收藏 分享(赏)

云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:433706 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:23 大小:241.50KB
下载 相关 举报
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共23页
云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共23页
亲,该文档总共23页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析)(试卷满分150分,考试时间120分钟)第I卷( 选择题, 共100分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman think of the movie?A. Its amusing B. Its exciting C. Its disap

2、pointing2. How will Susan spend most of her time in France?A. Traveling around B. Studying at a school C. Looking after her aunt3. What are the speakers talking about?A. Going out B. Ordering drinks C. Preparing for a party4. Where are the speakers?A. In a classroom B. In a library C. In a bookstore

3、5. What is the man going to do?A. Go on the Internet B. Make a phone call C. Take a train trip第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答6、7题。6. What is the woman looking for?A. An informat

4、ion office B. A police station C. A shoe repair shop7. What is the Town Guide according to the man?A. A brochure B. A newspaper C. A map听第7段材料,回答8、9题。8. What does the man say about the restaurant?A. Its the biggest one around. B. It offers many tasty dishes.C. Its famous for its seafood.9. What will

5、 the woman probably order?A. Fried fish. B. Roast chicken. C. Beef steak.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where will Mr. White be at 11 oclock?A. At the office. B. At the airport. C. At the restaurant.11. What will Mr. White probably do at one in the afternoon?A. Receive a guest. B. Have a meeting. C. Read a re

6、port.12. When will Miss Wilson see Mr. White?A. At lunch time B. Late in the afternoon. C. The next morning.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why is Bill going to Germany?A. To work on a project. B. To study German. C. To start a new company.14.What did the woman dislike about Germany?A. The weather. B. The food

7、. C. The schools.15. What does Bill hope to do about his family?A. Bring them to Germany. B. Leave them in England.C. Visit them in a few months.16. What is the probable relationship between the speakers?A. Fellow-travelers. B. Colleagues. C. Classmates.听第10段材料,回答第17至20题。17. When did it rain last ti

8、me in Wuarez?A. Three days ago. B. A month ago. C. A year ago.18. What season is it in Wuarez?A. Spring. B. Summer C. Autumn19. What are the elderly advised to do?A. Take a walk in the afternoon. B. Keep their homes cool.C. Drink plenty of water.20. What is the speaker doing?A. Hosting a radio progr

9、am. B. Conducting a seminar.C. Forecasting the weather.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项AOPENINGS AND PREVIEWSAnimals Out of PaperYolo!Productions and the Great Griffon present the play by Rajiv Joseph, in which an origami(折纸术) artist invites a teenage tale

10、nt and his teacher into her studio. Merri Milwe directs. In previews. Opens Feb. 12. (West Park Presbyterian Church, 165 W. 86th St. 212-868-4444.)The AudienceHelen Mirren stars in the play by Peter Morgan, about Queen Elizabeth II of the UK and her private meetings with twelve Prime Ministers in th

11、e course of sixty years. Stephen Daldry directs. Also starring Dylan Baker and Judith Ivey. Previews begin Feb. 14.(Schoenfeld, 236 W. 45th St. 212-239-6200.)HamiltonLin-Manuel Miranda wrote this musical about Alexander Hamilton, in which the birth of America is presented as an immigrant story. Thom

12、as Kail directs. In previews. Opens Feb. 17.(Public, 425 Lafayette St. 212-967-7555.)On the Twentieth CenturyKristin Chenoweth and Peter Gallagher star in the musical comedy by Betty Comden and Adolph Green, about a Broadway producer who tries to win a movie stars love during a cross-country train j

13、ourney. Scott Ellis directs, for Roundabout Theatre Company. Previews begin Feb. 12.(American Airlines Theatre, 227 W. 42nd St. 212-719-1300.)1. What is the play by Rajiv Joseph probably about?A. A type of art.B. A teenagers studio.C. A great teacher.D. A group of animals.2. Who is the director of T

14、he Audience?A. Helen Mirren.B. Peter Morgan.C. Dylan Baker.D. Stephen Daldry.3. Which play will you go to if you are interested in American history?A. Animals Out of Paper.B. The Audience.C. Hamilton.D. On the Twentieth Century.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】这是一篇应用文。介绍了四场演出的主要内容,导演,时间,地点等信息。【1题详解】细节理解题。根据话剧A

15、nimals Out of Paper中的Productions and the Great Griffon present the play by Rajiv Joseph, in which an origami(折纸术) artist invites a teenage talent and his teacher into her studio.可知,Rajiv Joseph创作的的话剧是关于折纸的一种艺术。故选A。【2题详解】细节理解题。根据话剧The Audience的Stephen Daldry directs.可知,本剧是Stephen Daldry导演的。故选D。【3题详解】

16、细节理解题。根据音乐剧Hamilton 的Lin-Manuel Miranda wrote this musical about Alexander Hamilton, in which the birth of America is presented as an immigrant story.可知,该剧的主题是美国的诞生,由此可知,如果你对美国历史感兴趣,你可以看这部音乐剧。故选C。BFor Western designers, China and its rich culture have long been an inspiration for Western creative.“I

17、ts no secret that China has always been a source(来源) of inspiration for designers,” says Amanda Hill, chief creative officer at A+E Networks, a global media company and home to some of the biggest fashion(时尚) shows.Earlier this year, the China Through A Looking Glass exhibition in New York exhibited

18、 140 pieces of China-inspired fashionable clothing alongside Chinese works of art, with the aim of exploring the influence of Chinese aesthetics(美学) on Western fashion and how China has fueled the fashionable imagination for centuries. The exhibition had record attendance, showing that there is huge

19、 interest in Chinese influences.“China is impossible to overlook,” says Hill. “Chinese models are the faces of beauty and fashion campaigns that sell dreams to women all over the world, which means Chinese women are not just consumers of fashion they are central to its movement.” Of course, not only

20、 are todays top Western designers being influenced by Chinasome of the best designers of contemporary fashion are themselves Chinese. “Vera Wang, Alexander Wang, Jason Wu are taking on Galliano, Albaz, Marc Jacobsand beating them hands down in design and sales,” adds Hill.For Hill, it is impossible

21、not to talk about China as the leading player when discussing fashion. “The most famous designers are Chinese, so are the models, and so are the consumers,” she says. “China is no longer just another market; in many senses it has become the market. If you talk about fashion today, you are talking ab

22、out Chinaits influences, its direction, its breathtaking clothes, and how young designers and models are finally acknowledging that in many ways.”4 What can we learn about the exhibition in New York?A. It promoted the sales of artworks.B. It attracted a large number of visitors.C. It showed ancient

23、Chinese clothes.D. It aimed to introduce Chinese models.5. What does Hill say about Chinese women?A. They are setting the fashion.B. They start many fashion campaigns.C. They admire super models.D. They do business all over the world.6. What do the underlined words “taking on” in paragraph 4 mean?A.

24、 learning fromB. looking down onC. working withD. competing against7. What can be a suitable title for the text?A. Young Models Selling Dreams to the WorldB. A Chinese Art Exhibition Held in New YorkC. Differences Between Eastern and Western AestheticsD. Chinese Culture Fueling International Fashion

25、 Trends【答案】4. B 5. A 6. D 7. D【解析】这是一篇议论文。文章论述了中国文化及中国美学对国际时尚界的影响。【4题详解】细节理解题。根据第三段中The exhibition had record attendance, showing that there is huge interest in Chinese influences.可知,此次展览吸引的参观者人数创下了记录,显示出人们对中国影响的浓厚兴趣。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第四段中Hill所说的话“Chinese models are the faces of beauty and fashion c

26、ampaigns that sell dreams to women all over the world, which means Chinese women are not just consumers of fashion they are central to its movement.”(中国模特是向世界各地的女性推销梦想的美丽和时尚运动的面孔,这意味着中国女性不仅仅是时尚的消费者她们是这场运动的核心。)可知,Hill说中国女性正在引领新时尚,故选A。【6题详解】词义猜测题。根据下文and beating them hands down in design and sales说在设计

27、和销售上击败他们,由此推断出上文Vera Wang, Alexander Wang, Jason Wu are taking on Galliano, Albaz, Mare Jacobs的意思是Vera Wang、Alexander Wang和Jason Wu正在与Galliano、Albaz和 Mare Jacobs竞争。taking on意思是“竞争”,故选D。【7题详解】主旨大意题。本文通过Amanda Hill的评论,论述了中国文化、中国艺术、中国设计师等等在国际时尚中发挥着非常重要的作用。因此,“中国文化刺激着国际时尚的发展和潮流”最能概括文章大意。故选D。CBefore the

28、1830s, most newspapers were sold through annual subscriptions in America, usually $8 to $10 a year. Today $8 or $10 seems a small amount of money, but at that time these amounts were forbidding to most citizens. Accordingly, newspapers were read almost only by rich people in politics or the trades.

29、In addition, most newspapers had little in them that would appeal to a mass audience. They were dull and visually forbidding. But the revolution that was taking place in the 1830s would change all that.The trend, then, was toward the “penny paper”a term referring to papers made widely available to t

30、he public. It meant any inexpensive newspaper; perhaps more importantly it meant newspapers that could be bought in single copies on the street.This development did not take place overnight. It had been possible(but not easy) to buy single copies of newspapers before 1830, but this usually meant the

31、 reader had to go down to the printers office to purchase a copy. Street sales were almost unknown. However, within a few years, street sales of newspapers would be commonplace in eastern cities. At first the price of single copies was seldom a pennyusually two or three cents was chargedand some of

32、the older well-known papers charged five or six cents. But the phrase “penny paper” caught the publics fancy, and soon there would be papers that did indeed sell for only a penny.This new trend of newspapers for “the man on the street” did not begin well. Some of the early ventures(企业) were immediat

33、e failures. Publishers already in business, people who were owners of successful papers, had little desire to change the tradition. It took a few youthful and daring businessmen to get the ball rolling.8. Which of the following best describes newspapers in America before the 1830s?A. Academic.B. Una

34、ttractive.C. Inexpensive.D. Confidential.9. What did street sales mean to newspapers?A. They would be priced higher.B. They would disappear from cities.C. They could have more readers.D. They could regain public trust.10. Who were the newspapers of the new trend targeted at?A. Local politicians.B. C

35、ommon people.C. Young publishers.D. Rich businessmen.11. What can we say about the birth of the penny paper?A. It was a difficult process.B. It was a temporary success.C. It was a robbery of the poor.D. It was a disaster for printers.【答案】8. B 9. C 10. B 11. A【解析】本文是一篇说明文。文章主要讲述了面向大众的“便士报纸”的诞生历史。【8题详

36、解】细节理解题。根据第一段中的In addition, most newspapers had little in them that would appeal to a mass audience. They were dull and visually forbidding.可知,在19世纪30年代之前,只有大多数报纸中几乎没有能吸引大众的内容,让人感觉无聊,视觉上令人望而却步。故那时的报纸没有什么吸引力。分析选项,A. Academic学术的;B. Unattractive没有吸引力,无魅力的;C. Inexpensive廉价的,不贵的;D. Confidential机密的,保密的。故A

37、、C和D是错误的,只有B符合对19世纪30年代之前的报纸的描述,故选B。【9题详解】推理判断题。根据第二段提到“便士报纸”针对大众,很便宜,更重要的是,在街上可以买的到报纸;再结合第三段中间的within a few years, street sales of newspapers would be commonplace in eastern cities.可知,报纸的街头销售随处可见,而且很便宜,大家都负担得起,所以街头销售意味着读报纸的人多了。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第二段中的The trend, then, was toward the “penny paper”a t

38、erm referring to papers made widely available to the public.可知,这种“便士报纸”针对大众,在街上就可以买得到。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中The new trend of newspapers for the man on the street did not begin well. Some of the early ventures were immediately failures. Publishers already in business, people who owners of successfu

39、l papers, had little desires to change the tradition. It took a few youthful and daring businessmen to get the ball rolling.可知,“便士报纸”一开始并不好,一些早期的尝试立即失败了。已经进入商业领域的成功的出版商,并不想改变这一传统。后来一些年轻而大胆的商人才推动了这件事。由此可推断出“便士报纸”的诞生是一个困难而曲折的过程。故选A。DMonkeys seem to have a way with numbers.A team of researchers trained

40、 three Rhesus monkeys to associate 26 clearly different symbols consisting of numbers and selective letters with 0-25 drops of water or juice as a reward. The researchers then tested how the monkeys combinedor addedthe symbols to get the reward.Heres how Harvard Medical School scientist Margaret Liv

41、ingstone, who led the team, described the experiment: In their cages the monkeys were provided with touch screens. On one part of the screen, a symbol would appear, and on the other side two symbols inside a circle were shown. For example, the number 7 would flash on one side of the screen and the o

42、ther end would have 9 and 8. If the monkeys touched the left side of the screen they would be rewarded with seven drops of water or juice; if they went for the circle, they would be rewarded with the sum of the numbers17 in this example.After running hundreds of tests, the researchers noted that the

43、 monkeys would go for the higher values more than half the time, indicating that they were performing a calculation, not just memorizing the value of each combination.When the team examined the results of the experiment more closely, they noticed that the monkeys tended to underestimate(低估) a sum co

44、mpared with a single symbol when the two were close in valuesometimes choosing, for example, a 13 over the sum of 8 and 6. The underestimation was systematic: When adding two numbers, the monkeys always paid attention to the larger of the two, and then added only a fraction(小部分) of the smaller numbe

45、r to it.“This indicates that there is a certain way quantity is represented in their brains ”Dr. Livingstone says. “But in this experiment what theyre doing is paying more attention to the big number than the little one.”12. What did the researchers do to the monkeys before testing them?A. They fed

46、them.B. They named them.C. They trained them.D. They measured them.13. How did the monkeys get their reward in the experiment?A. By drawing a circle.B. By touching a screen.C. By watching videos.D. By mixing two drinks.14. What did Livingstones team find about the monkeys?A. They could perform basic

47、 addition.B. They could understand simple words.C. They could memorize numbers easily.D. They could hold their attention for long.15. In which section of a newspaper may this text appear?A. Entertainment.B. Health.C. Education.D. Science.【答案】12. C 13. B 14. A 15. D【解析】这是一篇说明文。哈佛医学院的一位科学家领导的研究团队发现猴子能

48、进行基本的加法计算。【12题详解】细节理解题。根据第二段中的A team of researchers trained three Rhesus monkeys to associate 26 clearly different symbols consisting of numbers and selective letters with 0-25 drops of water or juice as a reward.可知,在对这些猴子进行测试之前,研究人员对它们进行了培训。故C项正确。【13题详解】细节理解题。根据第三段中的In their cages the monkeys were

49、provided with touch screens. On one part of the screen, a symbol would appear, and on the other side two symbols inside a circle were shown. For example, the number 7 would flash on one side of the screen and the other end would have 9 and 8. If the monkeys touched the left side of the screen they w

50、ould be rewarded with seven drops of water or juice; if they went for the circle, they would be rewarded with the sum of the numbers17 in this example.可知,当猴子触摸屏幕左边时,它们会得到7滴水或者果汁的奖励;当它们触摸屏幕的另一端(即画着圆圈的部分)时,它们会得到17滴水或果汁的奖励。由此可知,猴子是通过触摸屏幕得到奖励的。故B项正确。【14题详解】细节理解题。根据第四段“the researchers noted that the monk

51、eys would go for the higher values more than half the time, indicating that they were performing a calculation, not just memorizing the value of each combination.和第五段中的When adding two numbers, the monkeys always paid attention to the larger of the two, and then added only a fraction(小部分) of the smal

52、ler number to it.可知,猴子会在超过一半的时间内选择更高的值,这意味着它们在进行计算,而不仅仅是记住每一个组合的值。所以猴子能够进行基本的加法计算。故A项正确。【15题详解】推理判断题。通读整篇文章可知,该文介绍的是哈佛医学院的科学家Margaret Livingstone领导的一个研究团队对猴子进行实验得出的研究结果,这属于“科学研究”范畴,故该文应出现在报纸的“科学”版块。故D项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Before there was the written word,

53、 there was the language of dance. Dance expresses love and hate, joy and sorrow, life and death, and everything else in between._16_We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at weddings, birthdays, office parties and just to fill the time.“I adore dancing,” says L

54、ester Bridges, the owner of a dance studio in Iowa. “I cant imagine doing anything else with my life.” Bridges runs dance classes for all ages. “Teaching dance is wonderful. _17_Its great to watch them. For many of them, its a way of meeting people and having a social life.”_18_“I can tell you about

55、 one young couple,” says Bridges. “Theyre learning to do traditional dances. They arrive at the class in low spirits and they leave with a smile. _19_”So, do we dance in order to make ourselves feel better, calmer, healthier? Andrea Hillier says, “Dance, like the pattern of a beating heart, is life.

56、 Even after all these years, I want to get better and better._20_ I find it hard to stop! Dancing reminds me Im alive.”A. So why do we dance?B. Dance in the U.S. is everywhere.C. If you like dancing outdoors, come to America.D. My older students say it makes them feel young.E. I keep practicing even

57、 when Im extremely tired.F. Dancing seems to change their feeling completely.G. They stayed up all night long singing and dancing.【答案】16. B 17. D 18. A 19. F 20. E【解析】本文为说明文。文章主要介绍了跳舞的好处。【16题详解】根据后文We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at weddings, birthdays,

58、office parties and just to fill the time. 等可知,这里是说在美国到处有人跳舞,从佛罗里达到阿拉斯加,从北到南等,故选B。【17题详解】根据前文舞蹈课为各个年龄阶段的人架起了桥梁,教跳舞是非常好的,再根据后句its great to watch them,根据人称可知是在谈论他们,所以D和F符合,再根据本段最后一句可知,此段主要介绍了跳舞对他们的好处,故选D。【18题详解】根据第四段后句,是通过举例介绍人们跳舞的原因,故选A。【19题详解】根据前句they arrive at the class in low spirits and they leave

59、 with a smile, 所以他们的心情彻底改变,故选F。【20题详解】根据文章前后句可知,此处人称为第一人称,所以E符合语境,作者结合自己的跳舞经历介绍了跳舞给自己带来的好处。【点睛】七选五的解题技巧之一是根据上下文词汇来锁定线索。即:要关注空白前后的名词和动词,然后在选项中查找它们的近义词、反义词、同义词、同类词等。其次是一些专有名词,比如说数词、代词、时间、年代、地点/名称等。在本文中,第2小题中的“them”,第5小题中的“I”,第1小题中的from Florida to Alaska,均与上下文或选项中有相呼应的词语。第三部分第一节:完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分3

60、0分)阅读下面短文,选出最佳选项。A Toronto man is offering a free round-the-world air to the right woman. But _21_ apply. You must be named Elizabeth Gallagher and have a Canadian _22_ .Jordan Axani, 28, said he and his then girlfriend, Elizabeth Gallagher, booked heavily discounted round-the-world air tickets in M

61、ay, but their _23_ ended and he did not want her ticket to _24_ . The ticket had a strict no-transfer(不可转让) _25_ , but since passport information was not required when _26_ , any Canadian Elizabeth Gallagher can _27_ it.“I just want to see the ticket go to good use and for someone to _28_ a lot of j

62、oy,” said Axani. He posted his _29_ on a social networking website, and received thousands of e-mails, including thirty from actual Elizabeth Gallaghers with the _30_ passports, “More _31_ , there are hundreds of Canadians who are interested in _32_ their name to Elizabeth Gallagher,” Axani said. “I

63、t was absolutely out of _33_ , thousands of e-mails, people around the world _34_ their stories of travel.”Axani wrote in his post that he is not _35_ anything in return and that the woman who uses the _36_ticket can choose to either travel with him or _37_ the ticket and travel on her own.The _38_

64、is scheduled to start on December 21 in New York City and continue on to Milan, Prague, Paris, Bangkok and New Delhi before _39_ in Toronto on January 8. He said the _40_ woman will be announced on the website and the trip will be shared online.21. A. benefitsB. depositsC. restrictionsD. examination

65、s22. A. originB. passportC. accentD. friend23. A. holidayB. marriageC. dreamD. relationship24. A. go to wasteB. come to mindC. go on saleD. come into effect25. A. policyB. orderC. paymentD. schedule26. A. applyingB. bookingC. checkingD. bargaining27. A. useB. borrowC. chooseD. buy28. A. sacrificeB.

66、expressC. experienceD. provide29. A. answerB. adviceC. offerD. comment30. A. sameB. rightC. nowD. real31. A. interestingB. annoyingC. satisfyingD. convincing32. A. writingB. givingC. lendingD. changing33. A. touchB. questionC. dateD. control34. A. admiringB. advertisingC. sharingD. doubting35. A. le

67、avingB. looking forC. losingD. dealing with36. A. simpleB. strangeC. regularD. extra37. A. returnB. takeC. reserveD. hide38. A. interviewB. programC. tripD. meeting39 A. endingB. callingC. repeatingD. staying40. A. honoredB. lovelyC. intelligentD. lucky【答案】21. C 22. B 23. D 24. A 25. A 26. B 27. A 2

68、8. C 29. C 30. B 31. A 32. D 33. D 34. C 35. B 36. D 37. B 38. C 39. A 40. D【解析】本文是一篇记叙文。Jordan Axani与女朋友分手以后把原定与女朋友一起旅行的机票赠送给同名的另外一人,加拿大很多同名女性都发邮件希望得到机票,甚至有人想改名得到机票。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:但是申请有限制。A. benefits利益;B. deposits存款;C. restrictions限制;D. examinations检查。根据后句可知对方必须名叫Elizabeth Gallahgher而且有加拿大护照。可知

69、申请有限制的。故选C。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:你必须叫Elizabeth Gallagher,有加拿大护照。A. origin起源;B. passport护照;C. accent口音;D. friend朋友。根据第五句后“since passport information was not required”可知对方要求申请必须持有加拿大护照。故选B。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:28岁的Jordan Axani说,他和当时的女友Elizabeth Gallagher在5月份订了折扣很高的环球机票,但他们的关系结束了,他不想浪费她的机票。A. holiday假日;B. m

70、arriage婚姻;C. dream梦想;D. relationship关系。由下句“他不想浪费女朋友的机票”可知Jordan Axani和女朋友的关系结束了,女朋友不能和他去旅行了。故选D。【24题详解】考查动词短语辨析。句意:28岁的Jordan Axani说,他和当时的女友Elizabeth Gallagher在5月份订了折扣很高的环球机票,但他们的关系结束了,他不想浪费她的机票。A. go to waste浪费掉;B. come to mind想到;C. go on sale上市销售;D. come into effect开始生效。结合上文可知Jordan Axani与女朋友关系破裂了

71、,但他不想浪费这张机票。故选A。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:这张票有严格的不可转让政策,但由于订票时不需要护照信息,所以加拿大的Elizabeth Gallagher都可以使用。A. policy政策;B. order订单;C. payment付款;D. schedule计划表。结合上文The ticket had a strict no-transfer可知不可转让机票是政策规定。故选A。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:这张票有严格的不可转让政策,但由于订票时不需要护照信息,所以加拿大的Elizabeth Gallagher都可以使用。A. applying申请;B. boo

72、king预订;C. checking检查;D. bargaining开始。根据上文since passport information was not required when可知是在预订机票的时候是不需要护照信息的。故选B。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:这张票有严格的不可转让政策,但由于订票时不需要护照信息,所以加拿大的Elizabeth Gallagher都可以使用。A. use使用;B. borrow借来;C. choose选择;D. buy购买。因为在加拿大预订机票的时候是不需要护照信息的,所以任何一位名叫Elizabeth Gallagher的人都可以使用这张机票。故选A。

73、【28题详解】考查动词词义辨析。句意:他说:“我只是想看到这张票发挥作用,让人们体验到很多乐趣。”A. sacrifice牺牲;B. express表达;C. experience体验,经历;D. provide提供。根据后文a lot of joy 可知Axani不想浪费机票,想让别人利用机票体验旅行的快乐。故选C。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:他在一个社交网站上发布了自己的提议,结果收到了数千封电子邮件,其中包括30封来自真正的Elizabeth Gallagher的邮件。“更有趣的是,有数百名加拿大人想把自己的名字改成Elizabeth Gallagher,”Axani说。A.

74、answer回答;B. advice建议;C. offer提议,提供;D. comment评论。结合后文on a social networking website 可知Axani想让别人利用机票体验旅行的快乐,于是他就把他的提议上传到了社交网站上。故选C。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:他在一个社交网站上发布了自己的提议,结果收到了数千封电子邮件,其中包括30封来自真正的Elizabeth Gallagher的邮件。“更有趣的是,有数百名加拿大人想把自己的名字改成Elizabeth Gallagher,”Axani说。A. same一样的;B. right正确的;C. now现在的;

75、D. real真实的。结合上文including thirty from actual Elizabeth Gallaghers with the 可知30个名叫Elizabeth Gallagber的人,他们都有真正的护照。故选B。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:他在一个社交网站上发布了自己的提议,结果收到了数千封电子邮件,其中包括30封来自真正的Elizabeth Gallagher的邮件。“更有趣的是,有数百名加拿大人想把自己的名字改成Elizabeth Gallagher,”Axani说。A. interesting有趣的;B. annoying讨厌的;C. satisfying

76、令人满意的;D. convincing令人信服的。结合后文可知有数百名加拿大人想把自己的名字改成Elizabeth Gallagher,以便来申请,这是更有趣的事情。故选A。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:他在一个社交网站上发布了自己的提议,结果收到了数千封电子邮件,其中包括30封来自真正的Elizabeth Gallagher的邮件。“更有趣的是,有数百名加拿大人想把自己的名字改成Elizabeth Gallagher,”Axani说。A. writing写;B. giving给予;C. lending借;D. changing改变。根据后文their name to Elizabet

77、h Gallagher可是指把名字改成Elizabeth Gallagher。故选D。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:“这完全失去了控制,成千上万的电子邮件,世界各地的人们分享他们的旅行故事。”A. touch触碰;B. question问题;C. date日期;D. control控制。Axiani收到了成千上万封邮件,人们都在分享他们关于旅行的故事,事情完全失控了。out of control“失去控制”。故选D。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:“这完全失去了控制,成千上万的电子邮件,世界各地的人们分享他们的旅故事。”A. admiring钦佩;B. advertising打广

78、告;C. sharing分享;D. doubting怀疑。根据后文their stories of travel可知是分享旅行故事。故选C。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:Axani在他的帖子中写道,他不是在寻找任何回报,使用这张额外的票的女性可以选择和他一起旅行,也可以自己拿走这张票独自旅行。A. leaving离开;B. looking for寻找;C. losing失去;D. dealing with处理。根据后文anything in return可知Axani在帖子里说他并不寻求别人的回报。故选B。36题详解】考查形容词词义辨析。句意:Axani在他的帖子中写道,他不是在寻找任

79、何回报,使用这张额外的票的女性可以选择和他一起旅行,也可以自己拿走这张票独自旅行。A. simple简单的;B. strange奇怪的;C. regular定期的;D. extra额外的。因为他和女朋友分手了,这张机票对他来说就是额外的。故选D。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:Axani在他的帖子中写道,他不是在寻找任何回报,使用这张额外的票的女性可以选择和他一起旅行,也可以自己拿走这张票独自旅行。A. return返回;B. take拿走,带走;C. reserve预订;D. hide隐藏。结合后文the ticket and travel on her own可知是指拿走这张票独自旅

80、行。故选B。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:旅行定于12月21日从纽约出发,在1月8日抵达多伦多结束前,会到米兰、布拉格、巴黎、曼谷和新德里。A. interview面试;B. program项目;C. trip旅行;D. meeting会议。从上文可知Axani想把多余的机票送给别人,机票当然是与旅行有关。本句中介绍这次旅行的行程安排。故选C。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:旅行定于12月21日从纽约出发,在1月8日抵达多伦多结束前,会到米兰、布拉格、巴黎、曼谷和新德里。A. ending结束;B. calling打电话;C. repeating重复;D. staying停留。这

81、次旅行12月21日开始,从纽约开始最后在多伦多结束。动词end与上文start on December 21中start相对应。故选A。【40题详解】考查形容词词义辨析。句意:他说,这个幸运的女人会在网站上公布,这次旅行也会在网上分享。A. honored光荣的;B. lovely可爱的;C. intelligent聪明的;D. lucky幸运的。能够被选中获得这张票,肯定是很幸运的。故选D。第卷(非选择题, 共50分)第二节(共10小题;每小题1.5分, 满分15分)语法填空。It was raining lightly when I _41_(arrive) in Yangshuo jus

82、t before dawn. But I didnt care. A few hours _42_, Id been at home in Hong Kong, with _43_(it) choking smog. Here, the air was clean and fresh, even with the rain.Id skipped nearby Guilin, a dream place for tourists seeking the limestone mountain tops and dark waters of the Li River _44_ are picture

83、d by artists in so many Chinese _45_(painting). Instead, I d head straight for Yangshuo. For those who fly to Guilin, its only an hour away _46_ car and offers all the scenery of the better-known city.Yangshuo _47_(be) really beautiful. A study of travelers _48_(conduct) by the website TripAdvisor n

84、ames Yangshuo as one of the top 10 destinations in the world. And the town is fast becoming a popular weekend destination for people in Asia. Abercrombie & Kent, a travel company in Hong Kong, says it _49_(regular) arranges quick getaways here for people _50_(live) in Shanghai and Hong Kong.【答案】41.

85、arrived 42. before/earlier 43. its 44. that/which 45. paintings 46. by 47. is 48. conducted 49. regularly 50. living【解析】本文是一篇记叙文文章主要讲述了作者到中国阳朔游玩的经历和感受。【41题详解】考查时态。根据前后文时态可知,本文主要时态为一般过去时,空格处为对过去所发生事情的一般陈述,而且arrive为非延续性动词,故应用一般过去时。故填arrived。【42题详解】考查副词。句意:几个小时前,我还在香港的家里。空后时态为过去完成时,表示过去的过去,由此可推断本句陈述在过去

86、某时间以前发生的事情,所以空格处填入 before/earlier 表示“在之前”。故填before/earlier。【43题详解】考查形容词性物主代词。根据所给提示词 it 和空后名词短语,修饰名词短语 choking smog需用 it 的形容词性物主代词形式its。故填its。【44题详解】考查定语从句。本句包含定语从句,先行词Li River,在从句中作主语。故填that/which。【45题详解】考查名词的复数形式。根据前面的by artists in so many Chinese可推知,是在中国画作里,由前面的短语so many可知,要用名词复数paintings。故填paint

87、ings。【46题详解】考查介词。by car乘汽车,为固定短语。故填by。【47题详解】考查一般现在时。此句缺少谓语动词,根据句意和后句的时态,可知此处用一般现在时。Yangshuo为主语,所以系动词为is。故填is。【48题详解】考查过去分词作定语。根据后面的by可知,A study of travelers与conduct在逻辑上是被动关系,所以用过去分词作后置定语。故填conducted。【49题详解】考查副词。arrange为动词,应由副词regularly来修饰。故填regularly。【50题详解】考查现在分词作定语。live与people之间为逻辑上的主动关系,故用现在分词短语

88、作后置定语。故填living。第四部分 写作(共两节;满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文,文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删改或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。It was Monday morning, and the writing class

89、 had just begin. Everyone was silent, wait to see who would be called upon to read his and her paragraph aloud. Some of us were confident and eager take part in the class activity, others were nervous and anxious. I had done myself homework but I was shy. I was afraid that to speak in front of a lar

90、ger group of people. At that moment, I remembered that my father once said, The classroom is a place for learning and that include learning from textbooks, and mistake as well. Immediate, I raised my hand.【答案】【解析】本文为记叙文。文章主要介绍了写作课上作者克服恐惧心理主动回答问题的故事。第一处:考查时态构成。根据语境可知,句子用过去完成时,过去完成时的构成是had done,所以begi

91、n要改为begun。第二处:考查非谓语动词。根据句子成分分析,本句有谓语为was,而且没有连词,与主语是主动关系,所以wait 要用非谓语waiting,表伴随。第三处:考查连词。句意:每个人都沉默了,等着看谁会被要求朗读他或她的段落。一次只能叫一个人,男女两者是选择关系,故把and改为or。第四处:考查固定搭配。be eager to do sth渴望做某事,故eager后加to。第五处:考查代词错误。句意:我已经完成了自己的作业。表示“我的”用my不用myself,或改为定冠词the也可以。第六处:考查固定结构。be afraid to do害怕做某事,所以that为多余,删掉。第七处:考

92、查比较级。句意:我不敢在一大群人面前说话。这里没有比较的意思,故把larger改为large。第八处:考查主谓一致。that作主语,谓语动词用第三人称单数includes。第九处:考查名词单复数。错误不是一个,所以要用复数。第十处:考查副词。此处要用副词在句中做状语修饰整个句子,故把immediate改为immediately。【点睛】此题中的难点为非谓语动词的考查,如第二处错误,第五处错误,第二处解答时要分析句子结构,根据句中是否有谓语,连词来判断使用谓语还是非谓语,再根据句子主语everyone,与wait 之间为主动关系,所以要用现在分词。而第五处则主要考查be afraid to do

93、 这一短语。第二节 书面表达 (满分25分)52.假定你是李华,你校将举办音乐节。请写封邮件邀请你的英国朋友Allen参加,内容包括:1. 时间;2. 活动安排;3. 欢迎他表演节目。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】Dear Allen,How is everything going? Our school will hold a music festival next Sunday morning in the school hall. And Im writing to invite you to join us.The opening cere

94、mony will start at 9:00 am, and the schoolmaster will deliver a speech. Then there will be various fantastic performances played by talented students. You are definitely welcome to show up on stage, which will add color and fun to our festival.Looking forward to your early reply.Best wishes,Li Hua【解

95、析】【分析】今年的书面表达要求考生写邮件,告知英国朋友音乐节的情况。【详解】首先确定提纲。先介绍写作目的,之后介绍音乐节的时间、活动安排等具体信息,最后欢迎他表演节目。第二,根据提纲,确定关键词语,如:How is everything going? a music festival,in the school hall,The opening ceremony等。第三,注意选用合适的连接词将各要点串联起来。【点睛】本文内容完整,详略得当。并使用了高级句式。如:You are definitely welcome to show up on stage, which will add color and fun to our festival.定语从句。提升了文章档次。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1