1、Lesson 3Body Language课时过关即时巩固一、单词拼写1.Playing with others helps children learn how to (协商).答案:negotiate2.However,body language can be (无意识的) as well.答案:unconscious3.I hope these plans meet with your a.答案:approval4.He worked all summer to save money for the (购买) of a piano.答案:purchase5.You should work
2、 out an o of your teaching plan before starting your lesson.答案:outline二、用方框中所给短语的适当形式填空in different waysbe aware ofon purposediffer fromconsist of1.He is clever and can solve the problem .答案:in different ways2.I think that the naughty boy broke my vase .答案:on purpose3.When he the danger,it was too l
3、ate.答案:was aware of4.He his twin brother in many ways.答案:differs from5.The medical team ten doctors and fifteen nurses.答案:consists of三、阅读理解There is one language that is used in every country in the world.The people who use it are young and old,short and tall,thin and fat.It is everybodys second lang
4、uage.It is easy to understand,although you cant hear it.It is sign language.When you wave to a friend who is across the street,you are using sign language.When you smile at someone,you are saying,“I want to be friendly.”But you are not using speech;you are using sign language.When you raise your han
5、d in class,you are saying,“Please ask me.I think I know the correct answer.”Babies who cant talk can point at things.They are using sign language.A policeman who wants to stop traffic holds up his hand.He is using sign language.Many years ago,a French priest,Charles Michel de LEpee,became interested
6、 in education for deaf people.He invented a finger alphabet (字母表).It is still in use.People can make signs for letters and spell words with their hands,and deaf people can read and understand them.Soon there were schools for the deaf in many countries.The only university for the deaf is Gallaudet Co
7、llege in Washington,D.C.Today,in the United States,there are special TV news programs for deaf people.The newsreader tells the news in sign language.At the same time,the words appear on the TV screen.The actors in the Theatre of Deaf dont spell every word.Sometimes they use hand signs.When they put
8、two hands together,it means sandwich.They can make a roof with their hands when they want to show a house.One finger in front of an actors mouth can mean quiet.You can talk to people who are behind windows that are closed.And when you go swimming with your friends,you can have conversations under wa
9、ter.How many hand signs do you use every day?1.Which of the following about sign language is TRUE?A.It is a special language used in a few countries in the world.B.It is a way to express ones ideas without words.C.It is only used by the deaf.D.It can be heard.解析:从第一段第一句可知A项错误;由第一段第二句可知C项错误;由第一段第四句可知
10、D项错误,故选B项,它是人们表达想法的一种方式,而且不需要说话。答案:B2.If you want to express the idea that “I am very friendly” to someone,you will .A.raise your handB.put one hand onto the otherC.smile to the personD.make a roof with your hands解析:从第二段第二句“Whenyousmileatsomeone,youaresaying,Iwanttobefriendly.”可知C项正确。答案:C3.Which of
11、the following is TRUE according to the passage?A.Hand signs instead of finger signs are used every day.B.There are schools,colleges and universities for the deaf in the USA.C.The French priest Charles Michel de LEpee invented sign language.D.Even babies are using sign language.解析:从第四段及第六段可知handsigns
12、和fingersigns都在被使用;由第四段最后一句可知B项错误;从第四段“Heinventedafingeralphabet.”可知C项错误;从第三段“Babieswhocanttalkcanpointatthings.Theyareusingsignlanguage.”可知D项正确。答案:D4.The passage is mainly about .A.an introduction to sign languageB.the importance of sign languageC.a famous priest in FranceD.how to use sign language解
13、析:本文第一段即点明了本文的中心,故选A项。答案:A四、七选五阅读理解根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。BadhabitsyoushouldbreaktobemoreproductiveTurning off the alarm clockIt might feel as though turning off the alarm clock in the morning gives you a little bit of extra rest to start your day.1.Thats because when you wake up,y
14、our endocrine system(内分泌系统) begins to give off alertness hormones(清醒激素) to get you ready for the day.By going back to sleep,youre slowing down this process.In addition,nine minutes doesnt give your body time to get the deep sleep it needs.Keeping your phone next to your bedExperts say a good nights
15、sleep has the power to increase productivity and happiness,lead to smarter decision-making,and come up with bigger ideas.2.The LED screens of our smart phones,tablets,and laptops,for example,give off what is called blue light,which can damage eyesight and influence production of melatonin(褪黑激素),a ho
16、rmone that helps manage the sleep cycle.3.Keeping energy levels requires eating a balanced lunch.High-fat,high-sugar lunches make us sleepy and have low energy by 3 p.m.,experts advise,so its important to go heavy on the protein and healthy fats when choosing what you eat for lunch.Luckily,plenty of
17、 fast-food chains offer healthy meal choices that wont make you pass out at your desk.(Not going to exercise)Studies have shown that morning and afternoon workouts can increase a persons amount and quality of sleep.And one study found that exercise adds around 45 minutes of extra sleep.4.(Multitaski
18、ng)While many people believe theyre great at doing two things at once,scientific research has found that only about 2% of the population are able to do some tasks at the same time effectively.5.And it can reduce our attention spans(持续时间) and make us less productive in the long run.A.Staying up lateB
19、.Eating junk food for lunchC.However,it does more harm than goodD.A better sleep leads to a more productive dayE.For the rest of us,multitasking is a bad habitF.A good sleep shouldnt be harmed by outside influencers,eitherG.Your first meal of day can make you productive all day long答案:15 CFBDE五、完形填空
20、If you want to learn a new language,the very first thing to think about is why.Do you need it for a 1 reason,such as your job or your studies?2 perhaps youre interested in the 3,films or music of a different country and you know how much it will help to have a 4 of the language.Most people learn bes
21、t using a variety of 5,but traditional classes are an ideal(理想的) start for many people.They 6 an environment where you can practice under the 7 of someone whos good at the language.We all lead 8 lives and learning a language takes 9.You will have more success if you study regularly,so try to develop
22、 a 10.It doesnt matter if you havent got long.Becoming fluent in a language will take years,but learning to get by takes 11.Many people start learning a language and soon give up.“Im too 12,” they say.Yes,children do learn languages more 13 than adults,but research has shown that you can learn a lan
23、guage at any 14.And learning is good for the health of your brain,too.Ive also heard people 15 about the mistakes they make when 16.Well,relax and laugh about your mistakes 17 youre much less likely to make them again.Learning a new language is never 18.But with some work and devotion,youll make pro
24、gress.And youll be 19 by the positive reaction of some people when you say just a few words in 20 own language.Good luck!1.A.technicalB.politicalC.practicalD.physical解析:如果你想学一门新语言,第一件事就是考虑为什么要学。从本句的yourjoboryourstudies可知是说一个实际的理由。technical“技术的”;political“政治的”;practical“实际的,实用的”;physical“身体的”。答案:C2.A
25、.AfterB.SoC.ThoughD.Or解析:或许你对不同国家的文学、电影或音乐感兴趣。从本句的perhaps可知是承接上句来的,应是继续为学新语言找理由。故用Or。答案:D3.A literatureB.transportC.agricultureD.medicine解析:和films,music相对应,也都和学语言有关。故用literature。transport“运输”;agriculture“农业”;medicine“医药”。答案:A4.A viewB.knowledgeC.formD.database解析:haveaknowledgeof“通晓,掌握”。view“视野”;form
26、“形式,表格”;database“数据库”。答案:B5.A paintingsB.regulationsC.methodsD.computers解析:从后面的traditionalclasses可知此处指的是学习的方法。painting“绘画”;regulation“规则”;method“方法”;computer“计算机”。答案:C6.A.protectB.changeC.respectD.provide解析:它们提供了一个你能练习的环境。protect“保护”;change“改变”;respect“尊敬”;provide“提供”。答案:D7.A.controlB.commandC.guida
27、nceD.pressure解析:在一个擅长该语言的人的指导下。undertheguidanceof“在的指导下”,是固定搭配。control“控制”;command“命令”;pressure“压力”。答案:C8.A.busyB.happyC.simpleD.normal解析:根据上下文可知,此处表示我们的生活都很忙碌。答案:A9.A.courageB.timeC.energyD.space解析:学语言要花费时间。从后面的long,以及takeyears可知选time。courage“勇气”;time“时间”;energy“精力,能量”;space“空间”。答案:B10.A.theoryB.bu
28、sinessC.routineD.project解析:根据本句的regularly“有规律地”可知应尽力养成一个习惯。theory“理论”;business“生意”;routine“惯例”;project“项目”。答案:C11.A.some risksB.a lot lessC.some notesD.a lot more解析:getby“勉强通过”。相对于前面的years,此空表示少的时间,故选B项。答案:B12.A.oldB.nervousC.weakD.tired解析:从下句的Yes可知,空处是和children作比较的。故选old。答案:A13.A.closelyB.quicklyC.
29、privatelyD.quietly解析:孩子们学习语言比大人快。closely“密切地”;quickly“很快地”;privately“私人地”;quietly“安静地”。答案:B14.A.ageB.speedC.distanceD.school解析:由前面的adults以及children可知,研究表明,人们在任何年龄都可以学习语言。age“年龄”;speed“速度”;distance“距离”;school“学校”。答案:A15.A.worryB.hesitateC.thinkD.quarrel解析:“我”也听说有些人担心他们犯错误。worry“担心”;hesitate“犹豫”;think
30、“思考”;quarrel“争吵”。答案:A16.A.singingB.workingC.bargainingD.learning解析:根据上文可知,此处表示学习语言时。故选D项。答案:D17.A.ifB.andC.butD.before解析:放松并嘲笑你的错误,那么你就不大可能再犯那些错误了。表示顺承关系用and。答案:B18.A.tiresomeB.hardC.interestingD.easy解析:语言学习从来不是容易的。从下句的But可知用easy。tiresome“烦人的”;hard“难的”;interesting“有趣的”,均不合语境。答案:D19.A.blamedB.amazedC.interruptedD.informed解析:你会对一些人的积极的反应感到惊喜。从positive这个词可知人们会感到惊喜。blame“责备”;amaze“吃惊,惊喜”;interrupt“打断”;inform“通知”。答案:B20.A.theirB.hisC.ourD.your解析:当你只是用他们的语言说几个字(词)时。从上文可知你之所以会让他们吃惊,是因为你用他们的语言说话。故选A项。答案:A