1、 高考资源网() 您身边的高考专家Unit 1 A land of diversity1、选词填空by means of, occur to, team upwith, mark out, take in, hardship, elect, indicate, nowhere, apparent1.We must_the tennis court_ready for play these days.2.Thoughts are expressed_words.3.He_his brother and pulled the car out.4.We need to_more members to
2、 the club.5.It didnt_him that she should refuse his invitation.6.Nobody knows who will be_as President or Vice-president of this country.7.The playing area was_with a white line.8.Its a 79 km round-trip that_all the famous tourist spots.9.A flashing red light_that a stretch of the road is under repa
3、ir.10.The dictionary was_to be found.11.To make the crossing from Shandong to the Northeast, our ancestors suffered all kinds of_.12.It was_that he knew nothing about how to repair cars.2、词汇和短语1.认识某人_2.熟知某人_3.同交朋友_4.很强的个性_5.隐私_6.珍爱友谊_7.个亲密的朋友_8.相互信任_9.珍贵的_10.与某人分享_11.对忠诚_12.与保持联系_13.和保持最好的友谊_3、用适当的连
4、接词填空1.It must be true_sooner or later, everyone finds his or her way back to nature.2.I gave the owner as much information as possible and headed home to see_news the night might bring.3.There is no doubt_my friend was not important to them all.4.The mountain is no longer_it used to be.5.It worried
5、her a bit_her hair was turning gray.6.The difficulty we now meet with is_we can persuade him to tell us the truth.7._we need money is clear.8.Can you make sure_Alice has put the gold ring?9._the car can be used has not been known yet.10._we cant understand is_he didnt join us in our discussion.11.Th
6、e fact_he is a model teacher is well-known.12.They expressed the hope_they would come over to China again.13.Word came_his poem won the first prize.4、CALIFORNIA, USA People in the western state of California who are in the United States illegally can now request a drivers license. The law went into
7、effect on January l. California is not the first American state with such a law, but it has the largest number of illegal immigrants. More than a million people began to request licenses shortly after the new state law went into effect. Among them was Christian Alvarado. Mr. Alvarado entered the Uni
8、ted States from El Salvador eight years ago without permission from the U.S. government. Some call such people illegal immigrants. Others call them undocumented immigrants.Mr. Alvarado thinks it so exciting, for he has been waiting for the license for a long time. But some are worried that their per
9、sonal information will be used to find them and deport them. Armando Botello is a spokesman for the California Department of Motor Vehicles, or DMV. He says people should not be afraid, for such information will not be shared. The new licenses are the same as licenses given to citizens except that t
10、hey have the words Federal Limits Apply. That means the license cannot be used to travel on an airplane or enter a federal building. Ana Garcia, working at the Central American Resource Center, says some illegal immigrants fear those words will be used to abuse them. Civil rights groups say the poli
11、ce and others will not.Dan Schnur, a political scientist at the University of Southern California, said that the main argument against the new law is that it rewards illegal behavior. But Professor Schnur argued that young, white Americans generally support immigration reform, including giving drive
12、rs licenses to illegal immigrantsIts simply because they grew up in a much more multicultural society than their parents or their grandparents did. Professor Schnur says he believes the changes in beliefs about illegal immigrants that have taken place in California will spread throughout the United
13、States.1.Why did the new law make Mr. Alvarado excited?A.Because he can request a drivers license.B.Because he became a legal immigrant of California.C.Because he got his driving license as an illegal immigrant.D.Because a law went into effect for the new immigrants.2.What is the difference of the n
14、ew licenses compared to those given to citizens?A.The words “Federal Limits Apply” will abuse illegal immigrantsB.They cant be used to travel on an airplane or enter a federal building.C.They can be used to act against the police and other people.D.With the words Federal Limits Apply, immigrants can
15、 enjoy special rights.3.Whats the publics attitude towards the new law released on January l in California?A.supportiveB.negativeC.neutralD.controversial5、 Situated in the southeast part of California, Death Valley covers an area of more than 3.3 million acres, even larger than the famous Yellowston
16、e National Park. Death Valley is a land of extremes. It is one of the hottest places on the surface of the earth. The highest ground temperature ever recorded was 93. 90 on July 15, 1972. It is the driest place in North America with an average rainfall of only l.96 inches a year. Death Valley also b
17、oasts the lowest point in the western hemisphere-Bad-water, at 85. 95 meters below sea level. Death Valley got its name in 1849, when a group of emigrants were looking for a shortcut to the gold field of California. They were given bad advice and went into the valley. Some of them were killed by the
18、 bad weather and harsh road. When the rest finally walked out, they gavethe area its name by saying to it Good-bye, Death Valley. As the name might suggest, there is very little apparent vegetation within Death Valley. First impressions, however, can be deceiving. Death Valley includes more than 100
19、0 species ofplants that have adapted to the harsh conditions. Death Valley is also a land of beauties. Sunrise and sunset are two of the most spectacular attractions. Depending on different angles, they show many of the areas different moods.For the best viewing, plan to be there approximately one h
20、our before sunset or before sunrise. Death Valley National Park is open all year round. In spite of the climate, hiking is one of the most popular activities in Death Valley. The surrounding mountains produce spectacular wildflower displays along with snow-covered peaks, breathtaking sand dunes, aba
21、ndoned mines and industrial structures.1.All the following statements are the most special natures of Death Valley except that _.A.it has the largest number of desert plantsB.it has the hottest ground in the worldC.it is the driest place in North AmericaD.it is the lowest in the western hemisphere2.
22、From the passage we can know that the name Death Valley comes from the fact that _.A.no one can escape from its bad weatherB.its too hot for any plants to grow thereC.some persons died from its terrible climate atD.it is so dry that no living things can exist3.Though Death Valley has horrible living
23、 conditions, the author thinks highly of _.A.its snow-covered peaksB.its special climateC.its wild lifeD.the view of sunrise and sunset4.The purpose of this passage probably is _.A.telling us the danger of Death ValleyB.giving us a general introduction of Death ValleyC.encouraging us to pay a visit
24、to Death ValleyD.describing the beauty of Death Valley6、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项 If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping, I would have laughed heartily. Campers, in my eyes, were people who enjoyed insect bites, ill-cooked meals, and
25、 uncomfortable sleeping bags. They had nothing in common with me. _ The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer. _We slept in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom. This brief visit with Mother Nature c
26、ost me two days off from work, recovering from a bad case of sunburn and the doctors bill for my sons food poisoning. I was, nevertheless, talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness. _Instead, we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner. My nature-lovin
27、g friends had remembered to bring all the necessities of life. _We have done a lot of it since. Recently, we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and a built-in TV set. There is a separate bedroom, a modern kitchen with a refrigerator. The trailer even has matching carp
28、et and curtains._It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find your way in style.A.This time there was no tent.B.Things are going to be improved.C.The trip they took me on was a rough one.D.I was to learn a lot about camping since then,
29、 however.E. I must say that I have certainly come to enjoy camping.F.After the trip, my family became quite interested in camping.G.There was no shade as the trees were no more than 3 feet tall.7、根据提示,利用本单元所学知识,完成下面的小作文:1.我们班的大多数同学原打算星期天骑自行车去参观长城。(majority,by means of)2.我们忽然想到故宫博物院更吸引人。(occur)3.在路上我
30、们相互合作携带行李。(team up)4.在入口处,我们推选汤姆去买票。(elect)5.正如它的宣传册上明确表明的那样,在故宫博物院中有许多有价值的收藏品。(indicate)6.大家认为世界上没有任何一个地方能像故宫博物院那样给我们留下如此深刻的印象。(It is believed that.)_ 答案以及解析1、答案及解析:答案:1.mark; out; 2.by means of; 3.teamed up with; 4.take in; 5.occur to; 6.elected; 7.marked out; 8.takes in; 9.indicates; 10.nowhere;
31、11.hardships; 12.apparent 2、答案及解析:答案:get to know sb.; know sb. really well; make friends with.; a strong personality; personal matters; cherish friendship; a close friend; trust each other; precious; share.with; be loyal to.; keep in touch with sb.; stay best friends with. 3、答案及解析:答案:1.that; 2.what;
32、 3.that; 4.what; 5.that; 6.how; 7.That; 8.where; 9.Whether; 10.What; why; 11.that; 12.that; 13.that 4、答案及解析:答案:1.A; 2.B; 3.D解析:1.本文是一篇英语新闻。在美国加利福尼亚的非法移民可以申请驾照了。这件事在公众之中引起了很大争议和讨论,但是不管怎么说,这种思想上的改变有可能传给全美国了。细节理解题。根据文章第一句“People in the western state of California who are in the United States illegally
33、can now request a drivers license.”可知:非法进入美国加利福尼亚西部的人现在可以申请司机驾照,故选A。2.细节理解题。倒数第三段第二句“That means the license cannot be used to travel on an airplane or enter a federal building.”这意味着驾照不能用来乘坐飞机或者进入联邦大厦。故选B3.推理判断题。纵观全文,当地非法移民、政治学家等对于此项改革的看法不尽相同。因此,公众态度是有争议的。考点:考查新闻类阅读文章特点时事新闻类阅读材料的组成有一个共同的特点,即都是由标题(Hea
34、dlines)、导语(Introductions)、背景(Background)、主体(Main body)和结尾(Ends)五部分构成。 5、答案及解析:答案:1.A; 2.C; 3.D; 4.B解析:1.推理判断题。“死亡谷”有几个“之最”,但并没有说是有着最多沙漠植物的地方。2.细节理解题。曾经有一些寻找金矿的人为抄近道穿行它而死于其恶劣的自然环境,“死亡谷”因此而得名。3.推理判断题。作者认为“死亡谷”的日出和日落最美。由倒数第二段中的Sunrise and sunset are two of the most spectacular attractions.得出答案。4.主旨大意题。
35、本文的写作目的是简要介绍“死亡谷”的地理位置、面积、气候特点、名字来历、动植物、美景和旅游价值等情况。 6、答案及解析:答案:D; C; A; F; E解析:语篇解读本文是一篇记叙文。三年前,如果有人说我会将大部分周末用来野营,我会开怀大笑。但当朋友和我一块带着装备去露营后,我便爱上了露营这种接近大自然的休闲方式。答案解析1.D根据上文可知,三年前作者认为自己不会用大部分周末去露营,而下文提到作者迷恋上露营,说明此处表示作者对待露营的态度出现转变。2.C由下文提到的“睡在帐篷里,在野外生火做饭,走很远的路去洗澡、去厕所”可知,作者第一次露营时条件很艰苦。与C项中的rough对应。3.A上文提到
36、第一次露营时条件很艰苦,而下文提到这次露营有床、有空调。结合设空前的another可知,A选项(这次没有帐篷了)可将前后文有效连接起来。4.F根据下文可知,作者一家为了露营买了房车,里面设备一应俱全,说明家人开始喜欢露营了。F项(那次旅行之后,我的家人开始对露营感兴趣)符合语境。5.E根据下文可知,作者希望每个人都能找到适合自己的回归自然的方法,而上文提到作者回归自然的方式就是露营。E项(我必须承认我真的开始享受露营)既是对第一段中作者态度转变的总结,也与下文紧密衔接。 7、答案及解析:答案: The majority of our class had decided to visit the
37、 Great Wall by means of bicycling on Sunday.It occurred to us that the Palace Museum was more appealing.On the way we teamed up to carry our luggage and at the entrance we elected Tom to buy tickets.Just as is apparently indicated in their brochure,there are a good many of valuable collections.It is believed that nowhere in the world can impress us so deeply as the Palace Museum. 高考资源网() 您身边的高考专家