1、高考资源网() 您身边的高考专家Module 5Section Introduction & Reading and VocabularyLanguage Points课时作业.单句语法填空1(浙江卷)The aim of education is to teach(teach) young people to think for themselves and not follow others blindly.2(2018河北衡水中学月考)He was narrowly(narrow) hit by the bus when he was on the way to school.3The
2、house still needed a lot of work, but at least the kitchen was finished.4After class,the teacher stood in the front of the classroom,usually surrounded(surround) by many students.5I traded my watch for a bicycle in the market yesterday.6Didnt you see the sign,saying(say) “NO PHOTOS”?Im really sorry.
3、I didnt.7At the back of the classroom sat(sit) some parents, who came here for some reasons.8When I came in,I saw my daughter sitting(sit) on the chair,seeming to be reading something.9He stood at the edge of the lake, taking pictures of the beautiful sunset.10The village is rather distant(distance)
4、 from here.Look ahead in the distance.Maybe you can just see the lights of the village.单句改错1The hotel which we will stay in is situated in the edge of the town.第二个inat2In a room above the store, where a party was be held, some workers were busy setting the table.was后加to3Will $200 cover the cost of t
5、he damage?Im afraid not.I need in least $100 more.inat4There stand a boy Mary has never seen before, waiting for her.standstands5I saw him crossed the street when the accident happened.crossedcrossing.阅读理解Mom calls to let me know she is waiting for me outside my company.I walk outside to talk with h
6、er for a while and see how things are going today.Each day is an adventure when it comes to my husband Jim, but Mom is his willing friend.Mom parked the car in the shade of a pear tree with the window on the drivers side rolled down.Jim is in the passenger seat.I use a home health service, but they
7、cant offer anyone fulltime.Jims disease has progressed to the point where he cant be left alone,so Mom has come to the rescue.She has other things to do,but willingly volunteers to spend 23 days a week filling in for the hired caregiver.Our house is in the countryside.Therefore, one caregiver refuse
8、d to come back one day after work.Of course, it creates a bad situation.If a caregiver doesnt show up or shows up late, Mom will come.She likes the loneliness that some of the hired workers dislike.When I get home from work, we have dinner and Mom brings out her guitar.She sits on a kitchen chair, p
9、laying the guitar and singing.“How did things go today?” I ask Mom.“Well,Id say its been a good day,” she replies.“We watched several TV programs.Jim only wandered out down the road three times today.” Actually,chasing Jim when he wanders out the door and down the road usually angers most of the hir
10、ed caregivers.The next morning, Mom gets up early.“See you next week,” she says.About ten oclock, my phone rings.Its my mom.“Sharon called a little while ago and said she couldnt come today.Shes having some kind of issue with her daughter.”“Again?” The service never has a backup.“Okay.Ill take off t
11、he rest of the day and come home.”“Dont do that!” Mom says.“Ill just stay another day.” I feel tears in my eyes. “Thanks, Mom.I love you.”【解题导语】作者的丈夫得了病,必须有人照看。作者的母亲总在作者最需要的时候站出来帮助女儿。1Why does the writer think each day is an adventure?ABecause her mother often shows up suddenly.BBecause she faces ch
12、allenges in her company.CBecause her husband is in bad health condition.DBecause she doesnt get along well with her husband.解析:选C细节理解题。根据第一段中的“Each day is an adventure when it comes to my husband Jim.”及综合下文内容可知,作者的丈夫得病了,这让她感到每天都是冒险。2What can be inferred from Paragraph 4?AThe writers mother ignores J
13、im sometimes.BThe writers mother is very good at singing.CTaking care of Jim is not an easy job.DThose caregivers arent so responsible.解析:选C推理判断题。根据第四段中的“Actually,chasing Jim when he wanders out the door and down the road usually angers most of the hired caregivers.”可知,照顾Jim并非是一项简单的工作。3How does the
14、writer feel after answering her moms call?AAngry.BSad.CSurprised.DTouched.解析:选D推理判断题。根据最后一段中的“Mom says.Ill just stay another day. I feel tears in my eyes.Thanks,Mom.I love you.”可知,因为护理人员再次请假,所以母亲决定再照顾Jim一天,这让作者很感动。4What does the underlined word “backup” in the last paragraph refer to?AA caregiver th
15、at can work fulltime.BA caregiver that wont ask for a leave.CA caregiver that is professional enough.DA caregiver that can replace other workers.解析:选D词义猜测题。根据作者和妈妈通话内容可知,护理人员再次请假,而家庭护理服务公司并没有可以替换请假护工的人,所以作者决定自己请假回家看护丈夫。.完形填空A woman named LaVonn lived in North Dakota.One Christmas Eve, she was helpin
16、g out in her dads _1_ when a little boy, about five or six years old, came in.He was _2_ an old brown coat with a dirty worn shirt under it.When he pulled off his hat,she saw that his _3_ was in complete disorder.The boy _4_ the small toy section of the family store, picked up several items, examine
17、d them one by one, and then _5_ put them back on the shelf.LaVonns dad walked over to the child and asked if he could _6_.The little boy said,“Yes.Im looking for a _7_ for my brother.” After 20 minutes, the child picked up a toy airplane.He _8_ it to LaVonns father.“How much is this?”he asked.“My br
18、other _9_ airplanes,”Then LaVonns dad asked, “How much money do you _10_?” The little boy reached into his coat and pulled out a handful of _11_.He spread his money out on the counter and began to _12_.“I have one dollar and twentyseven cents,” he answered.Her dad then picked up the coins and announ
19、ced, “How _13_ you are! That airplane _14_ costs one dollar and twentyseven cents!Wait here, and Ill have it _15_ for you!”The little boy walked out of the store with the gift decorated nicely and a smile of _16_ satisfaction on his face.LaVonn made her way back to the toy section _17_ she found the
20、 planes tag (标签)She saw that it was _18_ at $11.98.She said _19_ about it, but she later wrote in her notebook,“The _20_ gift I got during this Christmas was seeing my dads love in action.”【解题导语】LaVonn在她父亲的店里帮忙,她看到一个穿着很破烂的小男孩给他的哥哥买一个玩具飞机作礼物。本来飞机标价11.98美元,但她父亲只收了1.27美元便将飞机卖给了男孩。1A.firmBstoreCfactoryD
21、bookshop解析:选B根据下文可知,LaVonn是在父亲的“商店”里帮忙。2A.wearingBwashingCcarryingDbuying解析:选A根据空后的“an old brown coat”以及小男孩破旧的衣服可知,作者在描述那个小男孩的“穿”衣情况。3A.hairBpocketCcoatDwatch解析:选A根据前面的“he pulled off his hat”可知,小男孩脱下帽子,LaVonn看见了他凌乱的“头发”。4A.pointed toBrushed toClooked aroundDbroke into解析:选C根据本句语境可知,小男孩在玩具区“环顾四周”,拿了几个
22、东西,然后又放下了。5A.worriedlyBnervouslyCangrilyDcarefully解析:选D那孩子将玩具“小心翼翼地”放在架子上,表明他怕损坏了玩具,且根据下文语境可知,小男孩没有多少钱,损坏了就赔不起,所以他轻拿轻放。6A.thinkBhelpCcomplainDask解析:选B根据下文小男孩的回答“Yes.Im looking for.”可知,LaVonn的父亲是问小男孩有没有什么能“帮忙”的。7A.prizeBhatCgiftDbook解析:选C根据上下文语境可知,在圣诞节前夕,那个小男孩应该是要为他的哥哥买圣诞节“礼物”。8A.showedBsentCthrewDre
23、turned解析:选A那个男孩挑选了一个玩具飞机,将飞机拿给LaVonn的父亲看并问价。9A.designsBmakesCsellsDloves解析:选D那个男孩交代他挑选飞机的原因,即:他哥哥“喜欢”飞机。10A.wantBearnChaveDborrow解析:选CLaVonn的父亲问那孩子“有”多少钱。11A.toysBcoinsCballsDstones解析:选B根据上文语境可知,那个男孩没有多少钱,故应该是一把“硬币”。12A.countBcryCexplainDshout解析:选A那个男孩将钱“数了数”,说总共有1.27美元。13A.poorBmeanChappyDlucky解析:选
24、D根据语境和下文的“That airplane _14_ costs one dollar and twentyseven cents!”可知,LaVonn 的父亲告诉那个小男孩:“你真幸运!”14A.unfairlyBprobablyCexactlyDactually解析:选C因为LaVonn的父亲说这是个巧合,所以他告诉小男孩,这个飞机“恰好”卖1.27美元。15A.fixedBdecoratedCcoveredDcleaned解析:选B根据下文“with the gift decorated nicely”可知,这位父亲说:“等一等,我为你把玩具包装好。”16A.totalBeasyCs
25、trangeDlikely解析:选A根据空前的“a smile”可知,那个男孩脸上露出十分满意的笑容。total意为“完全的”,符合上下文。17A.becauseBalthoughCwhenDwhere解析:选DLaVonn后来在玩具区找到了那个飞机的标签,此处用where引导定语从句,并在从句中作地点状语。18A.calledBpricedClookedDlaughed解析:选B根据后文的价格可知,LaVonn发现上面的“标价”其实是11.98美元。19A.somethingBeverythingCnothingDanything解析:选CLaVonn对于这件事没有说什么,只是在她的笔记本上
26、写了一段话。20A.realBbestCnewestDcommon解析:选BLaVonn觉得她在那个圣诞节收到的“最好的”礼物是看到她父亲将对他人的爱赋予行动。.短文改错Today Id like to tell you something that I experience in the City Park.In the afternoon of last Sunday, my friend and I were taking a walk along a river in the City Park, when suddenly we heard a boy call for help i
27、n the river.We jumped into the river or pulled the boy out.Then we made him to breathe using the mouthtomouth way.Before the boy came to himself, we sent her to hospital at once and telephoned his parents.The boy was saved.His parents were very thankful us and the doctors thought high of our first a
28、id.We realized that knowing first aid is very help and important because it can help you to save lives.答案:Today Id like to tell you something that I in the City Park. the afternoon of last Sunday, my friend and I were taking a walk along a river in the City Park, when suddenly we heard a boy for hel
29、p in the river.We jumped into the river pulled the boy out.Then we made him breathe using the mouthtomouth way. the boy came to himself, we sent to hospital at once and telephoned his parents.The boy was saved.His parents were very thankful us and the doctors thought of our first aid.We realized that knowing first aid is very and important because it can help you to save lives.高考资源网版权所有,侵权必究!