收藏 分享(赏)

2023高考英语一轮复习必修1Module5语言运用题组_求精准优质练习含解析外研版202303291157.docx

上传人:a**** 文档编号:429093 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:3 大小:74.37KB
下载 相关 举报
2023高考英语一轮复习必修1Module5语言运用题组_求精准优质练习含解析外研版202303291157.docx_第1页
第1页 / 共3页
2023高考英语一轮复习必修1Module5语言运用题组_求精准优质练习含解析外研版202303291157.docx_第2页
第2页 / 共3页
2023高考英语一轮复习必修1Module5语言运用题组_求精准优质练习含解析外研版202303291157.docx_第3页
第3页 / 共3页
亲,该文档总共3页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、必修1Module5必修1Module5语言运用题组求精准(25mins).完形填空Most female fashion models start their careers in their late teens and retire in their early 30s,but 96-year-old Alice Pang is not your 1fashion model.She started modelling at 93,so you could say shes still a 2.Alice always liked dressing well and looking 3,

2、but she never actually considered a career in 4.But her granddaughter always thought she had it in her,so when she saw an online ad for 5models of 65,she sent in Alices 6and she was chosen for a photo shoot.Today,she is 7as one of the best senior models in Asia,as well as the 8.“I entered the indust

3、ry when I was 93 and this is my third year working as a model,”she 9.“Ive shot a few commercials,cosmetics,camera and trade development.It feels 10 to be admired.”Born in 1923,Alice never 11she would one day be modelling for high-end fashion brands like Gucci,Ellery or Valentino,12at age 96.But her

4、fair complexion and excellent postureuncommon qualities for people her 13make her one of the most sought-after senior models in the 14.15,Alice doesnt credit exercise or a strict 16 for her enviable(令人羡慕的) figure and posture.Even though she 17that exercise helps some people stay in good 18,she doesn

5、t even have a morning exercise routine,crediting her good genes instead.“My skin tone is ivory because Im seldom 19to the sun and I have 20 back,” Alice said.“Exercise is definitely good for you and many would do morning exercise but I dont do that.Its just natural.”1.A.unusualB.favoriteC.familiarD.

6、ordinary2.A.beginnerB.masterC.winnerD.coach3.A.healthyB.elegantC.youngD.strong4.A.writingB.dancingC.modellingD.singing5.A.seniorB.juniorC.superiorD.previous6.A.reportsB.speechesC.picturesD.performances 7.A.affectedB.suggestedC.referredD.recognized8.A.oldestB.cleverestC.nicestD.richest 9.A.repliedB.a

7、ddedC.requiredD.recommended 10.A.shyB.anxiousC.greatD.puzzled11.A.learnedB.dreamedC.declaredD.insisted12.A.regardless ofB.apart fromC.let aloneD.instead of 13.A.heightB.weightC.appearanceD.age14.A.businessB.companyC.workshopD.factory15.A.SurprisinglyB.ParticularlyC.FortunatelyD.Similarly 16.A.traini

8、ngB.dietC.dishD.rule 17.A.resistsB.provesC.wondersD.agrees18.A.shapeB.moodC.orderD.time 19.A.devotedB.stuckC.attractedD.exposed20.A.thickB.thinC.straightD.wide.语法填空In 1980 in Washington,after 123 years of hibernation,Mount St Helens erupted.The blast destroyed and scorched 230 square miles of forest

9、 within 1 (minute).The eruption released an avalanche(雪崩) of hot ash,gas,steam,and rocks 2 mowed down giant trees up to 15 miles away.When magma(岩浆) finds a way 3(escape) from beneath the earths surface,it creates a volcano.Volcanoes erupt 4 different ways.Some,like Mount St Helens,explode.Explosive

10、 eruptions are so 5 (power) that they can shoot particles 20 miles up and cause massive landslides.Explosive eruptions also create an avalanche of hot volcanic debris,ash,and gas that destroys everything in 6 (it) path.Explosive volcanoes cause most of the volcano-related fatalities.Volcanoes,like M

11、auna Loa in Hawaii,are effusive.Rather than a violent explosion,lava pours or flows out.Fatalities from effusive volcanoes are rare7 people can usually outrun the lava.However,some people get too close or become 8 (trap) with no escape.The flowing lava burns,melts,and destroys everything it 9 (touch

12、) including farms,houses,and roads.A volcanic eruption forever changes the landscape.Though volcanoes destroy,they also create mountains,islands,and,10 (eventual),incredibly fertile land.参考答案必修1Module5语言运用题组求精准.【语篇导读】本文是记叙文。爱丽丝总是喜欢把自己打扮得非常漂亮、优雅,在93岁时她踏上了通往模特的道路,而且是最“古老”的模特。1.D根据下文的“Shestartedmodelli

13、ngat93”可知,爱丽丝不是普通的(ordinary)时装模特。2.A根据上文提到的“她93岁才进入模特这个行业”可知,她仍然是个初学者(beginner)。3.B根据上文的“她总是喜欢把自己打扮得非常漂亮”可知,她看上去很优雅(elegant)。4.C此处意为“她自己完全没有想过从事模特这一职业”,所以选C项。5.A根据下文的“modelsof65”可知,此处指“老年(senior)模特”,下文“thebestseniormodels”处也有提示。6.C由于是应聘模特,所以要给人家发照片(pictures)。7.D她被看作是亚洲最好的也是最年老的模特。berecognizedas“被看作”

14、。8.A爱丽丝96岁了,所以是最老的(oldest)模特。9.B前面是她说的话,后面也是她说的话,所以此处是“接着说(added)”。10.C此处意为“得到别人的赞赏感觉太棒了(great)”。11.B由于爱丽丝年龄很大了,所以她从未梦想过(dreamed)成为高端品牌的模特。12.C更不用说在96岁的时候。regardlessof“不管”;apartfrom“除此之外”;letalone“更不用说”;insteadof“代替”。13.D根据上文提到的“atage96”可知,此处指“对于她这个年龄的人来说”。14.A根据上文可知,此处指模特这个行业(business),其他的三个都没有“行业”

15、这个意思。15.A根据下文的“Alicedoesntcreditexerciseorastrictforherenviablefigureandposture”可知,她令人羡慕的身材和姿势不是源于锻炼和严格的节食,所以是令人惊奇地(surprisingly)。16.B根据常识可知,保持良好的身材,一是锻炼,二是节食(diet)。17.D本句是让步状语从句,结合后面的“shedoesntevenhaveamorningexerciseroutine”可知,agrees(同意)符合语境。18.A此处意为“锻炼可以帮助人们保持良好的身材”。stayingoodshape“保持良好的身材”。19.D上

16、文的ivory意思是“象牙色的”,由此可知,她很少暴露(exposed)在太阳下。20.C由于她是当模特,所以身板很直(straight)。.【语篇导读】本文是一篇说明文,主要介绍了火山爆发的起因、类型和影响。虽然火山爆发可以造成极大的危害,但是它可以改变地貌,形成山、岛屿,最终成为肥沃的土地。1.minutes考查名词复数。minute是可数名词,因为前面没有修饰语,所以用复数形式。2.that/which考查定语从句。先行词是事物,关系词在定语从句中作主语,所以填that/which。3.to escape考查非谓语动词。此处表示“找出的办法”,用awaytodosth.。4.in考查固定搭配。in.way意为“用的方式”,是固定搭配。5.powerful考查形容词。所填的词作表语,所以用形容词形式。6.its考查代词。所填的词修饰path,所以用形容词性的物主代词。7.because/since考查状语从句。上下文是因果关系,所以用because/since。8.trapped考查非谓语动词。trap和somepeople有动宾关系,所以用动词-ed形式。9.touches考查动词时态和主谓一致。主语是it,时态是一般现在时,所以填touches。10.eventually考查副词。所填的词修饰后面的短语,所以用副词形式。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1