1、单元综合测评选择题部分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What will the man probably do next?A.Confirm his booking. B.Book a room.C.Go to the hotel.2.How long will Lisa stay in the National Forest Park?A.For a
2、n hour. B.For two hours.C.For three hours.3.Where does the conversation probably take place?A.At home. B.In the office.C.At the hospital.4.Which city does the man think is the windiest?A.New York. B.Chicago.C.Boston.5.What are the two speakers mainly talking about?A.A family. B.A wedding.C.A dinner
3、party.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the woman want to drink?A.Coffee without sugar. B.Tea with sugar.C.A glass of Coke.7.Why does the man suggest that the wom
4、an choose the strawberry juice?A.Its easier to get. B.Its sweeter.C.Its fresher.请听第7段材料,回答第8、9题。8.What will the man see after driving for a mile?A.A farm. B.A house.C.A red sign.9.How far is Sunny Farm from here?A.1.5 miles. B.2 miles.C.2.5 miles.请听第8段材料,回答第10至12题。10.With whom did the man visit the
5、park?A.His friends. B.His family.C.His classmates.11.What did the man enjoy most at the park?A.A show. B.A rollercoaster ride.C.A ride in a ship.12.What will the man tell the woman next?A.How to have fun in the park.B.How to get to the park.C.When to travel to Britain.请听第9段材料,回答第13至16题。13.What job d
6、oes the school offer?A.English teacher.B.German language assistant.C.English language assistant.14.Who can apply for this job?A.People aged from 18 to 24.B.People aged from 24 to 28.C.People aged from 28 to 32.15.What does the school focus on?A.Basic education.B.Afterschool activities.C.Practical la
7、nguage use.16.Which of the following is a requirement in applying for this job?A.Speaking basic German.B.Having a college degree.C.Having rich work experience.请听第10段材料,回答第17至20题。17.When was Hong Kong Ocean Park first opened?A.In 1970. B.In 1977.C.In 1987.18.What do we know about the Ocean Theater?A.
8、It has no killer whale now.B.It has 3,500 seats in all.C.It has dolphin shows.19.Where can penguins be seen?A.In the Ocean Theater.B.In the Wave Cove.C.In a threelevel aquarium.20.What can be handfed by visitors?A.Sea lions and pandas.B.Seals and butterflies.C.Fish and sharks.听力原文Text 1W:Werent you
9、going to confirm your booking at the hotel?M:Yes.Id better call them.They always get quite busy at this time of year.Text 2W:How long will we stay in the National Forest Park?M:Well get there at 2:00 pm and leave at 5:30 pm,but Lisa will leave half an hour before us.Text 3W:Have you taken your tempe
10、rature,Mike?M:Yes.It seems to be all right,but Im still coughing quite badly.Could you take me to see the doctor?W:OK.Ill go and get Dads car.Text 4W:Have you ever been to Chicago?M:Yes,I spent a summer there before I moved to New York.I really enjoyed it.W:Was it as windy there as they say it is?M:
11、It was windy,but not as windy as Boston.Text 5W:Hey,congratulations! I heard the news! Whens the date?M:In September.Weve got a lot of planning to do.W:Well,the great thing is that youve decided to marry.Congratulations!M:Thanks.Remember to come and bring your family.Text 6M:Would you like something
12、 to drink,Alice?I have tea,coffee and Coke.W:Yes.Id like some coffee,please.No sugar.M:OK.And what does Tommy drink?W:Do you have any juice?M:Yes.I have apple juice and strawberry juice.They are both sweet,but I say the strawberry juice would be the best choice.W:Why?M:I made it just half an hour ag
13、o.I made the apple juice yesterday and stored it in the refrigerator.Text 7M:Excuse me.Am I going the right way to Sunny Farm?W:Im afraid not.M:Oh,can you tell me how to get there?W:Well,its easy enough to get there.You need to go down that road instead of this one till you see a red house on your r
14、ight,maybe a mile off.M:Is the farm there?W:No.Then go down the road on your left and keep going for another mile.M:Would I be there then?W:Not quite.When you get to a bridge,drive straight over.Then half a mile past it,youll see a sign for Sunny Farm on your left.M:Thanks for your help,maam.Text 8W
15、:What did you do last weekend,David?M:I visited Blackpool Pleasure Beach Theme Park with my sister and my parents.I had a great time there.W:I came to Britain just a week ago.I dont know anything about that theme park.Whats it like?M:Oh,its a great place.Blackpool Pleasure Beach Theme Park is Britai
16、ns top free tourist attraction.W:So what can tourists do there?M:A lot of things.There are many rides and attractions.There are also wonderful shows.W:What did you enjoy most there last weekend?M:I enjoyed taking a ship around the River Caves most.Would you like to visit it someday?W:Sure.Id love to
17、 try a rollercoaster ride there.How do I get there?M:Its easy.Its just about a 20minute walk from here.I can give you directions.Text 9M:Tina,I heard youre looking for a job.I have some information you might be interested in.W:Do tell me about it.M:A local school in Germany is looking for young nati
18、ve English speakers aged from 18 to 24 to work there for a year as English language assistants.W:Do you know anything about that school?M:Yes,it is a small school for pupils aged 7 to 18.It focuses on practical language use.W: OK.Do you know the requirements for the position?M:Yes.Assistants are req
19、uired to speak at least basic German.Youd need to like teaching,and shouldnt be afraid of hard work,as helping out in class and giving extra lessons to weaker pupils mean a lot of work.Are you interested in the job? If you want more information about the school,I can give you two websites to look at
20、.You can visit them and learn more about the school.W:Thank you so much.Text 10 Hong Kong Ocean Park was first opened in 1977.It quickly became one of the most popular sites in Hong Kong.The park is divided into two areas by a large mountain and has a wide array of attractions and rides.One of the m
21、ost famous attractions is the Ocean Theater,a 3,000seat theater for performing dolphins,sea lions and a killer whale.There are sometimes amazing high diving acts.Another famous attraction there is the Wave Cove.It is home to different kinds of seals,penguins and birds.There is also a threelevel aqua
22、rium that houses more than 30,000 fish and sharks which can be handfed by visitors. The park also has many other places that are extremely popular with visitors.There is a butterfly room,a section for kids,and a giant panda garden.There is truly something for everybody.It is a great place to spend a
23、 day in Hong Kong.答案1.A2.C3.A4.C5.B6.A7.C8.B9.C10.B11.C12.B13.C14.A15.C16.A17.B18.C19.B20.C第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAre you looking for something to do? You might like to try one of these four experiences.Crocodile watchingDo you fancy getting up c
24、lose to some of the most terrifying animals on earth? Crocosaurus Cove, in Darwin (Australia) has the “Cage of Death”.Its an enclosure thats lowered into a pool.This gives you a 360 degree view of a crocodile as its being fed.The cable broke once and the cage sank to the bottom, but theyve fixed it
25、since then.Edge walkHow about walking along the edge of a building several hundred meters up in the air? If that sounds like fun, head off to the CN Tower in Toronto (Ontario, Canada).Built in 1976, the tower is 553.33 meters tall.The Edge walk consists of a 2030 minute stroll along a 1.5 meter wide
26、 platform that runs around the towers restaurant roof.During the walk, youre encouraged to lean forwards as you look over Torontos skyline (轮廓线).Plastic ball rollingDo you fancy rolling down a hill in a plastic ball?Plastic ball rolling is popular all over the world, but the place to give it a go is
27、 in Rotorua (New Zealand).Brother David and Andrew Akers came up with the idea in 1994.A typical orb (球) is about 3 meters in diameter, with an inner orb size of about 2 meters.Theres no brake or steering mechanism, but the inner layer of the plastic ball helps absorb the shock.Volcano bungee jumpin
28、gIf youre looking for the adventure of a lifetime, how about going bungee jumping off a helicopter into the crater of a live volcano? As part of the jumping, a helicopter ride takes you to the Villarreal volcano, one of the most active in Chile.Once youre at the drop zone, you leap off the helicopte
29、r and fall into the volcano.Finally, you enjoy the ride back to the airport flying at 130 kph.Attracted by the above? If so, please contact us.Only half price from March 22 to April 25th.For more information, please click here.【语篇解读】本文是应用文。文章给我们介绍了四种刺激的、令人兴奋的活动。21.According to the passage, there was
30、 an accident once when people _.A.jumped into the Villarreal volcanoB.walked along the platform of the CN TowerC.rolled down a hill in a plastic ball in RotoruaD.watched crocodiles in the “Cage of Death” in Darwin答案D细节理解题。根据Crocodile watching中Crocosaurus Cove,.since then.可知,事故发生时人们正在“Cage of Death”
31、in Darwin观看鳄鱼,故选D。22.Which of the following was first invented in New Zealand?A.Edge walk.B.Crocodile watching.C.Plastic ball rolling.D.Volcano bungee jumping.答案C细节理解题。根据Plastic ball rolling中Plastic ball rolling is popular.in Rotorua(New Zealand).可知,Plastic ball rolling起源于新西兰。故选C。23.It can be inferr
32、ed that all the four experiences are _.A.interesting sportsB.exciting and extremeC.held on high placesD.fit for middle to old people答案B推理判断题。根据文中每项活动的具体描述可知,这几项活动都是刺激的、令人兴奋的极限活动。故选B。BAmerican high school students are terrible writers, and one education reform group thinks it has an answer:robots.Or,
33、 more accurately, robotreaderscomputers programmed to scan students essays and spit out a grade.Mark Shermis, professor of the College of Education at the University of Akron, is helping to hold a contest, set up by the William and Flora Hewlett Foundation (WFHF), which promises $ 100,000 in prize m
34、oney to programmers who write the best automated grading software.“If youre a high school teacher and you give a writing task, youre walking home with 150 essays,” Shermis said.“Youre going to need some help.”Automated essay grading was first proposed in the 1960s, but computers back then were not u
35、p to the task.In the late 1990s, as technology improved, several textbooks and testing companies jumped into the field.Today, computers are used to grade essays on South Dakotas student writing assessments and a handful of other exams, including the TOEFL test of English fluency, taken by foreign st
36、udents.The Hewlett contest aims to show that computers can grade as well as English teachersonly much more quickly and without all that depressing red ink.“Automated essay scoring is objective,” Shermis said.“And it can be done immediately.If students finish an essay at 10 pm, they will get a result
37、 at 10:01 pm.”Take, for instance, the Intelligent Essay Assessor, a webbased tool marketed by Pearson Education, Inc.Within seconds, it can analyze an essay for spelling, grammar, organization, and help students to make revisions.The program scans for key words and analyzes semantic (语义的) patterns,
38、and Pearson claims that it can understand the meaning of text much the same as a human reader.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章是为了介绍一种电脑程序robotreaders,它可以被用来扫描学生论文并给出分数。24.The text is written to introduce _.A.education reform in AmericaB.robotreadersC.Hewlett contestD.Flora Hewlett Foundation答案B推理判断题。根据第一段American
39、high school students.out a grade.“美国高中生是糟糕的写作者,一个教育改革组织认为它有一个答案:机器人。或者,更准确地说,机器人阅读者经过编程后可以扫描学生论文并给出分数的计算机。”由此可知,文本是为了介绍robotreaders。故选B。25.From Paragraph 3, we know that in the 1960s _.A.computers were not easy to getB.automated grading software was popularC.computers couldnt grade essays automatica
40、llyD.people refused automated essay grading答案C推理判断题。根据第三段中Automated essay grading.to the task.“论文自动评分在20世纪60年代首次提出,但当时的计算机无法胜任这项任务。”可知,从第三段我们知道,在20世纪60年代,计算机不能自动给文章打分。故选C。26.The Intelligent Essay Assessor can _.A.rewrite essaysB.underline the mistakes in red inkC.correct key words and patternsD.unde
41、rstand the meaning of text答案D细节理解题。根据最后一段中The program scans for.a human reader.“该程序扫描关键词并分析语义模式,Pearson声称它能像人类读者一样理解文本的意思。”可知,The Intelligent Essay Assessor能够理解文章的意思。故选D。CHow many times a day do you check your email? When you wake up? Before bed? A dozen limes in between? The technology that was sup
42、posed to make our lives simple has taken up too much time.The average teen spends more than seven hours a day using technological devices, with an additional hour just textmessaging friends.The advantage of technological devices is connectedness.Email lets us respond on the go, and we are in touch w
43、ith more people during more hours of the day than at any other time in history.But is it possible that were lonelier than ever, too? Thats what MIT professor Sherry Turkle observes in her new book, Alone Together, which clearly describes our changing relationship with technology.For Turkic, the bigg
44、est worry is the effect the weak connections have on our development.Technology isnt offering us the lives we want to live.“Were texting people at a distance” says Turkic.“Were using lifeless objects to convince ourselves that even when were alone, we feel together.And then when were with each other
45、, we put ourselves in situations where we are alonealways on our mobile devices.Its what I call a perfect storm of confusion about whats important in our human connections.”Moreover, communicating online is not equal to facetoface communication.Online, you can ignore others feelings.In a text messag
46、e, you can avoid eye contact.A number of studies have found that this generation of young people is sympathetic (有同情心的) than ever.“That doesnt lead to disaster,” says Turkle, “but the disadvantages still cannot be ignored.”【语篇解读】本文主要讲了技术在给人们带来方便的同时,也带来了许多不利因素。27.From the first paragraph we can learn
47、 that _.A.email checking helps people wake up earlyB.people communicate mainly by textmessaging nowC.technological device production has been simplifiedD.using technological devices costs young men much time答案D推理判断题。根据第一段最后一句中的“the average teen spends.friends.”可推断出,使用技术设备花费青少年很多时间。所以选D。28.What is Sh
48、erry Turkics biggest worry?A.Technology may make human connections confusing.B.Technology cant help people remove loneliness.C.Technology may make peoples lives hard.D.Technology keeps people together.答案A细节理解题。根据第三段Its what.connections.可知,Sherry Turkle最大的担心是技术可能会让人类的联系混乱。所以选A。29.What is the authors
49、attitude towards the influence of technology on peoples life?A.Positive B.NegativeC.Hopeless D.Uncertain答案B推理判断题。根据最后一段Moreover, communicating online.be ignored.” 可判断出,作者对技术对人类生活的影响持否定态度,所以选B。30.What is the passage mainly about?A.Technology brings many conveniences to peoples lives.B.Young men spend
50、 too much time on technological devices.C.Technology also brings people some disadvantages.D.Sherry Turkle observes peoples changing relationship with technology.答案C主旨大意题。本文主要讲了技术在给人们带来方便的同时,也带来了许多不利因素,所以这篇文章最好的题目是C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Making Short Videos“A
51、picture is worth a thousand words or so”, they say.Well, motion (运动) pictures can contain even more memories._31_ Here are some apps you can use to make your own short videos.QReciting lines from movies is an effective and classic way to learn English.So what if you could dub(配音) recordings accompan
52、ied by movie clips(剪辑) and then share them with friends? _32_ You name it.By contributing your voice, you can either mimic(模仿) the original soundtrack or create something completely new of your own.Shorts_33_ With the help of the Shorts app, you can make pictures in your album into a slide show.Choo
53、se from any of the offtheshelf themes“holiday”, “travel”, “friendship” and “party” for exampleeach matched with its own theme music and slide background.But if youre not satisfied with the combinations, feel free to do a little change by adding text to the pictures or replacing the music with someth
54、ing in your own playlist.Viva VideoVideo making and editing once seemed awfully hard._34_ But this app will ease you into the field with straightforward functions and clear direction to help you “create your own video story”.Apart from filter, stickers and text, the coolest part of this app is that
55、you can write the narratives yourself and add your own voice to the video._35_ Viva Video requires a relatively powerful phone to run smoothly.A.But here is a little reminder.B.This app has movies, cartoons, lectures, TV series.C.These apps have a variety of identifications (识别).D.Thats why short vi
56、deos are becoming popular.E.Videos and pictures arent only for separate purposes.F.Newbies (网络新手) and amateurs didnt dare to even give it a try.G.Video making and editing is what Apple fans want to try.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了如何制作短视频的几款app。31.D上文提示“他们说:“一张图片胜过千言万语。”嗯,电影可以包含更多的记忆。” 承接上文,D项Thats why short
57、 videos are becoming popular.(这就是短视频越来越受欢迎的原因。)切题。故选D。32.B下文提示“你给它命名。通过贡献你的声音,你既可以模仿原声,也可以创造一些全新的东西。”承接下文,B项This app has movies, cartoons, lectures, TV series.(这个应用程序有电影,卡通,讲座,电视剧。)切题。故选B。33.E下文提示“在Shorts的帮助下,你可以把相册中的图片做成幻灯片。”承接下文,E项Videos and pictures arent only for separate purposes.(视频和图片并不只是用于单独
58、的目的。)切题。故选E。34.F上文提示“视频制作和编辑曾经看起来非常困难。”再根据下文提示“但这款应用程序将让你轻松进入该领域,它具有直截了当功能和明确的方向,帮助你创建自己的视频故事。”承接上下文,F项Newbies (网络新手) and amateurs didnt dare to even give it a try.(新手和业余爱好者甚至不敢试一试。)切题。故选F。35.A下文提示“Viva Video需要一个功能相对强大的手机才能平稳运行。”承接下文,A项But here is a little reminder.(但这里有个小提示。)切题。该项中的little和下文中的power
59、ful由but构成一种转折关系。故选A。第三部分语言运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I sat down at my desk and started writing a letter of thankfulness, but when it came to actually putting the letter into the mailbox I _36_ I couldnt do it.I suddenly felt a sense of _37_ and i
60、nsecurity (不安).The letter was to an old teacher with whom I kept in _38_ on Facebook.For months, I read about what she _39_ on her Facebook page, which helped me to live my life differently.Her volunteer work wasnt huge._40_ , she was doing small, local good deeds._41_, she changed my views on the w
61、orld and for some reason, I felt I should let her know how her example _42_ influenced me.I could have easily sent her an email, but that seemed not enough for such an important thankyou.Thats why I ended up _43_ the letter.But now here I was, standing before the mailbox, unable to put the envelope
62、inside.What was stopping me? It suddenly hit me that I was _44_ of being too nice.I guess I felt strange _45_ it wasnt like she was my best friend or a relative.Maybe my _46_ was too heartfelt.Thinking this over, I put the envelope in the mailbox _47_.Weeks later I received a message from her.It tur
63、ned out she was _48_ a hard time and my note _49_ a lot to her.She said she had no idea she was playing such a big _50_ in others life.Not only did this letter make her happier, but her response to it brightened my world and _51_ my level of happiness as well.I was so _52_ that it had such a great i
64、nfluence on her that I decided to write a(n) _53_ letter to someone each month.Now its easier for me to _54_ the goodness in others and be more _55_ for this beautiful life Im living.【语篇解读】本文是一篇记叙文,一位老师一直在做善事,并把自己做的善事分享在脸书上,给作者带来了很大的影响。作者给她写了一封感谢信,这封感谢信帮助她度过了最艰难的时光,作者决定每个月都给别人写一封感谢信。36.A.stopped B.c
65、ontinuedC.swapped D.paced答案A根据后句“I couldnt do it.”可知当我要把这封信投入邮箱的时候,我停了(stop)下来,我不能这样做。我突然感觉担忧不安。故A项正确。37.A.disappointment B.concernC.responsibility D.power答案B应该使用名词concern与insecurity一致,当我要把这封信投入邮箱的时候,我停了下来,我不能这样做。我突然感觉担忧不安。故B项正确。38.A.touch B.mind C.sight D.order答案A短语keep in touch with保持联系;keep.in mi
66、nd记住;in sight在视野之内;in order有序;这封信是邮寄给在脸书上和我保持联系的一位老师的,几个月以来我一直阅读她在脸书上所写的内容。故A项正确。39.A.gave in B.suffered fromC.packed up D.set down答案Dgive in屈服,让步;suffer from遭受;pack up打包,整理;set down写下,记下;这封信是邮寄给在脸书上和我保持联系的一位老师的,几个月以来我一直阅读她在脸书上所写的内容。故D项正确。40.A.So B.HoweverC.Instead D.Meanwhile答案C她的志愿工作并不大,相反(instead
67、),她在做一些细小好事。根据句意可知C项正确。41.A.Gradually B.ExactlyC.Fluently D.Frequently答案A她所做的那些微小却很善良的事情逐渐(gradually)改变了我对世界的看法。故A项正确。42.A.widely B.rapidlyC.loosely D.greatly答案D她所做的那些微小却很善良的事情逐渐改变了我对世界的看法。我要让她知道她的例子对我有多么巨大(greatly)的影响。故D项正确。43.A.checking B.receivingC.handwriting D.reading答案C我不能就这么容易地给她发邮件,这就是我不再写(h
68、andwriting)这封信的原因。所以在邮箱面前我才会如此犹豫不决。故C项正确。44.A.confident B.afraidC.fond D.sure答案B究竟是什么在阻止我?我突然想起我害怕(afraid)自己这么好,我感觉很奇怪因为她并不像我的好朋友或亲戚,也许我的信中的信息太真诚了。本句是指作者在怀疑自己为什么要给一个素不相识的人写这样的感谢信。故B项正确。45.A.because B.althoughC.while D.until答案A我突然想起我害怕自己这么好,我感觉很奇怪因为(because)她并不像我的好朋友或亲戚,也许我的信中的信息太真诚了。根据句意可知上下文是一个修改,故
69、A项正确。46.A.purpose B.agreementC.present D.message答案D我感觉很奇怪因为她并不像我的好朋友或亲戚,也许我的信中的信息(message)太真诚了。在信里所写的内容是人们要表达的信息。故D项正确。47.A.sadly B.officiallyC.finally D.entirely答案C虽然我在邮箱之前很犹豫应该不应该寄出这封信,最终(finally)我还是决定把它邮寄出去。故C项正确。48.A.turning over B.giving in toC.going through D.making use of答案Cturn over翻转;give i
70、n to屈服,让步;go through度过,熬过;make use of利用;几个星期以后我收到了她的信息,她正在经历(go through)一段艰难的时光,我的那封信对她意义重大,她并不知道她在别人的生活中起着如此大的作用。故C项正确。49.A.ignored B.meantC.offered D.recognized答案B我的那封信对她意义(meant)重大,她并不知道她在别人的生活中起着如此大的作用。故B项正确。50.A.part B.decisionC.usage D.command答案A动词短语play a part in意为“在中起作用”,我的那封信对她意义重大,她并不知道她在别
71、人的生活中起着如此大的作用。故A项正确。51.A.forecast B.increasedC.expressed D.judged答案B我写给她的信不仅让她更为开心,她的回信让我的生活更加明亮也增加了(increased)我的幸福水平。故B项正确。52.A.stubborn B.lonelyC.upset D.excited答案D我非常兴奋(excited)我的信对她有如此巨大的影响,以至于我决定每个月都给某个人写一封感谢信。故D项正确。53.A.congratulation B.thankyouC.request D.comfort答案B根据第一句“I sat down at my desk
72、 and started writing a letter of thankfulness”可知我给她写了一封感谢(thankyou)信,这封感谢信对她有大的影响,我决定每个月都给某个人写一封感谢信。故B项正确。54.A.hand out B.put outC.set out D.find out答案Dhand out分发,给予;put out熄灭;set out出发,动身;find out发现,找到;现在我很容易就能从别人身上找到(find out)善良,对我的幸福生活也更为感激。根据句意可知D项正确。55.A.satisfied B.sorryC.grateful D.careful答案C
73、现在我很容易就能从别人身上找到善良,对我的幸福生活也更为感激(grateful)。故C项正确。非选择题部分第三部分语言运用(共两节,满分45分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。More than 2,000 years ago, the brave and hardworking people of Eurasia explored and opened up several routes of trade and 56._ (culture) exchanges that linked the major
74、 civilizations of Asia, Europe and Africa, collectively 57._ (call) the Silk Road by later generations.For thousands of years, the Silk Road spirit“peace and cooperation, openness and inclusiveness(包容性), mutual(相互的) learning and mutual benefit”58._ (pass) from generation to generation.In the 21st ce
75、ntury, a new period marked by 59._ theme of peace, development, cooperation and mutual benefit.It is more important 60._ us to carry on the Silk Road Spirit in face of the weak 61._(recover) of the global economy, and complex international situations.When Chinese President Xi Jinping 62._ (visit) Ce
76、ntral Asia in September 2013, he raised the idea of 63._ (build) the Silk Road Economic Belt and the 21stCentury Maritime Silk Road,64._ have attracted close attention from all over the world.The Belt and Road Initiative is a systematic project, whose goal is 65._ (meet) the interests of all, and ef
77、forts should be made to combine the development strategies of the countries along the Belt and Road.【语篇解读】本文是说明文。文章介绍了中国古代的“丝绸之路”精神和平、合作、开放、包容、互鉴互利。文章还介绍了习主席提出的建设丝绸之路经济带、海上丝绸之路、一带一路等符合所有人利益的伟大倡议。56.cultural考查形容词。句意:2000多年前,亚欧大陆上勤劳勇敢的人民,探索出多条连接亚欧非几大文明的贸易和文化交流通路。这里用形容词cultural修饰名词exchanges。57.called考查
78、过去分词。句意:被后代统称为“丝绸之路”。这里用过去分词called,相当于非限制性定语从句which were called的省略。58.has been passed考查时态和语态。句意:千百年来,“和平合作、开放包容、互学互鉴、互利共赢”的丝绸之路精神薪火相传。根据句意可知,这里应该用现在完成时的被动语态,表示“被一代代传递”,故用has been passed。59.the考查冠词。句意:在21世纪,在以和平、发展、合作、共赢为主题的新时代,面对复苏乏力的全球经济形势,纷繁复杂的国际局面,传承和弘扬丝绸之路精神对我们来说更显重要。这里是特指主题,故用the。60.for考查介词。本题考
79、查it isadj.for sb to do sth的结构,故用for。61.recovery考查名词。句意:面对复苏乏力的全球经济形势。这里用名词“恢复”,故填recovery。62.visited考查时态。句意:2013年9月,中国国家主席习近平在出访中亚期间,提出共建“丝绸之路经济带”和“21世纪海上丝绸之路”的重大倡议。根据句中时间状语September 2013可知,用一般过去时,故用visited。63.building考查动名词。介词of后接动名词形式building。64.which考查非限制性定语从句的关系词。句意:2013年9月,中国国家主席习近平在出访中亚期间,提出共建“
80、丝绸之路经济带”和“21世纪上海丝绸之路”的重大倡议,得到国际社会高度关注。这里是非限制性定语从句,用关系代词which指代上句提到的the Silk Road Economic Belt and the 21st Century Maritime Silk Road,并在定语从句中作主语,故用which。65.to meet考查不定式作表语。句意:“一带一路”的倡议是一个系统工程,它的目标是为了实现共赢。根据句意可知,这里需要用不定式作表语表示目的,故填to meet。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)假定你是李华,经常帮助你学习英语的朋友Alex即将返回自己的
81、国家。请给他写一封邮件,内容包括:1.表示感谢;2.回顾Alex对你的帮助;3.临别祝愿。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。【参考范文】Dear Chris,I am so regretful to know that you will return to your home soon.We got along well during your stay in China and you offered me lots of help.Id like to express my thanks to you for your help with my English.Wh
82、ile studying in China, you always spent your free time in helping me with my oral English.It is you who shared me with rich knowledge of English and English culture.Never will I forget you and your kindness.Wish you a pleasant journey.Yours,Li Hua第二节读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Keeping_i
83、n_TouchThere is one thing better than making a new friend and that is keeping an old one.Elmer G.LetermanTwo years ago my family moved.The day that we left, my best friend and I cried together in my empty bedroom for hours.No words could describe how sad and homesick I was during the fivehour car ri
84、de to my new house.Life was so unbearable that it seemed to be the end of the world.When we finally reached our new house, I rushed to the phone to tell my best friend my address and phone number.We talked for a little while, but I had to hang_up because the longdistance call was expensive.On the fi
85、rst day of school, I called her to tell her how it went.Then, on Halloween I sent her a letter with a picture of my new friends and me enclosed.Days later, she wrote me a letter.It wasnt even a letterjust a bunch of pieces of paper saying, “Best friends forever.”When I finally got her email address,
86、 I emailed her the longest letter I have ever written.I never received an email back, and by the third email letter with no response, my message grew shorter_and_shorter.With each passing day, I got angrier and angrier.At last, I never received a reply from her.Mom said that I could always call my o
87、ther friends, and that I didnt need to always call her.Give up on my best friend? Give up on the person I had known all_my_life? The person I had gone from diapers to Barbies to nail polish with, and who had been in the same class with me from the first through the fifth grade? My first answer was a
88、utomatically “No way!” But after five more email messages, three phone calls and two more letters, I started to consider what my mom had said.Every night about a week, I stayed up in bed thinking, Should I give_up? Should I keep trying?注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写
89、好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:The way I looked at it, as my best friend, she would share anything with me.Paragraph 2:With two years of disappointment and depression, I eventually got a phone call from her.【参考范文】Paragraph 1:The way I looked at it, as my best friend, she would share anything
90、 with me.Simple things would delight me if she takes a minute to write a few words on a piece of paper or text me a short message in the email, or type “hello” on the phone.To me, keeping in touch is absolutely an important part of maintaining friendship.To her, however, she didnt care, and it didnt
91、 seem to bother.Paragraph 2:With two years of disappointment and depression, I eventually got a phone call from her.It happened so unexpectedly to me that I even felt on top of the world.She told me how sorry she was for not writing back and about how busy she had been.I finally forgave her.I guess
92、keeping in touch just isnt her style, and it didnt mean she didnt care about me.I came to realize that true friends never really give up their special connection.Even after two years, it felt like we had just talked yesterday.Now we keep in touch or at least she tries to write regularly, however hard she finds it.