收藏 分享(赏)

吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc

上传人:a**** 文档编号:428934 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:13 大小:235KB
下载 相关 举报
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第1页
第1页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第2页
第2页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第3页
第3页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第4页
第4页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第5页
第5页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第6页
第6页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第7页
第7页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第8页
第8页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第9页
第9页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第10页
第10页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第11页
第11页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第12页
第12页 / 共13页
吉林省延边州2012届高三复习质量检测(英语).doc_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家延边州2012年高考复习质量检测英 语(时间:120分钟 满分:150分)第 I 卷(选择题 共 115 分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.When did the man have breakfast?A. At 7:15 a.m B. At 7:30 a.m C. At 8:00 a.m2. Who is the

2、 man ?A. A taxi driver B. A hotel receptionist C. A waiter3. What can we learn from the conversation?A. Johnson is out now.B. Johnson is waiting for the call.C. The line to Johnson is busy now.4. What does the man mean?A. He wont leave the woman behind.B. The woman can call him if she misses him.C.

3、The woman can go to him if she likes.5. What do we know about White?A. He called the woman last night.B. He doesnt live in this city.C. Hes the mans classmate.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白后,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白

4、读两遍。听第6段材料,回答第6至第8题。6. What is the probable relationship between the two speakers?A. Neighbors. B. Husband and wife. C. Boss and secretary. 7. What does the man ask the woman to do?A. To ring up Mary.B. To pass a message to Mary.C. To meet an old friend of his.8. Why cant the man get through to Mary

5、?A. She is calling someone else.B. She is meeting a friend .C. The line has gone wrong .听第7段材料,回答第9至11题。9. Where are the two speakers most probably talking to each other?A. On the Internet.B. In a computer store.C. Somewhere in front of a computer.10. How much will the man finally pay for the cellph

6、one ?A. $ 1200. B. $ 900. C. $ 600.11. Which of the two speakers prefers Internet shopping ?A. The man. B. The woman. C. Both of them.听第8段材料,回答第12至14题。12. What does the man want?A. A rest for a while. B. A room for two nights. C. A seat in the hall.13. How much will the man have to pay for the room

7、when checking out?A. 108 yuan. B. 160 yuan. C. 320 yuan.14. What service does the man ask about at the end ?A. Morning calls B. Morning meals. C. A change of sheets.听第9段材料,回答第15至17题。15. What are they talking about?A. A trip to Sydney. B. Plans for the summer. C. Their work in the city.16. When does

8、the man join in singing and telling stories?A. In the morning. B. In the afternoon. C. At night.17. Where is the woman now?A. At home. B. On the beach. C. In the store听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the report about?A. UFO. B. A small town. C. Some photos.19.When did the event happen ?A. 7:00 p.m. B.

9、17:00 p.m. C. 11:00 p.m.20. What are there in the photo?A. A tourist. B. A tall building. C. Colored lights.第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分)第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分) 21. If I were in _ position of the mayor, I wouldnt allow _factory like this standing on the bank of the Yangtze River. A. the;a B. the;不填 C

10、. a;the D.;the22. Hasnt the thief admitted his crime by now? No, _ questioned many times.A. if B. though C. unless D. once23. Tom went to open the door. _, his father began to wash dishes.A. However B. Nevertheless C. Besides D. Meanwhile24. Just now Jenny gave ten dollars to a person in trouble. Sh

11、e _ others.A. was always helping B. is always helping C. always helped D. had always helped25. Dont forget to phone me when you get home. Just to let me know youve arrived safely. I wont forget. Good-bye then. _.A. With pleasure B. Its kind of you C. Dont mention it D. Have a nice trip26. Why didnt

12、you chat with that friendly foreigner just now? Id like to, but the trouble was _ he said was difficult for me to understand.A. what which B. that what C. that that D. what that27. If I have any further news, you will be the first person _.A. to know B. known C. knowingD. knew28. The course normally

13、 attracts 20 students per year, _ up to half will be from abroad.A. in which B. for whom C. with which D. of whom29. After walking in the Shanghai World Expo for a whole day, my legs _ under me and I couldnt walk any farther.A. gave up B. gave out C. gave in D. gave away30. People from all over the

14、world _China on the successful launch of Tiangong-1.A. celebrated B. greeted C. congratulated D. enjoyed31. Nuclear _ be really dangerous at times even though its a nice energy in general.A. shall B. can C. should D. must32. Only when _ to explain _ the reason for this.A. did he start; she realized

15、B. he started; did she realizeC. did he start; she had realized D. he started; had she realized33. It was raining hard, but by the time the class was over, the rain _.A. had stoppedB. was stopping C. stopped D. would stop 34. _ to find a job after graduation from college, he had to depend on his par

16、ents for a living.A. Being not able B. Not being able C. To be not D. Not to be35. Usually there might be a lot of accidents in the heavy fog. I happened to witness _ this morning.A. it B. those C. one D. that第二节 完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Face adversity(

17、逆境 )with a smile I told my friend Graham that I often cycle the two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the routeHe replied, You mean _36_. He explained that I should be glad of the 37 exercise that the hill provided.My 38 to the hill has now changedI used

18、 to 39 as I approached it but now I tell myself the followingThis hill will exercise my heart and lungsIt will help me to 40 and get fitIt will mean that I live longerThis hill is my friend 41 , I have a smile of 42 as I reach the top of the hill.Problems are there to be faced and 43 We cannot achie

19、ve anything with a/an 44 lifeHelen Keller was the first deaf and blind person to 45 an University degreeShe wrote, Character cannot be 46 in ease and quietOnly through 47 of trial and suffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired and success achieved. One of the main 48 o

20、f success in life is our attitude towards adversityAt times we all face hardships, problems, accidents and difficulties 49 we cannot choose the adversity, we can choose our attitude towards it.Douglas Bader was 21 when in 1931 he had both legs amputated(截肢)following a flying accidentHe was 50 to fly

21、 again and went on to become one of the leading flying aces(擅长的人)He was a/an 51 to others during the warHe said, Dont listen to anyone who tells you that you cant do this or thatThats nonsense 52 your mind, and youll never 53 crutches(拐杖)or a stick, then have a go at everythingGo to school, join in

22、all the games you canGo 54 you want toBut never, never let them 55 you that things are too difficult or impossible.36Astraightly Bfortunately Ccarefully Dquickly37Aabundant Bproper Cextra Dnecessary38Aattitude Baccess Centrance Daffection39Aclimb Bconfuse Ccomment Dcomplain40Aput on weight Bgain wei

23、ght Close weight Dtake my weight41AGradually BFinally CRarely DApproximately42Asatisfaction Bdevotion Cdecoration Dcaution43Aunderstood Bclarified Cdefeated Dovercome44Atough Bdifficult Ceasy Dreasonable45Again Baccept Caccomplish Dadmire46Afounded Bproduced Cconstructed Ddeveloped47Ahappiness Bexpe

24、riences Cdifficulties Dpressures48Aemphasis Bconflicts Cfactors Dpowers49AWhile BAs CBecause DIf50Adevoted Bdetermined Ccommanded Dforced51Aappreciation Bqualification Cinspiration Ddestination52AOpen up BMake up CCome to DCome into53Areject Bdeliver Cabandon Duse54Aanywhere Beverywhere Cnowhere Dso

25、mewhere55Aadvise Battempt Crequest Dpersuade第三部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AI was 15 months old, a happy carefree (无忧无虑的) kid, until the day I fell. It was a bad fall. I landed on a piece of glass that cut my eye badly. My mom found a doctor who knew tha

26、t if the eye were removed, my face would look ugly, so my scarred (有疤痕的), sightless, cloudy gray eye lived on with me.Sometimes people asked me embarrassing questions. When kids played games, I was always the “monster”. I grew up imagining that everyone looked down on me.Yet Mom would say to me, “Ho

27、ld your head up high and face the world.” I began to rely on that saying.As a child, I thought Mom meant, “Be careful or you will fall down or bump into something because you are not looking.” As a teenager, I usually looked down to hide my shame (羞愧). But I found that when I held my head up high, p

28、eople liked me.In high school I even became the class president, but on the inside I still felt like a freak (怪物). All I really wanted was to look like everyone else. When things got really bad, I would cry to my mom and she would look at me with loving eyes and say, “Hold your head up high and face

29、 the world. Let them see the beauty that is inside.”When I met the man who became my husband, we looked each other straight in the eye, and he told me I was beautiful inside and out.My moms love was the spark (火花) that gave me confidence. I had faced hardships, and learned not only to appreciate mys

30、elf but to have deep compassion (怜悯) for others.“Hold your head up high” has been heard many times in my home. Each of my children has felt its invitation. I say it to my children. The gift my mom gave me lives on in another generation.56. Why did the authors mother tell her to hold her head up high

31、 and face the world? A. Because her mother wanted to show sympathy for her.B. Because her mother wanted her to be confident.C. Because her mother didnt want her to be seen as a “monster”.D. Because her mother thought the author looked prettier when she did that.57. Which of the following is TRUE acc

32、ording to the article?A. The author managed to get over her disability in high school.B. The author gave her children encouragement and love, as her mother had given her.C. The author was always confident after the accident.D. In high school the author was chosen to be president of the students unio

33、n.58. The underlined sentence “Each of my children has felt its invitation.” means her children _.A. each received an invitation from her motherB. didnt quite understand the meaning of her words.C. faced the same difficulty as their mother.D. benefited from their mothers words.59. Which would be the

34、 best title for the article?A. My moms gift to meB. How I found my life-partnerC. My terrible childhood accidentD. Disability is no shameBDo American children still learn handwriting in school? In the age of the keyboard, some people seem to think handwriting lessons are on the way out. 90% of teach

35、ers say they are required to teach handwriting. But studies have yet to answer the question of how well they are teaching it. One study published this year found that about three out of every four teachers say they are not prepared to teach handwriting. Some teachers are teaching handwriting by prov

36、iding instruction for 10-15 minutes a day, and then other teachers who basically teach it for 60 to 70 minutes a day which really for handwriting is pretty much.Many adults remember learning that way by copying letters over and over again. Todays thinking is that short periods of practice are better

37、. Many experts also think handwriting should not be taught by itself. Instead, they say it should be used as a way to get students to express ideas. After all, that is why we write.Handwriting involves two skills. One is legibility, which means forming the letters so they can be read. The other is f

38、luency writing without having to think about it. Fluency continues to develop up until high school.But not everyone masters these skills. Teachers commonly report that about one fourth of their kids have poor handwriting. Some people might think handwriting is not important any more because of compu

39、ters and voice recognition programs.But Steve Graham at Vanderbilt says word processing is rarely done in elementary school, especially in the early years. American children traditionally first learn to print, and then to write in cursive(草体字), which connects the letters. But guess what we learned f

40、rom a spokeswoman for the College Board, which administers the SAT college admission test. More than 75 percent of students choose to print their essay on the test rather than write in cursive.60. We can learn _ from Paragraph 1.A. teaching handwriting is a basic requirement in teaching job B. most

41、teachers prefer to teach handwriting C. teachers spend little time in teaching handwritingD. a keyboard has taken the place of the handwriting entirely61. Which of the following is WRONG for traditional handwriting in the USA? A. The students are taught by practicing a long period. B. The letters ar

42、e repeated many times. C. Handwriting includes two skills. D. To write in cursive is taught first.62. The best title for the passage is _.A. How to improve handwriting in schoolB. Right or wrong: the death of handwritingC. Handwriting involves two skillsD. Handwriting lessons are on the way out63. T

43、he authors attitude towards whether still to learn handwriting in school is_. A. negative B. objective C. critical D. optimisticCCan dogs and cats live in perfect harmony in the same home? People who are thinking about adopting a dog as a friend for their cats are worried that they will fight. A rec

44、ent research has found a new recipe of success. According to the study, if the cat is adopted before the dog, and if they are introduced when still young (less than 6 months for cats, a year for dogs), it is highly probable that the two pets will get along swimmingly. Two-thirds of the homes intervi

45、ewed reported a positive relationship between their cat and dog.However, it wasnt all sweetness and light. There was a reported coldness between the cat and dog in 25% of the homes, while aggression and fighting were observed in 10% of the homes. One reason for this is probably that some of their bo

46、dy signals were just opposite. For example, when a cat turns its head away it signals aggression, while a dog doing the same signals submission(恭维).In homes with cats and dogs living peacefully, researchers observed a surprising behavior. They are learning how to talk each others language. It is a s

47、urprise that cats can learn how to talk dog, and dogs can learn how to talk cat.Whats interesting is that both cats and dogs have appeared to develop their intelligence. They can learn to read each others body signals, suggesting that the two may have more in common than we preciously suspected. Onc

48、e familiar with each others presence and body language, cats and dogs can play together, greet each other nose to nose, and enjoy sleeping together in the sofa. They can easily share the same water bowl and in some cases groom(梳理) each other.The significance of this research on cats and dogs may go

49、beyond petsto people who dont get along, including neighbors, colleagues at work, and even world superpowers. If cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.64. The underlined word swimmingly in Paragraph 1 is closest in meaning to_.A. early B. sweetly C. quickly D. smooth

50、ly65. Some cats and dogs may fight when_.A. they are cold to each other B. they look away from each otherC. they misunderstand each others signalsD. they are introduced at an early age66. It is suggested in paragraph 4 that cats and dogs_.A. have common interests B. are less different than we though

51、tC. have a common body language D. are less intelligent than we expected67. What can we human beings learn from cats and dogs?A. We should learn to live in harmonyB. We should knows more about animalsC. We should live in peace with animalsD. We should learn more body languagesDPALACETHEATRE &OPERA H

52、OUSE MANCHESTERHOW TO BOOKBy phone:Call Ticketmaster 24 hr Booking Line on 0844 847 2484Online:www.PalaceandOperaHouse.org.uk or www. Ticketmaster, co. ukIn person:The Palace Theatre Ticket Centre, Oxford Street, Manchester, M1 6FT (Mon-Sat 10am-8pm)By post Stating the performance and choice of seat

53、s, enclosing(附寄) a cheque, postal order, or your credit card details to The Palace Theatre Ticket Centre, Oxford Street, Manchester, M1 6FT. Please enclose a stamped addressed envelope.Save pounds on tickets NOW!Join Live Nations Card for just 30 a year and enjoy a whole range of discounts and benef

54、its. Youll save money from the first time you use your Live Card not just on tickets, but on programmes and reduced booking fees. Live Card members often join the audience on opening nights or enjoy generous discounts throughout the run of a show.Call 0844 499 6699 to join Live Card today.Get It Tog

55、ether!By getting together as a group of 10 or more you can save money on tickets for your favourite shows.Group bookers benefit from a direct free telephone booking line, and dont pay booking fees. Invitations to parties and book-now- pay-later programmes are all part of our great service to group b

56、ookers. Join the hundreds of people already taking advantage of our group booking.Call 0800 587 5007 to talk to one of our group booking assistants about your group visit to the Palace Theatre or Opera House.For further information please call 0661 245 6609.68If you want to join Live Card to save mo

57、ney on tickets, you can call _.A. 0844 847 2484 B. 0800 587 5007 C. 0844 499 6699 D. 0161 245 660969How can you pay for a ticket when you book by post? A. By visiting the website of a post office. B. By going to your local bank in person.C. By enclosing your Live Card in an envelope.D. By providing

58、your credit card information.70What benefit can group bookers enjoy according to the text? A. Delayed payment for tickets. B. Invitations to opening nights.C. Reduced booking fees by phone D. Generous discounts on tickets.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 People with i

59、nteresting personalities often have more opportunities open to them because of their ability to maintain the attention of others. When you meet or talk to someone with this kind of disposition, you may feel as though your personality is dull and uninspiring. 71 Listen to what others have to say. Mos

60、t people enjoy talking about their lives and themselves, so become more interested and you will seem more interesting. 72 Look them directly in the eyes and ask them questions or comment on what they have just told you, instead of just waiting for your turn to talk about yourself. 73 Watch the news,

61、 read books, and pay attention. If you dont know about a particular topic, research it and form an opinion on it. People like to be around others who can carry on conversations about lots of things.Look for the humor in every situation. A sense of humor can work wonders for a dull personality, so la

62、ugh as often as you can and youll be a more naturally attractive person. Laughter can also get rid of your stress to a degree. 74 Accept and love yourself and others. When you dislike yourself and your personality, other people pick up on this, and they may assume they shouldnt like you, either. 75

63、Judge other people less as well; gossip and speaking poorly of others can seem like good short-term entertainment, but in the long run it can make you seem dull and untrustworthy.A. Form opinions on everything.B. Make everyone you speak to feel important.C. Your brain will see these situations as re

64、ality.D. Search for the best in yourself and everyone else.E. When you feel better, youre more fun to be around.F. Youd better make a few simple changes to your outlook.G. But its relatively easy to develop those personalities that you find so interesting.第II卷(非选择题,共35分)第三部分 写作(共两节,满分35分)注意事项:1. 用蓝色

65、或黑色钢笔或圆珠笔将答案写在答题纸上,直接答在试卷上不得分。2. 答卷前将密封线内的项目填写清楚。第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分Dear Mary,Ive received your e-mail

66、. Dont worried about me. Im getting on well with my research work in the lab. But in my surprise, you say you will give up learn English. The reason is because you have not done well in it recently and you have lose interest. Im afraid I cant agree with you. I know it is not easy to learn English, a

67、nd it is widely used in the world today and it will be important tool in the future. Beside, it is becoming more and more important in our daily life. I am sure that if you study hardly, you will succeed. Im looking forward to hearing a good news from you !Yours,Li Hua 第二节 书面表达(满分25分)假设你是李华,在互联网上看到英

68、国高中生David登的一则启事 :希望结识一位中国朋友,以便学习中国的语言、文化。请你以李华的名义用英文给David发一封电子邮件,主要内容包括:(1)你怎样得知David的愿望;(2)你愿意成为他的朋友;(3)你打算如何帮助他;(4)你盼望他的回复。 注意:(1)电子邮件的格式已为你写好,不计入总词数;(2)词数:100左右。Dear David,Ive learned Yours sincerely,Li Hua延边州2012年高考复习质量检测英语参考答案注:根据高考改革方案相关要求,今年统考外语听力成绩按卷面听力成绩乘以20/30记入考生总分,笔试成绩按卷面笔试成绩乘以130/120记入

69、总分。15AACBC 610ABACB 1115ABCAB 1620CAACC2125 ABDBD 2630 BADBC 3135 BBABC 三完形填空答案及详解:36【答案】B【解析】根据上文“我告诉格雷厄姆我经常骑车两英里从我的家到城镇的中心,但是不幸的是在途中有一座山”。可知,我的朋友想说其实我是幸运的,可以得到额外的锻炼。37【答案】C【解析】根据本句“他解释说我应该为这座山提供的另加的锻炼机会感到高兴”。abundant丰富的,充裕的,盛产的;proper适当的;extra额外的,另加的;necessary必要的。38【答案】A【解析】根据下文“our attitude towar

70、ds adversity”可知,此处是我对山的态度发生了变化。attitude态度;access进入,通路;entrance入口;affection喜爱,感情。39【答案】D【解析】根据本句“过去的时候当走进这座山时我总是抱怨”。climb爬山;confuse使混乱;使困惑;comment评论;complain抱怨。40【答案】C【解析】根据本句“这有助于我减轻体重”。可知选C。put on weight增加体重;gain weight增加体重;lose weight减肥;take my weight承受重量。41【答案】B【解析】本句句意为“最后,当我到达山顶时我露出了满足的笑容”。grad

71、ually逐步地,逐渐地;finally最后,终于;rarely很少地,罕见地 ;approximately大约,近似地。42【答案】A【解析】根据上下文可知,登上了山,感到很满足。satisfaction满足,满意;devotion献身,奉献,热爱;decoration装饰;caution小心,谨慎。43【答案】D【解析】本句语意为“我们需要面对和克服这些问题”。understood 理解;clarify澄清,阐明; defeat普通用词,多指在战争、比赛、竞选或辩论中战胜对手,侧重胜利的暂时性;overcome克服,胜过。44【答案】C 【解析】本句句意为“生活太容易了我们就会一事无成”。

72、tough艰苦的;困难的;difficult困难的;reasonable合理的。C符合题意。45【答案】A【解析】这里指获得了学位。所以选A。gain指需要做出更大的努力,往往指通过竞争获得某些有价值的东西。No gains,no pains不劳则无获acquire 指经过不懈努力才获得的技术,知识等抽象的东西,也指养成习惯等。She acquired a good knowledge of English from Mr Chens lectures他从陈教授的讲座中学到很多英语知识;accomplish完成;实现; admire钦佩,称赞。46【答案】D【解析】本句句意为“在舒适和安静中不

73、会形成个性。”所以选D。found建立,创建;produce 生产construct建造,构造;创立;develop形成。47【答案】B【解析】“只有通过自己尝试的经历和磨难,才能增强信心、清晰视野、鼓舞斗志并且达到成功”A快乐、幸福,C困难,D压力。48【答案】C【解析】A“重点”;B“冲突,矛盾”;D“能力”。只有“因素”才符合逻辑意义。“人生成功的主要因素之一是我们对逆境的态度。”49【答案】A【解析】while放于句首引导让步状语从句表虽然。句意为“虽然我们不能选择逆境,但是我们可以选择对待逆境态度”。50【答案】B【解析】句意为“他决心再次飞行” be determined to d

74、o 下定决心做某事;be forced to do被迫做某事;hope不用于hope sb to do;be devoted to 奉献于,to 为介词。51【答案】C【解析】appreciation欣赏,鉴赏,感谢;qualification资格;inspiration灵感,鼓舞,启发;destination目的地,终点。本句句意为“在战争期间他对别人是一个鼓舞”。52【答案】B【解析】open up ones mind开阔某人的思维;make up ones mind to do下定决心做某事;come to ones mind想到;come into ones mind想起,触念。本句句

75、意为“下定了决心,你绝不会用拐杖和手杖,尝试做每一件事”。53【答案】D【解析】根据上文应为“使用”。 reject拒绝;deliver 传递;abandon放弃。54【答案】A【解析】anywhere 任何地方;everywhere每个地方,到处;nowhere无处,没有地方;somewhere某个地方。本句句意“去任何你想去的地方”。所以选A。55【答案】D【解析】advise“建议,劝告”,不强调结果;attempt企图,试图;request请求;persuade说服,强调结果。句意为“绝对不要让别人说服你相信事情太难或不可能。”第一节:A. 56. B 57. B 58. D 59.

76、A. B. 语篇解读文章介绍了在键盘普及的年代美国的书法教学情况。60. 答案 A 解析推理判断题。根据第一段中“90% of teachers say they are required to teach handwriting”可知书法教学是基本的教学要求,A项为正确推论。根据“One study published this year found that about three out of every four teachers say they are not prepared to teach handwriting”可知,很多老师不愿意教书法课,B项错误;根据第一段末句可知C项

77、错误;根据全段判断,只是说键盘普及使一些人认为书法渐渐过时了,D项错误。61. 答案 D 解析细节认定题。根据第二段可知,传统的书法教学重复很多遍并且持续时间长,因此A、B两项内容正确。根据第三段第一句可知C项内容正确;根据最后一段第二句可知D项内容错误。62. 答案 B 解析标题归纳题。作者对美国书法教学的现状作了叙述,没有自己的主观评论,故选择B。A项没有涉及,C项只是其中一部分内容,D项只是一部分人的观点。63. 答案 B解析态度判断题。根据全文的叙述,作者只是将美国书法教学的现状和不同人的观点呈现出来,并没有发表自己的见解,因此作者持客观的态度。C.【文章大意】本文是一篇说明文。通过科

78、学研究表明猫和狗在一定的情况下是能够和平相处的。如果先收养猫并且猫不到6个,狗不到一年,他们就能顺利地和平相处。通过观察他们不能和平相处的原因是他们之间误解了彼此的身势语而造成的。但有趣的是猫和狗能够相互学习彼此的身势语,这样他们就能和平相处。64.D考查推测词义。如果先收养猫并且猫不到6个,狗不到一年,他们就能顺利的和平相处。2/3被采访的家庭也表明这样的结果。65. C考查细节理解。根据第二段while aggression and fighting were observed in 10% of the homes. One reason for this is probably tha

79、t some of their body signals were just opposite.可知选C。66. B考查细节理解。根据文章第四段中的They can learn to read each others body signals, suggesting that the two may have more in common than was preciously suspected.可知B正确。67. A考查推理判断。根据文章的最后一段可知,在动物王国,人们公认的猫和狗都能和平相处,何况人呢?D 68. C 69. D70. A第二节7选5答案:71. G72. B 73. A

80、 74. D 75. E第二卷答案:第一节 短文改错Dear Mary,Ive received your e-mail. Dont worried about me. Im getting on 加be或worry well with my research work in the lab. But in my surprise, you say you will to give up learn English. The reason is because you have not done well in it learning thatrecently and you have los

81、e interest. Im afraid I cant agree with you. I know it lostis not easy to learn English, and it is widely used in the world today and it will butbe important tool in the future. Beside, it is becoming more and more an Besidesimportant in our daily life. I am sure that if you study hardly, you will s

82、ucceed. hard Im looking forward to hearing a good news from you ! 去掉aYours,Li Hua Dear David,Ive learned it from the Internet that you want to make a Chinese friend so as to learn the Chinese language and culture. Im glad that you show such great interest in China and I would like to be your friend.

83、I will try my best to write to you as often as possible to introduce you the Chinese culture. When you have an opportunity to come to China, Ill teach you how to speak Chinese and show you aroundsome famous historical places of interest. Anyway, I am goingto help you as much as I can. How do you think? Im looking forward to your replyYours sincerely,Li Hua版权所有:高考资源网()版权所有:高考资源网()高考资源网版权所有 侵权必究

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1