收藏 分享(赏)

四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(45)及(解析)答案.doc

上传人:a**** 文档编号:441395 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:7 大小:133KB
下载 相关 举报
四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(45)及(解析)答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(45)及(解析)答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(45)及(解析)答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(45)及(解析)答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(45)及(解析)答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(45)及(解析)答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(45)及(解析)答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(45)及(解析)答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】At one time no one could travel on an English road faster than four miles an hour. That was the law until 1896. A man had to walk in front of a car which could not go faster than the man. At night the man had to ca

2、rry a red lamp.Once Charles Rolls brought a car from France to England, but he wanted to drive faster than four miles an hour. In order to have no trouble with the police, he had a talk with some of the police officers, who ordered their policemen to look the other way when the car came along the ro

3、ad. This was a good plan in the country, but not so easy to follow in the busy streets of London.One night Rolls and some friends started from London on their journey to Cambridge. One of the men walked in front with the red lamp, but he walked as fast as he could. The police became very interested

4、in walls and shop-fronts when they heard the car and not one of them saw it.They reached a hill, but what a waste of time it was to drive down the hill at four miles an hour! Rolls was getting ready to jump into the car, but then he noticed a policeman who was not looking the other way. The slow car

5、 reached him. “Good evening,” said the policeman, looking at the car.“Good evening,” said Rolls, holding the lamp.“One of these horseless things,” said the policeman, looking at it with interest.“Yes,” said Rolls, and waited.“Ive often wanted a ride in one, but of course policemen cant buy things li

6、ke that.” He turned and looked hopefully in Rollss face. “Jump in,” said Rolls.“Thanks,” said the policeman, and did so. “Now,” he said, sitting down, “You can let it go just as you like down this hill. There isnt another policeman on this road for a mile and a half.”1The policemen were told “to loo

7、k the other way” so that _.A. they could watch the car coming from the other directionB. Rollss car could go faster than four miles an hourC. they could make sure no one was in the wayD. the car would not hit them on the road2In what way did the policemen carry out the order from their officers?A. T

8、hey greeted Rolls when the car came along.B. They walked in front of the car with a red lamp.C. They pretended to be attracted by something else.D. They stood on duty every 1.5 miles along the road.3The policeman who said “Good evening” to Rolls wanted to _.A. teach Rolls a lessonB. take a free ride

9、 homeC. have a talk with RollsD. have a car ride experience4After the policeman jumped into the car, Rolls _.A. dared not drive the car faster than he was allowed toB. could drive as fast as he wished within a certain distanceC. could drive on any road he liked for the rest of the journeyD. drove hi

10、s car as fast as he could down the hill to Cambridge参考答案14、BCDB 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】Centuries ago, man discovered that removing moisture(潮湿)from food helps to store it, and that the easiest way to do this is to expose the food to sun and wind. In this way the North American

11、 Indians produce pemmican(dried meat ground into powder and made into cakes), the Scandinavians make stockfish and the Arabs dried dates.All foods include watercabbage and other leaf vegetables contains as much as 93% water, potatoes and other root vegetables 80%, lean meat 75% and fish, anything fr

12、om 80% to 60%, depending on how fatty it is. If this water is removed, the activity of the bacteria(细菌)which cause food to go bad is checked.Fruit is sun-dried in Asia Minor, Greece, Spain and other Mediterranean countries, and also in California, South Africa and Australia. Various methods are used

13、, but in general, the fruit is spread out on trays in drying yards in the hot sun.Nowadays most foods are dried mechanically. The method of such dehydration(脱水)is to put food in chambers through which hot air is blown at temperatures of about 110 at entry to about 43 at exit. This is the usual metho

14、d for drying such things as vegetables, minced(切碎的)meat, and fish.Dried foods take up less room and weigh less than the same food packed in cans or frozen, and they do not need to be stored in special conditions. For these reasons they are invaluable to the climbers, explorers and soldiers in battle

15、, who have little storage space. They are also popular with housewives because it takes so little time to cook them. Usually it is just a case of replacing the dried-out moisture with boiling water.1According to the text, the open-air method of drying food . Ais the one most commonly used todayBwas

16、invented by the American IndiansChas been known for hundreds of yearsDtends to be unhealthy2Bacteria which cause food to go bad . Acannot live in sunlight Bare killed by dryingCare in no way dependent on the water contained Dhave their activity greatly reduced by drying3Today vegetables are most com

17、monly dried . Aon hot and sunny days Bin hot-air chambersCin the sun and wind Dusing the open tray method4Housewives like dried foods because they . Aare quick to prepare Btaste better than fresh foodsCcan be packed in a case Dlook fresh when cooked参考答案14、CDBA2016高考训练题(由2014江西卷B改编) HOLIDAY FUN AT TH

18、E POWERHOUSE 500 HARRIS STREET ULTIMO TELEPHONE (02)9270111 Join in the holiday fun at the powerhouse this month linked to our new exhibition, Evolution & Revolution: Chinese dress 1700s to now. DONT FORGET our other special event, the Club Med Circus School which is part of the Circus(马戏团)!150 year

19、s of circus in Australia exhibition experience! Chinese Folk Dancing: Colorful Chinese dance and musical performances by The Chinese Folk Dancing School of Sydney. Dances include: the Golden and the Chinese drum dance. A feature will be the Qin dynasty Emperors count dance. Also included is a show o

20、f face painting for Beijing opera performances.Sunday 29 June and Wednesday 2 July in the Turbine Hall, at 11.30 am & 1.30 pm. Australian Chinese Childrens Arts Theatre: Well-known childrens play experts from Shanghai leas this dynamic youth group. Performance include Chinese fairy tales and plays.T

21、hursday 3 to Sunday 6 July in the Turbine Hall, at 11.30 am & 1.30 pm. Chinese Youth League: A traditional performing arts group featuring performance highlights such as Red scarf and Spring flower dances, and a musician playing Er Hu. Sunday 6 to Tuesday 8 July in the Turbine Hall, 11.30 am to 1.30

22、 pm. Kids Activity : Make a Paper Horse: Young children make a paper horse cut-out. (The horse is a frequent theme in Chinese painting, including a kind of advancement.) Suitable for ages 8-12 years.Sunday 28 June to Tuesday 8 July in the Turbine Hall, 12.30 pm to 1.00 pm. Club Med Circus School: Le

23、arn circus skills, including the trapeze, trampolining and magic. Note only for children over 5. There are 40 places available in each 1 hour session and these must be booked at the front desk, level 4, on the day.Tuesday 1 to Saturday 5 July at 11.30am& 1.00pmEnjoy unlimited free visits and many ot

24、her benefits by becoming a Family member of the Powerhouse. Our family memberships cover two adults and all children under the age of 16years at the one address.Members receive Powerline, our monthly magazine, discounts in the shops and restaurants, as well as free admission to the Museum. All this

25、for as little as $50,00 a year! Call (02)9217 0600 for more details.1. When can you watch the Chinese drum dance?A. On July 2. B. On July 3. C. On July 6. D. On July 8.2. To learn the magic tricks, you can go to .A. Kids Activity. B. Chinese Youth League. C. Club Med Circus School. D. Childrens Arts

26、 Theatre.3. what is required if you want to enjoy free visits to the Museum? A. Calling (02)92170600. B. Gaining family membership. C. Coming for the holiday fun. D. Paying powerline $50.00 a year.4. What is the main purpose of the text?A. To attract visitors. B. To present schedules. C. To report t

27、he performances. D. To teach kids Chinese arts.答案详解文章大意:本文属于广告类阅读,向读者介绍了THE POWERHOUSE中不同的节目的具体信息,最终的目的还是在于吸引游客去参观或者参与。1. A。细节题。根据Chinese Folk Dancing部分第二行Dances include: the Golden and the Chinese drum dance.可知包括了Chinese drum dance。而Chinese Folk Dancing的时间是Sunday 29 June and Wednesday 2 July in the

28、 Turbine Hall, at 11.30 am & 1.30 pm.故A项正确,在July 2.可以欣赏到Chinese drum dance。2.C 。细节题。根据Club Med Circus School:部分第一句 Learn circus skills, including the trapeze, trampolining and magic.可知在这里可以学习到魔术技巧。故C正确。3.B。细节题。根据文章倒数3,4行Enjoy unlimited free visits and many other benefits by becoming a Family member

29、of the Powerhouse. Our family memberships cover two adults and all children under the age of 16years at the one address.可知成为Powerhouse的成员就可以获得无限次数的免费参观。故B正确。故C正确。4.A。推理题。本文属于广告类阅读,向读者介绍了THE POWERHOUSE中不同的节目的具体信息,最终的目的还是在于吸引游客去参观或者参与,他们才可以挣钱。故A正确。【2016模拟题】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Winter Vi

30、necki began running at age five, but got serious in 2015 after her father died of cancer thats when she decided to honor his memory by running a marathon on every continent before her 15th birthday.Scope: Team Winter is an organization you founded to raise money for cancer research. How did it get s

31、tarted?Winter: At first, Team Winter was formed to fight childhood obesity. When I was 8, I ran a race and raised $1,100 for that cause. But less than a year later, my dad got cancer. I knew I had to do something to help. When I started, my goal was to raise $10,000. Ive raised well past that almost

32、 $500,000.Scope: What goes through your mind when you run?Winter: When Im having a hard time during a race, I think about my dad. If he could deal with the pain of cancer, I can deal with any type of pain. He was a very friendly person. He was always smiling and very happy even when he had cancer.Sc

33、ope: Is your age ever an obstacle in your races?Winter: Ive been turned down by race directors who wont let anyone younger than 16 or 18 compete. But Diana Nyad, the first person to swim from Cuba to Florida without a shark cage, told me, “Never let them tell you it cant be done.” From then on I kne

34、w my age wasnt the problem.Scope: Youve probably inspired lots of people too.Winter: Ive heard about kids doing projects like me. Once in a restaurant, a boy came up to my mom and me and told us his dad had cancer too. Now hes competing in running for his dad. Hearing stories like that helps keep me

35、 going.1. What do we know about Team Winter?A. It always holds different races. B. Its final goal is to raise $500,000.C. It was named after Winters father. D. It was to help obese children at first.2. When Winter has a hard time during a race, what keeps her going? A. Her fathers illness. B. Her fa

36、thers success.C. Her fathers bravery. D. Her fathers kindness.3. Winters words in the last paragraph tell us that _.A. she sets a good example for others B. she hopes others will do what she doesC. the boy wants to join Team Winter D. the boy invites her to compete with him(个人情况)本文是应用文。文章是对15岁马拉松选手W

37、inter Vinecki的访谈。1. D。细节理解题。根据第一部分问答的At first, Team Winter was formed to fight childhood obesity可知,Winter创建Team Winter的最初目的是为肥胖儿童筹集善款。2. C。推理判断题。根据第二部分问答可知,如果Winter在比赛中遇到困难,她会想到父亲总是微笑地面对病痛。故正是父亲在病痛面前表现出的勇敢让Winter在困境中继续前进。3. A。推理判断题。从最后一部分问答的kids doing projects like me以及男孩为帮助父亲参加比赛的举动可知,Winter为他人树立了良好的榜样。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1