收藏 分享(赏)

2020版新一线高考英语(新题型外研版)一轮复习课时提能练37 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:439875 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:9 大小:63KB
下载 相关 举报
2020版新一线高考英语(新题型外研版)一轮复习课时提能练37 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共9页
2020版新一线高考英语(新题型外研版)一轮复习课时提能练37 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共9页
2020版新一线高考英语(新题型外研版)一轮复习课时提能练37 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共9页
2020版新一线高考英语(新题型外研版)一轮复习课时提能练37 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共9页
2020版新一线高考英语(新题型外研版)一轮复习课时提能练37 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共9页
2020版新一线高考英语(新题型外研版)一轮复习课时提能练37 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共9页
2020版新一线高考英语(新题型外研版)一轮复习课时提能练37 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共9页
2020版新一线高考英语(新题型外研版)一轮复习课时提能练37 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共9页
2020版新一线高考英语(新题型外研版)一轮复习课时提能练37 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(三十七).阅读理解A(2019沈阳质检)People who have red hair and people who have lost their hair could finally get their own emoji(表情符号)The Emojipedia website has shown new emojis following demands that they should be more diverse.If its ideas are approved,the new emojis could be added in 2018,alongside new c

2、haracters that have grey,curly or Afro hair.“New Styles focus on appearances that arent currently supported in the informal skin tone and hair color pairings(搭配) used on many cellphones,”showed one page on the website.The page gave Jessica Chastain and Ed Sheeran as examples of people with red hair.

3、Sinead OConnor and Samuel L Jackson were given as examples of people with no hair or a shaven head.The emojis could be released in 2018 if chosen by the Unicode Consortium which met in January,2017 following a number of complaints about lack of diversity.“Nonnaturally occurring features,such as blue

4、 hair and tattoos,are not included in this project,”the website added.At the end of 2016,Apple published its iOS 10.2 software update which included 72 new emojis such as firefighters,astronauts,rockstars and so on.But people who have red hair were notably absent,causing a global protest.A website i

5、n Scotland demanding ginger emojis got 20,000 signatures.The main issue is that there is one organization,known as Unicode Consortium,who controls emojis on iPhone.In March,a new list of emojis was published by Emojipedia which might be released later this year.However,the emojis need to be approved

6、 by the Unicode Technical Committee before people can use them.In 2015,ginger emojis were published on the Google Play Store for Android.But up until now,the Unicode Consortium has not been willing to give in to ginger campaigners.【语篇解读】本文是一篇说明文,文中介绍了表情库里将有可能增加红头发人士和光头人士等专属的表情符号。1Which of the follow

7、ing emojis could be included in 2018?ACharacters with black hair.BCharacters with white skin.CCharacters with shaven heads.DCharacters with smiling faces.C细节理解题。根据第一段可知,红发人士和光头人士有可能会获得他们的专属表情符号,因为人们抱怨表情库中的表情符号不够丰富。如果这些表情符号获得批准,在2018年就可以增加到表情库里,此外,表情库里还会拥有灰白发、卷发以及非洲式发型等的新表情符号。所以C项正确。2Tattoos are reje

8、cted by the Unicode Consortium because _Athere is no demand for themBpeople dislike such emojisCthey are out of fashionDthey are not natural identityD细节理解题。根据文章第三段中的“Nonnaturally occurring features,such as blue hair and tattoos,are not included in this project”可知,诸如蓝头发和文身之类不是自然产生的特征是不被包括在这个项目中的。因此D项

9、正确。3What is the Unicode Consortiums attitude to ginger emojis?AFavorable.BAmbiguous.CDisapproving. DUncaring.C推理判断题。根据最后一段中的“But up until now,the Unicode Consortium has not been willing to give in to ginger campaigners”可知,直到现在,统一码协会仍然不愿给姜黄发色的抗议者们使用姜黄发色人士专属的表情符号,故统一码协会的态度是“不赞成的(Disapproving)”。故选C项。【干

10、扰项分析】favorable意为“赞成的”,ambiguous意为“模棱两可的”,uncaring意为“不关心他人疾苦的”,都不符合题意。4What is the best title for the text?ANew Emojis to Be Added in 2018BComplaints about the Present Emojis CDemands for New and Informal EmojisDGlobal Protests Against Lack of DiversityA标题归纳题。通读上下文可知,本文介绍了表情库里将有可能增加红头发人士和光头人士等专属的表情符号

11、,并讲述了增加这些表情符号的原因,故A项最适合作标题。BAlongside air and water,food is a necessity for human beings to survive and thrive.But its a lot more than that.As Mariette Dichristina of Scientific American wrote,“The most intimate(亲密的) relationship we will ever have is not with any fellow human being.Instead,it is bet

12、ween our bodies and our food.”Nowadays,for most people in the worlds wealthiest countries,food is a hobby,an enthusiasm,and even something fashionable.Turn on the TV in the US,UK or France,and youll find at least one channel feeding this popular obsession.And most of us know at least one person who

13、thinks of themselves as a “_”Its almost impossible nowadays to check our social media apps without at least two or three photos of delicious meals appearing on our screen.But behind the fancy recipes and social media bragging (夸耀),many of us forget how much we take food for granted.This is why World

14、 Food Day is held each year.Take Kenya for example.This east African nation has been suffering terrible droughts.The result is that people are beginning to starve.Children in particular are suffering,with some of them even dying.This may seem shocking to know,especially as many cultures outside of A

15、frica think of food in a completely different way.But even in the UK,families on low incomes are forced to use food banksEuropean organizations that hand out donated food to those who cant afford to pay for it themselves.So what can we do on World Food Day?One good way to spend it would be to feel h

16、umble and appreciate what we have.After all,food is essential for survival,but not everyone is as lucky as we are when it comes to dinner time.【语篇解读】本文是一篇议论文。许多人将美食当作嗜好,他们在社交媒体上晒美食照片,享受着美味食品,认为美食是理所当然的,但是他们并没有想到在世界的许多地方人们还忍饥挨饿,这就是世界粮食日成立的原因。珍惜粮食,从我做起。5According to Mariette Dichristina,what has the c

17、losest relationship with us?AAir. BWater.CFood. DHuman beings.C细节理解题。根据第一段中Mariette Dichristina所写的话“The most intimate(亲密的) relationship we will ever have is not with any fellow human being.Instead,it is between our bodies and our food”可知,我们最亲密的关系不是人与人之间的关系,而是我们的身体和食物之间的关系;据此可知,Mariette Dichristina认为

18、和我们关系最亲密的是食物,故C项正确。6What does the underlined word“foodie”in Paragraph 4 probably mean?ADelicious food.BA person fond of food.CA social media app.DA photo of delicious meals.B词义猜测题。根据第四段中的第二句“Its almost impossible nowadays to check our social media apps without at least two or three photos of delicio

19、us meals appearing on our screen”可知,这些人最喜欢在社交媒体软件上晒美食照片;结合画线词所在句子中的“thinks of themselves as a foodie”可以判断,该处画线词指人,故foodie意为“美食爱好者”,故B项正确。7Who can get help from food banks?APoor people in the UK.BPoor people in Africa.CStarving children in Kenya.DPeople in the droughtstricken.A细节理解题。根据倒数第二段中的最后一句“But

20、 even in the UK,families on low incomes are forced to use food banksEuropean organizations that hand out donated food to those who cant afford to pay for it themselves”可知,即使是在英国,低收入家庭也被迫要使用食物银行;该组织是一个向那些无钱购买食物的人捐赠食物的欧洲组织。据此可知,贫穷的英国人可以获得食物银行的帮助,故A项正确。8Whats the best title for the text?ATreat Food as

21、a HobbyBTime to Appreciate FoodCFood Shortage in Some CountriesDHow to Spend World Food DayB标题归纳题。通读全文可知,许多人将美食当作嗜好,他们在社交媒体软件上晒美食照片,享受着美味食品,但是他们并没有想到在世界的许多地方人们还忍饥挨饿,这就是世界粮食日成立的原因。据此可知,“感激食物的时候”最能概括文章主旨,故B项正确。.完形填空(2019太原模拟)Leslie Morissettes son,Graham,was 6 years old when he was diagnosed with leuk

22、emia(白血病)Throughout Grahams _ in the hospital,Graham connected with everyone he met,from _ patients to younger children.“He would _ other sick children his toys or act silly to make them laugh,”Morissette said.“Grahams special spirit is what kept me going.He gave me the energy and the _ to fight wit

23、h him.”In 1997,when he was 8 years old,Graham passed away._ by how Graham lived his life caring about others,Morissette _ the nonprofit Grahamtastic Connection in his honor.The organization provides free technologyincluding computers,iPads and robotsto children _ cancer and other serious illnesses.O

24、ne of the major goals of Morissettes work is to _ kids to their classrooms,which really helps them continue their _ despite hospitalization and days _ from school.The robots“transport”children right into the classroom in real time.They can _ the robots right from their _ bed or home.If some children

25、 are unable to attend school,they can _ log on to their laptop and call in the robot.They can _ up and down the school paths.They can go to lunch with their _The real magic happens between classes,when theyre walking down the hallway with their friends,by robot,_ their weekend and their favorite foo

26、ds and other things.Its great technology that really gives children the feeling of control,when their world is maybe _ control.“Every time I can help a child in need.I feel _ Graham is smiling,”Morissette said.“I believe that Grahams _ lives on in the work that I do.And Im _ and privileged to be abl

27、e to do it in his honor.”【语篇解读】本文为记叙文。Leslie Morissette的儿子Graham在6岁时被诊断患有白血病,8岁时不幸去世。Morissette化悲痛为行动,创立了以自己儿子命名的非营利组织Grahamtastic Connection,致力于为患重病的儿童提供免费的电脑、机器人等科技产品,以便于他们与自己的朋友、家人和同学保持联系。1A.surgery Btreatment Cvacation DrestB根据前文中的“he was diagnosed with leukemia(白血病)”可知,Graham被诊断得了白血病,因此需要在医院治疗。

28、surgery“外科手术”;treatment“治疗”;vacation“假期,休假”;rest“休息”。故选B项。2A.elderly Bsleepy Cdeadly DnaughtyA在医院治疗期间,Graham和他遇到的每一个人接触,从年老的病人到年幼的孩子。根据本句中的“everyone”和“younger”可知,Graham接触的人从老人到小孩都有。故选A项。3A.buy Bcharge Creturn DlendD他会把他的玩具借给其他生病的孩子或者做出可笑的举动来让他们笑。故选D项。4A.focus Bstrength Cresource DattentionB根据本空前的句子“

29、Grahams special spirit is what kept me going”可知,Graham的精神使Morissette一直前行,给Morissette力量。focus“焦点”;strength“力量”;resource“资源”;attention“注意力”。故选B项。5A.Confused BDepressed CInspired DWorriedC根据前文中的“Grahams special spirit is what kept me going”可知,Graham的精神使Morissette一直前行,因此Morissette受到了Graham的激励。confused“使

30、困惑”;depress“使沮丧”;inspire“激励”;worry“使担心”。故选C项。6A.left Bvisited Cbenefited DfoundedDMorissette创立非营利组织Grahamtastic Connection来纪念他。根据后文中的“The organization”可知,Grahamtastic Connection是个非营利组织,故此处应表示“创立”,故选D项。7A.causing Bcuring Cbattling DpreventingC这个组织向与癌症和其他严重的疾病抗争的孩子提供免费的科技产品。cause“导致”;cure“治愈”;battle“斗

31、争,与作斗争”;prevent“阻止”。故选C项。8A.connect Bforce Cinvite DthrowA根据后文中的“The robotstransportchildren right into the classroom in real time”可知,Morissette的工作目标主要是把孩子们和学校联系在一块,帮助他们继续学业,故选A项。9A.career Beducation Cstruggle DbusinessB由常识可知,这些孩子因为生病离开了学校住院治疗,不能继续接受教育,而Morissette的工作主要是帮助孩子们继续接受教育。故选B项。10A.missed Bs

32、topped Csuffered DgraduatedA由常识可知,孩子们住院治疗会错过很多在学校的日子,故选A项。11A.operate Bbuild Csteal DseparateA他们能够在医院床上或者家里操控这些机器人。表示“使用/操控机器人”应使用动词“operate”,故选A项。12A.flower Briver Chospital DhotelC由前文可知,这些生病的孩子在住院治疗,因此他们可以在医院的床上操控机器人。故选C项。13A.hardly Baccidentally Csimply DluckilyC如果一些孩子不能上学,他们只要登录他们的笔记本电脑就能召来机器人。h

33、ardly“几乎不”;accidentally“偶然地,意外地”;simply“只要,只是”,强调某事多么容易;luckily“幸运地”。故选C项。14A.drive Bjump Cclimb DwalkD他们可以在学校的小路上走来走去。walk up and down the school paths表示“在学校的小路上来回走”,故选D项。15A.parents Bfriends Cdoctors DpatientsB由前文中的“the school paths”及后文中的“between classes”可知,这些都是在学校发生的事,故这里应该是说在学校和朋友吃午餐,故选B项。16A.ta

34、lking about Bputting offCdepending on Dthinking ofA由常识可知,孩子们在学校应该会和朋友“谈论”周末和食物,故选A项。17A.under Bwithin Caway from Dout ofD由前文可知,这些孩子生了重病,因此很多事情无法做到,故这里指他们的生活可能已经失去了控制,故选D项。18A.even if Bas though Cin case Dso thatB这里是说“每次我帮助一个需要帮助的孩子,我都感觉Graham好像在微笑”。even if“尽管”;as though“好像”;in case“以防,万一”;so that“因此”。故选B项。19A.success Bjoy Clove DfortuneC由第二段中的“Graham lived his life caring about others”可知,Graham关心爱护他人,这里是说“我相信Graham的爱继续存在于我所做的工作中”。故选C项。20A.angry Bsad Ccareful DproudD由前文可知,Leslie Morissette创立非营利组织Grahamtastic Connection来纪念去世的儿子,因此Morissette对自己所做的事应该感到骄傲,故选D项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1