1、核心素养提升(Module 6)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。(Text 1)M:Is there anything else you want to buy while we are downtown?W:Lets stop at the camera shop to get some colour films.1.Wh
2、at else does the woman want to buy?(B)A.Camera.B.Colour films.C.Some papers.(Text 2)M:I never drink water without ice.W:Dont you think thats bad for your stomach?2.What is the womans advice?(B)A.Look after yourself.B.Dont use ice too much.C.Boil the water first.(Text 3)W:Ive got something for you.M:
3、Really?What is it?W:Something I picked up while I was in Europe.M:How nice!Thanks very much.3.How did the woman got that thing?(A)A.She bought it.B.She picked it up in the street.C.She found it in her office.(Text 4)W:So youre going to Beijing tomorrow.M:Thats right.Do you think itll be cold there?W
4、:It might be.Youd better take more clothes.Its usually cold at night.M:Ill take a heavy sweater.4.Why will the man take a heavy sweater with him?(C)A.He loved it very much.B.The weather is very cold.C.He might need it at night.(Text 5)W:You look worried.M:I just got a letter saying my sister is in h
5、ospital.W:Im sorry to hear that.I hope she can be well soon.M:The letter didnt say.5.Who was in hospital?(B)A.The man.B.The mans sister.C.The womans sister.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
6、听第6段材料,回答第6-7小题。(Text 6)M:What kind of topic do you want to talk about?W:Of course about exploration.You know I like it very much.M:But I dont have any material about exploration at all.Im afraid you have to change the topic because we can find no information.W:It is said that Mr.Wang is very intere
7、sted in such things.He may have a lot of books or magazines about exploration.M:Yeah.So we can turn to him for help.W:OK.Lets go.6.What does the woman want to talk about?(B)A.Examination. B.Exploration.C.Expectation.7.Whom will the speakers turn to for help?(C)A.Mr.Hang. B.Mrs.Wang.C.Mr.Wang.听第7段材料,
8、回答第8-9小题。(Text 7)W:What are you doing,Bob?M:Im reading a book about Karl Marx.W:Karl Marx?Youre always interested in those political leaders.I dont like them at all.M:Dont be so sure,Fanny.Reading such books can help us in many ways.For instance,Karl Marx gave language learners much valuable advice.
9、He asked us not to translate everything into our own language.Thats the problem most of us English learners have.Do you agree with me?W:Is that so?Let me have a look.8.Which of the following is true?(B)A.The woman is interested in political leaders.B.The woman decides to read the book finally.C.The
10、man believes in Marxism.9.What did Marx do according to the talk?(B)A.He led some political movements.B.He gave some advice to language learners.C.He taught English well.听第8段材料,回答第10-12小题。(Text 8)M:Do you have any good news over there?W:No good news.Just making up lessons again!M:Making up what kind
11、 of lessons?W:They say were poor in maths,physics and chemistry,so we need to improve in these subjects.M:Then well have to study on Saturday and Sunday.Well have no time to rest.Thats too bad.W:Shall we go to the school leader and tell him the students opinion?M:Youre smart!Lets make it.10.What are
12、 they talking about?(B)A.Some interesting subjects.B.Making up lessons.C.A school leader.11.What kind of lessons are they poor in?(C)A.Maths,English and physics.B.Chemistry,maths and Chinese.C.Chemistry,maths and physics.12.What did the girl suggest?(A)A.They should tell the school leader the studen
13、ts opinion.B.They should go to the school leader after class.C.The teachers should improve the teaching method of those subjects.听第9段材料,回答第13-16小题。(Text 9)M:Sunny today,isnt it?W:Yes,it is.M:Youre an American,arent you?W:No.Im English.What about you?M:German.You work here,dont you?W:No.Going home.Wh
14、ere are you going then?M:To France.W:On holiday?M:No.I plan to take some photos.W:Photographs?M:Yes.I work for a travel magazine.And what do you do?W:I study science at college.M:Oh,I see.13.Where does the woman come from?(A)A.England.B.France.C.German.14.Where did the dialogue perhaps take place?(A
15、)A.In a street.B.At a college.C.In a restaurant.15.What was the man going to do?(B)A.He was on his way home.B.He was on his way to France.C.He was on his holidays.16.What do we know about the woman from the dialogue?(C)A.She was a teacher.B.She was a news reporter.C.She was a college student.听第10段材料
16、,回答第17-20小题。(Text 10)One Sunday night,three men came into Mr.Blacks hotel and asked for rooms.Mr.Black told them that there were no more rooms left.They felt very disappointed.Mr.Black wanted to help them.He remembered that there was an empty room on the first floor,Room 112.It was a very small room
17、.So he asked the three men if they would mind sharing that small room.They replied that they would be very satisfied.Mr.Black asked for $30 in total,and each of the men gave Mr.Black $10.However Mr.Black soon began to think that $30 was really too much for that small room.He called his assistant ove
18、r and said,“Here is $5.Give it back to the three men in Room 112.Each of them paid me $10.Thats too much.”The assistant took the money.While he was on the way to the small room,he thought,“How can three men divide $5?Ill give each of them only $1 and keep the $2 left to myself.The men will be happy
19、to get anything back,and I can also make some money that way.After all,Mr.Black will never know anything about it.”So,the assistant returned only $1 to each of the three men.17.Why didnt Mr.Black offer Room 112 to the three men at first?(B)A.The key had been lost.B.It was too small for three men.C.I
20、t was not bright enough.18.How much did Mr.Black first ask each man for the room?(B)A.$30.B.$10.C.$9.19.Why did the assistant return only $3 to the three men?(C)A.The manager had asked him to do so.B.He couldnt divide the money for the three men.C.He wanted to make some money for himself.20.How were
21、 the manager and his assistant different in behavior?(A)A.The manager was honest but his assistant was not.B.The assistant was clever but the manager was not.C.The manager didnt know how to make money,but the assistant did.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIn
22、 choosing a friend,one should be very careful.A good friend can help you study.You can have fun together and make each other happy.Sometimes you will meet fair-weather friends.They will be with you as long as you have money or luck,but when you are down,they will run away.How do I know when I have f
23、ound a good friend? I look for certain qualities (品质) of character,especially understanding,honesty and reliability (可靠性).Above all else,I look for understanding in a friend.A good friend tries to understand how another person is feeling.He is not quick to judge.Instead,he tries to learn from others
24、.He puts himself in the other persons place,and he tries to think of ways to be helpful.He is also a good listener.At the same time,however,a good friend is honest.He does not look for faults (过错) in others.He notices their good points.In short,a friend will try to understand me and accept me.Anothe
25、r quality of a friend is reliability.I can always depend on a good friend.If he tells me he will meet me somewhere at a certain time,I can be sure that he will be there.If I need a favor,he will do his best to help me.If I am in trouble,he will not run away from me.There is a fourth quality that mak
26、es a friend special.A special friend is someone with whom we can have fun.We should enjoy our lives,and we would enjoy our friendship.That is why I especially like friends who are fun to be with.A good friend likes the same things as I like.We share experience and learn from each other.A good friend
27、 has a good sense of humor (幽默),too.He likes to laugh with me.That is how we share in the joy of being friends.And I know that he is looking for the same quality in me.When I meet someone who is reliable,honest,and understanding,I know Ive found a friend!21.Which of the following qualities the write
28、r thinks is the most important in choosing a friend?A.Reliability. B.Honesty.C.Understanding.D.A sense of humor.22.If you have fair-weather friends,.A.you will be refused when you get into troubleB.they will give you all that they have when you need helpC.you will become richD.you can be sure that y
29、ou get real friends23.Whats the best title for the passage? A.How to choose a friendB.Four qualities of a good friendC.A good friend in my mindD.My best friend语篇导读:本文为说明文,主要讲述了好朋友的四种品质特点。答案及剖析:21.C细节理解题。根据第二段中“Above all else,I look for understanding in a friend.”可知,作者认为understanding最重要,故C项正确。22.A细节理
30、解题。根据第一段中“They will be with you as long as you have money or luck,but when you are down,they will run away.”可知,A项正确。23.B主旨大意题。根据文章叙述可知,文章主要讲述了好朋友的四种品质特点,故B项正确。BAlex dropped his backpack on a kitchen chair after school and said sadly,“Everyone has a game for the school carnival (狂欢节) except me.”“You
31、always have lots of ideas,”said his mom.“But I gave away the best ones already!”said Alex.“Such as?”asked Mom.“Such as trying to put the letters of a word in the right order before the time is up.Luis liked my idea,so I let him have it.He is my best friend.”“You did the right thing,”said Mom.“But I
32、want to set up my own table for the carnival.Tomorrow is the last day to turn in an idea!”cried Alex.“Youll think of something,”said his mother.“You always do.”After dinner,Alex asked his dad for an idea.“Hmm,”said Dad.“How about guessing how many beans (豆子) are in a bowl?”“That was my idea for our
33、third-grade math project,”said Alex.“Sorry.Im not much help,”said his father.“But youve got a million ideas in your head.”“Its empty!”Alex cried.That night,Alex had a hard time falling asleep,so he began counting all the ideas hed given away15!That was when he suddenly thought of idea 16.Finally,he
34、knew what hed do for the carnival.On the morning of the carnival,the school gymnasium was decorated and the tables of games were set up in long rows.Luis sat next to his sign:Put the Letters of a Word in the Right Order and Win a Prize.And Alexs sign said,Need an Idea?Ask Me!Win a Prize If I Cant Co
35、me Up with One.The line was longer than Alex had expected!Kids asked him how they should spend their summer vacations.Parents asked him for ideas for birthday gifts.Of course,Alex couldnt come up with all the answers,but his game was still popular and successful.When the carnival was over,Alex helpe
36、d clean up,then rode home with his mom and quickly fell asleep,tired but satisfied.24.Alex was upset after school that day because he .A.had no idea how to set up his own table for the carnivalB.missed the last day to turn in an idea for the carnivalC.regretted promising to give away all his ideasD.
37、had a quarrel with his best friend Luis25.Alexs idea 16 was drawn from .A.his dream that nightB.talking with his fatherC.his third-grade math projectD.counting how many ideas he had given away26.According to the last paragraph,Alexs game at the carnival can be described as .A.boring B.uselessC.educa
38、tionalD.wonderful27.What can we infer about Alex from the text?A.He is clever and helpful.B.He is smarter than his father.C.He won the most prizes at the carnival.D.He went to the carnival with his parents.语篇导读:Alex 把自己想到的好主意都送给了别人,导致他自己没有一个好主意去设立自己的狂欢节游戏台,在他为之苦恼时,他想到了一个绝佳的主意。答案及剖析:24.A推理判断题。根据文章开头部
39、分中的内容,尤其是Alex所说的Everyone has a game for the school carnival (狂欢节) except me.以及下文的“But I gave away the best ones already!”said Alex.和But I want to set up my own table for the carnival.Tomorrow is the last day to turn in an idea!可知,Alex把自己想到的好主意都送给了其他人,这导致他自己没有一个好主意去设立自己的狂欢节游戏台。25.D细节理解题。根据文中的That nig
40、ht,Alex had a hard time falling asleep,so he began counting all the ideas hed given away15!That was when he suddenly thought of idea 16.可知,在Alex数他送给别人多少个主意时,他得到了第16个主意的灵感。26.D细节理解题。根据文章最后一段中的Of course,Alex couldnt come up with all the answers,but his game was still popular and successful.可知答案。27.A推理
41、判断题。通读全文可知,Alex总是能想到各种绝妙的主意,这说明他很聪明;他把自己想到的好主意送给其他人,并且在狂欢节结束后帮助打扫会场,这说明他乐于助人。CBamboo is one of the natures most surprising plants.Many people call this plant a tree,but it is a kind of grass.Like other kinds of grass,a bamboo plant may be cut very low to the ground,but it will grow back very quickly
42、.A Japanese scientist recorded one bamboo plant that grew almost 1.5 meters in 24 hours! Bamboo grows almost everywhere in the world except Europe.There are more than 1,000 kinds of bamboo that grow around the world on both mountains and plains (平原).Not all bamboo looks the same.Some bamboo plants a
43、re very thin.They may only grow to be a few centimeters wide while others may grow to more than 30 centimeters across.This plant also comes in different colors,from yellow to black to green.Many Asian countries have been using bamboo for hundreds of years.They often use bamboo for building new build
44、ings.As a matter of fact,the cables (绳索) that hold up the hanging bridge across the Min River in Sichuan are made of bamboo.The bridge has been in use for more than 1,000 years,and is still holding strong.In Africa,engineers are teaching poor farmers how to find water using bamboo.These African coun
45、tries need cheap ways to find water because they have no money,and their fields often die from no rain and no water.It seems that bamboo is one of the best things they can use.Bamboo pipes and drills (钻) can help to make the poor thirsty fields to be watered.28.How is bamboo like grass?A.It is thin
46、and easy to cut.B.It grows everywhere.C.It grows quickly after its cut short.D.It is short and green.29.The sentence “while others may grow to more than 30 centimeters across.” means “Some other bamboo plants may grow to be very .”A.short B.strong C.thick D.tall30.From the text we know .A.most peopl
47、e call bamboo plant treesB.a bamboo plant may grow 4.5 meters in three daysC.the bamboo plant changes its colors when it growsD.a bridge held by bamboo cable was built thousands of years ago31.Why did the engineers teach the poor farmers in Africa to make use of bamboo?A.Because it is cheap.B.Becaus
48、e it is colorful.C.Because it drills fast.D.Because it is used by Asians.语篇导读:这是一篇关于竹子的说明文。讲述了竹子的生长地、种类、颜色、用途等。答案及剖析:28.C细节理解题。由第二段的首句我们可以推测出竹子与其他草类相似的地方是grow back very quickly。29.C推理判断题。由第三段的第二、三句Some bamboo plants are very thin.They may only grow to be a few centimeters wide while others may grow
49、to more than 30 centimeters across可推知:有些竹子很细,只有几厘米粗,而有些竹子长得很壮,可以有30多厘米粗。因此答案选C。30.B推理判断题。由第二段第二句可知竹子一天几乎能长1.5米,那么三天就可能长4.5米。31.A推理判断题。根据第五段第二、三句选A。DParties and social gatherings no longer excite us the same way they once did.This is not due to a lack of desire to socialize,but the smartphone.At part
50、ies,more people are on their smartphones than on their drinks.According to a recent International Data Corporation study,well over half of all Americans have a smartphone and reach for it the moment they wake up,keeping it in hand all day.In addition,too much of society is using smartphones while dr
51、iving and as a result getting into car crashes.34 percent of teens admit to text while driving,and they confirm that text messaging is their number one driving interruption.Peoples attachment to their smartphones is unbelievably becoming more important than the lives of themselves and others.Just as
52、 drivers dismiss the importance of focusing while on the road,many people also fail to recognize the significance of human interaction.When with their friends,some people pointlessly check or send text messages in the presence of a friend,which sends a message to that friend:the person I am texting
53、is more important than you.In addition,relying on our smartphone to make friends does not give us the same advantage as being able to make new friends in the real world.Face-to-face conversations will give us much stronger communication skills in the long run.As many people risk their lives and the
54、lives of people around them just to send a text or mindlessly check their massages,smartphones are in many ways more dangerous to people.The quality of this technology is de-advancing societal achievements and weakening the value of communication.Not only is the smartphone affecting our desire to in
55、teract (交流) face-to-face but it is also lowering societys ability to communicate.32.The purpose of this text is to .A.call for an end to use the smartphone while drivingB.appeal to us to pay attention to communication skillsC.express a concern about the overuse of the smartphoneD.advise us to be cau
56、tious about the addiction to the smartphone33.The second paragraph is developed by .A.giving examplesB.giving reasonsC.comparing factsD.analyzing the effects34.The author advocates us to make new friends .A.by using smartphonesB.in a face-to-face wayC.in different waysD.under a free circumstance35.O
57、ver dependence on the smartphone leads to the fact that .A.parties and gatherings limit their social circleB.people are more and more narrow-mindedC.peoples communication skills are weakenedD.face-to-face communication becomes less important语篇导读:文章介绍了一种社会现象,现在的人们过分依赖手机而忽视人与人之间面对面的交流。答案及剖析:32.C写作意图题。
58、文章首段点出:智能手机使得人们不再热衷于面对面的社交。接下来陈述了人们对智能手机的过分依赖,开车玩手机,聚会玩手机,甚至一整天都离不开手机,表达了作者对过度使用智能手机的担忧。故选C。33.A写作手法题。从第二段的内容:more people are on their smartphones than on their drinks.well over half of all Americans have a smartphone.too much of society is using smartphones while driving.34 percent of teens admit t
59、o text while driving,可知第二段列举例子来说明人们对智能手机的依赖。34.B推理判断题。从文章第三段的句子:In addition,relying on our smartphone to make friends does not give us the same advantage as being able to make new friends in the real world.Face-to-face conversations will give us much stronger communication skills in the long run.可知作
60、者提倡通过面对面的方式交朋友。35.C细节理解题。从文章最后一段的句子:Not only is the smartphone affecting our desire to interact (交流) face-to-face but it is also lowering societys ability to communicate.可知过度依赖智能手机的后果是人们的交流技能会削弱。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。What to do in a fire?What if (倘若) there is
61、a fire where you live? Would you know what to do? Talking about fires can be scary because no one likes to think about people getting hurt or their things getting burned.36.Know your way outAn escape plan can help every member of a family get out of a burning house.The idea is to get outside quickly
62、 and safely.37. So it is important to learn and remember the different ways out of your home.Stay lowIf you can see smoke in the house,stay low to the ground as you make your way to the exit.38. You will breathe less smoke if you stay to the ground.Smoke naturally rises,so if there is smoke while yo
63、u are using your escape route (路线),staying low means you can crawl under most of it.What if you cant get out right away?If you cant get out fast because fire or smoke is blocking/stopping an escape route,you will want to yell/shout for help.You can do this from an open window or call 911 if you have
64、 a phone with you.39. Then,firefighters will have a hard time finding you.The sooner they find you,the sooner you can get out.If your clothes catch fire,what should you do?Your clothes could catch fire during a fire or by accident if you step too close to a candle.40. Instead,stop,drop to the ground
65、,cover your face with your hands,and roll.This will cut off the air and put out the flames.An easy way to remember this is: Stop,Drop,and Roll!A.If this happens,dont run!B.To prevent fires is in the first place!C.But you can feel less worried if you are prepared.D.Smoke from a fire can make it hard
66、to see where things are.E.Even if you are scared,never hide under the bed or in a closet.F.They will help prepare you for what you need to do in case of (万一) fire.G.In a fire,smoke and poisonous (有毒的) air hurt more people than the actual flames(火焰) do.答案:36-40CDGEA第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1
67、.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Years ago,I was on a long flight,during which a voice from the speaker said,“ We wont 41 drinks or the meal because we are facing a storm ahead.Please make your safe belts fastened.” Many passengers became 42,talking about it with each other.At o
68、nce it became 43 in the plane.Soon,lighting 44 the darkening skies,and within moments the 45 was like a boat on waves in the storm.One moment it was 46 up by the storm; then it was thrown as if it were to 47 onto the ground.All the passengers were 48.Some cried.Some prayed (祈祷).The 49 seemed hopeles
69、s.I wondered if we could 50 it through the storm.Then I noticed the little girl next to me.Surprisingly,the storm seemed to mean 51 to her.She was 52,looking through a picture book.Sometimes she closed her eyes,then she would 53 again,but she never showed a(n) 54 of worry or fear.The little girl was
70、nt afraid at all 55 all the adults were scared to death.Finding me watching her,the girl smiled at me and said,“Dont worry.My father is the pilot.He is taking me home.Take it easy.He will take us home safely.”When the plane was out of 56,I smiled at the girl and she gave me a big smile in 57.“I said
71、 my father would take us home safely.”Many kinds of storms may 58 us: diseases,difficulties . They can easily darken our skies and 59 our planes into hard times.Let us 60: Love is the pilot.It will help us out of trouble.So take it easy.41.A.serve B.take C.get D.sell42.A.excitedB.comfortableC.happy
72、D.nervous43.A.noisy B.quiet C.warm D.cold44.A.broke outB.came aboutC.lit up D.gave off45.A.shipB.planeC.train D.seat46.A.liftedB.cutC.turnedD.shut47.A.jumpB.flyC.land D.drop48.A.surprisedB.scaredC.glad D.interested49.A.weatherB.questionC.futureD.action50.A.make B.reach C.win D.finish51.A.somethingB.
73、anythingC.everythingD.nothing52.A.funnyB.frustratedC.sadD.calm53.A.talkB.read C.play D.sleep54.A.book B.storyC.expression D.impression55.A.andB.whenC.so D.since56.A.orderB.dateC.fashionD.danger57.A.turnB.timeC.returnD.front58.A.troubleB.helpC.encourageD.stop59.A.introduceB.inviteC.throw D.change60.A
74、.ask B.rememberC.explainD.wonder语篇导读:本文为记叙文,讲述了作者乘坐飞机遭遇风暴,众乘客惊慌失措时,邻座的小女孩从容镇定。由小女孩所说的话,作者感悟到无论遇到什么样的风暴,都不要忘记:爱是领航员,它会帮助我们脱离困境。答案及剖析:41.A句意:我们将不提供饮料和饭,因为我们正面临前方的风暴。serve供应。42.D由上文可知飞机遇到风暴,引发乘客的紧张担心。nervous紧张的。43.A根据上文中“talking about it with each other”可知,马上飞机内变得嘈杂(noisy)。44.C句意:闪电照亮了漆黑的夜空。light up照亮;
75、break out爆发;come about产生;give off发出,放出。45.B作者乘坐的是飞机,故选B项。46.A风暴使得飞机上升,lift抬升,举起。47.D句意:接下来,飞机被抛就像将要掉落到地面。drop掉落。48.B在此情形下,乘客们都被吓坏了。scared害怕的。49.C句意:前途似乎没有希望了。future前途,未来。50.A句意:我想知道我们是否能够冲出风暴。make it取得成功。51.D根据下文的叙述可知,小女孩非常镇定,风暴对她而言不算什么,故选D项。52.D根据下文的叙述可知,小女孩依旧浏览图画书,镇定自若,不受风暴影响,故选D项。53.B根据上文中“lookin
76、g through a picture book.”和“Sometimes she closed her eyes”可知,小女孩继续看书。54.C此处指脸上的表情。expression表情。55.B句意:当所有成年人吓得要死的时候,这个小女孩一点儿也不害怕。when当的时候。56.D此处指飞机飞出风暴,脱离危险,故选D项。57.C句意:我对小女孩微笑,她也回以微笑。in return作为回报。58.A句意:多种风暴会使我们苦恼。trouble使苦恼。59.C根据上文第二段中“then it was thrown .”可知,C项正确。句意:它们很容易使我们的天空变得黑暗,使我们乘坐的飞机处于艰难
77、的境地。60.B句意:让我们记住:爱是领航员。remember记住。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Ever since middle school,my sister Wang Wei and I have dreamed 61. taking a great bike trip.After 62. (graduate) from college,we finally got the chance to take a bike trip.It was my sisters idea 63. (cycle) alo
78、ng the entire Mekong River.Although she didnt know the best way of getting to places,she insisted that she organize the trip 64.(proper).She gave me a 65. (determine) lookthe kind that said she would not change her mind.The source of Mekong River is in Qinghai Province.When it 66. (enter) Southeast
79、Asia,it travels slowly through hills and low valleys and plains 67. rice grows.Although there were many 68. (difficulty),we decided to begin our journey at 69. altitude of more than 5,000 meters in Qinghai Province.During our journey,we enjoyed the continuous change of the weather.Finally,we reached
80、 Dali in Yunnan Province,where Dao Wei and Yu Hang joined 70. (we) and then we went on with our bike trip.答案及剖析:61.of构成短语dream of(梦想,渴望)。62.graduating充当介词宾语,用动词-ing形式。63.to cycle充当句子主语,it 作形式主语,“沿整条湄公河骑行”to cycle along the entire Mekong River 不定式短语作真正的主语。64.properly修饰动词用副词形式。65.determined充当定语,修饰名词用形
81、容词。66.enters叙述客观事实,且主语为第三人称单数。67.where引导定语从句,在从句中充当地点状语,指代low valleys and plains。68.difficulties与修饰可数名词复数的many连用,difficulty用复数形式,指各种各样的困难。69.an表示泛指,在青海省一个海拔高度5 000多米的地方。70.us充当动词宾语,用人称代词宾格。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的
82、增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。My name is Li Hua,a senior high school student.The other day I happened read a shocking piece of news.In October,2014,an Asian elephant was killed with mercy.I felt true sorry
83、 and ashamed of what people do to the animal.In my opinion,we should pay attention on wildlife protection.The number of wild animals are decreasing every year,but protecting wild animals means protecting ourselves.It helps keep the balance of the nature.So something must be done for lovely animal.We
84、 should take your responsibility to protect the environment.答案:My name is Li Hua,a senior high school student.The other day I happened read a shocking piece of news.In October,2014,an Asian elephant was killed mercy.I felt sorry and ashamed of what people to the animal.In my opinion,we should pay at
85、tention wildlife protection.The number of wild animals decreasing every year, protecting wild animals means protecting ourselves.It helps keep the balance of nature.So something must be done for lovely .We should take responsibility to protect the environment.剖析:happen to do .“碰巧做”。without mercy“无情地
86、”。句意:在2014年10月,一头亚洲象被无情地杀死。修饰充当表语的形容词用副词形式。与上文保持时态一致。构成短语pay attention to(注意)。句子主语the number 为单数,谓语动词也用单数。前后两句存在因果关系,不是转折关系。表示“自然界”不与冠词搭配。animal为可数名词,此处需用复数形式。人称代词使用前后保持一致。第二节书面表达(满分25分)你是成都七中高一学生李阳,你的英国笔友 Michael 想了解你校课外活动开展情况,请你给他回一封信。信的内容必须包括:1.课外活动的总体情况;2.你参与的活动或感兴趣的活动;3.你的两点收获;4.你的建议。注意:1.可适当增加
87、细节,以使行文连贯;2.词数 100 左右,开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Michael,How is everything going with you?Its my pleasure to introduce to you the after-school activities in our school since you are interested. If you want to know more,dont hesitate to ask.Yours sincerely,Li YangOne possible version:Dear Michael,How is ev
88、erything going with you?Its my pleasure to introduce to you the after-school activities in our school since you are interested.We are fortunate to have a variety of activities.The sports meet,volleyball matches and an arts festival are the most popular ones.I took part in the dancing competition wit
89、h my classmates and it was really fun.Our class volleyball team did a fantastic job and amazingly won the second place!What we gain by joining in these activities is far more than fun.We learn how to cooperate with each other and become more united.A more harmonious bond has gradually formed since our friendship gets improved in the process.But sometimes we may get depressed when we fail to balance those activities with study.If teachers could offer us some guidance to manage our time,that would be very helpful.If you want to know more, dont hesitate to ask.Yours sincerely,Li Yang