1、高考资源网() 您身边的高考专家Module 6 Section Integrating Skills & Cultural Corner课时作业. 单句语法填空1These days,he has stayed up late into night in order to get good marks in the following monthly test. Its no wonder that he seems tired and asleep in class every day. 2(天津卷)I think watching TV every evening is a waste
2、of timethere are more meaningful things to do. 3We have asked the neighbors to keep an eye on the house for us while we are away. 4If you think too much about the past, you will never be able to focus on what is more important for now and the future. 5Twenty students want to attend the class that ai
3、ms to_teach (teach)them how to read fast. 6Good Heavens!How could you stand by and allow such a terrible thing to happen!7Getting your students involved (involve)in classroom activities is vitally important for their future development. 8A sheep feeding (feed)on this kind of special grass usually gr
4、ows much faster than one on ordinary. 9In Copenhagen Climate Conference,rich countries promised to set up a fund of $100 billion a year by 2020 to help developing countries. 10All people concerned (concern)with the case will be questioned by the police. . 单句改错1The letters WTO stands for the World Tr
5、ade Organization. standsstand2What a pity!The bus has just left. Oh,if only I have come to the stop five minutes earlier. havehad3She lay the baby on the bed and went to prepare lunch. laylaid4He often wastes a lot of money buy something he really doesnt need. buybuying5She doesnt know whether her h
6、usband is live or dead because he is away so long. livealive. 阅读理解AEach year, about 10, 000 to 100, 000 animal species die off. They join the countless species that have gone extinct over the course of Earths historyand extinction means forever. At least it used to. Scientists are now closing in on
7、the ability to bring back extinct species. No, this doesnt mean the plot of Jurassic Park is going to become a reality. Researchers need DNA to bring back a species. DNA is the chemical that carries the structure for a living thing. Dinosaurs have been gone too long for any of their DNA to remain in
8、 fossils. But theres a very real chance that we will be able to bring back more recently extinct species. This could even include Ice Age animals like the woolly mammoth. In 2003, a team of Spanish and French scientists recreated the Pyrenean ibex, which had gone extinct three years earlier. The new
9、 animal didnt survive long, but scientific advances should improve the success rate. In January, Australian scientists announced that they were on their way to bringing back the gastric brooding frog. That we can bring species back doesnt mean that we should. There may be benefits to reviving a spec
10、ies. But theres no way to know how it will turn out. For example, would a passenger pigeon fit into its old habitat? Or might it crowd out existing species? Environmentalists worry that our ability to bring species back might cut down support for the hard work of traditional conservation. Why worry
11、about preserving a wildlife habitat or fighting poachers if we know we can just make up for our mistakes? But those extinctions are our mistakes to correct, which may give us an obligation(义务)to do so. As businessman and environmentalist Stewart Brand recently said, “Humans have made a huge hole in
12、nature. We have the ability now to repair some of that damage. ”We would do well to remember the lesson of Jurassic Park: Proceed with caution. 【解题导语】每年都会有成千上万的物种灭绝, 但现在, 技术手段已发展到有可能将消失的动物带回地球了。对于这种 “回归”, 人们有诸多的争议。复活已灭绝动物, 会危及现有物种吗? 这样做究竟是对还是错? 1Why is the plot of Jurassic Park not going to become a
13、 reality? ABecause dinosaurs are forbidden to be brought back to life. BBecause it is impossible for scientists to bring back extinct huge animals. CBecause scientists are not interested in bringing back dinosaurs. DBecause it is impossible to find DNA of dinosaurs in fossils. 解析:选D细节理解题。由第一段最后一句“Di
14、nosaurs have been gone too long for any of their DNA to remain in fossils. ”可知, 恐龙化石里没有恐龙的DNA, 所以科学家不可能将恐龙带回现代社会, 侏罗纪公园的故事情节不可能成为现实。故选D。2The Pyrenean ibex was mentioned to show that _. Ascientists are only able to bring back small speciesBscientists are likely to bring back recently extinct speciesC
15、scientists have managed to bring back Ice Age speciesDanimals can live very well after being brought back to life解析:选B细节理解题。由第二段前两句“But theres a very real chance that we will be able to bring back more recently extinct species. This could even include Ice Age animals like the woolly mammoth. ”可知, 科学
16、家有可能将比较近的灭绝动物复活成功, 并以Pyrenean ibex为例来证明这一可能的存在。故选B。3Paragraph 3 mainly shows that bringing back extinct species is _. AharmfulBrealisticCdoubleedged Dbeneficial解析:选C推理判断题。由第三段“There may be benefits to reviving a species.Or might it crowd out existing species? ”可知, 复活已灭绝的物种有可能会将现行物种踢出生物链, 复活灭绝动物有利有弊,
17、 是一把双刃剑。故选C。4What makes environmentalists worried according to the passage? AThat scientists cannot make up for the mistakes that they made in the past. BThat traditional conservation might be of no use by bringing species back. CThat scientists could lack the ability to bring back extinct species t
18、o life. DThat species that will be brought back to life will not survive long. 解析:选B推理判断题。根据第四段内容可知, 科学家们担心传统的保护就会失去作用了。故选B。BIn 2014 my best friends mother died of cancer. It was a tragedy,but as usual,Alice,my mother,used her power of healing and got his family back on their feet. If you asked my f
19、riends about my mother,they would say, “That woman has a heart of gold. ” I agree one hundred percent. I think the reason why she is such a wonderful person is that the Holy Spirit lives within her. She is very holy and has persuaded me to go to church with her every Sunday. About six years ago my m
20、om decided to pursue her lifelong goal of becoming a teacher. She knew it would be hard work raising three kids,doing housework and studying at the same time. However,she believed it would pay off. What my mother didnt realize was that not all things pay off in this unfair world. After four hard yea
21、rs of school,she graduated on a warm spring day. It was unbelievable. My aunt drove up from Virginia to celebrate this fantastic day. It was the first time I had ever cried about being happy. Its strange how fast a life can change. Two months later,the unpredictable happened. My mother was diagnosed
22、 with multiple sclerosis(多发性硬化症)I could not believe this could happen after all the good she had done for people. I was very confused and cried every day. My faith in God just disappeared and so did my moms dream of becoming a teacher. Then,I decided I must move on with my life and accept the fact t
23、hat she might never get better. Since my decision,I have become more mature,responsible and active in school and work. Through the years I have always been able to change negative situations into positive ones. Im happy with my life now. 【解题导语】本文主要讲述了乐观、积极上进的母亲影响作者的故事。5Which of the following can bes
24、t describe Alice? AHonest. BHelpful. CGreedy. DUnconcerned. 解析:选B推理判断题。根据第一段第二句 “It was a tragedy,but as usual,Alice,my mother,used her power of healing and got his family back on their feet. ”可知,母亲乐于帮助他人,故选B。6What else did Alice have to do when studying? ADrive a car and go to church. BTeach studen
25、ts and raise kids. CDo housework and teach at school. DLook after children and keep house. 解析:选D细节理解题。根据第三段第二句 “She knew it would be hard work raising three kids,doing housework and studying at the same time. ”可知,母亲在学习的同时还要照顾孩子、做家务,故选D。7According to the text,the authors mother _.Arecovered from illn
26、essBno longer had faith in GodCdidnt realize her dream as a teacherDchanged negative situations into positive ones unwillingly解析:选C细节理解题。根据倒数第二段最后一句 “My faith in God just disappeared and so did my moms dream of becoming a teacher. ”可知,母亲因为患病,成为教师的梦想就破灭了,故选C。8Which of the following is the best title
27、for the text? AFighting against Kinds of DiseasesBMother Gave Me Life ExperienceCBelief in God Brought Me Good LuckDHow to Become a Responsible and Active Man解析:选B标题归纳题。根据文章的整体理解可推知,本文主要讲述了乐观的母亲对作者的积极影响,作者成为一个积极面对生活的人,故选B。. 七选五Why is volunteering important? When it comes to service work,it is import
28、ant to realize that the actual goal should be getting the most out of your voluntary work. _1_. Gaining new/social experiencesVolunteering allows students to get involved with new things and develop social and academic skills that couldnt be learned in a classroom environment. _2_. Giving and helpin
29、g othersVolunteers create better environments for others;they create healthier communities and they brighten lives. Jill,a senior student,has been a volunteer in her community for more than three years. _3_. “They always tell me how great we sound and how they wish they had taken time to learn an in
30、strument in their youth. ”Creating connections with people_4_. Not only does the voluntary work you do show who you are as a person,but it reflects many positive qualities that possibly employers and admission officers want to see. Volunteering allows you to meet a wide variety of people from all so
31、rts of walks of life. _5_Volunteering isnt one of the most attractive jobs,but it is one of the most beneficial and uplifting(令人振奋的)Its taking some time out of your day and helping others. Voluntary work makes us feel good. It builds selfconfidence and lifts up the spirits. ABuilding career choicesB
32、Developing a sense of achievementCVolunteering means a lot moreDBuilding relationships with people is very importantEVolunteering is an excellent way to improve your independenceFShe volunteers by performing in concerts for senior citizensGVolunteering allows you to experience different environments
33、 and situations【解题导语】本文主要介绍了做志愿工作的意义。1解析:选C根据上文的 “When it comes to service work,it is important to realize that the actual goal should be getting the most out of your voluntary work. ”并结合文章的标题可推知,此处开始导入志愿工作的意义,起承上启下的过渡作用,所以选C项。2解析:选G根据本段标题 Gaining new/social experiences可推知,志愿工作会让志愿者有不同的体验,所以选 G 项。3解
34、析:选F根据下文的 “They always tell me how great we sound and how they wish they had taken time to learn an instrument in their youth. ”可推知,志愿者Jill做的志愿工作应该是弹某种乐器,F项 “她志愿在音乐会上给老年人演奏”最合适。4解析:选D根据本段的标题 Creating connections with people可推知,志愿工作对增强人际关系是很重要的,所以选D项。5解析:选B空处为本段小标题,根据下文的 “Voluntary work makes us feel good. It builds selfconfidence and lifts up the spirits. ”可推知,志愿工作让人感觉良好,增强自信心,令人振奋,拥有成就感,所以选B项。高考资源网版权所有,侵权必究!