收藏 分享(赏)

2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用精炼:课时提能练6 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:429881 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:10 大小:94KB
下载 相关 举报
2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用精炼:课时提能练6 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共10页
2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用精炼:课时提能练6 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共10页
2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用精炼:课时提能练6 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共10页
2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用精炼:课时提能练6 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共10页
2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用精炼:课时提能练6 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共10页
2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用精炼:课时提能练6 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共10页
2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用精炼:课时提能练6 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共10页
2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用精炼:课时提能练6 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共10页
2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用精炼:课时提能练6 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共10页
2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用精炼:课时提能练6 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(六) 必修1Module 6The Internet and Telecommunications课时作业A:基础层面.单句语法填空1What I need is a book containing(contain) the ABC of oil painting.2Each day an average of nearly one million copies of all books are sold.3Compared(compare) with his earlier works, the new play is not well received.4Several peo

2、ple witnessed the attack, but no one came to her defence(defend)5We should speak English frequently(frequent) in order to improve our spoken English.选词成篇become known as,consist of,as well,come up withOur present Internet life 1.consists of QQ, WeChat and the latest episodes(剧集) of your favorite TV d

3、ramas, and online games 2.as wellIt is hard to believe that its only been 30 years since British computer scientist Tim BernersLee 3.came up with the World Wide Web concept(概念) on March 12, 1989.He first presented a blueprint(蓝图), and later with the help of his colleagues and friends, the World Wide

4、 Web 4.became known as WWW.compared with,a series of,from that moment on,concentrate on,go down5From that moment on, our life was closely connected with the Internet.As a survey showed years ago, up to 87 percent of Americans said they used the Internet frequently.6.Compared with the most recent dat

5、a, the number is rising instead of 7.going downThere are a lot of people, especially teenagers 8.concentrating on the Internet use.It is becoming a little worrying, as it may cause 9.a series of problems.In conclusion, it is one of the greatest revolutions in the history of human communication, but

6、we should work out how to use it properly.根据提示补全句子1人们有了比过去更便捷的医疗服务,因此更长寿了。(access)People have better access to health care than they used to, and theyre living longer as a result.2他努力学习的决心使得他上大学成为可能。(it作形式宾语)His determination to work hard makes it possible for him to go to college3你这么难过,为什么不找你的妈妈谈一下

7、呢?(why not)You are so upset.Why not have a talk with your mother?4这是家小店,每周平均约有500个顾客。Its a small shop, with an average of about 500 customers a week.5不是他写的每一本书都和这本一样有趣。(部分否定)Not every book he wrote is as interesting as this one.课时作业B:能力层面.阅读理解 (2019石家庄市高中毕业班模拟考试一)At 9:30 am.on a Wednesday morning, I

8、 received a notification(通知) that Id already picked up my phone 30 times that day! “11 left until you go over your goal of 41 pickups,” my screen read.“Put your phone down until 9:52 am.! Enjoy your time living in the moment.”These updates were sent via Moment, an app that tracks the screen time, cr

9、eated by Kevin Holesh in 2014 to fight his own device addiction.He was working as an independent app developer, spending hours each day staring at screens.After work, Holesh found that he was looking mindlessly online instead of talking to his wife or taking his dogs for a walk.“I wanted a way of se

10、eing how much time I was sinking into my phone,” he said.“So I came up with something that could monitor my screen time.” Holesh found that he was spending 75 minutes on his phone a day.He added a function to the app that informed him whenever his screen time was more than 40 minutes.“My phone would

11、 make a sound like a bee, and Id go and do something else.It was like something pushing me in the right direction,” he said.Holesh figured that if the system worked for him, it would work for others, and later that year he made Moment a free app.To date, it has been downloaded 8 million times.Beside

12、s, Moment also has a “coach” function, offering guided programs to help users focus and be more productive,for $7.99 a month.“I am so much happier, I sleep better, I read more, I take better care of myself, and most of all I am present in my daytoday life,” Jack, a user said.Similar comments on Mome

13、nt reflect a growing consciousness around “digital wellness”, the name given to lifestyle practices that encourage healthy device use.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了一种名为“Moment”的手机软件,该软件可以对超时使用手机的人发出提醒,让人们合理使用设备。文章主要介绍了这款软件的发明过程和功能,以及用户对它的评价。1What does the inspiration of Moment come from?AThe creators own expe

14、rience.BThe sound made by honey bees.CComplaints from family members.DThe widespread digital addiction.A细节理解题。根据第二段第一句“These updates were sent via Moment, an app that tracks the screen time, created by Kevin Holesh in 2014 to fight his own device addiction”,并结合该段其他内容和第三段可知,该软件的发明源于Kevin Holesh自己的经历,

15、故A项正确。2What does Moment do at the expected screen time?AMonitor the screen and keep a record.BMake a noise to remind the user.CTurn off the phone immediately.DForce the user to take a rest.B细节理解题。根据第三段中的“He added a function to the app that informed him whenever his screen time was more than 40 minut

16、es” “My phone would make a sound like a bee, and Id go and do something else”可知,如果超时使用手机,则这款软件会使手机发出声音来提醒使用者,故B项正确。3What does the author intend to do in Paragraph 4?APersuade readers to buy the app.BProvide readers with some advice.CRecommend a coach to the readers.DIntroduce more information of the

17、 app.D写作意图题。根据第四段的内容可知,该软件还具有“教练”功能,提供一些指导方案,让用户注意力集中,更有效率,并结合上文介绍的该软件的超时使用手机的提醒功能可推知,在第四段作者旨在介绍该软件的更多信息,故D项正确。4In which part of a website will you find this text?AFashion and Business.BSports and Entertainment.CHealth and Lifestyle.DArt and Design.C推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了一种名为“Moment”的手机软件,该软件可以对超时使用手机

18、的人发出提醒,让人们合理使用设备,拥有更有益于健康的生活方式。据此可推知,本文最有可能摘自健康和生活方式版块,故C项正确。.阅读七选五(2019河南平顶山阶段性检测)Did someone just send you a message with “HRU” in it? This acronym(首字母缩略词) is actually a question. 1 HRU Stands for “How are you?”Whats confusing about this particular acronym is that the words “are” and “you” arent r

19、epresented by their first letters.Instead, the acronym uses the Internet slang (俚语) terms “R” and “U” 2 How HRU Is UsedJust like in facetoface conversations, sending HRU in a text message or posting it as a reply to somebody online is a safe and friendly way to greet someone and show your interest i

20、n what they have to say about themselves. 3 , but it always represents a question regardless of punctuation use.For strangers who meet online for the first time via message boards, dating sites, social networks or other online communities, opening with HRU can really help get the ball rolling with t

21、he conversation.Friends, colleagues, and other people you know in person may also use it to help get a conversation started or just to check in with you. 4 One of the big disadvantages to use HRU online or in text messages is that fewer people are bound to know its meaning due to being one of those

22、less popular acronyms.Chances are that even some of the most web savvy, smartphoneaddicted people wont know what it means. 5 This slang phrase is much easier to read and decode.AWho First Used “HRU”BAnother Slang Alternative to HRUCSo you need to know what it means in order to answer properlyDThese

23、two letters sound exactly like their corresponding words “are” and “you”EA solution to this is HRUs slightly more obvious alternative: How R UFThe acronym may or may not be accompanied by a question mark after itGIts best not to email or text HRU to your landlord or your manager at work【语篇解读】HRU是新的流

24、行用语,意思是指How Are You,但是它却不是传统的首字母缩略词。无论是好友还是陌生人之间都可以使用此表达,但并不是所有人都知道它的意思。1C上文提到,HRU这个首字母缩略词实际上是一个问题,下文介绍了HRU的含义和用法,根据语境判断,C项(为了正确对其进行回答,你需要知道它的真正含义)承上启下,符合语境。2D根据本段小标题可知,本段是解释HRU的意思,设空处前提到这一表达并非全由首字母缩略而来,而是由R和U两个字母代替其中两个单词,故D项(这两个字母的发音听起来像其对应的单词are和you)符合语境。3F从空后的regardless of punctuation use可知,此空应和标

25、点有关,故F项(这个首字母缩略词之后不一定带有问号)符合语境。4B本段提到部分人可能不知道HRU的意思是什么。再结合本段中的“This slang phrase is much easier to read and decode”可以判断,本段是介绍一种可替代HRU且更易理解的俚语变化形式,故B项符合语境。5E空前提到即使是经常上网的人也未必知道HRU的意思,空后提到有一种更加容易理解和解读的俚语形式。由此可知,此处应提出一种解决办法,即找到更易理解的俚语形式。故E项符合语境。.语法填空(2019湖南省六校联考)Twentyfive years ago, most young British

26、people wanted a career in law, to be a doctor, or to take up singing.But today, things stand 1._(different)According to a recent survey, the “dream job”of young people 2._(age) between 16 and 25 in the UK is a video blogger, or “vlogger(视频博主) ”The survey, carried out among 1,002 people, found that o

27、ver 40% of them put vlogger as their number one choice on a list of dream 3._(career)The change is largely due to the rapid development of information technology (IT)The Internet and social media have made it 4._(easy) and more convenient to reach a global audience, without having to enter a career

28、in show business in the traditional way.“In the past, the biggest stars 5._(make) by the Hollywood studios; now, anyone with a computer camera may become a star,” said Phil Samuels, 6._expert from UK.“From fashion to comedy, these selfmade stars interact online with their fans about everyday life.”H

29、owever, what people see 7._(be)only the bright side of being a vlogger and they ignore the fact 8._only those who are successful can gain fame and fortune.Actually,9._every success there are a hundred others who never get off the starting block.This is why some young people still show 10._(prefer) f

30、or traditional jobs.【语篇解读】本文是一篇说明文。如今,随着信息技术的发展,年轻人梦想的职业是“网红”。其实,他们忽视了这样一个事实:在“网红”成功的背后,更多的是没有成功的人。1differently考查副词。空处修饰动词“stand”,故用副词形式。2aged考查固定用法。根据句意可知,此处表示16至25岁的年轻人,应用aged。3careers考查名词的单复数。career为可数名词,且结合该句中的“a list of”可知,此处表示多种职业,故用career的复数形式careers。4easier考查形容词的比较级。根据该句中的“and more convenien

31、t”可知,空处与之并列,也用比较级。5were made考查动词的时态、语态和主谓一致。根据该句中的时间状语“In the past”可知,此处描述发生在过去的事,故用一般过去时;根据该句中的“by the Hollywood studios”可知,该句主语the biggest stars和动词make之间为被动关系,故用被动语态;且主语为复数形式,故用were made。6an考查冠词。根据语境可知,该处泛指“一位来自英国的专家”,故用不定冠词;且expert的发音以元音音素开头,故用an。7is考查主谓一致和时态。分析句子结构可知,该句主语为“what people see”是what引

32、导的主语从句,故谓语动词用单数;该句意为:然而,人们所看到的仅是视频博主光鲜的一面,忽视了只有那些成功者才能得到名气和财富这一事实。根据句意可知,该句陈述的是一般事实,故用一般现在时。故填is。8that考查同位语从句。分析该句结构可知,空处引导同位语从句,说明抽象名词“fact”的具体内容,故用that引导该同位语从句。9for考查介词。实际上,对于每个成功而言,有上百名其他人还从未起步。根据语境可知,此处应用介词for“对来说”。10preference考查词形转换。分析该句结构可知,空处作及物动词show的宾语,故用名词形式。该句意为:这就是一些年轻人仍然喜欢传统工作的原因。.读后续写阅

33、读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一个完整的短文、续写的词数应为150左右。(2019浙江杭州重点中学高三上学期期中)On New Years Day,seventythreeyearold George selected his food carefully.Skim milk was $2.99,white bread,89 cents with a 10cent discount.Leaving the cashier,he calculated that he had saved 80 cents today.At the exit,the wind remind

34、ed him of his gloves.“Where are they?”Not in the coat pockets.Not in the grocery bag either.He was sure he was wearing them when he entered the store.He clearly remembered putting them into the pocket of this coat.George made a second thorough search of all his pockets,again including the grocery ba

35、g.Now he was sure they must have been dropped somewhere inside the store.Old George had bought the black leather gloves at a 25% discount,for just $35.00,ten years ago.They were soft and warm and very durable.He had taken care not to let a drop of water or rain touch his expensive gloves,so they loo

36、ked like new.Losing this favorite possession was almost like losing a child to him.George,calm on the outside but nervous inside,reentered the store.He followed the same route he had taken before,starting at the bread counter,to the milk section,the corner where salt and sugar were placed,then the r

37、est of the store.Several minutes of anxious searching turned out to be in vain.He asked the customers whether they saw a pair of black leather gloves,but they said no.Then without hesitation he went over to the cashier to ask if she had received any lost gloves,but only received the same answer.His

38、heart grew heavier.“Society has changed;people have changed,”he murmured to himself.“Years ago,if somebody picked up something lost,they would give it back.Now a good action is lost.”Yet he did not give up hope.He started to stare at anybody wearing black gloves to see if they looked like his.This f

39、irst two persons he saw did wear gloves,but one was womens and the other not black.Paragraph 1:Suddenly,he found a man looking like a lawyer, Paragraph 2:During the whole day,he was always thinking whether to buy a new pair. 【参考范文】Paragraph 1:Suddenly,he found a man looking like a lawyer,wearing bla

40、ck leather gloves.Abrupt as it might seem,George came up without hesitation and asked if they were his,but there came a disappointing answer.On second thought,he realized nobody would be so foolish as to wear them right inside the store.He had no other alternative but to ask the cashier to keep them

41、 in case the lost gloves were found.Then he dragged his legs towards the exit.Paragraph 2:During the whole day,he was always thinking whether to buy a new pair.After all,in deep winter,he could not do without gloves.Finally,poor George decided to buy another pair of leather gloves.With the last ray of hope,he stepped into the store again.No sooner had he opened the door than the cashier told him there was indeed one such pair as he lost.After examining them carefully,he was wild with joy,expressing sincere gratitude and saying to himself that a good action was never lost.10

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1