1、 阅读理解AI can proudly say that last year I broke the record for the oldest person in the world to ride a rollercoaster. It was very exciting. Im 105, but I feel younger. Even the doctor agrees Im in good shape. Im a bit deaf and my legs feel weak, but theyre the only issues.I rode the Twistosaurus at
2、Flamingo Land, which spins you round quite fast. I didnt choose to go on that. Id have preferred a really fast one that went upside down. But I was told I couldnt ride something like that, because my blood pressure could drop and I might have blacked out.I wasnt nervousI dont get frightened of anyth
3、ing. I was securely fastened, so I knew I wouldnt fall out. The rollercoaster ride went on for three or four minutes, and it couldnt be a better experience. And I raised a lot of money for the Derbyshire, Leicestershire & Rutland Air Ambulance fund, which was fantastic.People were saying Id got a pl
4、ace in the Guinness World Records. Later, someone came to present me with the certificate(证书). I had it on the wall in my living room, with another one that I had got a year earlier.My recordbreaking ways really began a couple of years ago, with the icebucket challenge. It turned out that I was prob
5、ably the oldest person in the world to do it, and the video was very popular. After that, I started to think about what else I could do to raise money for different charities.Im not sure if anyone admires all the fun Im having. They just say Im daft and thats about it. But Ive had many good days and
6、 many exciting times. Ive had a really good life. I dont think Ive wasted any of it.【解题导语】本文是一篇记叙文。本文讲述了作者是一位百岁老人,但是他却勇于挑战自己。1Why didnt the author choose to ride the Twistosaurus?ABecause he thought it spun too fast.BBecause he considered it too gentle.CBecause he was told not to take a risk.DBecaus
7、e he was in a bad physical condition.B解析:推理判断题。根据第二段中的“I didnt choose to go on that. Id have preferred a really fast one that went upside down.”可知,作者最后选择了一个难度更大的,因此作者认为之前的难度不够,太过平缓 。2How did the author most probably react while riding the rollercoaster?AHe got frightened as it started moving.BHe cou
8、ldnt think much about it.CHe was very worried at first.DHe really enjoyed himself.D解析:细节理解题。根据第三段中的“The rollercoaster ride went on for three or four minutes, and it couldnt be a better experience.”可知,作者很享受这次经历。3What do we know about the author from Paragraph 4?AHe set a record the year before last y
9、ear.BHe was the oldest person in the world.CHe disliked showing off his success.DHe was eager to get certificates.A解析:细节理解题。根据第四段中的“I had it on the wall in my living room, with another one that I had got a year earlier.”可知,作者在前年也创造过一项世界纪录。4What does the underlined word “daft” in the last paragraph p
10、robably mean?AHealthy.BStrong.CFunny.DCrazy.D解析:词义猜测题。根据最后一段中的“.and thats about it. But Ive had many good days and many exciting times.”可知,一般人认为作者的这种行为是疯狂的,但是作者却体验到了许多激动人心的时刻。BI will not go on about the causes of sunburn because you probably already know. If you get sunburned, you may be feeling a b
11、it embarrassed about it. Once you have sunburn, the damage is done. So try the following ways to ease the discomfort.Cool it down by taking a bath or shower. Keep the water and room temperature warm, especially for children as they may easily feel cold. Some people like to add 1/2 cup of baking soda
12、 to the bath water. This may help reduce your pain. You could also place a wet and cool cloth on the burnt area for about 15 minutes. Do that several times a day.Apply moisture(水分). You can choose some cream that makes your skin not that dry. Apply aloe, either the plant form or gel. Aloe contains a
13、ctive things that help reduce pain. Over the next few days, the skin may peel(脱皮). This is the bodys way of eliminating the dead skin, so keep using such cream to help make your skin comfortable.Leave any blisters complete. This helps speed healing and avoid infection as burst blisters can easily ge
14、t infected. You can cover blisters to protect them if needed and definitely do not wear clothing that will cause friction(摩擦) as this can “pop” the blisters. Damaging the blisters can, and probably will cause more pain with rubbing on soft skin and also cause infection.Give pain relief if needed. Th
15、e medicine aspirin is not recommended for children.At this point, the person may not be comfortable, so do not make it worse by applying something that can prevent healing and increase or lock in the heat under the skin, therefore causing more burn damage.See a doctor if:it covers a large part of th
16、e body or is severe in nature.there is a high fever, chills, rash, nausea, and severe pain.feeling faint or dizzy, rapid pulse or quick breathing.extreme thirst, little or no urine output or sunken eyes.【解题导语】被晒伤后应该怎么办呢?本文给我们提供了一些相关的建议。5Why do some people use baking soda after getting sunburned?ATo
17、help prevent disease.BTo feel better in this way.CTo avoid getting cold.DTo reduce the burnt area.B解析:细节理解题。根据第二段中的“Some people like to add 1/2 cup of baking soda to the bath water. This may help reduce your pain.”可知,这样做是为了感觉舒服一些。6What does the underlined word “eliminating” in Paragraph 3 mean?AProt
18、ecting.BCovering.CImproving.DRemoving.D解析:词义猜测题。根据第三段中的“Over the next few days, the skin may peel(脱皮)”以及“the dead skin”可知,这里是指“清除”死皮。7What does the author consider important after getting sunburned?AAvoiding breaking blisters.BGoing to see a doctor immediately.CTaking medicine to avoid infection.DPr
19、eventing the skin from developing blisters.A解析:细节理解题。根据第四段中的“Leave any blisters complete. This helps speed healing and avoid infection as burst blisters can easily get infected.”可知,不让水泡破掉很重要。8What is the text mainly about?AThings to help treat sunburn.BThe common causes of sunburn.CWays to deal with
20、 sunburn.DMethods to deal with blisters properly.C解析:主旨大意题。文章主要讲述了晒伤后该怎么办,即应对晒伤的方法。 完形填空I met a man yesterday and didnt get his name. Our meeting seemed to be _1_ by something unknown.He was a(n)_2_man. His hair was totally white and his back was bent(弯曲的). I didnt see him at first. I decided to sea
21、rch for the owner_3_I found a very worn and old wooden walking stick, which was hanging outside of a shopping cart. I looked around and _4_out to a man who was walking away. I_5_it was his. It was. And he returned_6_to get it. A short distance cost him a long time.I was in a friendly mood to start a
22、(n)_7_. That was when the story between us began. I stood outside the supermarket with him for 10 minutes just_8_. And that was all he wantedto be heard and to_9_his story. I stood there feeling his_10_over losing his first wife during childbirth to his only son and later his joys of_11_this son on
23、his own as well as traveling the world. He_12_found his true love and married a childhood sweetheart, his second wife. He is very_13_ that he has an intact(完整的) family now.At the end of our talk, this man_14_my hands, looked me in the eye and thanked me sincerely. And then he_15_and walked away.As h
24、e walked away, a strong feeling_16_me. And I seemed to hear a _17_in my mind that told me he was peaceful now.Strangers are never strangers_18_you open your heart to them. Often they dress up like_19_, waiting to bless you or to be blessed.Yesterday I was_20_an angel to this man, and at the same tim
25、e, blessed by him.【解题导语】本文讲述了作者在超市外偶遇一位陌生老人并倾听他的故事,陌生老人对作者心存感激,从而引发作者的一番感慨只要敞开心扉,愿意倾听,陌生人也可以变成朋友。1A.joinedBarrangedCmadeDinventedB解析:根据语境可知,作者遇见了一位老人,但不知道他的名字,他们的相遇就像冥冥之中被安排好的一样。故答案选“arranged”。2A.poorBelderlyCstrongDhandsomeB解析:根据下文“His hair was totally white and his back was bent(弯曲的)”可知这是一位年迈的老人。故
26、答案选“elderly”。3A.beforeBuntilCwhenDbutC解析:当“我”发现一根非常老旧的木制拐杖时,“我”决定去找到它的主人。故答案选“when”。4A.wentBcalledCbrokeDworkedB解析:作者看到一位老人就叫了他一声。故答案选“called”。5A.decidedBrememberedCguessedDsuggestedC解析:根据语境可知,作者只是猜测那根拐杖是那位老人的,结果的确是。故答案选“guessed”。6A.carelesslyBangrilyCproudlyDslowlyD解析:根据上下文可知,他已年迈,很短的一段路都耗费他不少时间,所以
27、是慢慢地走。故答案选“slowly”。7A.speechBdiscussionCconversationDargumentC解析:根据下文可知,作者表现出乐意与这位老人交谈的样子。故答案选“conversation”。8A.listeningBwatchingClaughingDspeakingA解析:根据下文的“to be heard”等信息可知,全程“我”都是在倾听这位老人讲述自己的经历。故答案选“listening”。9A.writeBshareCfinishDreportB解析:根据上下文可知,这位老人所需要的就是被聆听和分享他的故事。故答案选“share”。10A.worryBpai
28、nCnervousnessDtroubleB解析:根据下文可知,他的第一位妻子在生下唯一的儿子之后就去世了,所以他很痛苦。故答案选“pain”。11A.bringing outBtakingCteachingDbringing upD解析:根据上下文可知,他的第一位妻子过世后,他在独自养育儿子的过程中也得到了快乐。故答案选“bringing up”。12A.hardlyBfinallyCfrequentlyDusuallyB解析:根据语境可知,他最终得到了真爱。故答案选“finally”。13A.surprisedBconfidentCpositiveDsatisfiedD解析:根据句意可知,
29、他现在有了一个完整的家庭,所以他感到很满足。故答案选“satisfied”。14A.touchedBheldCcleanedDcoveredB解析:根据句意可知,“我们”谈话后,那位老人握着“我”的手,看着“我”的眼睛,真诚地感谢了“我”。故答案选“held”。15A.came backBturned backCstood backDput backB解析:turn back意为“转过身”;come back意为“回来”;stand back意为“后退”;put back意为“放回,推迟”。根据句意,那位老人转身走了。故答案选“turned back”。16A.came overBcame w
30、ithCcame throughDcame acrossA解析:come over意为“突然产生(某种感觉)”;come with意为“伴随”;come through意为“经过”;come across意为“偶然遇见”。根据句意,那位老人走后,一种强烈的感觉涌向“我”。故答案选“came over”。17A.noiseBvoiceCsongDstoryB解析:根据语境可知,“我”似乎听到有个声音告诉我,那位老人分享完他的故事后,他的内心得到了安宁。故答案选“voice”。18A.ifBunlessCbeforeDthoughA解析:根据语境可知,如果“我们”能敞开心扉,陌生人也能成为朋友。故答案选“if”。19A.strangersBangelsCfriendsDenemiesB解析:根据下文中的“Yesterday I was.an angel to this man”可知答案选“angels”。20A.neitherBeitherCbothDall C解析:根据上下文可知,昨天“我”既是这位老人的天使,同时,也得到了这位老人的祝福。故答案选“both”。