收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:440368 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:12 大小:53.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第6页
第6页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第7页
第7页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第8页
第8页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第9页
第9页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第10页
第10页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第11页
第11页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课时作业20 UNIT 5 SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.DOC_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业20阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。Top Music FestivalsFestival season is just kicking off, and there is a lot to look forward to in the upcoming months.Pitchfork Music FestivalAnyone who likes indie (独立的) music and upandcoming artists will have an amazing time at the Pitchfork Music Festival in

2、Chicagos Union Park.This is an indie rock heaven that explores more underground and lesser known bands than the other big Chicago summer festival, Lollapalooza.Date: July 1416Location: Chicago, Illinois, USAMusic Type: Indie rockPrice: $126$2,700Essence Music FestivalNo matter what time of the year

3、it is, New Orleans is an amazing place if you love live music.The Essence Music Festival is a celebration of wellknown artists like Diana Ross, Chaka Khan, and Mary JBlige.Date: June 29July 2Location: New Orleans, Louisiana, USAMusic Type: R&B, soul, rockPrice: $75$365Sziget FestivalBudapest knows h

4、ow to hold a party, and Sziget is one of the biggest celebrations of music and culture in all of Europe.You can expect to find favorite artists like Bad Religion and Mac DeMarco playing here during this threeday festival.Date: August 911Location: Budapest, HungaryMusic Type: Eclectic, indie rockPric

5、e: $70$296Flow FestivalThe Flow Festival is a great excuse to explore the city of Helsinki.Artists including Lana Del Rey and The XX will be playing, among many others.Come to this festival to enjoy yourselves with an earthfriendly belief.Date: August 1113Location Helsinki, FinlandMusic Type: Rock,

6、soul, jazzPrice: $106$199本文是一则广告。文章介绍了四个顶级的音乐节。1What do the music festivals have in common?AThey are given in the open air.BThey are held in the USA.CThey include rock music.DThey take place from July to August.答案:C解析:推理判断题。根据Music Type: Indie rock/ Music Type: R&B, soul, rock/ Music Type: Eclectic,

7、 indie rock/ Music Type: Rock, soul, jazz可知,音乐节的共同之处是它们都包括摇滚乐。故选C。2Which music festival will last for the longest time?AEssence Music Festival.BSziget Festival.CFlow Festival.DPitchfork Music Festival.答案:A解析:推理判断题。根据Pitchfork Music Festival中Date: July 1416/Essence Music Festival中Date:June 29July 2/S

8、ziget Festival中Date: August 911/Flow Festival中Date: August 1113可知,Essence Music Festival音乐节持续时间最长。故选A。3What can we know about Budapest from the text?AIt has the longest cultural tradition in Europe.BIt is the home of many wellknown bands.CIt is a city of high living cost in all of Europe.DIt is good

9、 at organizing entertainment events.答案:D解析:推理判断题。根据Sziget Festival中的Budapest knows how to hold a party可知,Budapest擅长组织娱乐活动。故选D。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Playing sports is a lot of fun.Getting hurt is not. 1._G_Wear protective equipment.The equipment you wear depends on the sport you pl

10、ay.Helmets(头盔) are the most common protective equipment.They protect your head while youre playing football, baseball,softball,biking,skateboarding,and so on.Warm up. 2._E_Doing some stretching(伸展) can get you prepared to hit the field.By warming up, you get yourself ready to play.Warming up your mu

11、scles and practicing a sport help keep you safe, too.Know the rules of the games.Traffic lights help prevent crashes between the many cars that drive on the roads together.This works because drivers know the rules and follow themat least most of the time. 3._C_ When players know the rules of the gam

12、e, fewer injuries happen.For example, you know that in soccer you cant come from behind, crash into a players legs, and steal the ball.Its legaland saferto go after the ball rather than the player. 4._A_Some rules dont have anything to do with scoring points.Some rules are just about protecting othe

13、r people.For example,a diver would make sure that the pool was clear before diving in.Otherwise, he or she might land on someone else.5_D_This is a really important one.If you love sports, you may get right back in the game, even after an injury.But playing when youre hurt is a bad idea.It can lead

14、to an even worse injury.AWatch out for others.BDont do too much exercise.CIts the same way with sports.DDont play when youre injured.EIts not a good idea to just go to the field and start playing.FYou and the other players know what to expect from each other.GTake these steps to prevent injuries so

15、you can stay in the game.这是一篇议论文。文章作者讲了一些避免运动受伤的方法。解析1根据下文的小标题,可知接下来讲了一些阻止你受伤,让你继续参赛的一些步骤,故选G。2下文Doing some stretching(伸展) can get you prepared to hit the field.说了做一些热身运动的好处,该空引出下文,E选项“一去球场就开始比赛,这不是一个好方法”切题,故选E。3上文This works because drivers know the rules and follow themat least most of the time.以司机

16、和交通规则为例,该空承接上文,C选项“体育运动也是如此”切题,故选C。4设空处为小标题,标题下的内容为“有些规则与得分无关,只是为了保护他人。例如,一名跳水运动员在跳水之前,要确保水池清澈。否则,他或她可能会落到别人身上。”故可知这一段主要讲了要留意他人,故选A。5设空处为小标题,标题下的内容为“这一点非常重要。如果你热爱运动,即使受伤了,你可能会马上回到比赛中。但是当你受伤的时候,继续参加比赛是一个坏主意。这会导致更严重的伤。”故可知这一段主要讲了受伤时不要比赛,故选D。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。One morning when

17、I was sending a package to a poor woman, I noticed a little dog in her yard.He was 1._B_ from a terrible case of mange (癞疥)I asked her if he was her dog and she said yes.I asked why she didnt2._C_ him and she told me there was nothing she could do about it for being short of 3._D_.My heart broke as

18、I 4._B_ him slowly trying to stand his 5._A_ from the illness.I asked her if she would mind if I tried to 6._C_ him.I told her I would try to get some 7._A_ to make him feel comfortable.Instead of going to a 8._D_ chemists shop, I went to the local animal doctor and told him what the dog 9._B_ like

19、and he told me what I needed.When I 10._A_ to the womans home I asked her if she would be sure to 11._D_ the dog in the medicine liquid every day until it was 12._C_. I made her promise because I knew I could not 13._A_ every day to make sure it was done.Two weeks later when I returned to the house,

20、 this 14._C_ little ball of dog with red fur 15._D_ me at the door.It was him, shaking his tail 16._D_.I smiled and told the woman she did a great 17._B_.I asked her if I could call him Firecracker (爆竹) because his 18._A_ was so red and lively.She 19._C_ her head yes with tears in her eyes too.Every

21、 time I went to her home Firecracker always greeted me with a wave of his tail.That was the best $16 I 20._D_ spent.1A.comingBsufferingCawayDdifferent2A.feedBsellCtreatDdonate3A.timeBabilityCfoodDmoney4A.imaginedBwatchedCheardDkept5A.painBnoisesClooksDhopelessness6A.changeBpleaseChelpDbuy7A.medicine

22、BloveCwaterDmilk8A.ruralBfoodCstrangeDregular9A.soundedBlookedCsmelledDfelt10A.returnedBhurriedCrushedDturned11A.raiseBprotectCwalkDbath12A.cut downBtaken apartCused upDpaid off13A.comeBworkCquestionDflee14A.weakBfunnyCenergeticDnaughty15A.droveBignoredCattackedDrecognized16A.honestlyBcarefullyCanxi

23、ouslyDhappily17A.serviceBjobCfavorDattempt18A.furBneckCeyeDnose19A.droppedBmovedCnoddedDshook20A.evenBneverCthenDever本文为记叙文。一天早上,当作者给一个贫穷的女人送包裹时,他注意到她的院子里有一只小狗。那条小狗患了严重的疥疮。当作者问为什么她不给小狗治疗时,她说因为缺钱而无能为力。于是作者去了当地的动物医生那里,给小狗弄些药,让狗主人答应每天给小狗用药水洗澡。最后,小狗康复了,并且认识了作者。每次作者去她家,小狗总是摇着尾巴欢迎他。作者内心充满了快乐与欣慰。解析1考查短语辨析。

24、A.coming from来自;B.suffering from遭受,患有;C.away from远离;D.different from和不同。根据下文a terrible case of mange (癞疥)可知,那条小狗患了严重的疥疮。故B选项正确。2考查动词辨析。A.feed喂养;B.sell卖;C.treat治疗;D.donate捐赠。根据下文she told me there was nothing she could do about it可知,作者问为什么她不给小狗治疗。故C选项正确。3考查名词辨析。A.time时间;B.ability能力;C.food食物;D.money钱。根

25、据上文I was sending a package to a poor woman可知,小狗的主人是因为缺钱没有给小狗治疗。故D选项正确。4考查动词辨析。A.imagined想象;B.watched看;C.heard听说;D.kept保持。当作者看着那条小狗的时候,他的心都碎了。故B选项正确。5考查名词辨析。A.pain痛苦;B.noises噪音;C.looks外表;D.hopelessness绝望。根据上文slowly trying to stand可知,小狗慢慢地试图忍受疾病带来的痛苦。故A选项正确。6考查动词辨析。A.change改变;B.please请;C.help帮助;D.buy买

26、。作者问狗的主人是否介意自己帮一下这只小狗。故C选项正确。7考查名词辨析。A.medicine药;B.love爱;C.water水;D.milk牛奶。因为小狗患了严重的疥疮,作者一定是想给小狗弄些药。故A选项正确。8考查形容词辨析。A.rural乡下的;B.food食物;C.strange奇怪的;D.regular普通的。根据下文I went to the local animal doctor and told him what the dog可知,作者没有去普通的药店,而是去了当地的动物医生那里。故D选项正确。9考查动词辨析。A.sounded听起来;B.looked看起来;C.smell

27、ed闻起来;D.felt感觉。作者去了当地的动物医生那里,告诉医生那只狗的症状表现,他告诉我需要什么。故B选项正确。10考查动词辨析。A.returned返回;B.hurried仓促(做某事);C.rushed匆忙地做;D.turned转向。作者又回到了那个女人的家里。故A选项正确。11考查动词辨析。A.raise抚养;B.protect保护;C.walk走;D.bath洗澡。根据下文in the medicine liquid可知,作者问狗的主人是否能确保每天用药液给狗洗澡。故D选项正确。12考查动词短语辨析。A.cut down砍倒,减少;B.taken apart拆卸;C.used up

28、用完;D.paid off付清,得到回报。此处指直到药水用完。故C选项正确。13考查动词辨析。A.come过来;B.work工作;C.question提问;D.flee逃离。作者让她答应,因为他知道自己不可能每天都过来确保这件事完成。故A选项正确。14考查形容词辨析。A.weak虚弱的;B.funny滑稽的;C.energetic精力充沛的;D.naughty淘气的。根据下文little ball of dog with red fur可知,小狗康复了,皮毛有了光泽,变得精力充沛。故C选项正确。15考查动词辨析。A.drove驱赶;B.ignored忽视;C.attacked袭击;D.reco

29、gnized认出。根据下文It was him, shaking his tail _16_.可知,小狗认出了作者。故D选项正确。16考查副词辨析。A.honestly诚实地;B.carefully仔细地;C.anxiously焦虑地;D.happily快乐地。根据上文小狗已经康复可知,小狗快乐地摇着尾巴。故D选项正确。17考查名词辨析。A.service服务;B.job工作;C.favor恩惠;D.attempt尝试。作者笑着告诉那位女士,她做得很好。do a great job“做得很好”。故B选项正确。18考查名词辨析。A.fur皮毛;B.neck脖子;C.eye眼睛;D.nose鼻子。

30、根据上文little ball of dog with red fur可知,作者问那位女士是否可以叫小狗爆竹,因为他的毛是如此红并且充满活力。故A选项正确。19考查动词辨析。A.dropped掉落;B.moved感动;C.nodded点头;D.shook摇动。根据下文her head yes with tears in her eyes too可知,那位女士含着眼泪点头同意了。故C选项正确。20考查副词辨析。A.even甚至;B.never从不;C.then那么;D.ever曾经。这是作者曾经花得最好的16美元。故D选项正确。阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Hi

31、gh school graduates on the Chinese mainland have shown increasing preference for Hong Kong 1.universities (university), with enrollment(入学)jumping from 7 students in 1997 to about 4,900 in 2017, according to the data published on Thursday by the EIC Group.“Mainland students enjoy the advantages stud

32、ying in Hong Kong, 2.where they can choose 3.to_work (work)and live after graduation, or make Hong Kong a springboard(跳板)for entering top colleges and universities in other countries,” said Hong Lijuan, 4.an international education expert from the EIC Group.Hong Kong still needs more talented people

33、, 5.especially (especial) in its finance, banking, and tourism, according to Hong.Hong Kongs economy 6.has_developed (develop) and improved in recent years, and the local government has created policies(政策)to attract talented people by 7.allowing (allow) graduates who have no local permits to live a

34、nd work in the place for at least one year.8On June 27, Chinas central government announced a series of policies to improve economic and cultural relationships between Hong Kong and the mainland.I think exchanges between students and teachers from Hong Kong and mainland universities will be enlarged

35、 and Hong Kong colleges 9.will_be_encouraged (encourage) to set up educational centers in neighboring Guangdong Province.These policies will provide more and 10.better (good) job opportunities for mainland students studying in Hong Kong over the next years.这是一篇说明文。文章主要讲了中国大陆的高中毕业生对香港的大学表现出越来越大的偏好。6月

36、27日,中央政府宣布了一系列改善香港与内地经济和文化关系的政策,这些政策将在未来数年为在港就读的内地学生提供更多及更佳的就业机会。解析1考查名词单复数。句意:中国大陆的高中毕业生对香港的大学表现出越来越大的偏好。文中“香港的大学”是复数意义,所以填universities。2考查定语从句。_2_ they can choose _3_(work)and live after graduation,是一个定语从句,先行词是Hong Kong,关系词在从句中作地点状语,所以填关系副词where。3考查固定用法。文中表示“毕业后,他们可以选择在香港工作和生活”,choose to do选择去做某事,

37、该用法是固定用法,所以填to work。4考查冠词。文中泛指“一位来自EIC集团的国际教育专家”,international的首字母发音是元音,所以填不定冠词an。5考查副词。句意:香港仍然需要更多有才能的人,特别是在金融、银行和旅游业方面。修饰整个句子,用副词,所以填especially。6考查时态。根据时间状语in recent years,可知表示动作开始于过去某一时刻,一直延续到现在,或可能还要继续下去,用现在完成时,所以填has developed。7考查固定用法。介词by之后,接v.ing形式,所以填allowing。8考查介词。句意:6月27日,中央政府宣布了一系列改善香港与内地

38、经济和文化关系的政策。表示“在某月某日”,用介词on,所以填On。9考查时态和语态。and连接并列句,前句exchanges between students and teachers from Hong Kong and mainland universities will be enlarged用的是一般将来时,所以这里也用一般将来时,“香港大学”和“鼓励”之间是被动关系,用被动语态,所以填will be encouraged。10考查比较级。句意:这些政策将在未来数年为在港就读的内地学生提供更多及更佳的就业机会。根据前文more,可知这里用比较级,所以填better。假设你叫李华,你刚刚

39、从国外某城市参观归来。请你用英语给该市市长史密斯先生写一封信,反映该市的交通状况,并给出你的建议。1交通状况:(1)有些路段太窄,容易造成交通阻塞;(2)有一些交通标志遭到破坏;(3)车辆乱停(disordered parking)现象严重。2你的建议。注意:1.可适当增加细节,以使行文连贯;2词数80左右(开头与结尾已给出,不计入总词数)。Dear Mr Smith,Im writing to tell you something about the traffic in your city.During_my_visit_to_your_city,_I_experienced_some_t

40、raffic_problems_there.First,_some_of_the_roads_are_too_narrow,_making_it_difficult_for_drivers_to_go_through.I_think_the_government_should_widen_these_roads_so_that_traffic_jams_can_be_cut_down.Second,_some_traffic_signs_have_been_destroyed,_which_may_cause_terrible_accidents.These_signs_should_be_r

41、epaired_in_time_to_ensure_the_safety_of_the_drivers.Third,_disordered_parking_is_serious_in_some_areas.As_far_as_Im_concerned,_strict_measures_should_be_taken_to_make_people_obey_traffic_rules.I_hope_you_can_take_my_suggestions_into_consideration.Im looking forward to visiting your city again someday.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1