1、Unit 2 Working the landSection Warming Up and ReadingLanguage Points随堂巩固.单词拼写1Born into a poor family,he has a _(渴望) to get to the top of society.2You are easy to get _ (晒黑的) when staying on the beach in such a hot day.3They were _(艰难地行进) up the hill with the heavy bags.4The country has gained large
2、 quantities of profits by _ (出口 ) its natural resources to other countries.5Many people enjoy traveling to _(增加) their knowledge.6Hawking is often invited around the world _ (传播)his theory of “Black Hole”7The average _(产量) of the factory is 20 cars a day.8They _(装备) themselves for the expedition.9Wh
3、at is your_(国籍)?10Please give your name,address and _ (职业)答案1.hunger2.sunburnt3.struggling4.exporting5.expand6.circulating7.output8.equipped9.nationality10.occupation.短语选填as.as;rid.of.;equip.with.;struggle against;care about;thanks to;would rather;care for;make a difference;be satisfied with1We shou
4、ld be brave to_the difficulty.2_your help,much trouble was avoided.3It is very hard for the people to_the Earth_pollution.4I_choose to give up than give in to him.5The bedroom is twice_big_the kitchen.6As a famous person,he doesnt_much_money.7He likes pop;he_classical music as well.8Both he and I_th
5、e result.9If everyone is devoted to doing some meaningful things,they all will_in this world.10He has_himself_much experience in working.答案1.struggle against2.Thanks to3.rid;of 4would rather5.as;as6.care;about7.cares for8.are satisfied with9.make a difference 10equipped;with.课文语法填空Yuan Longping,the
6、Father of Super Hybrid Rice,is a famous scientist.He 1._(struggle) for the past five decades 2._the Chinese farmers.In 1953 when Yuan Longping 3._ (graduation) from college,4._(hungry) was a 5._(disturb) problem in many parts of the countryside.Therefore,Yuan wanted to help rid his motherland of hun
7、ger by 6._(increase) the rice output without 7._(expand) the area of the fields and he made 8._.Yuan Longpings another dream is 9._(export) his rice to the world.Thanks to Yuan Longping,the UN has more tools in the battle 10._ hunger throughout the world.答案1.has struggled2.for3.graduated4.hunger 5di
8、sturbing6.increasing7.expanding8.it9.to export10.against限时训练限时30分钟.阅读理解AAn average 30yearold person who has eaten three meals a day since birth has eaten more than 30,000 meals to date.Even if youve only eaten half that much have to admit this:youve let some of that breakfast,lunch or dinner go to w
9、aste.And it turns out were all to blame for this shaming fact:30% of all food produced in the world each year is wasted or lost.Thats about 1.3 billion tons,according to a new report by the UN.Food and Agriculture Organization.Thats the weight of more than 8.6 million fullgrown blue whales,the large
10、st creatures on earth.Thats the weight of more than 2.3 million Airbus A380s,the largest planes in existence.Thats as if each person in China,the worlds most populous country with more than 1.3 billion people,had done ton mass of food thrown into the dustbin.Its almost unfathomable,isnt it?Setting a
11、side that big number,we find the people with the most money are the ones who waste the most.On average,a person in European and North American countries wastes between 95 and 115 kilograms of food.SubSaharan African,South Asian and Southeast Asian countries waste much,much lessbetween 6 and 11 kilog
12、rams per person.Heres another statistic:all the food that the worlds richest countries waste is about equal to all the food that subSaharan Africa produces.The numbers:222 million tons and 230 million tons,respectively(分别地)Basically,the wasted food of the rich could feed much of the African continen
13、t.And these numbers come as weve just been reporting about rising food prices around the world in the past week.And my own personal tip:if I eat at a restaurant and cant finish it all,I ask for a doggie bag.I used to be a waiter years ago and will never forget the amounts of food I saw left on the t
14、able after the bill was paid.Theres no reason to waste food.Its up to all of us to use our common sense to eat and shop just a bit more wisely.语篇解读本文为一篇说明文。根据联合国粮农组织的一份报告,目前全球生产出来的30%的食物在消费过程中被浪费。1What does the underlined word “unfathomable” in Paragraph 2 mean?APossible to imagine.BImpossible to ch
15、ange.CImpossible to understand.DPossible to understand.解析词义猜测题。根据第二段可知,每年浪费的食物的重量超过了860万头地球上最大的动物蓝鲸的重量,也超过了230万架世界上现有的最大的飞机空中客车A380的重量。这也好比在世界拥有超过13亿人的人口最多的国家中国,人均向垃圾桶里倾倒一吨的食物。由此可推知这种现象使人难以理解。unfathomable意为“难以理解的;深不可测的”。答案C2It can be learned that the food the rich waste can support_.Ahalf the people
16、 in EuropeBmost people of AmericaCmost people of AsiaDmost people of Africa解析细节理解题。根据第四段倒数第二句“Basically,the wasted food of the rich could feed much of the African continent.”可推知,富有的国家浪费的食物可以养活非洲大陆大部分地区的人。答案D3The author gave his personal tip based on the fact that_.Ahe was once very poorBhe was once
17、a farmerChe once worked in a restaurantDthe price of food is very high解析细节理解题。根据最后一段第二句“I used to be a waiter years ago and will never forget the amounts of food I saw left on the table after the bill was paid.”可知,作者的建议是根据他曾是一个餐馆服务员的工作经历而给出的。答案C4What is the purpose of this article?ATo show the autho
18、rs opinion of food.BTo let us live more wisely and not waste food.CTo show the amount of wasted food a year.DTo ask the richest countries to help African people.解析写作意图题。根据第一段倒数第二句“And it turns out were all to blame for this shaming fact: 30% of all food produced in the world each year is wasted or l
19、ost.”和最后一段最后两句“Theres no reason to waste.and shop just a bit more wisely.”可推知,文章的写作目的在于让人们不要浪费食物,要更明智地生活。答案BBYoure in a bit of a dilemma standing in front of the produce section of your local supermarket.In one hand,youre holding a conventionally grown Granny Smith apple.In your other hand,you have
20、one thats been organically grown.Both apples are firm,shiny and green.Both provide vitamins and fiber,and both are free of fat,sodium and cholesterol.The conventionally grown apple costs less and is a proven family favorite.But the organic apple has a label that says “USDA Organic”Does that mean its
21、 better?Safer?More nutritious?Become a better informed consumer for your next trip to the supermarket.Several differences between organic and nonorganic foods exist.The word “organic” refers to the way farmers grow and process agricultural products,such as fruits,vegetables,grains,dairy products and
22、 meat.Organic farming practices are designed to encourage soil and water conservation and reduce pollution.Farmers who grow organic produce and meat dont use conventional methods to fertilize,control weeds or prevent livestock disease.Here are other differences between conventional farming and organ
23、ic farming:Conventional farmersOrganic farmersApply chemical fertilizers to promote plant growth.Apply natural fertilizers to feed soil and plants.Apply insecticide to reduce pests and disease.Use beneficial insects and birds to reduce pests and disease.Give animals antibiotics,growth hormones and m
24、edications to prevent disease and promote growth.Give animals organic foods and allow them access to the outdoors.Use preventive measuressuch as a balanced diet and clean housingto help minimize disease.*Organic or not check the labelThe US.Department of Agriculture (USDA) has established an organic
25、 certification program that requires all organic foods to meet strict government standards.These standards regulate how such foods are grown,handled and processed.Any farmer of food manufacturer who labels and sells a product as organic must be USDA certified as meeting these standards.Only producer
26、s who sell less than $5,000 a year in organic foods are exempt(免除) from this certification.If a food bears a USDA Organic label,it means its produced and processed according to the USDA standards.The seal is voluntary,but many organic producers use it.语篇解读 本文为一篇说明文。“有机食品”一词对我们来说耳熟能详。但有机食物和普通的食物在农业生产
27、过程中到底有怎样的差异,并不是每一个人都很清楚。5The main purpose of the passage is to_.Apromote the sales of organic foodsBinform people that organic foods are better for their healthCcompare conventional and organic foodsDpersuade people to become informed consumers解析主旨大意题。该题目实际上是在考查文章是围绕什么内容展开的。文章的第一段就提出了conventional ap
28、ple和organic apple的不同概念,下文就这两种事物进行了对比,故该文章的写作目的是告诉人们传统食品与有机食品的差别。答案C6According to the passage,organic farming is intended to_.Aimprove the quality of the soil and waterBtake the place of the traditional agriculture entirelyCprevent livestock from getting disease more effectivelyDadopt environmentally
29、friendly methods to grow plants and feed animals解析细节理解题。文章表格中对有机农业和传统农业做法的对比体现了有机农业的优势:在对环境有益的基础上生产健康的食品。由此可知,有机农业旨在通过对环境有益的方法进行生产。答案D7Which of the following methods belongs to organic farming?AUsing chemicals to kill insects and prevent disease.BUsing rotted plants as fertilizers to promote plant g
30、rowth.CUsing growth hormones to speed up animals growth.DUsing pests to reduce insects and disease.解析细节理解题。根据表格右栏中的“Apply natural fertilizers to feed soil and plants.”可知B项正确。A项中的chemicals,C项中的hormones以及D项中的pests均不符合有机农业的要求。答案B8From the passage we know the organic certification program_.Ais not meant
31、 for produce of all producersBmakes it a must to attach a USDA Organic labelCsets restrictions on the sales of organic produceDrequires all foods to satisfy the strict government standards解析细节理解题。根据最后一段可知,并非所有农产品的生产商都要给他们的产品进行有机认证。答案A.阅读填句How to Make Friends with NeighborsMost people have neighbors
32、where they live,whether it is in a house,a townhouse,or an apartment.You want to be friends with your neighbors,not enemies.Here are some tips to make that happen.Get to know your neighbors.If you are the ones moving in and nobody has come to greet you,introduce yourself to your neighbors._1_If you
33、see someone with a moving truck moving in,introduce yourself and offer to help.Take them a hometreat,such as cookies or bread,and welcome them to the neighborhood._2_Take a loaf of bread or a plate of cookies or brownies and wish them a Merry Christmas.You can make a little bag of candy to take to t
34、hem and wish them a Happy Halloween.Invite your neighbors to dinner or a barbecue.You can get to know them over a delicious meal.Dont ask them to bring anything._3_You can also invite your neighbor over to your house if you are watching a football,baseball,or other sports you think they might be int
35、erested in.Be considerate to your neighbors._4_You dont want to be the annoying neighbors who have no consideration for others in the neighborhood.Keep your arguments within the walls of your house.Dont run outside yelling at one another,creating a huge scene.Nobody wants to know about your personal
36、 or family problems.Let your children play together.Dont discourage your children from playing with your neighbors children because of religion,race,or other petty things._5_AHelp out with yard work.BWish them Happy Holidays.CIf they offer,be gracious and accept it.DGo up to your neighbors house and
37、 say hello.EIf you see your neighbor working out in his or her yard,offer a helping hand.FDont play super loud music in the early morning or after nine oclock at night.GThey will probably grow up together,so avoid creating enemies and make friends instead.语篇解读本文为说明文,介绍了如何与邻居交朋友。1解析根据本段主题句:开始去结识你的朋友及
38、空前一句:如果你是新搬来的,没有人跟你打招呼,那就向你的邻居介绍自己。故此处谈去邻居家主动打招呼。答案D2解析根据下文,带面包或曲奇饼祝福朋友圣诞快乐,故此处作为主题句,谈论祝福邻居节日快乐的话题。答案B3解析根据本段主题句:通过共进晚餐或一起吃烧烤可以增进与邻居的友谊。上文谈不要让他们带任何东西来,此处表示如果他们带来了要有礼貌的接受,与上文为转折对比关系。答案C4解析根据本段主题句,要多为邻居着想,故此处以太早或太晚不要大声弹奏音乐,具体说明如何体谅邻居。答案F5解析根据上文,让你家孩子跟邻居家孩子一起玩,故此处谈孩子们将很可能一起长大,成为朋友而不是敌人。答案G.语法填空A couple
39、 had been married for over 60 years.They shared everything,talked about everything and kept no secrets _1_ each other except that the woman had a box in a drawer _2_ she had cautioned her husband never to open or ask her about.Hed never thought about it ever since.One day _3_ woman got very sick and
40、 the doctor said she wouldnt recover.To sort out their affairs,the husband took down the box and _4_ (bring)it to his wifes bedside.She agreed it was time that he should know _5_ was in the box._6_ (open)it,he found two small table mats and a sum of money totaling $ 25,000.He asked her about the con
41、tents.“When we were to be married,” she said,“my grandma told me the secret of a happy _7_(marry) was never to argue,and I should just keep quiet and make a mat _8_ I got angry with you.”The man was so _9_ (move) that he had to fight back tears.She had only been angry with him twice in all those yea
42、rs of living and loving!“Honey,” he said,“that explains the mats,but what about the money?Where did it come from?”“Oh,” she said,“thats the money I made from selling _10_.”语篇解读本文是一篇记叙文。通过介绍一对已结婚60年的夫妇来告诉人们幸福婚姻的秘诀。1解析考查介词。根据“They shared everything”可知,他们之间没有秘密,故填from与keep连用,意为“向隐瞒”。答案from2解析考查定语从句。分析句
43、子结构可知,此句是定语从句,从句中缺少open和about的宾语,先行词a box在从句中作宾语,故填关系代词that/which。答案that/which3解析考查冠词。此处特指上文提到的那个女人。故填the。答案the4解析考查动词时态。根据“and”一词可知,“bring”与句中“took”并列作谓语动词 ,故填brought。答案brought5解析考查宾语从句。分析句子结构可知,空后句子作“know”的宾语从句,而从句中缺少主语,并且意为“什么”,故用what引导从句。答案what6解析考查非谓语动词。逗号前后两句话之间没有连词,故open应用非谓语动词形式,在句中作状语,又因为“o
44、pen”与“he”构成主动关系,故填opening。答案Opening7解析考查名词。根据“happy”一词可知,此处需填名词,marry的名词是marriage。答案marriage8解析考查连词。根据前后两句话之间的逻辑关系可知,所缺词的意思可以是“如果”,表示条件,或“当时”,表示时间,故填if/when。答案if/when9解析考查词性转换。soadj./adv. that是固定搭配,意为“如此以至于”,此处缺少形容词,表示“感到的”,故填moved意为“感动的”。答案moved10解析考查代词。根据语境可知,这些钱来自女人卖掉自己做的垫子,所以此处是指“the mats”。又因为上文出现过mats,所以此处可以用代词代替,故填them。答案them