1、 品句填词1The drug is effective but has a(n) tendency(倾向) to cause headaches.2The project has received widespread public support so it must be carried out.3The water is extremely cold and the lakes average(平均的) water temperature is just 3.4If we can use recycled(可循环的) materials, we will cause less pollu
2、tion to the earth.5The casual(随便的) dress is becoming more and more fashionable.6Theres a lot of disagreements(分歧) among politicians on this issue.7Mary felt a bit tired. She wanted to refresh(恢复) herself with a cool bath.8Everyone should make a contribution(贡献) to protecting the environment.9In his
3、judgement, polluting industries should fight against carbon pollution(污染)10As we all know, the growth(生长) of crops depends on sunlight. 选词填空on the whole, on behalf of, come about, subscribe to, build up, go up, result in, be opposed to, even if, keep on1The police interviewed several witnesses, but
4、none of them could tell how the accident came_about2I dont subscribe_to any weekly or monthly magazines.I buy some occasionally at bookstores.3With the temperature of the earth going_up,_the iceberg at the South Pole begins to melt.4Being a volunteer helped John build_up his sense of selfworth and a
5、dded value to his life.5There was a big fire in a 24story apartment building last night, resulting_in at least 100 deaths.6Advance warning, even_if it doesnt prevent an outbreak, could at least reduce the loss of life.7Although no one was willing to give him money, the man kept_on playing the violin
6、 on the street.8At first, I was_opposed_to the plan put forward by Jack, but at last he managed to persuade me into accepting it.9On_the_whole,_the warmer a place is, the more types of plants and animals it will usually support.10On_behalf_of the entire company, I thank you for all your work. 完成句子1I
7、t_takes_skills_and_physical_strength(需要技巧和体力) to finish the task, so I think Jim is too young to do it.2You may use the room as_long_as(只要) you can keep it clean.3When_and_where_to_hold_the_meeting(在什么时间、什么地点举行会议) hasnt been decided so far.4Together, individuals can make_a_difference(众人拾柴火焰高)5Id_app
8、reciate_it_if(如果我会很感激的) you could turn off the light. Im sleepy.6The school sees its job as preparing students to make_a_contribution_to_society(为社会做出贡献) 单句语法填空1The company gave us a presentation(present) on how the new system worked.2The two sides had disagreements(disagree) on this matter yesterda
9、y, so another talk will be held in a month.3The Belt and Road Initiative advocated by China will make great contributions(contribute) to the world development.4President Xi notes that under such circumstances(circumstance) its necessary to strengthen cooperation among countries.5The men were clearin
10、g all the pollution(pollute) off the shore.6The government is trying to limit population growth(grow)7They sell all kinds of electrical(electricity) equipment and appliances.8The woman living next door is a wellknown educator(educate)9The universe is so magical a place that no one knows how it came
11、into existence(exist) on earth.10There is a growing tendency(tend) towards having two children in our country. 阅读理解ASome people think asking for help is a sign of weakness, but the complete opposite is true. It takes strength to ask for help. Its a hard thing to do. The truth is, there are more good
12、 people than bad. People truly want to help others. No one should ever have to be in that dark place.I have a friend called Diane. Diane is one of the most positive people I have ever known. She is smart and funny, and by looking at her you would certainly think she had a perfect life. No one knew t
13、he terrible things she was dealing with. She never asked anyone for help when she was in great trouble. She thought that she would just be bothering(打搅) people if she told them the truth. She thought loneliness was her answer. She masked her loneliness, but one day she hit her breaking point.Diane t
14、ried to take her life one morning. She was lucky, though. Someone found her before it was too late. People finally knew her problems and with their help she got rid of them. She once told me that her biggest regret was not reaching out to someone sooner. Diane has greatly changed. Shes become positi
15、ve and is always ready to help others.Diane and I have grown quite close. She has helped me battle my own problems. She is an example of what help looks like.To anyone out there who feels they are alone, I hope you know you are not. Even if you feel the world is closing in on you, there are people w
16、ho carepeople who will surprise you in the best ways. The best thing about our technological world is how easily you can reach people. Dont be afraid to ask for help. You are not alone.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过朋友的故事告诉我们:当我们需要帮助时,应该敢于向他人求助。1What does the author mean by saying “the complete opposite is tr
17、ue” in Paragraph 1?AGetting help from others is a great shame.BAsking for help shows great courage.CIt takes bravery to offer help.DIt is difficult to get help.B解析:句意理解题。根据第一段中的Some people think asking for help is a sign of weakness及 It takes strength to ask for help. Its a hard thing to do.可知,作者是想表
18、明:寻求帮助不是软弱的表现,相反,寻求帮助其实非常需要勇气。2Why did Diane refuse to ask for help at first?AShe was very positive.BShe had no one to turn to.CShe considered help useless.DShe feared to make trouble for others.D解析:细节理解题。根据第二段中的She thought that she would just be bothering(打搅) people if she told them the truth.可知,Di
19、ane不向他人寻求帮助是因为她怕打扰别人。3What change did Diane show after being saved by people?AShe turned her back on the author.BShe masked her anger with a smile.CShe thought highly of reaching out to others.DShe has removed all her doubts about others.C解析:推理判断题。根据第三段中的She once told me that her biggest regret was
20、not reaching out to someone sooner.is always ready to help others.可推断,Diane现在认为向别人寻求帮助很重要。4What does the author think of our technological world today?AIt makes people afraid of facetoface conversation.BIt makes communication between people easier.CIt offers a variety of ways to care for others.DIt
21、is likely to make people feel lonely.B解析:细节理解题。根据最后一段中的The best thing about our technological world is how easily you can reach people.可知,科技时代让人们更易接近彼此,促进了人们之间的交流。BIn Scotland, 600,000 tonnes of food are thrown away every year. This amount of food, which could feed about 1.2 billion poor people, is
22、almost a third of household(家庭的) waste. And food waste isnt just a big problem in Scotland.Money, time, and resources(资源) are often wasted by throwing away good food. It also causes very harmful greenhouse gas, which is perilous to the planet.In the production stage, some foods do not enter the food
23、 chain for many reasons. Supermarkets usually care about the quality of food from farms. They often refuse strangelooking and unusually sized produce. However, they seem to forget that it is almost impossible to grow the perfect produce. Food waste at the consumption(消费) stage includes food going ou
24、t of date and leftovers(剩饭) because of too much food. In households, even mostly fresh fruit and vegetables are thrown away.In order to reduce food waste, here is what we can do:Understand the terms “use by” and “best before” dates. “Use by” dates are there for your safety. It is dangerous to eat fo
25、od after the useby date and doing so risks your health. “Best before” dates tell you how long the food will be at its best quality. Once the food passes the date, it isnt necessarily bad, but you should still check, just to be sure.Every time you go shopping and bring back new food, put them at the
26、back of your fridge and bring the food that will expire(到期) soon closer to the front. That way, you know what needs to be eaten first.If you have any food that will expire soon, give it to charity if you arent going to eat it. They will really appreciate the food you have given. 【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介
27、绍了食物浪费是一个很普遍的问题,并告诉人们如何避免食物浪费。5What can we infer from Paragraph 1?AFood waste is the biggest part of household waste.BHousehold waste hasnt drawn much attention.CPeople in Scotland waste the most food.DFood waste is a common problem.D解析:推理判断题。根据第一段的内容可知,食物浪费不仅是苏格兰的一大问题,食物浪费问题很普遍。6What does the under
28、lined word “perilous” in Paragraph 2 mean?AValuable.BDangerous.CDifferent. DUnnecessary.B解析:词义猜测题。根据第二段中的It also causes very harmful greenhouse gas可知,食物浪费还会产生有害的温室气体,这对地球而言很“危险”。harmful在这里是提示。7What should people do to reduce food waste according to the text?APick usually sized produce.BImprove the q
29、uality of farm produce.COrder produce directly from farmers.DAvoid buying too much food at a time.D解析:细节理解题。根据第三段中的Food waste at the consumption(消费) stage.even mostly fresh fruit and vegetables are thrown away.可知,在食物消费环节,由于食物过剩导致新鲜水果和蔬菜被扔掉,所以如果人们每次购物时少买一点就可以避免浪费。8What advice does the author offer to
30、 people?ABuy food that will expire soon to reduce waste.BPlace food carefully according to its expiry date.CThrow away food that passes the bestbefore date.DGive food that has passed its useby date to charity.B解析:推理判断题。根据倒数第二段中的Every time you go shopping and bring back new food.soon closer to the fr
31、ont.可知,每次购物回来都把快过期的食物放在前面,这样也可以避免浪费。 完形填空In late 2013, my dad was diagnosed with cancer. The news was a _1_ to all of us, but my dad took it like a man and _2_ until the end. After his diagnosis, my dad visited many doctors with different opinions on how to _3_ him. He received several rounds of rad
32、iation and chemotherapy treatments. _4_, after all this, the tumor(肿瘤) started to become smaller. Sadly, a small part of it was _5_ there and it finally grew back. This _6_ more hospital visits and medicines. Despite the _7_ my dad was facing, he still tried to act like everything was _8_. Dad would
33、 come to all my games, concerts, and events. He never showed his _9_ and started each day with a smile. One of his favorite things was to cheer us on by _10_ with us. Unfortunately, cancer finally took over. His body just _11_ and on August 11, 2017, we all said our final goodbyes to Dad. What follo
34、wed was a funeral that felt like a _12_ dream. The days after this were dark, _13_ we had to try to go back to our daily lives.I feel that I learned two _14_ lessons from this experience. The first thing was to be strong in _15_ times and the second was to _16_ my mom. I learned to be strong by watc
35、hing my dad throughout his _17_. Looking back on the experience, I do believe that I _18_ my strength by holding myself together and helping my mom deal with the pain. My poor mom was really broken at this point and she needed _19_. I provided this by helping around the house and offering hugs when
36、needed. Out of tragedy comes learning and _20_. I became a strong person and I hope my dad is proud of me.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者的父亲身患癌症后依然坚强面对生活,失去父亲之后作者也变得成熟且坚强。1A.startBshockCtrick DfavorB解析:根据语境可知,父亲被诊断出患有癌症对作者一家人来说是个打击(shock)。2A.waited BsufferedCsurvived DfoughtD解析:作者的父亲坚强面对疾病,奋战(fought)到了最后。3A.save
37、BchangeCfollow DunderstandA解析:父亲看了许多医生,他们有不同的方法来挽救(save)父亲的生命。4A.Suddenly BSecretlyCLuckily DDisappointedlyC解析:幸运的是(Luckily),经过一番治疗后父亲的癌症有所好转。5A.ever BstillCalso DevenB解析:一小部分肿瘤仍旧(still)留在父亲的身体里面并且最终复发了。6A.worked out Bcame fromCled to Dput offC解析:根据语境可知,癌症复发导致(led to)父亲需要频繁去医院和吃药。7A.pain BregretCpra
38、ise DsupportA解析:联系上下文可知,癌症复发后父亲面临着痛苦(pain)。8A.crazy BnormalCsurprising DimperfectB解析:根据下文Dad would come to all my games, concerts, and events.可知,尽管父亲面临着痛苦,但他仍然表现得很正常(normal)。9A.courage BangerCpatience DweaknessD解析:父亲从不展露自己的软弱(weakness),他每天都带着微笑。10A.discussing BagreeingCjoking DstrugglingC解析:父亲最喜欢做的事
39、就是用开玩笑(joking)的方式鼓舞“我们”,故选“joking”。11A.turned up Bgave upCset off Dpaid offB解析:联系上下文可知,父亲的身体最终在与癌症的斗争中败下阵来,故选“gave up”。12A.nice BfalseCcommon DterribleD解析:对作者来说,之后的葬礼就像一场噩梦,故选“terrible”。13A.but BsoCfor DorA解析:之后的日子很黯淡,但(but)作者一家努力尝试着过回普通的生活。14A.simple BvaluableCcomplex DstrangeB解析:根据语境可知,这段经历让作者得到了两
40、个宝贵的(valuable)经验。15A.happy BtoughCpeaceful DdangerousB解析:作者学会的第一件事便是在艰难的(tough)时刻要保持坚强。16A.bring up Bpick upCtake control of Dtake care ofD解析:根据下文helping my mom deal with the pain可知,作者还学会了要照顾(take care of)自己的母亲。17A.study BbattleCchoice DfailureB解析:在目睹父亲与癌症的抗争(battle)过程中,作者学会了坚强。18A.judged BconsideredCshowed DlostC解析:作者自己振作了起来并帮助母亲排解了痛苦,这显示了(showed)他的坚强。19A.time BadviceCfreedom DcomfortD解析:作者在母亲伤心过度和需要安慰(comfort)的时候给了她帮助和拥抱。20A.growth BsuccessCteaching DpracticeA解析:根据语境可知,这场悲剧给作者带来了学习和成长(growth)。