收藏 分享(赏)

2019-2020学年同步人教版(新课改适用)高中英语必修一培优练习:UNIT 5 NELSON MANDELA (二) WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:436560 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:5 大小:51.50KB
下载 相关 举报
2019-2020学年同步人教版(新课改适用)高中英语必修一培优练习:UNIT 5 NELSON MANDELA (二) WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共5页
2019-2020学年同步人教版(新课改适用)高中英语必修一培优练习:UNIT 5 NELSON MANDELA (二) WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共5页
2019-2020学年同步人教版(新课改适用)高中英语必修一培优练习:UNIT 5 NELSON MANDELA (二) WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共5页
2019-2020学年同步人教版(新课改适用)高中英语必修一培优练习:UNIT 5 NELSON MANDELA (二) WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共5页
2019-2020学年同步人教版(新课改适用)高中英语必修一培优练习:UNIT 5 NELSON MANDELA (二) WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 课时跟踪检测(二)Warming Up & Reading Language Points.单词拼写或用所给单词的正确形式填空1This business company was founded (建立) by the two brothers.2The quality (质量) of service in this restaurant has improved a lot.3It was generous (慷慨的) of the old man to contribute such a large sum of money.4The police are launching

2、 a major attack (攻击)on drug dealers.5He was suffering from cancer which had already reached an advanced stage (阶段)6As a soldier, he showed selfless devotion (devote) to duty.7Under his fathers guidance (guide), he learned how to swim.8Physical activity (active) is an important factor in keeping fitn

3、ess.9They live and work together in complete equality (equal) and brotherhood.10I am hopeful (hope) that well find a suitable house very soon.选词填空blow up, out of work, devote . to ., as a matter of fact, in trouble, turn to1With more and more factories closed down, many people have been out_of_work.

4、2As_a_matter_of_fact,_I did not know him at all.3Can you lend me a pump to blow_up my bicycle tires?4I tried to stand on my own two feet rather than turn_to my parents.5She is warmhearted, so it is no surprise/wonder that she always helps those_in_trouble.6She has devoted all her life to helping hom

5、eless children.完成句子1Only_in_this_way_can_we learn English well.只有通过这种方式我们才能学好英语。2._The_year_1949_saw_the_founding_of the Peoples Republic of China.1949年见证了中华人民共和国的建立。3She devoted_herself_to her career and never married all her life.她全力倾注于自己的事业,一生没有结婚。4Lets vote_to_determine/decide who will be monito

6、r of our class.让我们来投票确定谁做我们班的班长吧。5Today, well discuss a number of cases where_beginners of_English could_not use the language_properly.今天我们将讨论一些关于英语初学者不能适当使用英语的情况。.阅读理解ACouldnt she smile? If only she were taller. They loved her kicking, but . Like thousands of other women, Twyla Tharp went to New Yo

7、rk with big dreams. The Indiana farm girl entered Barnard College to study art history. But her real interest was dance.To meet the colleges physical education requirements, she studied dance with Martha Graham and Merce Cunningham. Soon she was fitting her schoolwork in between two or three dance c

8、lasses a day. A dream was born. But dance is not exactly a surefire (必定成功的), lifelong job.When she graduated in the mid1960s, she tried out for roles, but she just didnt seem to fit in anywhere. She lacked the technical skills to be a ballerina. “They loved my kicking,” she wrote in her book Push Co

9、mes to Shove, “but couldnt I smile?” And she also learned she was too small in every direction to work as a Latin Quarter showgirl, but she still tried. Tharp wondered, “Will I ever be a dancer? Do I have any business dancing?” The only way to find out, it seemed, was to form her own group and creat

10、e her own style of dance.For five long years, Tharp and her group practiced hard every day in the basement of a Greenwich Village church. Sometimes the cleaners had to “throw them out” on Sunday mornings. They worked for little pay and almost no recognition. Constantly, Tharp asked herself, “Do I wa

11、nt to do this, or dont I?”Forty years later, after choreographing (编舞) more than 100 dances on Broadway and in movies such as Hair and Ragtime, Tharp still asks herself that question. And the answer is yes.语篇解读:本文主要讲述了美国舞蹈演员、编舞大师Twyla Tharp追逐舞蹈梦想的经历。1Tharp had the dream of being a dancer _.Abefore s

12、he went to New YorkBafter she graduated in the mid1960sCwhen she was studying at Barnard CollegeDwhen she was working on the farm in Indiana解析:选C细节理解题。根据第二段,特别是该段倒数第二句可知,Tharp在巴纳德学院读书时有了做舞蹈演员的梦想。2What does the third paragraph mainly talk about?AThe roles Tharp once played in movies.BThe subjects Tha

13、rp studied at college.CThe hard training Tharp experienced.DThe difficulties Tharp met in realizing her dream.解析:选D段落大意题。第三段主要介绍了Tharp在实现舞蹈梦想的过程中遇到的各种困难。3Why were Tharp and her group “thrown out” by the church cleaners?AThey damaged things of the church.BThey charged too much for their performance.C

14、They had different beliefs from the church people.DTheir practice prevented the church from working.解析:选D推理判断题。根据倒数第二段可推知,Tharp和她的团队在教堂排练妨碍了教堂的活动,所以被“清场”。BMichael Saul Dell was born in 1965 in Houston, Texas. While he displayed intelligence and imagination from an early age, he had little interest i

15、n school. When he was twelve years old, he operated a mailorder trading business for stamps and baseball cards, earning $2,000. At the age of fourteen, Dell got his first computer, an Apple and soon realized that he had a knack for taking computers a part and putting them back together. While in hig

16、h school, Dell took a job delivering newspapers for the Houston Post. His aggressive selling strategies resulted in earnings of $18,000.In 1983, when Dell entered his freshman year at the University of Texas at Austin, his parents hoped he would become a doctor, but Dells skills lay elsewhere. In ex

17、amining the personal computer, or PC industry, he noticed an opportunity to sell PCs for less, as Dell realized that he could assemble computer parts, skip the step of selling to a dealer, and go directly to the consumer. That way the consumer could buy the product for less, and Dell held on to ever

18、y penny of the profits. Dell thus combined his knowledge of computers with his welldeveloped business sense and began his own business, assembling upgrade kits for personal computers.In 1999, Dell recalled operating his new business out of his University of Texas dorm on the twentyseventh floor:“Peo

19、ple would ride up to the 27th floor with their computers. Id put in some memory or a disk drive, theyd pay me, and Id send them on their way.”His earnings soon reached about $25,000 a month. After one year at the university, Dell had decided to drop out of college. His company began building PCs, st

20、arting with parts from such established computer companies as IBM and Compaq and adding elements to make the products unique. Dell continued to sell directly to consumers, a strategy that paid off in vast sums: by the end of 1984, his company had earned $6 million. Dell was off and running, leading

21、his company to big growth year after year.语篇解读:本文是一篇人物传记,讲述的是关于戴尔的成功之路。4When Dell was very young,_.Ahe was very interested in schoolBhe had to make a living himselfChe began to sell computersDhe showed great intelligence and imagination解析:选D细节理解题。根据文章第一段第二句可知,他从小就机智并富有想象力。5What does the underlined w

22、ord mean in Paragraph One?ATool.BContainer.CSkill. DWorker.解析:选C词义猜测题。根据上文可知他此时得到了一台电脑,不久他就意识到他掌握了拆装电脑的技能。6According to Dell, how could he sell PCs for less?AHe assembled the computer parts and sold them to a dealer.BHe assembled computer parts and went directly to the consumer.CHe bought the comput

23、er parts from other computer companies.DHe gave up holding on to every penny of the profits.解析:选B细节理解题。根据文章第二段中“.as Dell realized that he could assemble computer parts, skip the step of selling to a dealer, and go directly to the consumer.”可知,戴尔意识到他可以组装电脑后将电脑直接卖给消费者,这样可以使消费者买到价格低廉的电脑。7What is the be

24、st title of the passage?AA businessman from the beginningBMichael Saul Dells childhoodCMichael Saul Dells college life DDell, IBM and Compaq解析:选A主旨大意题。通过阅读文章尤其第一段即可推断出正确答案,戴尔从小就很有经济头脑,挣了不少钱,之后一步一步走向成功。故A项正确。.阅读七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Learning all about science in the classroom an

25、d by reading textbooks can be really difficult and boring. _1_ You can learn science with games and experiments.Play a game with friends to see whose balloon will stick to the wall for the longest period of time before falling to the floor. _2_ This static electricity (静电) is generated by rubbing a

26、balloon against your clothing.It becomes a lot of fun when you are competing against several other people to see whose balloon sticks the longest._3_ Close your eyes and try to see if you can recognize juices, fruits, and vegetables.This experiment becomes a real challenge when you are competing aga

27、inst others to see if you can do better.Parents and teachers are always looking for ways to keep children away from the TV set. _4_ And children will learn a scientific fact with each game.A teacher said,“I wish all of my students took part in these contests with their friends.They really enjoy the

28、challenge and they all seem to learn so much so quickly and easily.”A parent said,“I can hear the screams of excitement every time they play these games. _5_”ABut it doesnt have to be that way.BHowever, its more important to keep safe.CYou can learn about your sense of touch, taste and smell.DThroug

29、h this you can learn the science of static electricity.ETherere a lot more ways for students to learn about science.FThey are happy and at the same time they learn a lot about science.GThese experiments are much more fun than anything on TV.答案:15ADCGF.课时微写作(根据汉语提示完成小作文)She 1.has_been_devoted_to (投身于

30、) her work though she is 2.in_trouble (处于麻烦中) now. However, she dealt with the problem on 3.principle (原则). 4.As_a_matter_of_fact (事实上), she is quite 5.equal_to (胜任) the job, because no one can 6.equal (比得上) her in designing. She may be 7.out_of_work (失业) someday, but she will never 8.turn_to (求助于) anybody.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1