据第三段第一行“Malia may use her ce

62、ll phone only on the weekends”可知C项是例外,孩子只能在周末使用电话,而不是自由地使用电话,其余三项都是允许的。故C项符合题意。【备注】本文讲述了奥巴马夫妇对他们的孩子所设立的一系列的教育规定。32C【解析】词义猜测题。根据该词所在句子,加州理工学院的科学家说他们已经直接确立四十亿年前火星的温度。established确立。故选C。33B【解析】细节理解题。根据最后一段“The meteorite the scientists examined is one of the oldest known rocks in the world. It is called

63、the Allan Hills meteorite。”可知科学家检测艾伦山上的古老的石头得到的发现。故选B。34B【解析】推理判断题。根据第四段“These pictures suggest that, at one time, water did flow there. Mars Rover vehicles and other spacecraft have confirmed the information.”可知火星探测器围着火星转圈,拍摄一些照片帮助科学家确定一些信息,可推知图片是火星探测器拍摄的。故选B。35D【解析】细节理解题。根据短文最后一段“Its name came fro

64、m the place in Antarctica where it was found in 1984. The meteorite is believed to have blown loose from the Mars surface when another space rock struck its “home.”它的名字来自于1984年它被发现的地方,故选D。36A【解析】推理判断题。根据文中内容介绍科学家已经确定火星的温度,从而得到火星的其他信息。可知这是一篇科学知识的文章,应该在科学杂志上出现。故选A。【备注】这篇短文讲述科学家通过火星探测器已经确定火星的温度,从而得知火星的

65、其他信息。36C【解析】根据下句“Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check.”可知专家建议家长带6到12个月大的孩子去做视力检查,因此此句应讲眼部护理应当从早开始,故C项衔接下文。37B【解析】根据上句“No matter what the season is, its extremely important to wear sunglasses.”可知无论什么季节,戴太阳镜都是极其重要的,此句应讲太阳镜的好处及重要性,故B项承接上文。38G【解析

66、】根据上句“Two-thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products.”可知三分之二的美国人每天都要花长达七个小时的时间使用电脑或者其他数字产品,此句应讲这样做对眼睛的危害,故G项承接上文39A【解析】根据下句“As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day.”可知此段是讲述吃绿色蔬菜的好处,故A项是本段的标题。40E【解析】根据下句“Otherwise, you may ha

67、ve problems such as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition.”可知如果不注意,戴隐形眼睛可能会引发一些问题,故此句讲应当遵循医生的建议,故E项衔接下文【备注】本文讲述了保持健康视力的五个建议。41D【解析】根据下文“he brought me to this high tower to”可知D项符合语境。42A【解析】根据下文“Now I understood why I was there.”可知A项符合语境。43C【解析】根据常识,作者站在塔顶,有点害怕,因此鼓起勇气往下看,故C项符合语境。gath

68、er ones courage意为“鼓起勇气”。44D【解析】根据下文“There is more than one way to the square.”可知D项符合语境。45A【解析】根据上文“See, my dear”可知父亲很轻柔地说,gently“轻轻地,温柔地”,故A项符合语境。46C【解析】根据下文“If you cant get to the place where you want to go by one road,”可知父亲在向作者讲人生的道理,故C项符合语境。47D【解析】根据上文“There is more than one way to the square.”可知

69、有不止一条路通向一个地方,故D项符合语境。48B【解析】根据第四段和第五段可知作者先求母亲帮忙,再求父亲帮忙,故B项符合语境。earlier意为“早些时候”。49D【解析】根据下文“because she could not believe the lunches were”可知D项符合语境。50B【解析】根据下文“because she could not believe the lunches were”可知母亲不相信作者的话,因此拒绝帮助作者做些事情,故B项符合语境。51C【解析】根据下文“I had begged my mother to do something about the

70、terrible.”可知学校餐厅的厨师做的午饭不好吃,故C项符合语境。52A【解析】根据第四段和第五段可知作者求母亲帮忙,母亲拒绝了,然后求父亲帮忙,故A项符合语境。ask sb. for help意为“向某人寻求帮助”。53B【解析】根据上文“he would not interfere(干涉).”以及下句“he brought me to this high tower”可知作者的父亲没有直接干涉,而是把作者带到了塔顶,故B项符合语境。54B【解析】根据上文“If you cant get to the place where you want to go by one road,”可知父

71、亲没有干涉,而是把作者带到塔顶,给作者讲道理,故B项符合语境。teach sb. a lesson意为“给某人一个教训;给某人讲道理”。55D【解析】根据下文可知作者回到家后有了计划,故D项符合语境56A【解析】句意:第二天我偷偷地把学校的午餐倒进瓶子里,带回了家。根据句意,应选A项。secretly意为“秘密地;偷偷地”57D【解析】句意:我说服厨师在晚饭时把这个汤给妈妈吃。根据句意,应选D。serve意为“上菜;服务;服役”。58B【解析】根据上文,可知这个计划进行地很顺利,故B项符合语境。work意为“工作;起作用;进行”。59A【解析】根据下文可知作者的母亲觉得汤不好,因此说厨师一定是

72、疯了,才把汤做的这么难吃,故A项符合语境。60C【解析】句意:妈妈坚定的说她第二天去学校负责午餐的事情。根据句意,应选C。take up意为“从事”。【备注】无61as【解析】考查介词。根据句意可知,很多人把鱼当作宠物养,故用as。as意为“作为”,介词。62made【解析】考查固定搭配。根据常识,鱼缸是用玻璃制成的,故用made。be made of.意为“用制成”。63crowded【解析】考查词形变化。此处在句中作表语,故用crowded。crowded意为“拥挤的”。64breathe【解析】考查词形变化。此处为动词不定式,在句中作定语,故用动词breathe。65that/which

73、【解析】考查定语从句。句中的“small plants”是先行词,且在定语从句中作主语,故用that/which。66kept【解析】考查被动语态。句子的主语“the fish”与keep之间是被动关系,故用kept。67high【解析】考查词形变化。此处在句中作状语,修饰“jump”,指具体的高度,故用high。68jumping【解析】考查非谓语动词。此处作介词“from”的宾语,且与“fish”之间是主动关系,故用jumping。keep sb from doing sth意为“阻止某人做某事”。69if /when【解析】考查从属连词。此处后面的两句是条件关系,也可以是同时发生的时间关

74、系,故用if/when。70it【解析】考查指代词。此处代指上句中的“food”,故用it。【备注】本文讲述了养鱼的注意事项。Dear Rose,You asked in last letter about my spare time activities. Well, I like more than one, such as painting and model making, my favorite is dancing. I when I was eight years old, and its a great fun! Dancing not difficult. If you wa

75、nt to do it , you need to find a good dancing teacher andlessons regularly. Thats what I did and I also had to take exams every six. Now, Ive stopped going to lessons. I sometimes take partperformances at our school, I really enjoy very much.【解析】无【备注】无Greener Life,Cleaner AirIt is not easy to forget

76、 the heavy smog that occurred in January,2015. It lasted for about three weeks and affected many areas in China,causing much inconvenience and even harm to our daily life and health.The incident warned us to take action to fight for clean air before its too late. And I believe a green lifestyle can

77、make a big difference to the air quality. Firstly,its good to take buses or other means of public transportation rather than cars whenever possible. Whats more,be aware to save water,electricity and paper. Moreover,recycle whatever we can. Last but not least,dont forget to influence those around you to follow!【解析】无【备注】无

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1