收藏 分享(赏)

云南省2016中考英语第三部分题型综合强化题型四阅读理解类型二选择型真题集训.doc

上传人:a**** 文档编号:431286 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:5 大小:123KB
下载 相关 举报
云南省2016中考英语第三部分题型综合强化题型四阅读理解类型二选择型真题集训.doc_第1页
第1页 / 共5页
云南省2016中考英语第三部分题型综合强化题型四阅读理解类型二选择型真题集训.doc_第2页
第2页 / 共5页
云南省2016中考英语第三部分题型综合强化题型四阅读理解类型二选择型真题集训.doc_第3页
第3页 / 共5页
云南省2016中考英语第三部分题型综合强化题型四阅读理解类型二选择型真题集训.doc_第4页
第4页 / 共5页
云南省2016中考英语第三部分题型综合强化题型四阅读理解类型二选择型真题集训.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第三部分题型四类型二22015曲靖卷A teacher from a Western country visited a school in an Eastern country. In one class, she watched sixty children learn to draw a cat. The teacher drew a big circle on the blackboard, and sixty children copied on their paper. The teacher drew a small one on the top of the big one a

2、nd then put two small triangles(三角形)on the top of it. The children drew in the same way. The lesson went on until there were sixtyone cats in the classroom. Each students cat looked exactly the same as that on the blackboard.The visiting teacher watched the lesson and was surprised because the teach

3、ing methods were different from those in her country. A childrens art lesson in her country produced a lot of pictures, and each one is quite different from the others. Why? What makes this difference in educational methods? In a classroom in any country, a teacher teaches more than art or history o

4、r language.In a country such as the United States or Canada, students are asked to work and find answers by themselves. The students are helped to learn to have their own ideas. In countries such as China and Japan, students often work together and help each other in the classroom, but the teachers

5、teach, and the students listen. The students are asked to memorize a lot. They have to learn the same textbook, do the same homework and give the same answer.根据短文内容,从题中给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项。(C )1.The visiting teacher comes from _.Aan Eastern countryBChinaCa Western countryDSouth Africa(B )2.Which of

6、 the following looks like the cat on the blackboard?(D )3.Why was the visiting teacher surprised when she watched the art lesson?ABecause it was her first time to watch on art class in a Western country.BBecause she found there were so many children in one class.CBecause she had never seen such a be

7、autiful cat as the teacher drew before.DBecause she found all the cats students drew looked the same.(D )4.According to the passage, _ in China.Astudents are asked to work by themselvesBstudents are expected to have different ideasCstudents are encouraged to learn knowledge by themselvesDstudents ar

8、e asked to memorize a lot and do the same homework(A )5.Whats the best title of the passage?ADifferent ways of teachingBDifferences between the East and the WestCAn art teacherDEducation in the United States【文章大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了来自西方国家的参观老师来中国学校参观艺术课的故事,以此来反映不同的教学方法。【答案精析】1C细节理解题。由第一段第一句“A teacher fro

9、m a Western country visited a school in an Eastern country.”可知选C。2B图片识别题。由第一段第三句“The teacher drew a big circle on theon the top of it.”可知选B。3D细节理解题。由第一段最后一句“Each students cat looked exactly the same as that on the blackboard.”和第二段第一句“The visiting teacher watched the lesson and was surprised because

10、the teaching methods were different from those in her country.”可知选D。4D细节理解题。由最后一段最后两句“The students are asked to memorize a lot. They have to learn the same textbook, do the same homework and give the same answer.”可知选D。5A标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了来自西方国家的参观老师来中国学校参观艺术课的故事,以此来反映不同的教学方法。故选A。2014昆明卷A city with

11、out cars would be very strange, right? But Venice is such a city.Venice is in the northeast of Italy. It wasnt built on land, like Beijing or Shanghai, but on more than 110 islands. Seawater is everywhere around the city.Even so, travel isnt difficult. The waterways have always been the best way to

12、get around, here are 117 waterways and more than 400 bridges that can guide you where you want to go. People in Venice move from place to place by boat. They like to enjoy the scenery(风光) and cool summer nights while taking boat trips. They can talk to other people as they go along.Venice grew out o

13、f small islands in saltwater lakes when some Italians escaped from a war over 1,500 years ago, and built homes there.Water makes the city special, but it is also a big problem. Sometimes tourists will have such strange experiences. One moment they walk across the Rialto Bridge, and theres nothing sp

14、ecial. But when they come back to the bridge an hour later, its underwater and everyone is wearing rain shoes.Once, people used too much underground water. This made the city get lower little by little. Now the city has gone down by 23 centimeters. Another problem is the rising seawater. The tempera

15、ture has risen over the years. This has made the ice of the Arctic Ocean(北冰洋) melt(融化)Every year, high waters hit the city in autumn and winter. When a lot of water comes, more than half of the city is underwater.Scientists are trying different ways to stop the city from getting even lower. The Ital

16、ian government has asked some of Italys biggest companies to build the MOST project, which was planned to be built under the seawater to stop the rising water. Anyway, this project is helping solve the problem.根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项。( A )1.According to the passage, Venice is _ of Italy.Ain

17、 the northeastBin the westCin the southwestDin the south( B )2._ have always been the best way to go here and there in the city.ATaxis and carsBThe waterwaysC400 bridgesDBoats and rain shoes( D )3.Venice _ small islands in saltwater lakes more than 1,500 years ago.Achanged intoBused to beCbecameDdev

18、eloped from( C )4.Which is NOT the reason why the city gets lower and lower?AThe higher temperature.BOverused underground water.CToo many waterways.DThe rising seawater.( C )5.The passage is mainly about _ of Venice.Athe waterways and bridgesBthe MOST project and problemsCthe specials and problemsDt

19、he history and scenery【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了闻名于世的水上城市威尼斯,水使该城市独一无二,但也给其带来了很多的问题。2013云南卷 Photo ShowPlace: Yunnan MuseumDate: 1 March30 JunePrice: 60Time: 9:00 am5:00 pm Monday to Friday; 9:00 am9:00 pm WeekendsTel: 64886888 Scottish DancingPlace: Star Dancing ClubDate: 1020 MayPrice: 150Time: 7:00 pm

20、10:00 pmTel: 64021877 American Jazz(爵士乐)Place: Spring TheaterDate: 1523 JunePrice: 100150Time: 10:00 pm11:50 pmTel: 64668736 Enjoy your staySun HotelDatesPrice(1 night)1 Jan.31 March1681 April30 April(closed)1 May31 Dec.208Tel: 64686788根据表格及说明,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项。(C )1.You can see the whole of

21、 Yunnan history at _ in April in Yunnan Museum.A7:00 am at weekendsB9:00 pm from Monday to FridayC3:00 pm every dayD7:00 pm every day(B )2.If you want to watch dancing, you can call _.A64668736B64021877C64886888D64686788(D )3.You can enjoy _ at Star Dancing Club.AAmerican jazzByourself all morningC1,200 photosDScottish dancing(A )4.If you have 70 yuan, you can _ in May.Ago to Yunnan MuseumBwatch Scottish dancingClisten to jazzDstay in Sun Hotel for one night(C )5.Sun Hotel is open for _ months of the year.AnineBtenCelevenDtwelve【文章大意】本文是四则广告。主要介绍了摄影展、舞蹈表演、爵士乐表演、阳光旅馆的地点、价格、时间、联系电话等相关事宜。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1