收藏 分享(赏)

2019-2020学年外研版英语必修三同步练习:MODULE6 OLD AND NEW 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:433585 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:872.50KB
下载 相关 举报
2019-2020学年外研版英语必修三同步练习:MODULE6 OLD AND NEW 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019-2020学年外研版英语必修三同步练习:MODULE6 OLD AND NEW 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019-2020学年外研版英语必修三同步练习:MODULE6 OLD AND NEW 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019-2020学年外研版英语必修三同步练习:MODULE6 OLD AND NEW 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019-2020学年外研版英语必修三同步练习:MODULE6 OLD AND NEW 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019-2020学年外研版英语必修三同步练习:MODULE6 OLD AND NEW 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019-2020学年外研版英语必修三同步练习:MODULE6 OLD AND NEW 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家 阅读理解AA dam is a manmade structure built across a river.Most dams are built to control a rivers water flow, improve navigation and control flooding.However, some dams are built to produce hydroelectric power.Hydroelectric power is produced as water passes through a dam, and into a ri

2、ver below.The more water that passes through a dam, the more energy is produced.Once a dam is built, a manmade lake is created behind the dam.Electricity is produced by a kind of equipment called a turbine(涡轮机)Turbines contain metal coils(线圈)surrounded by magnets(磁铁)When the magnets move round rapid

3、ly over the metal coils, electricity is produced.Turbines are located inside dams.The falling water makes the magnets go around the coils.Dams provide clean energy, but they can also harm the environment.Species that use rivers to reproduce are often hurt by dams.In the northwest of the US, the popu

4、lation of fishes has dropped from 16 million to 2.5 million since hydroelectric plants were built on the Columbia River.Dams all over the world have hurt some species.The highest dam in the United States is located near Oroville, California.The Oroville Dam towers 230 metres and is more than a mile

5、wide.This dam was built in 1968, 22 years after the Hoover Dam.The Hoover Dam, on the NevadaArizona border controls the Colorado River.It is 221 metres high and has 2.6 million hectaremetres of water.The highest dam in the world is the Nurek Dam on the Vakhsh River in Tajikistan, a country in centra

6、l Asia.This dam is 300 metres tall.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了大坝的定义、作用、利弊和水力发电的原理, 以及美国及世界上最高的大坝等知识。1Which of the following is NOT the advantage of a dam according to the passage? ATo control a rivers water flow.BTo improve navigation and to control flooding.CTo reduce the population of some species of a

7、nimals.DTo produce hydroelectric power.C解析:细节理解题。从第一段可知A、B、D三项正确, 从第四段的.but they can also harm the environment.Species that use rivers to reproduce are often hurt by dams.可知造成某些动物物种数量减少是大坝带来的负面作用, 故C项不对。2The third paragraph mainly tells us _Ahow hydroelectric power is producedBwhat a turbine is and

8、how it worksChow the magnets and the metal coils workDhow the falling water passes through a turbineA解析:段落大意题。第三段主要告诉我们水电是怎样通过一些设备产生的, 故答案为A。3Which of the following can explain the underlined word“reproduce” in the fourth paragraph? AProduce young animals.BFind foods.CLive in.DMake a same photograph

9、.A解析:词义猜测题。根据第四段中的In the northwest of the US, the population of fishes has dropped from 16 million to 2.5 million since hydroelectric plants were built on the Columbia River.可知, 某些动物物种的数量在下降是因为建在河流上的大坝使得动物不能在水中繁殖, 故选A。BThe Global Heritage Fund organization recently released a list of cultural treasu

10、res in the developing world that are in danger of disappearing. These “On_the_Verge” places face many threats(威胁). They include war, development pressures, stealing and misuse by visitors. The Global Heritage Fund says these places are important because they are records of our human civilization. An

11、d the group says countries can learn to use these treasures to help support responsible development in the future. One such place is the town of Lamu. Lamu was once a very important trading center in East Africa.This ancient city became part of the United Nations World Heritage list in 2001. But it

12、still faces threats. For example, a modern port might be built nearby. Other endangered places include Ani, a city in Turkey, the town of Maluti in India, the ancient city of Ninevah in northern Iraq, the SansSouci palace in Haiti, and the former capital of Ayutthaya in Thailand.The Global Heritage

13、Fund is a nonprofit(非营利的) organization based in California.The group says it only focuses on developing countries which often have few resources to protect places of cultural importance. And, other major cultural organizations often pay more attention to protecting places in the developed world.For

14、example, the fund points out that the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization has fortyfive World Heritage places in Italy. UNESCO has fortytwo in Spain. But Peru, famous for its ancient Incan buildings, has only nine World Heritage places. Guatemala has only three. The Glob

15、al Heritage Fund says its new report tries to place a value on cultural places so that they can also be considered as economic resources. It estimates that by 2025, these places of cultural importance could produce one hundred billion dollars a year in income for developing countries. 【解题导语】全球文化遗产基金

16、会公布了发展中国家一些面临消亡险境的古文化城市, 基金会正在设法保护这些城市。4. The underlined part “On the Verge” in Paragraph 1 is used to show the places are _Apopular BfamousCendangered DdangerousC解析:词义猜测题。根据第一段中的“in danger of disappearing”以及“face many threats(威胁)”可知画线部分是指这些古文化城市处于消亡的险境。5The town of Lamu faces danger from _Adevelopm

17、ent pressures BstealingCmisuse by visitors Da warA解析:细节理解题。根据第二段中的“For example, a modern port might be built nearby.”可知Lamu面临着新发展所带来的压力。6. We can know that the Global Heritage Fund organization mainly _Aprotects places of cultural importance in developing countriesBprotects places of cultural import

18、ance in developed countriesCprovides resources to protect cultural places in every countryDhelps people know the importance of protecting cultural treasuresA解析:推理判断题。根据第四段中的“The group says it only focuses on developing countries which often have few resources to protect places of cultural importance

19、.”可知全球文化遗产基金会主要是致力于保护发展中国家的那些古文化城市。7Which of the following countries has the fewest World Heritage places? AItaly. BGuatemala.CPeru. DSpain. B解析:细节理解题。根据第四段中的“.fortyfive World Heritage places in Italy.Guatemala has only three. ”可知应选B。 完形填空“Dr Carr!Is it you?Is it really you?”I turned and saw a smili

20、ng young man calling me.It was Gibby.Twelve years ago when he _1_ my class to begin the fifth grade, he was a shy, overweight little boy who always kept _2_As a new student he had a_3_ time during the first few months.I often _4_ that when the boys began to choose _5_ for a game, little Gibby would

21、usually be _6_, standing aside lonely.Many times I went out on the playground and _7_ the boys.Whenever I chose my team, I would _8_ Gibbys name.My team might not have been the best, _9_ we were obviously the happiest and the most hardworking, especially Gibby.Every time he would try much harder tha

22、n anyone else._10_, he gained confidence (信心) and _11_ to smile and talk more.Now, after those_12_, here the little Gibby stood in front of me like a tower.He said he was a manager of a computer company.And a big smile _13_ on his face as he continued, “But, Dr Carr, do you know the thing that I _14

23、_ most about you?”I _15_ my head.“Well, ”he said, as he _16_ me with deep blue eyes, “whenever you got a(n)_17_ to choose teams on the playground, you never left me alone.That let me know I had _18_ too.”I was_19_ deeply.What I did twelve years ago made him find his selfconfidence, but what he said

24、today makes me know that I can make a difference.From him I know how to _20_ better in the future.【解题导语】本文讲述了一个因为自己的努力而改变了一个学生的命运的故事。1A.passedBenteredCvisited DtaughtB解析:由下文“to begin the fifth grade”可知Gibby是一位新来的学生。2A.serious BcalmCsilent DproudC解析:由空前“he was a shy, overweight little boy”可知Gibby是一个腼

25、腆的学生, 又因为刚刚步入新的班级, 他应该是整天很沉默, 不怎么说话。3A.happy BgreatCdifficult DluckyC解析:由下文Gibby经常被排除在学生圈外可知, 刚刚步入新班级的这段时间对Gibby来说是很困难的。4A.worried BnoticedChoped DguessedB解析:由下文“我”陪着学生玩并组织自己的小组可知,“我”注意到了Gibby被排除在学生圈外的事情。5A.teams BprogramsCwinners DprizesA解析:由下文“Whenever I chose my team.”可知此处是指学生在游戏中组织自己的小组。6A.chose

26、n BwelcomedCrefused DleftD解析:由空后“standing aside lonely”可知Gibby经常被剩下站在一边, 没有小组愿意要他。7A.encouraged BcorrectedCjoined DtrainedC解析:由下文“我”自己组织队伍可知“我”也加入学生的活动中去。而不是去鼓励学生接受Gibby, 也不是纠正他们的错误。8A.call BforgetCpronounce DspellA解析:由下文“Every time he would try much harder than anyone else.”可知每当“我”组织自己的小组活动时,“我”都叫上

27、Gibby。9A.but BorCsince DunlessA解析:结合语境,“我”的小组也许不是最好的, 但显然是最高兴的、最努力的, 特别是Gibby。前后表示的意思是转折关系。10A.Hardly BGraduallyCPersonally DCertainlyB解析:每次“我”组织小组时都叫上Gibby, 在这过程中Gibby逐渐地发生了变化。11A.wanted BmanagedCbegan DdecidedC解析:Gibby逐渐地有了信心, 由原来的沉默寡言变得开始微笑, 开始说话了。12A.days BtimesCmoments DyearsD解析:由上文“Twelve year

28、s ago when he.”可知“我”刚刚回忆的是12年前的事情, 因此此处应该表示“12年后的今天”。13A.looked BexistedChappened DappearedD解析:appear表示呈现某种表情, 与smile为固定搭配, 故选D。14A.hate BpreferCremember DdreamC解析:因为“我”让Gibby找到了自信, 变得能说能笑, 因此Gibby对“我”记忆最深刻的事情应该在于此。所以他应该问: 您知道我对您最深刻的记忆是什么吗?15A.shook BraisedClowered DturnedA解析:由下文Gibby的讲述可知此处“我”摇了摇头。

29、16A.laughed at Bstared atClooked into Dglanced atB解析:Gibby很感谢“我”, 因此他和“我”说话时用眼睛注视着“我”。17A.chance BexcuseCinterest DreasonA解析:由上文“我”组织小组每次都叫上Gibby可知, 现在Gibby说的是“每一次您有机会在操场上组织小组时”。18A.sores BabilitiesCfriends DmannersB解析:“我”所做的让Gibby觉得他也有能力, 于是变得自信起来。19A.embarrassed BsadCconfident DmovedD解析:“我”听到Gibby的话很感动。20A.live BpracticeCteach DactC解析:“我”知道以后怎么更好地教学生。高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1