1、第一部分选修七Module 3-4.阅读理解A(2016重庆市高三第一次适应性测试)Just a couple of hours ago,I was on the plane,ready to fly home from London.The flight had been delayed by a few hours so it felt good to be so close to takeoff.I had my iPod in place and a new book to read.Then,over the loudspeaker came the pilots voice:“Th
2、e ground crew has found a metal instrument in one tire.We regret that we must cancel this flight.”The passengers reactions that announcement led to were interesting.One man close to me began to argue with a flight attendant.A couple in another row complained loudly.A businessman in a black suit actu
3、ally kicked the seat in front of him.Yet some passengers responded differently.An elderly gentleman smiled as he helped others take their bags down from the overhead compartments(行李架)A teenager,rather than trying to rush off the plane like most of the other passengers,stopped to help a woman with a
4、disability.The lady sitting next to me laughed and said:“Hey,its not the end of the world,”before she made a call to her kids and shared her adventure with them.The wisest among us have a remarkable ability to maintain grounded when times get tough.No life is perfect;mine certainly isnt.We all must
5、face challenges,both large and small.You and I have the power to choose to rise above the external circumstances.We always have the choice to be strong and kind when things fall apart.Thats grace under pressure.My seatmate was rightthings could have been so much worse.Anyway,I am safe.I have my heal
6、th.I have two wonderful children.I have work I love and so much to be grateful for.Sure I now have to wait a few hours to catch the next flight home.文章大意:作者乘坐的飞机航班被取消,乘坐这架航班的人表现出了不同的反应。通过本次经历,作者体会到,情况并没有很糟糕,应时刻保持乐观和镇定。1What caused the passengers different reactions?_D_AThe loudspeaker.BThe delay of
7、the flight.CThe ground crews fault.DThe pilots announcement.解析细节理解题。根据文章第二段第一句The passengers reactions that announcement led to were interesting.可知,乘客们对“飞行员宣布取消航班这一消息”有不同的反应。故选D项。loudspeaker意为“喇叭;扩音器”;the delay of the flight意为“航班延误”;the ground crews fault意为“地勤人员的失误”。2Who turned his anger on the seat
8、?_C_AThe teenager helping the disabled.BThe old man taking bags down.CThe man in a black suit.DThe man close to the author.解析细节理解题。根据文章第二段第四句A businessman in a black suit actually kicked the seat in front of him.可知,一位穿黑色西装的商人踢了他前方的座位。故选C项。3What did the woman sitting next to the author do?_B_AShe ass
9、isted a disabled woman.BShe made a phone call to her family.CShe helped others carry their luggage.DShe told moving stories to her children.解析细节理解题。根据文章第二段倒数第二句The lady sitting next to me laughed and said:“Hey,its not the end of the world,”before she made a call to her kids and shared her adventure
10、with them.可知,坐在作者旁边的女士给她的孩子们打电话并与他们分享了这次冒险的经历。故选B项。4What can we learn from the story?_D_AOur life is full of ups and downs.BIt is natural to be scared under pressure.CWe should help each other in times of difficulty.DWe should be positive and calm when life is hard.解析推理判断题。根据文章第三段最后一句We always have
11、the choice to be strong and kind when things fall apart.及最后一段第二句.things could have been so much worse.可知,D项“人生困难时,我们应该保持乐观和镇定”符合原文,故选D项。BDyslexia is a learning disorder. It interferes with the ability to recognize words, and for some readers to understand what they have read. Experts say dyslexia af
12、fects about five to ten percent of the population of the United States. Researchers have long known that people with dyslexia write or read words and letters backwards in the wrong order.But a new study shows that people with dyslexia may have trouble redirecting their attention between senses, from
13、 seeing something to hearing something. The study suggests something that might help dyslexic people learn more quicklyplay video games.Vanessa Harrar of Britains University of Oxford led the study. She reported the findings in the journal Current Biology. The study suggests that dyslexic people may
14、 have trouble moving quickly from what they read to what they hear. In the study, Doctor Harrar tested 17 people with dyslexia, and 19 others without reading problems. The volunteers were asked to push a button as quickly as possible when they heard a sound, saw a light or experienced both together.
15、 Doctor Harrar compared the speed of their reactions. She found that people with dyslexia were just as fast as the others when they saw only a picture or heard only a sound. But the Dyslexics had a slower reaction time when they heard a sound and saw a picture at the same time; this may have an effe
16、ct on how dyslexic children are taught how to read.Doctor Harrar feels like playing video games could help dyslexic people shift from seeing to hearing more quickly. She adds that images in video games force the eyes to move and focus quickly. “Video game types of things pop out of here and there, t
17、hey move your eyes around the screen quite quickly in response to things quite quickly, and the more you play a video game the faster you get that kind of thing. So, the video game is really training the attention system to move quickly,” said Harrar. When children learn the alphabet, they usually s
18、ee the letter first and then hear the sound, or they see and hear the letter at the same time. The study shows that Dyslexics might learn more quickly if they hear the sound of a letter or word first before seeing it.文章大意:文章介绍了一个新的研究结果,玩视频游戏可能帮助失读症的人,文章具体介绍失读症的人的症状和通过玩视频游戏有什么改善。5According to Doctor
19、Harrars study, the dyslexic people have difficulty in _D_.Arecognizing words Breading words backwardsCwriting letters in orderDshifting from seeing to hearing解析细节理解题。根据第三段中的“The study suggests that dyslexic people may have trouble moving quickly from what they read to what they hear.”和第五段第一句中的“Docto
20、r Harrar feels like playing action video games could help dyslexic people shift from seeing to hearing more quickly.”可知有阅读障碍的人在所看到的和所听到的东西之间进行转换时有困难。6Which factor affects the way dyslexic children are taught to read?_C_AThey react more slowly to a single picture or sound.BThey react as fast as other
21、s to a single picture or sound.CIt takes them longer to react to sounds and pictures together.DIt is difficult for them to understand before seeing the word.解析细节理解题。根据第四段最后一句中的“But the Dyslexics had a slower reaction time when they heard a sound and saw a picture at the same time; this may have an e
22、ffect on how dyslexic children are taught how to read.”可知应选C。7How does the author suggest Dyslexics are taught based on the research finding?_A_Aby putting hearing previous to seeing Bby training the attention on gamesCby seeing first and then hearing laterDby moving the eyes around the screen解析细节理解
23、题。根据最后一段中的“The study shows that Dyslexics might learn more quickly if they hear the sound of a letter or word first before seeing it.”可知有阅读障碍的人在看到一个单词之前先听到它,他们反应会快一些,故选A项。8What can be the best title of the passage?_A_AVideo Games Might Help DyslexicsBDyslexia Affects Attention between SensesCVideo G
24、ames Can Train the Attention SystemDDyslexics Might Learn Better through Sound解析标题确定题。文章主要讲述了研究表明视频游戏能帮助有阅读障碍者学习,故用A作为文章的标题最好。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Relax during a job interviewFew people actually like job interviewing. Its nervewracking(摧残神经的) trying to show your “best” self t
25、o a perfect stranger. _1.E_Thats not easy. But there are some ways to pull yourself together and feel more confident.Prepare solid talking points. Its always best to overprepare for possible questions by not only researching the company and the person interviewing you, but also by preparing answers
26、and practicing those responses. Review the skills and experiences requested in the job announcement and have two to three examples how you have demonstrated each one._2.G_Remember: Its a twoway street. This is conversation, not an interrogation(审问). _3.F_ Remembering that this is a back and forth di
27、scussion, where you can and should ask questions as well as answer them, can help you feel more comfortable.Just breathe. _4.D_Your body will relax lot. You want to avoid upper chest breathing, as it tends to just move you, stress upward to your face._5.A_ If you go into an interview picking apart y
28、our outfit or imperfect responses, youre only hurting your chances of coming off as calm and collected. Turn off your negative selftalk and then create a different selftalk message, like, “I am here to share the best of my ability and that is all I can really do.”Work it out. Putting in some gym tim
29、e the morning of your interview can help you get rid of any nervous tension. Exercise helps calm your nervous system and tends to reduce the intensity of physical manifestations(表现形式)of stress such as restlessness. AStop the negative thoughts.BPut your idea into practice.CWhen faced with an intervie
30、wer, you may be nervous.DBefore you walk into your interview, take a few deep breaths.EYoure trying to prove youre the one for the job and that you can handle stressful situations.FDont forget that youre not the only one being interviewedyoure also interviewing the organization.GThis will strengthen
31、 your answers and allow you to show how your experience is relevant to the job or organization for which youre interviewing.文章大意:本文是励志类短文。主要告诉我们如何在紧张的面试中放松自己,取得理想的面试效果。解析1.根据题干和E中的关键词:job interviewing,the one for the job,nervewracking(摧残神经的)和handle stressful situations等判断答案。故选E。2根据题干和G中的关键词:experien
32、ce,answer,responds等判断答案。故选G。3根据题干和F中的关键词:interviewing the organization,a back and forth discussion等判断答案。故选F。4根据题干和D中的关键词:breathe,take a few deep breaths等判断答案。故选D。5根据题干和A中的关键词:picking apart your outfit or imperfect responses,negative等判断答案。故选A。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(2016全国名校联盟高三联考)A
33、s I was making my way to the coffee shop,I noticed an old man _1.who/that_ was poorly dressed sitting on a bench nearby. I knew from first sight that he was in need of some kind of help. He had a little lunch stretched out in front of him and was wholeheartedly enjoying it.Then I joined the line and
34、 waited _2.to_be_served_(serve). There was a young man in front of me. He handed the waitress a twentydollar bill and requested a glass of orange juice as well _3.as_ a favor. The _4.puzzled_(puzzle) waitress looked at the young man, not _pletely_(complete) understanding the request.The young man as
35、ked her to give the juice and the change to _6.the_ old man eating his lunch outside on the bench. The waitress said she _7.would_give_(give) them to the old man as he had told her to. Afterwards, there was a wonderful exchange between the waitress and the old man in need of some attention. I only w
36、ish I had a photo _8.taken_(take) to record the smiles on both of their faces.As I was thinking about this event later on, I wondered _9.why_ the young man didnt just perform this act of kindness _10.himself_(he). I suspect that it is because in his heart he hoped that this act of kindness might ins
37、pire others to do something for this old man, too.解析1.考查定语从句。关系代词在从句中作主语,指代前面先行词“man”。 指人,故用who/that。2考查非谓语动词。此处指作者等待别人给他提供服务。3考查固定搭配。as well as表示“也”。4考查非谓语动词。 此处过去分词作定语修饰人。5考查副词。此处缺少一个状语来修饰understanding,所以用副词形式。6考查冠词。此处是再次谈到老人,所以表示特指。7考查时态。根据句意可知服务员将会做这件事,又因为发生在过去,所以用过去将来时。8考查非谓语动词。 此处过去分词作补语,因为pho
38、to与take之间是被动关系,所以用过去分词形式。9考查连词。 本句是一个宾语从句,从句中缺少状语,表示原因,所以填why。10考查代词。此处表示对从句主语的强调,所以用反身代词himself。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2016山东
39、实验中学第四次诊断)Im from Detroit in the United States,and during his senior year in high school I win a scholarship to study singing during the summer in London.When I went to there,I stayed in someones home.The people were very sweetly,and it was a really fun summer.I got the inside view of that its like
40、to live there.I loved it,but I have to say,one thing that surprising me was that you had to go to such many different stores to do your shopping.There are also a lot of differences in the language.They said thing like“ring you up”instead of“give you a call”It took me a little while figure out these
41、differences,because it was fun.答案:Im from Detroit in the United States,and during senior year in high school I a scholarship to study singing during the summer in London.When I went to there,I stayed in someones home.The people were very ,and it was a really fun summer.I got the inside view of its l
42、ike to live there.I loved it,but I have to say,one thing that me was that you had to go to many different stores to do your shopping.There are also a lot of differences in the language.They said like“ring you up”instead of“give you a call”It took me a little while figure out these differences, it wa
43、s fun.解析1.句子主语为第一人称I,文章叙述的是作者自己的高中生活,因此senior year之前应用代词my。故将his改为my。2根据时间状语during my senior year in high school可知,此处叙述的是过去发生的事情,应用一般过去时。故将win改为won。3go there意为“去那里”,there为副词,其前不应加介词to,故删除to。4be动词后应用形容词作表语,故将sweetly改为sweet。5根据句子结构可知,介词of后为宾语从句,like后缺宾语,指住在那里的具体情况。故将that改为what。6分析句子结构可知,that引导定语从句,且作从句的主语,其后应为谓语动词。根据句意,此处叙述过去发生的事情,谓语动词应用过去式,故将surprising改为surprised。7根据句中的many可知,应将such改为so。8此处句意为“像一样的情况”,thing意为“情况;情形”时常用复数形式,故将thing改为things。9It takes sb. some time to do sth.为固定句型,意为“做某事花费某人多少时间”,故在figure前加to。10根据句意“分辨这些不同点花费了我一小会儿时间,但是这很有趣。”可知,前后两个分句之间为转折关系,应用连词but或yet连接。故将because改为but或yet。