1、课时素养评价十五 Unit 5 What an adventure Developing ideas. 单句语法填空1. No official permission (permit) has been given for the event to take place. 2. The boy has become fascinated (fascinate) with making model aeroplanes. 3. I think thats why so many people relate to her. 4. Now, you can save hours of work an
2、d get astonishing (astonish) results in no time. 5. I was gradually (gradual) being brought face to face with the fact that I had very little success. 6. I was in the depths (deep) of despair when the baby was sick. 7. Have you heard voices in the courtyard below your window? 8. The home would cause
3、 less disturbance to local residents (resident) than a school. . 选词填空in charge (of), ahead of, at the depth of, adapt to, look back upon, pass through, work out, appeal to1. We must try and stay one step ahead of our competitors. 2. At this stage, his mother is in charge of his education. 3. If anyt
4、hing, swimming will appeal to her most strongly. 4. A train would pass through there every few minutes at that time of day. 5. It took me some time to work out what was causing this. 6. As I look back upon those years, I am struck by Annies wisdom. 7. What you should do is to learn and adapt to it a
5、nd start a new life the next day. 8. We keep learning about ourselves, and often we are surprised at the depth of strength we find inside. . 完成句子1. While playing football, she is singing. 她一边踢足球, 一边唱歌。2. He talks as if he had been abroad. 他说起话来好像曾经出过国。3. The medical team is about to start. 医疗队就要出发了。
6、4. You are to go to the hotel where rooms have already been booked for you. 你要去那家已经为你订好房间的旅馆。5. This is the park which is the most beautiful one in our city. 这是我们城市最漂亮的一个公园。 . 阅读理解AI have been a huge fan of Disneys Pirates of the Caribbean movies since the first one. While I was disappointed with th
7、e second and third movies, I was surprised at how much I enjoyed On Stranger Tides. The fourth movie is more focused on the characters and many parts reminded me of the first movie in the series, The Curse of the Black Pearl. On Stranger Tides begins in London, where Jack has lost the hope of findin
8、g the Fountain of Youth. However, when he learns that the Spanish and British are racing each other to the fountain, his sense of adventure is renewed. He sets sail and the exciting race to the fountain follows. Because the plot is based on a race, it stays focused and kept me wondering what was goi
9、ng to happen next. I think this was a great change from the plots of Dead Mans Chest and At Worlds End. In this movie the characters are heading for a clear goal and I could focus more on them than what was happening in the plot. While I missed some of the old characters, like Will and Elizabeth, I
10、was also glad that they werent brought back for this movie because I think it would have made the plot too complicated (复杂的). The only character I wish I had seen more is Jack Sparrows father, played by Keith Richards. I expected more of Sparrows past to be shown in this movie because there had been
11、 hints (暗示) of his dark past in the other movies. My favorite part is the ending because there is a direct tie to the first movie when someone ends up getting left helpless on an island. I love this part because it reminds me of why I fell in love with Pirates of the Caribbean in the first place. 【文
12、章大意】本文是一篇关于电影加勒比海盗的第四部惊涛怪浪的评论。1. From Paragraph 1 we know that the writer _. A. enjoyed watching On Stranger TidesB. loved every movie of Pirates of the CaribbeanC. thought On Stranger Tides was the best of the four moviesD. thought The Curse of the Black Pearl was very disappointing【解析】选A。细节理解题。根据第
13、一段的“I was surprised at how much I enjoyed On Stranger Tides”可知作者很喜欢看惊涛怪浪这部电影。2. In On Stranger Tides, what does Jack mainly want to do? A. To find his father. B. To find Will and Elizabeth. C. To find the Fountain of Youth. D. To help the Spanish find a fountain. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段的“where Jack has l
14、ost the hope of finding the Fountain of Youth. However . . . the exciting race to the fountain follows. ”可推断杰克船长是想去寻找不老泉。3. Dead Mans Chest and At Worlds End are _. A. the first and third movies of Pirates of the CaribbeanB. the first and fourth movies of Pirates of the CaribbeanC. the second and th
15、ird movies of Pirates of the CaribbeanD. the second and fourth movies of Pirates of the Caribbean【解析】选C。推理判断题。根据第一段的“the first movie in the series, The Curse of the Black Pearl”可知黑珍珠号的诅咒是这个系列的第一部, 又根据“While I was disappointed with the second and third movies, I was surprised at how much I enjoyed On
16、 Stranger Tides”可知惊涛怪浪是第四部, 那么剩下的两部就是第二部和第三部。4. Why does the writer like the ending of On Stranger Tides best? A. Because it is the most exciting part of the movie. B. Because it brought him hope when he was once hopeless. C. Because it reminded him of watching the first movie with his loved one. D.
17、 Because it reminded him of why he started loving Pirates of the Caribbean. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段的“I love this part because it reminds me of why I fell in love with Pirates of the Caribbean in the first place. ”可知应选D。B(2019开封高一检测)My favourite book is The Adventure of Tom Sawyer by Mark Twain. Tom live
18、s with his aunt Polly in a quiet street of St. Petersburg, Missouri. Hes a lively and clever young boy, and he finds himself in many exciting adventures. He runs away with his two friends, Huck Finn and Joe, to an island in the middle of the Mississippi River for several days. With Huck he goes look
19、ing for treasure, with Becky he gets lost in a cave. And finally, they find a box of gold. My favourite scene in the book is when everyone thinks Tom is dead. He decides to go to his own funeral. He hides and watches for a time and then suddenly he appears. Everyone is astonished to see him but they
20、re also pleased to see him alive. Tom is the hero of the story, but there are other important characters. Huck is an outsider and everyone is afraid of him. Becky is pretty with fair hair. Joe is Toms best friend. And Injun Joe is the bad man of the story. The theme of the story is about children gr
21、owing up. It describes how strangers are seen in small towns of America. Finally, it talks about freedom, social rules and how people are punished for bad behaviour. Why do I think The Adventure of Tom Sawyer is a great book? Mark Twain wrote the story in 1876, but its still read and loved by people
22、 all over the world today. And although its only a story, Twain wrote it in the everyday English of the southern states of America in the 19th century, so it sounds very real. Today its thought to be one of the greatest books in American literature. Go onread it! I know youll enjoy it, too. 【文章大意】本文
23、是一篇记叙文。主要介绍了马克吐温所著的汤姆索亚历险记的主要内容, 这本书主要是关于孩子成长的。5. Where does Tom run away with his two friends? A. To a quiet street. B. To a small town. C. To an island. D. To a forest. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段第四句He runs away with his two friends, Huck Finn and Joe, to an island in the middle of the Mississippi River fo
24、r several days可知, 他和两个朋友一起逃到了小岛上。故选C。6. Who is the bad man in the story? A. Huck Finn. B. Injun Joe. C. Becky. D. Polly. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段最后一句And Injun Joe is the bad man of the story可知, 书中的坏人角色是Injun Joe。故选B。7. How did people feel when Tom appeared at his own funeral? A. They were surprised and ha
25、ppy. B. They were surprised and sad. C. They were worried and excited. D. They were frightened and happy. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段第三、四句中then suddenly he appears. Everyone is astonished to see him but theyre also pleased to see him alive可知, 当他出现时, 人们既惊讶又高兴。故选A。8. The writer writes the article to _. A. ask
26、us to read the bookB. tell us how popular the book is todayC. tell us when Mark Twain wrote the storyD. tell us why the story sounds very real【解析】选A。推理判断题。根据最后一段中Go onread it! I know youll enjoy it, too“快来读这本书吧! 我知道你也会喜欢上它的”可知, 本文介绍汤姆索亚历险记这本书的内容, 目的是号召大家读这本书。故选A。. 阅读填句世纪金榜导学号根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处
27、的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Benefits of Summer Camps for KidsSummer camps are great for children of all ages. If you go to a summer camp as a child, you are likely to have good memories of things you did and people you met. With more and more children playing computer games, the importance of summer camps has
28、 never been greater. 1 Getting in touch with nature is an exciting experience. 2 They will enjoy the experiences of camping, hiking and exploring in forests, deserts or on the seashore. They can also enjoy the beauty of nature and learn about the importance of environmental protection. Activities at
29、 summer camps stress the importance of teamwork. 3 Throughout life, people have to be part of a team in order to be successful. Summer camps teach kids how to be productive members of a team. 4 Whether they are afraid of water, the dark or being away from home, they are encouraged to face them and d
30、eal with them in an environment surrounded by supportive people. 5 It is also a valuable life lesson that will help them through adulthood. Summer camps are perfect ways for kids to have fun and develop themselves. So parents should try to find out what interests their kids, and choose the right cam
31、p for them. A. Kids can make friends there. B. Many activities there are designed to stress it. C. Kids can learn about the natural world at summer camps. D. So kids gain courage and confidence by challenging themselves. E. In fact, staying healthy is not the only benefit kids can get from it. F. Le
32、arning to live on their own may be an extremely hard lesson for kids. G. Having the courage to face fears is another skill kids can learn at summer camps. 【文章大意】本文主要说明了参加夏令营对孩子们的好处。1. 【解析】选E。根据上文中的“With more and more children playing computer games, the importance of summer camps has never been grea
33、ter”及下文所讲的参加夏令营的其他益处可知, 此处主要说明保持健康并不是夏令营给孩子们带来的唯一益处, 起着承上启下的作用。2. 【解析】选C。根据上一句“Getting in touch with nature is an exciting experience”及空格后的内容可知, 孩子们可以在夏令营中了解自然界。3. 【解析】选B。根据上一句“Activities at summer camps stress the importance of teamwork”可知, 此段主要说明夏令营中设计的活动重视培养孩子们的团队合作精神。B项中的it指代的是“the importance of teamwork”。4. 【解析】选G。根据下一句中的“. . . afraid of water, the dark or being away from home, they are encouraged to face them”可知, 有勇气面对恐惧是孩子们可以在夏令营中学到的另一种技能。5. 【解析】选D。根据上一句中的“they are encouraged to face them and deal with them”可知, 孩子们通过挑战自己获得勇气和自信。