1、课时分层作业(四)语言知识练习固基础单句语法填空1The boss demanded that Mary should finish (finish) it within a week.2Ive always held to the belief (believe) that the more people have, the more they want.3I shall be delighted (delight) to show you around the place.4At the moment he doesnt have a penny to his name.5The tall
2、 tower stood out among the low buildings.6Can you describe the earthquake in detail to me?7Nothing can prevent us from carrying (carry) out the plan.8The question comes down to whether we ought to act upon his advice.9We look forward to having (have) you with us tonight.10His mother told him to wear
3、 his hat.“What for?” he asked. 高考题型练习提能力.阅读理解Bad news sells.If it bleeds, it leads.No news is good news, and good news is no news.Those are the classic rules for the evening broadcasts and the morning papers.But now that information is being spread and monitored(监控) in different ways,researchers are
4、 discovering new rules.By tracking peoples emails and online posts,scientists have found that good news can spread faster and farther than disasters and sob stories.“The if it bleeds rule works for mass media,”says Jonah Berger,a scholar at the University of Pennsylvania.“They want your eyeballs and
5、 dont care how youre feeling.But when you share a story with your friends, you care a lot more how they react.You dont want them to think of you as a Debbie Downer.”Researchers analyzing wordofmouth communication emails, Web posts and reviews, facetoface conversationsfound that it tended to be more
6、positive than negative(消极的), but that didnt necessarily mean people preferred positive news.Was positive news shared more often simply because people experienced more good things than bad things? To test for that possibility, Dr Berger looked at how people spread a particular set of news stories: th
7、ousands of articles on The New York Times website.He and a Penn colleague analyzed the “most emailed” list for six months.One of his first findings was that articles in the science section were much more likely to make the list than nonscience articles.He found that science amazed Times readers and
8、made them want to share this positive feeling with others.Readers also tended to share articles that were exciting or funny, or that inspired negative feelings like anger or anxiety, but not articles that left them merely sad.They needed to be aroused(激发) one way or the other,and they preferred good
9、 news to bad.The more positive an article, the more likely it was to be shared,as Dr Berger explains in his new book, “Contagious:Why Things Catch On.”【语篇解读】本文是一篇议论文,研究表明好消息要比坏消息在网络上传播的更快、更广。1What do the classic rules mentioned in the text apply to?ANews reports.BResearch papers.CPrivate emails.DDai
10、ly conversations.A细节理解题。根据首段中的“Those are the classic rules for the evening broadcasts and the morning papers.”可知,这些规则适用于新闻报道。故选A。2What can we infer about people like Debbie Downer?ATheyre socially inactive.BTheyre good at telling stories.CTheyre inconsiderate of others.DTheyre careful with their wor
11、ds.C推理判断题。根据第二段最后两句可知,像Debbie Downer那样的人是不考虑别人感受的。故选C。3Which tended to be the most emailed according to Dr Berger s research?ASports news.BScience articles.CPersonal accounts.DFinancial reviews.B细节理解题。根据第三段最后两句可知,人们更愿意转发一些科学类的文章。故选B。4What can be a suitable title for the text?ASad Stories Travel Far
12、and WideBOnline News Attracts More PeopleCReading Habits Change with the TimesDGood News Beats Bad on Social NetworksD标题归纳题。全文讲述了好消息在社交网络媒体中传播得更快更深远的现实,这打破了传统媒体中坏消息传播得又快又广的惯例,正面的新闻更容易被分享。故选D。.阅读七选五Tips for Cooking on a Tight ScheduleFrom my experience, there are three main reasons why people dont co
13、ok more often: ability, money, and time. 1 Money is a topic Ill discuss another day.So today I want to give you some wisdom about how to make the most of the time you spend in the kitchen.Here are three tips for great cooking on a tight schedule:1Think ahead.The moments when I think cooking is a pai
14、n are when Im already hungry and theres nothing ready to eat.So think ahead of the coming week.When will you have time to cook? Do you have the right materials already? 2 2Make your time worth it.When you do find time to cook a meal,make the most of it and save yourself time later on.Are you making
15、one loaf of bread? 3 It takes around the same amount of time to make more of something.So save yourself the effort for a future meal.3 4 This may surprise you, but one of the best tools for making cooking is to try new things.It gives you the chance to hit upon new ideas and recipes that can work we
16、ll with your appetite and schedule.The more you learn and the more you try, the more ability you have to take control of your food and your schedule.Hopefully that gives you a good start. 5 And dont let a busy schedule discourage you from making some great changes in the way you eat and live!ATry ne
17、w things.BAbility is easily improved.CMake three or four instead.DUnderstand your food better.ECooking is a burden for many people.FLet cooking and living simply be a joy rather than a burden.GA little time planning ahead can save a lot of work later on.【语篇解读】本文提出了如何在紧张的时间内抽出时间来自己做饭的三个建议。1B根据上文From
18、my experience, there are three main reasons why people dont cook more often: ability, money and time.和下文Money is a topic Ill save for another day.So today I want to give you some wisdom about how to make the most of the time you spend in the kitchen.可知,根据我的经验,人们不经常做饭的三个主要原因是:能力、金钱和时间。钱的问题我改天说,今天我想给你
19、们一些关于如何充分利用你在厨房的时间的聪明做法。因此推断B项“能力很容易提高”与上下文一致。故选B。2G根据上文So think ahead of the coming week.可知,提前一周想好,在有空的时候准备好食材。因此推断G项“提前用一点儿时间来规划未来可以节省以后的很多工作” 与上下文一致。故选G。3C根据段落标题Make your time worth it.可知让时间用得值。因此推断做面包时,做三、四个而不是一个,可以给自己节省以后的时间,做一个和做三、四个面包所花费的时间差不多。故选C。4A本段讲述要敢于尝试,这样才会引起自己的食欲,才可以使自己用在做饭上的时间和努力值得。学
20、得越多,尝试越多,控制食材和时间的能力就会越强。因此推断此段建议要尝试新事物。故选A。5F根据空格上下文可知,希望这些建议能给你一个良好的开端。不要让繁忙的日程打消你为了吃饭和生活所做的一些大变化!因此推断F项“(让烹饪和生活成为一种快乐,而不是负担”与上下文一致。故选F。).语法填空Most Americans dont like to get advice from members of their family.They get advice from “strangers”When they need advice,they dont 1._(usual) go to people t
21、hey know.Instead,many of 2._ write letters to newspapers and magazines 3._ give advice on many different subjects,4._(include) family problems,the use of language,health,cooking,childcare,clothes,and even 5._ how to buy a house or a car.Most newspapers regularly print letters from 6._(read) with pro
22、blems.Along with the letters are answers 7._(write) by people who are supposed 8._(know) how to solve such problems.Some of these writers are doctors,and others are lawyers or educators.9._ two of the most famous writers of advice 10._(be) women without special training for this kind of work.【语篇解读】美
23、国有这样一种社会现象:大部分人在遇到困难后,并不是向家人寻求帮助和建议,而是求助于陌生人。因此很多报纸和杂志就会经常刊登读者求助来信和一些专家的回信,给出建议。1usually副词修饰动词,故答案为usually。2them句意:他们中的很多人给报纸和杂志写信。根据句意可知答案为them。3that/which此处newspapers and magazines是先行词,在后面的定语从句中作主语,指物,故答案为that/which。4including句意:,关于家庭问题,语言使用,甚至关于怎样买房子或汽车。根据句意可知答案为including。5on句意:甚至关于怎样买房子或汽车。on ho
24、w to do sth.故答案为on。6readers句意:大多数报纸定期打印来自读者有问题的信件。用名词的复数形式,故答案为readers。7written此处是过去分词作后置定语,故答案为written。8to knowbe supposed to do sth.本应该做某事,故答案为to know。9But句意:这些作者当中有一些是医生,另一些是律师或教育工作者。但是最著名的咨询作者中有两位是没有经过这种工作的专门训练的女性。前后表示转折,故答案为But。10are句意:但是最著名的咨询作者中有两位是没有经过这种工作的专门训练的女性。句子用一般现在时态,主语是two of.,复数形式,故答案为are。