1、高考资源网() 您身边的高考专家 品句填词An increasing number of young people are facing _(失业), which is disturbing to many.答案:unemploymentMike loved singing, so he joined the school _(合唱团)答案:chorus_(人事部门) is currently reviewing pay scales.答案:PersonnelHe moved to the sales _(部,局)答案:departmentThe teachers _(偏见) in favou
2、r of Tom made other students envy Tom.答案:prejudiceThe Titanic sank on its maiden _(航行)答案:voyageThe company reported a small _(减少) in its profits.答案:declineHe has expressed a _(渴望) to see you.答案:desire 单句改错1This is the house in where I lived two years ago._答案:去掉in2The right thing would be to apply di
3、rect pressure on the wound._答案:onto3I was paging through a magazine while he came in._答案:whilewhen4Where you may be,you should contact with your parents._答案:WhereWherever5He will come on time as though it rains._答案:aseven 完成句子她虽然是一个可爱的姑娘,但很难与她共事。_, she can be extremely difficult to work with.答案:Whil
4、e she is a likeable girl不管你遇上什么困难,都不要灰心丧气。Never lose heart _ you may meet with.答案:whatever3我买这本书的那个书店离这里不远。The bookshop _ I bought this book is not far from here. 答案:where4即使你不喜欢这工作,你也得做。_ you do not like this job, you must do it.答案:Even though/if5人的记忆力随着年龄增长而衰退。As one grows older, ones memory will
5、be _答案:on the decline 课文语篇改错During the late part of the 19th century, black musicians used folk song to create a kind of music called the blues. But the blues lacked variety and was very slow that it was not suitable to dance to. There sprung up a faster kind of music calling jazz. Louis Armstrong,
6、one of the fathers of the jazz, made it more popular in his time.From the early 1930s to the early 1950s, traditional jazz went into a gradually decline, and was replaced by a new musical trend known as rhythm and blues, that was thought of as a form of AfricanAmerican music.It combined the fast pac
7、e of many kinds of jazz to the older blues sound.During early 1950s,one particular style became popularrock and roll. One of the first rock and roll musicians were Big Joe Turner. He was a black American singer started out performing jazz in the 1920s.答案:During the late part of the 19th century, bla
8、ck musicians used folk to create a kind of music called the blues. But the blues lacked variety and was slow that it was not suitable to dance to. There sprung up a faster kind of music jazz. Louis Armstrong, one of the fathers of jazz, made it more popular in his time.From the early 1930s to the ea
9、rly 1950s, traditional jazz went into a decline, and was replaced by a new musical trend known as rhythm and blues, was thought of as a form of AfricanAmerican music.It combined the fast pace of many kinds of jazz the older blues sound.During early 1950s,one particular style became popularrock and r
10、oll. One of the first rock and roll musicians Big Joe Turner. He was a black American singer out performing jazz in the 1920s.A卷 单句语法填空1She is going to live in Macau, _ she has some close friends.答案:where2Mr. Wang desired that we _(wait) a moment.答案:(should) wait3The UK.gas industry has been _ decli
11、ne in Scotland for several years.答案:in4Antiques are much sought _ nowadays.答案:after5Its time we put _ the Christmas decorations in the living room.答案:up6Youll pass the exams if you apply _(you) to your work.答案:yourself7You wont make the team if you dont try _答案:out8They tried to break _ the strike b
12、y firing many of its leaders.答案:up9_ I like the color of the hat, I do not like its shape.答案:While/Although10_(where) they went they were warmly welcomed.答案:Wherever 阅读理解A(2019贵州高二期末)Nowadays many young people are eager to become famous. However, todays stars, feeling like zoo animals, face pressure
13、s that few of us can imagine. They are at the center of much of the worlds attention. Paparazzi(狗仔队) camp outside their homes, cameras ready. Tabloids(小报) publish thrilling stories about their personal lives. Just imagine not being able to do anything without being photographed or interrupted for a
14、signature.According to psychologist Christina Villarreal, celebritiesfamous peopleworry constantly about their public appearance. Eventually, they start to lose track of who they really are, seeing themselves the way their fans imagine them, not as the people they were before everyone knew their nam
15、es. “Over time,” Villarreal says, “they feel separated and alone.”The phenomenon of tracking celebrities has been around for ages. In the 4th centuryBC., painters followed Alexander the Great into battle, hoping to picture his victories for his admirers. When Charles Dickens visited America in the 1
16、9th century, his soldout readings attracted thousands of fans, leading him to complain about his lack of privacy. Tabloids of the 1920s and 1930s ran articles about filmstars in much the same way that modern tabloids and websites do.Being a public figure today, however, is a lot more difficult than
17、it used to be. Superstars cannot move about without worrying about photographers with modern cameras. When they say something silly or do something ridiculous, there is always the Internet to spread the news in minutes and keep their “story” alive forever.If fame is so troublesome, why arent all cel
18、ebrities running away from it? The answer is that there are still ways to deal with it. Some stars stay calm by surrounding themselves with trusted friends and family or by escaping to remote places away from big cities. They focus not on how famous they are but on what they love to do or whatever m
19、ade them famous in the first place.Sometimes a few celebrities can get a little justice. Still, even stars who enjoy full justice often complain about how hard their lives are. They are tired of being famous already.【解题导语】现代社会,随着媒体的飞速发展,社会名流们想要保护隐私变得更加困难,作者对他们的处境表示同情。1. It can be learned from the pa
20、ssage that stars today _Acan no longer have their privacy protectedBare often misunderstood by the publicCspend too much on their public appearanceDcare little about how they have come into fame A解析:推理判断题。根据第一段中的“Paparazzi(狗仔队) camp outside their homes, cameras ready. Tabloids(小报) publish thrilling
21、stories about their personal lives. Just imagine not being able to do anything without being photographed or interrupted for a signature.”可知,现在明星们的隐私不再是秘密,故A项正确。2What is the main idea of Paragraph 3?AGreat heroes of the past were generally admired.BThe problem faced by celebrities has a long history
22、. CWorks of popular writers often have a lot of readers. DWellknown actors are usually targets of tabloids. B解析:段落大意题。通读第三段内容,特别是根据第一句话“The phenomenon of tracking celebrities has been around for ages.”可知,本段主要讲的是名流们面对的问题由来已久,故B项正确。3What makes it much harder to be a celebrity today?AHuge population of
23、 fans.BInadequate social recognition. CLack of favorable chances.DAvailability of modern media. D解析:细节理解题。根据第四段中的“Being a public figure today, however, is a lot more difficult than it used to be. Superstars cannot move about without worrying about photographers with modern cameras. ”可知,现代化的摄像技术使名流们的
24、隐私保护变得更加困难,故D项正确。4What is authors attitude toward modern celebrity?ASincere. BSympathetic.CSkeptical. DDisapproving.B解析:观点态度题。根据后两段内容,特别是最后一段中的“Still, even stars who enjoy full justice often complain about how hard their lives are. They are tired of being famous already.”可知,作者对名流的遭遇表示同情,故B项正确。B The
25、modern pizza was originally invented in Naples,Italy,but the word pizza is Greek in origin,derived from the Greek word pktos meaning solid or clotted. The ancient Greeks covered their bread with oils,herbs and cheese. The first major innovation that led to flatbread pizza was the use of tomato as a
26、topping. It was common for the poor of the area around Naples to add tomatoes to their yeastbased flatbread,and so the pizza began.While it is difficult to say for sure who invented the pizza,it is however believed that modern pizza was first made by baker Raffaele Esposito of Naples. In fact,a popu
27、lar urban legend holds that the archetypal(原型的) pizza,Pizza Margherita,was invented in 1890,when the Royal Palace of Capodimonte asked the Neapolitan pizzaiolo Raffaele Esposito to create a pizza in honor of the visiting Queen Margherita. Of the three different pizzas he created,the Queen strongly p
28、referred a pie wrapped in the colors of the Italian flag:red(tomato), green(basil),and white(mozzarella)Supposedly, this kind of pizza was then named after the Queen as Pizza Margherita. Later, the dish has become popular in many parts of the world:The first pizzeria,Antica Pizzeria PortAlba,was ope
29、ned in 1830 in Naples.In North America,the first pizzeria was opened in 1905 by Gennaro Lombardi at 53 Spring Street in New York City.The first Pizza Hut,the chain of pizza restaurants appeared in the United States in 1958.Nowadays, many varieties of pizza exist worldwide,along with several dish var
30、iants based upon pizza.【解题导语】本文主要介绍了比萨的历史起源。5Whats mainly talked about in the text?AWays of making pizza.BThe history of pizza.CVarieties of pizza. DStories about pizza.B解析:主旨大意题。根据第一段中的“The modern pizza was originally invented in Naples,Italy,but the word pizza is Greek in origin”以及文章的整体内容可知,本文主要介绍
31、了比萨的历史起源。6Which can replace the underlined word“derived”in Paragraph 1?ASeparated. BAdapted.COriginated. DTransformed.C解析:词义猜测题。根据第一段中的“but the word pizza.or clotted”可知,此处说的是比萨起源于希腊单词“pktos”,故画线词意为“发源,开始”,故选C。7How was pizza first started?AAncient Greeks covered their bread with oils,herbs and cheese
32、.BPeople in Naples added tomatoes to their bread as a topping.CRaffaele Esposito wrapped a pie in the colors of the Italian flag.DQueen Margherita awarded her name to pizza in the Royal Palace.B解析:细节理解题。根据第一段最后两句可知,那不勒斯人先在面包上用西红柿作为配料,由此开创了比萨这种食品,故选B。8What can be learned from the text?APizza remains
33、popular around the world.BThe first Pizza Hut was opened in Naples.CThe taste of pizza stays the same over time.DGennaro Lombardi was the first to make pizza.A解析:细节理解题。根据文中的“Later, the dish has become popular in many parts of the world”和“Nowadays,many varieties of pizza exist worldwide,along with se
34、veral dish variants based upon pizza.”可知,比萨现在在全世界依然很受欢迎,故选A。 语法填空Every year the Dragon Boat Festival attracts teams of rowers from around the world. The origin of Dragon Boat racing dates back to 1._ third centuryBC. At that time there was a minister 2._ (call) Qu Yuan. Although he was much loved by
35、 the people, the King dismissed him from his high position.Unhappy and lonely, he wandered around the countryside, 3._ (write) poems about his love of the country and its people.Finally, 4._ (able) to put up with life any more, he committed suicide by drowning himself in the Miluo River.It is said 5
36、._ although local fishermen raced out in their boats, they tried 6._ vain to save him. So, 7._ (prevent) his body from being eaten by fish,they beat the surface of the water with their oars and threw rice in the river.In China today the 8._ (die) of Qu Yuan is still remembered by people. They honor
37、the day by eating zongzi and watching or competing in Dragon Boat races, through 9._ the scene of the fishermen racing out to save Qu Yuan 10._ (repeat)1the解析: 考查定冠词。序数词前需用定冠词,故填the。2called解析: 考查过去分词作定语的用法。minister后跟定语,又因call与minister之间是逻辑上的动宾关系,故填called。3writing解析: 考查动词ing形式作状语的用法。句子主语he与write之间是逻辑
38、上的主谓关系,且write所表示的动作与谓语动作同时发生,故填writing。4unable解析: 考查形容词作状语的用法。由语境可知,设空处表示“不能的”,故填unable。5that解析: 考查连接词。It是形式主语,设空处引导的从句是真正的主语,且从句意义和成分均完整,故填that。6in解析: 考查介词。in vain意为“白费力气”。7to prevent解析: 考查不定式作状语的用法。“阻止屈原的尸体被鱼吃掉”是人们“用桨击打水面和往水里抛大米”的目的,故填to prevent。8death解析: 考查名词。设空处作主语,表示“死亡”,故填death。9which解析: 考查关系代
39、词。设空处引导非限制性定语从句补充说明先行词Dragon Boat races,且在从句中作介词through的宾语,故填which。10is repeated解析: 考查一般现在时的被动语态。由语境可知此处用一般现在时,又因主语scene与repeat之间是被动关系,故填is repeated。B卷 阅读理解In the dead of winter, we dont typically think about spending time outdoors, but according to many physicians we should. The sun is our greatest
40、 source of a vitamin that is essential for good healthVitamin D.This important vitamin strengthens bones and teeth and is linked to the prevention of heart disease, cancer and many other lifethreatening diseases.The recommended daily requirement is 400600 International Units (IU). In summer, people
41、with dark brown eyes and darker skin turn sunlight from just 15 minutes outside without sunscreen into adequate amounts of Vitamin D.Even during winter, just a 10minute walk at midday can keep the bodys Vitamin D at healthy levels. During brief winter walks, we receive the greatest benefits when we
42、wear no sunscreen and expose as much skin to the sun as possible.Vitamin D can be also obtained from foods. Salmon is one of the best sources of the Vitamin. Egg yolks(蛋黄),cheese, mushrooms and some animal organs contain smaller quantities of it.To attract consumers, food companies add Vitamin D to
43、some of their milk products. The practice of putting the Vitamin into milk began in the 1930s. At that time, many children were suffering from rickets, an illness that is caused by a deficiency(缺乏) of VitaminDIt made the childrens bones soft and weak.Adding Vitamin D to milk helped to solve the prob
44、lem, and it has been available ever since.For people who still need more Vitamin D, there is another option: Take Vitamin D supplements(补充物)These products are widely sold in stores.However, anyone considering taking supplements should consult a physician first.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了维生素D的一些情况。1During t
45、he winter months, people _Aarent able to meet their deadlinesBoften dont dress warmly enoughCgenerally like to remain indoorsDleave lots of work for others to doC解析:细节理解题。根据第一段中的“In the dead of winter,we dont typically think about spending time outdoors,but according to many physicians we should.”可知
46、,在冬天人们愿意待在室内。2According to the text, Vitamin D _Acan be obtained by being exposed to the sunBcan be used to cure lifethreatening diseasesCcan be mainly found in some milk productsDcan make the childrens bones soft and weakA解析:推理判断题。根据第一段第二句以及第三段第一句可知,维生素D可以通过晒太阳获得,故选A。3Why is salmon mentioned in thi
47、s article?AIts seldom prepared in the correct way.BIts a useful addition to a persons diet.CIt has a huge impact on the environment.DIts advantages have been exaggerated.B解析:推理判断题。根据第四段可知,三文鱼是补充维生素D的食物,因此对我们的饮食是有用的补充物,故选B。4The main purpose of this article is _Ato introduce a valuable nutrientBto adv
48、ertise Vitamin D supplementsCto note risks associated with a nutrientDto explain how a nutrient was discoveredA解析:写作意图题。根据全文可知,本文主要介绍一种营养成分维生素D。 完形填空Imagine what your life would be like if all of the things that most of us take for granted(理所当然的) were not there. Then imagine that you were a young ch
49、ild living in that environment with no hope and no end of 1 Liz Murray spent her childhood living in such a(n) 2 . Her parents were drug addicts and AIDS patients.Liz 3 , from a very young age, that she was not only going to take care of herself but also her parents. Her parents income was always sp
50、ent on drugs.When Liz was six, her mother died from AIDS. When she was 15, Liz became 4 and spent the next several years living on the street, or sleeping in subways all night in order to stay 5 Living in such an environment made it impossible for Liz to 6 school at all. 7 she got turned down by man
51、y high schools, Liz continued to 8 for an education and was finally 9 into the Humanities Preparatory Academy in Manhattan where she was befriended by two 10 teachers.When it was time for Liz to 11 college, a teacher suggested that she consider Harvard. He told her, “Sure it would be a 12 , but its
52、not impossible.” What happened next was not fiction but 13 . Liz was accepted by Harvard.Liz stopped her education at Harvard in 2001 to 14 for her father who was sick with AIDS until he died. Liz later 15 to Harvard and graduated in 2009.She now travels internationally and is a highly soughtafter 1
53、6 speaker. She is the founder and director of a company that inspires adults to achieve 17 things in their lives, as Liz has.Her life story was 18 for an original film, Homeless to Harvard: The Liz Murray Story.She is an inspiration to everyone who is 19 enough to cross paths with her. The next time
54、 you doubt your 20 to accomplish something that is very important to you, think again. Think of Liz.【解题导语】本文是一篇记叙文。Liz Murray童年饱尝苦难,一度流落街头,然而她勇敢而博爱,一直照顾着自己患病的父母,经过不懈努力考上了哈佛大学。她的故事被改编成电影风雨哈佛路,激励着全世界的人们砥砺前行。1Asickness BhardnessChappiness DlonelinessB解析:根据第一段中all of the things that most of us take for
55、granted(理所当然的) were not there以及与此空并列的no hope可知,此处为无尽的“苦难(hardness)”。2Abackground BemotionCenvironment DareaC解析:根据第一段中environment可知,Liz正处在上文所述的恶劣的“环境(environment)”里。3Ainsisted BlearnedCrequired DsuggestedB解析:根据第二、三段可知,Liz的父母为瘾君子,从小她就“知道(learned)”她不仅要照顾自己还要照顾父母。4Aworthless BhopelessChomeless Dindepend
56、entC5Awarm BclearCalone DawakeA解析:根据第四段可知,15岁的时候,Liz“无家可归(homeless)”,常常流落街头,在地下人行道里过夜来“取暖(warm)”。6Agraduate from Bknow aboutCleave DattendD解析:根据上下文可知,Liz的生活环境如此窘迫,几乎不可能“上(attend)”学。7ABecause BAlthoughCUntil DSinceB解析:根据下文可知,Liz经过努力继续学业。因此,“尽管(Although)”很多学校拒绝接收她,她依然没有放弃。8Astruggle BmakeCstand DwaitA
57、9Aattracted BinvitedCaccepted DappointedC解析:根据第六段可知,Liz经过不断的“努力(struggle)”,最终被一所高中“接受(accepted)”。10Acurious BinspiringCsatisfying DseriousB11Aaccess Bapply toCappeal to DvisitB12Areach BsecretCdifficulty DpuzzleA解析:根据第七段可知,老师建议她在“申请(apply to)”大学的时候选择哈佛大学,告诉她虽然这所学校对她来说有些“距离(reach)”,但这不是不可能,由此可知,这里的老师
58、“启发(inspiring)”了她。13Abelief BreliefCreality DchallengeC解析:根据最后她被哈佛大学录取可知,申请学校之后所发生的事不是小说故事,而是“事实(reality)”。14Aact BcareClook DallowB15Areturned BpreferredCtook DstuckA解析:根据上文可知,Liz很有孝心和爱心。在哈佛大学上学期间,她中途休学去“照顾(care for)”患病的父亲,直到他去世后才“返回(returned)”哈佛大学继续学业。16Apractical BmotivationalCpolitical Dtechnica
59、lB17Aeffective BdifferentCbasic DuncommonD解析:根据倒数第三段可知,Liz毕业后到世界各地去演讲,成为备受人们推崇的“励志(motivational)”演说家,而且创办了公司,旨在激励人们创造“非凡的(uncommon)”成就。18Aadmitted BdevotedCadapted DusedC19Asuitable BfortunateCinteresting DenergeticB20Aquality BsafetyCability DidentityC解析:根据最后两段可知,Liz的故事被“改编(adapted)”成了电影,对每个“有幸(for
60、tunate)”遇见她的人来说都是一种鼓励。下次当你怀疑自己“能力(ability)”的时候,想想Liz的奋斗历程吧。 短文改错Music, in my opinion, is one of the most beautiful thing in the world.They brings us pleasure and makes us happy. Beside, it can help us improve our working efficiency. I was fond of listening to music, but my favorite English song is F
61、ar Away From Home.The lyrics bring me into a world in that I am loved by my mother and can heal my heart when I feel alone. Whats more, the song makes me think of my childhood was spent in my hometown and I can still remember the game played with my young fellows. In word, once enjoying, the song wi
62、ll never be forgotten.答案:Music, in my opinion, is one of the most beautiful in the world. brings us pleasure and makes us happy. , it can help us improve our working efficiency. I fond of listening to music, my favorite English song is Far Away From Home.The lyrics bring me into a world in I am loved by my mother and can heal my heart when I feel . Whats more, the song makes me think of my childhood spent in my hometown and I can still remember the game played with my young fellows. In word, once , the song will never be forgotten.高考资源网版权所有,侵权必究!