1、 单句语法填空1Tony is really amusing and tells jokes when he thinks were getting bored(bore)2Tims puzzled(puzzle) expression suggested that he didnt understand what they had said.3The yoga club, opened(open) last month in our school, is popular among women teachers.4He will never forget the hard time spen
2、t(spend) with his wife.5(2017全国卷)In their spare time, they are interested(interest) in planting vegetables in their garden.6We all felt excited(excite) that Wu Dajing won the first gold medal for our country at the 2018 Pyeongchang Winter Olympics.7(2016浙江卷6月)To return to the problem of water pollut
3、ion, Id like you to look at a study conducted(conduct) in Australia in 2012.8Mr. Browns room, filled(fill) with all kinds of books, looks as if it is a small library.9To tell the truth, you must make every effort to improve your spoken(speak) English.10We were disappointed at the result of the exper
4、iment, because it was a bit too disappointing(disappoint) 阅读理解AMany teenagers play sports or go out with friends in their spare time. However, Amalia Tobias is different because she spends her free time helping others.A few years ago, Amalia started the “Family Promise Club”. The group belongs to Fa
5、mily Promise, a national organization that calls on volunteers to offer care to the homeless. After volunteering for several years, Amalia found that Family Promise guests are not much different than her own family.Amalia thought young people could make a positive difference. She brought a few of he
6、r friends to volunteer at Family Promise. There, the teens played with the children and read books to them. The teens also helped serve the meals that had been given by others. One of Amalias friends described it as the most unforgettable experience he had ever had.This inspired Amalia to start the
7、Family Promise Club. Amalia saw that her friends were happy after they volunteered because it gave them a sense of community.Rachel Isralowitz, another student member of the club, remembered her firsttime volunteering. She said, “The kids seemed to be enjoying themselves a lot. I was also very happy
8、 afterwards because there was lots of fun.”Still, Amalia knew that starting the new club was a risk.“What if no one else comes besides me and my friends?” she wondered. At the first meeting, Amalia told the other students, “A Family Promise guest may be in an unfortunate position, but that doesnt me
9、an that he or she is any less of a person than we are.” Amalia was happy to see that students in all grades take an active part in the club.【解题导语】本文是一篇记叙文。为了让更多的人关注、帮助无家可归的人,Amalia Tobias成立了Family Promise Club。1Which of the following can best describe Amalia?AShy.BCaring.CStubborn.DEasygoing.B解析:细节理
10、解题。根据第一段的“Amalia Tobias is different because she spends her free time helping others”可知,caring“体贴人的;关心他人的”最能形容Amalia。2What made Amalia start the Family Promise Club?AThe childrens need for love.BThe importance of reading books.CHer friends experiences as volunteers.DSome suggestions from Family Prom
11、ise.C解析:细节理解题。根据第三段的内容以及第四段的“This inspired Amalia to start the Family Promise Club.”可知,Amalia的朋友们作为志愿者的经历使得Amalia产生了建立Family Promise Club的想法。3What did Rachel Isralowitz think of volunteering?AIt made her popular among kids.BIt helped her make more friends.CIt was a winwin situation.DIt gave her a se
12、nse of safety.C解析:推理判断题。根据第五段可知,Rachel Isralowitz认为志愿者活动既帮助了他人,同时也给自己带来了快乐,是一个双赢的局面。4What might be the best title for the text?AFamily Promise ClubBThe Value of VolunteeringCHappiness Is a State of MindDA Girls Voluntary ExperienceA解析:标题归纳题。本文讲述了Amalia Tobias成立了Family Promise Club的过程,用Family Promise
13、 Club作标题最合适。BThere are big cultural differences between the US and the UK, despite(尽管) having many similarities. People talk differently, and not just in the accent or the words, but in the general meaning.Americans are very friendly. They will talk to strangers in a store, laugh with someone at a b
14、ar, and help their neighbours as necessary. Many expats(移居海外者) have reported difficultyin making really close friends like they had in the UK. The friendliness is only on the surface.Many Americans are very familycentered. Family life includes endless school musicals, afterclass sports, birthday par
15、ties and the like. Many new expats report exhaustion trying to keep up with all the things to do with the kids when they come to the US.Most Americans have never been abroad. The United States is a huge country. Go and look at a map of the US to get an idea. Many Americans feel they simply havent se
16、en enough of their own country to consider travelling abroad to see another country. In addition, many people just dont get enough holiday time to make it worthwhile travelling abroad, with holiday or “vacation” time often being as low as 710 days a year, and sometimes that includes sick days.Most A
17、mericans are proud of Scottish or Irish or German or Italian ancestry, even if it has been centuries since anyone in their family lived abroad. Many Americans like to remember this not because they like the old country but because they like to show that their family came from immigrants(移民) who drea
18、med of a better life in America. By pointing out that fact, many feel they are meeting their ancestors wishes and dreams.Making friends can be daunting. While for some in their 20s, they can reach out to those who are also just starting out and form some lifelong friendships, for some who are older,
19、 in their 30s and 40s, with kids and a family, meeting others can be difficult.【解题导语】本文是一篇说明文。文章透过移居美国的英国人的视角展示了英美文化之间的差异。5What do expats think of Americans?AThey are ready to help others.BThey seem to be friendly to others.CThey are fond of working with foreigners.DThey easily make close friends wi
20、th others.B解析:细节理解题。根据第二段中的“The friendliness is only on the surface.”可知,英国人认为美国人对待他人只是表面上友好。6Why do most Americans seldom travel abroad?AThey have short holiday time.BThey are short of money for trips.CThey think it worthless to travel abroad.DThey like their own countrys scenery better.A解析:细节理解题。根据
21、第四段中的“many people just dont get enough holiday time to make it worthwhile travelling abroad”可知,美国人没有足够的假期出国旅行。7Why are most Americans proud of their British ancestry?AThey love the old country.BThey appreciate British culture.CThey think their ancestors made history.DThey think theyre realizing thei
22、r ancestors dreams.D解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“pointing out that fact, many feel they are meeting their ancestors wishes and dreams”可知答案。8What does the underlined word “daunting” in the last paragraph probably mean?ADiscouraging.BInteresting.CSurprising.DExciting.A解析:词义猜测题。根据末段中的“While for some in their 20s
23、.for some who are older, in their 30s and 40s, with kids and a family, meeting others can be difficult.”可知,年轻人交友比较容易,但大多数成年人都忙于家庭,没时间交朋友,对他们来说交友是件令人沮丧的事。 语法填空As a boy, Charles Darwin showed a great interest in living things. He loved to walk through the woods, 1_(look) at plants and birds. At the ag
24、e of 8, Darwin 2._(send) to school, where he studied Latin, classical literature and ancient history. Young Darwin thought that these subjects were boring and useless. He preferred 3._(science) studies. As a result, he did 4._(poor)in his school lessons.In 1928, Darwins father, who was very strict 5
25、._ his son, sent him to Cambridge and he became a student of Professor John Henslow. Upon graduation, Professor Henslow asked him 6._(go) with Captain Fitzroy on a survey trip around the world. During the voyage, Darwin collected rocks, bones and 7._(insect)He noted what he observed.The widely 8._(a
26、ccept) theory in those days was that God created all the creatures on earth. In 1859, Darwin published his famous book, The Origin of Species, in 9._ he explained his famous Theory of Evolution(进化)Today, Charles Darwin is recognized as one of 10._ greatest scientists the world has ever seen for his
27、great achievements.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章介绍了世界著名生物学家达尔文的生平事迹。1looking解析:looking at plants and birds是现在分词短语作状语,表示伴随情况或方式(分词动作look与逻辑主语之间是主动关系)。2was sent解析:主语Darwin是动作send的承受者,用被动语态;这里说的是过去的事,用一般过去时。3scientific解析:空白处所填词在句中作定语,修饰名词studies,故用其形容词形式。4poorly解析:空白处所填词在句中修饰整个句子,故用其副词形式。5with解析:be strict with sb.
28、意为“对某人要求严格”。6to go解析:ask sb. to do sth.意为“让某人做某事”。7insects解析:根据空前的rocks和bones可知,此处填insect的复数形式。8accepted解析:过去分词accepted作定语,修饰theory(分词动作accept与被修饰词theory之间是被动关系)。9which解析:in which he explained his famous Theory of Evolution是“介词关系代词”引导的定语从句,修饰先行词his famous book。10the解析:形容词最高级前习惯多用定冠词。 短文改错One of my f
29、avourite things to do in my free time is to do voluntary works. Ive volunteered for a variety of difference organisations. The activities include simple, everyday ones like giving our city square a cleaning and take dogs for walks at an animal rescue centre. By volunteering, Ive not only gainedvalua
30、ble experience and also built confidence in talking about strangers. I was used to bea shy person, but my volunteering experience gave us the opportunity to meet new people. Doing an activity I wouldnt normal do with other volunteers made me had a really fun time. These are justfew of the reasons wh
31、y I think volunteering is worthwhile.答案:One of my favourite things to do in my free time is to do voluntary . Ive volunteered for a variety of organisations. The activities include simple, everyday ones like giving our city square a cleaning and dogs for walks at an animal rescue centre. By voluntee
32、ring, Ive not only gained valuable experience also built confidence in talking strangers. I used to be a shy person, but my volunteering experience gave the opportunity to meet new people. Doing an activity I wouldnt do with other volunteers made me a really fun time. These are just few of the reasons why I think volunteering is worthwhile.