收藏 分享(赏)

2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题一 阅读理解题型突破(二) 推理判断题 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:431218 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:5 大小:439.50KB
下载 相关 举报
2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题一 阅读理解题型突破(二) 推理判断题 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共5页
2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题一 阅读理解题型突破(二) 推理判断题 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共5页
2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题一 阅读理解题型突破(二) 推理判断题 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共5页
2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题一 阅读理解题型突破(二) 推理判断题 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共5页
2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题一 阅读理解题型突破(二) 推理判断题 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读理解题型突破(二)推理判断题(加黑的题目为推理判断题,本卷限时22分钟)A(2017浙江瑞安四校联考)Kung Hei Fat Choy means Happy New Year! Welcome to our Chinese New Year/Lunar New Year pages! Weve got a huge collection of fun activities for you to explore and enjoy with your kids, both at home or in the classroom. You can learn about the curre

2、nt year Year of the Rooster or just enjoy our general Chinese New Year content (including original colouring pages, crafts, puzzles, worksheets, printables of all sorts) . but be warned, theres probably enough here to last you until next Chinese New Year!Nine Asian countries celebrate the Lunar New

3、Year with public holidays and variations on the activities you will find described below. About 1/5 of the worlds population will be enjoying the festival, and New Years Eve is the worlds biggest annual migration, with over 200 million people making every effort to get home for a big celebratory din

4、ner with their extended families.On 28th January 2017 we welcome in a new Chinese New Year, the Year of the Rooster! For lots of new colouring pages, puzzles, worksheets and other printables, click here: Year of the Rooster. Lots NEW!1Where will this writing be found?AOn TV.BIn a newspaper.CIn a boo

5、klet.DOn the Internet.解析:选D文章出处题。根据第一段第二句“Welcome to our Chinese New Year/Lunar New Year pages!”和最后一段最后一句“click here: Year of the Rooster. Lots NEW!”可推知,文章应该是出自网站上的一个网页。故选D。2Who is the writing intended for?AWeb page designers.BSchool teachers.CFolkcustom researchers.DStudents in the first grade.解析:选

6、B推理判断题。根据第一段第三句“Weve got a huge collection of fun activities for you to explore and enjoy with your kids, both at home or in the classroom.”可推知,这篇文章应是写给学校老师或学生父母的。故选B。3Which of the following causes the worlds biggest annual migration?ANine Asian countries celebrate the Lunar New Year.BPeople celebra

7、te Chinese Lunar New Year with public holidays.COver 200 million people try hard to get home for a feast with their extended families.DTwenty percent of the worlds population will be enjoying the festival.解析:选C细节理解题。根据第二段最后一句可知,造成每年最大迁移的原因是有超过两亿的人尽一切努力赶回家参加他们大家庭的盛大晚宴。故选C。B(2017浙江温州十校联考)The world is

8、filled with smart, talented and gifted people. We meet them every day. A few days ago, my car was not running well. I pulled it into a garage, and the young mechanic had it fixed in just a few minutes. He knew what was wrong by simply listening to the engine. I was amazed. The sad truth is, great ta

9、lent is not enough.I am constantly shocked at how little talented people earn. I heard the other day that less than 5 percent of Americans earn more than $100, 000 a year. A business consultant who specializes in the medical trade was telling me how many doctors and dentists struggle financially. It

10、 was this business consultant who gave me the phrase, “They are one skill away from great wealth.”There is an old saying that goes, “Job means just over broke (破产)”. And unfortunately, I would say that the saying applies to millions of people. Because school does not think financial intelligence is

11、intelligence, most workers “live_within_their_means”. They work and they pay the bills. Instead I recommend young people to seek work for what they will learn, more than what they will earn.When I ask the classes I teach, “How many of you can cook a better hamburger than McDonalds?” almost all the s

12、tudents raise their hands. I then ask, “So if most of you can cook a better hamburger, how come McDonalds makes more money than you?” The answer is obvious: McDonalds is excellent at business systems. The reason why so many talented people are poor is that they focus on building a better hamburger a

13、nd know little or nothing about business systems. The world is filled with talented poor people. They focus on perfecting their skills at building a better hamburger rather than the skills of selling and delivering the hamburger.语篇解读:本文是一篇议论文。作者认为要赚钱光有才能是不够的,还需要有一定的经济头脑和良好的管理能力。4The author mentions

14、the mechanic in the first paragraph that _.Ahe is just one of the talented peopleBhe is ready to help othersChe has a sharp sense of hearingDhe knows little about car repairing解析:选A细节理解题。关键句是第一段第一、二句“The world is filled with smart, talented and gifted people. We meet them every day.”此处列举年轻的机械工的例子是为了

15、更好地证实关键句中的观点,这个机械工就是我们每天遇到的极具才能的人之一。故选A。5The underlined part in the third paragraph can be best replaced by “_”Aspend more than they can affordBdo in their own wayClive in their own circleDlive within what they earn解析:选D词义猜测题。学校并不认为有经济头脑是智慧,大多数工人自己工作,自己付账。由此可推知,大多数工人只靠所赚的钱生存。故画线部分意为“量入为出”。故选D。6The m

16、ain purpose of the author is to tell us _.Ahow young people can find a satisfactory jobBwhat schools should teach studentsCwhy so many talented people are poorDhow McDonalds makes much money解析:选C写作意图题。第一段通过一个机械工的例子引出话题,第二段的第一句话点明了本文要论述的中心问题有才能的人赚钱并不多。下文详细解释了出现这一现象的原因。故C项最能概括本文主旨。C(2017安徽六校联考)Faceboo

17、k chief operating officer Sheryl Sandberg and Anna Maria Chavez, chief of American Girl Scouts, are leading a campaign to discourage the use of the word “bossy”. Does the term destroy the confidence of young girls?The campaign claims that terms like “bossy” are improperly applied to females, prevent

18、ing schoolgirls from seeing themselves as future “leaders”. From its first application, the word has been definitely connected more with women than with men. It first appeared in 1882, according to the Oxford English Dictionary, mentioning “a lady manager who was extremely bossy”. As late as 2008, t

19、he word appeared in reference to females four times more often than males, claim the Ban Bossy campaigners. “To me, the reference is always in association with women,” says Helen Trim, director of Fresh Minds. “I have three brothers and my family still call me bossy today.” Her father is the only ot

20、her family member who could be considered in that way, says Trim, but nobody would ever call him so.Some educators recommend that the word should be reclaimed, rather than banned. “But the thing with bossy is that theres an infantile (幼稚的) element to it,” says Sara Mills, professor at Sheffield Univ

21、ersity. “You think of bossyas being like a little kid whos claiming more than he has the right to claim.”Its not just “bossy” under_fire. “Pushy” is another target. The implication is that women shouldnt present themselves as powerful and confident, Mills suggests, which some women are willing to li

22、sten to and accept. Trim points out that many modern female business role models are able to be bosses without being labeled bossy. And she rarely, if ever, hears the word used within her company. But she says that the damage may be done much earlier in a womans life. “It does come about from those

23、early teenage years,” she says. “I think its impossible to ban a word, but if people are replacing it with words like confidence or assertiveness, we would all be in a much better place.”7More evidence is provided to show “bossy” is more applied to females by_.Athe Oxford English DictionaryBthe Ban

24、Bossy campaignersCHelen Trim at Fresh MindsDsome experts in education解析:选B细节理解题。根据第二段第四句“As late as 2008, the word appeared in reference to females four times more often than males, claim the Ban Bossy campaigners.”并结合上文内容可知,the Ban Bossy运动的倡导者提供了很多证据显示“bossy”这个词更多地被用来形容女性。故选B。8Trims family still co

25、nsider her bossy because_.Ashe is expected to lead in her familyBshe is the boss of her companyCshe is a powerful and confident femaleDher father considers her that way解析:选C推理判断题。根据最后一段可知,使用“bossy”这个词形容一个人,说明这个人有能力、自信。由此可推断出,Trim被家人称为“bossy”是因为她有能力,充满自信。故选C。9The underlined part “under fire” most pro

26、bably means“_”Adefinitely replacedBstrongly criticizedCimproperly appliedDeagerly expected解析:选B词义猜测题。根据画线词前的“Its not just .”和下文中的“Pushyis another target.”及上文几段中人们谴责“bossy”一词在女性身上的不恰当运用可推测,under fire意为“受到严厉批评”。故选B。10How does the author sound when referring to the campaign against “bossy”?AObjective.BAngry.CDoubtful.DOptimistic.解析:选A观点态度题。纵观全文可知,作者在文章中陈述了各方对“bossy”一词的看法,没有发表自己的观点,因此作者是在客观地陈述。故选A。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1